הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אומרים לנו שיש אסטרוגן באוכל,אבל כיצד ניתן למדוד אותו?

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
לאחרונה התעניינתי בטענה כי חלב מכיל אסטרוגן.
עכשיו רוב האנשים עוברים ל"סויה" מה שידוע כמו שמשה אמר בעבר כMAN BOOBS :D
עכשיו השאלה היא,כיצד ניתן למדוד רמות אסטרוגן באוכל?
האם יש איזה טבלה שניתן לראות רמת אסטרוגן במאכלים?(לא מצאתי בגוגל)
האם הורמון כזה יכול באמת לעבור תהליך פירוק ולהשפיע על הגוף במאכל דרך הפה? (לדוג' הרי,אי אפשר לשתות טסטוסטרון ,אז למה כן לייחס חשיבות לאסטרוגן שנכנס דרך הפה ועובר את כל התהליך המייגע של פירוק?)

מקווה מאוד לקבל תשובה 😵😣

לאחרונה התעניינתי בטענה כי חלב מכיל אסטרוגן.
עכשיו רוב האנשים עוברים ל"סויה" מה שידוע כמו שמשה אמר בעבר כMAN BOOBS :D
עכשיו השאלה היא,כיצד ניתן למדוד רמות אסטרוגן באוכל?
האם יש איזה טבלה שניתן לראות רמת אסטרוגן במאכלים?(לא מצאתי בגוגל)
האם הורמון כזה יכול באמת לעבור תהליך פירוק ולהשפיע על הגוף במאכל דרך הפה? (לדוג' הרי,אי אפשר לשתות טסטוסטרון ,אז למה כן לייחס חשיבות לאסטרוגן שנכנס דרך הפה ועובר את כל התהליך המייגע של פירוק?)

מקווה מאוד לקבל תשובה 😵😣

עניין נעניין, זה תפיסה שמתחילה לצבור תאוצה או שיש לך איזה מאמר בנושא?

• פותח/ת השרשור
עניין נעניין, זה תפיסה שמתחילה לצבור תאוצה או שיש לך איזה מאמר בנושא?
אנשים משמיצים חלב על ימין ועל שמאל,ולרוב אני לא לוקח דברים כאלו ברצינות.
אבל זה מצחיק שחלק ממתנזרי חלב,טוענים שיש בו הורמונים של הפרה (ובין היתר הרבה מאוד אסטרוגן)>>ואז ממליצים לך לעבור לסויה.
עכשיו מעניין אותי אם יש טבלה כלשהי של כמות סויה במזון(?) כדי לעשות השוואה ולשים אותה מול הפנים של בן אדם שיגיד את זה.

ואז חשבתי ,
האם בכלל כמות אסטרוגן במזון צריכה לעניין אותנו? כלומר,האם היא בכלל ניתנת לפירוק במע' העיכול שלנו שיפריע לנו שהיא באוכל?

אנשים משמיצים חלב על ימין ועל שמאל,ולרוב אני לא לוקח דברים כאלו ברצינות.
אבל זה מצחיק שחלק ממתנזרי חלב,טוענים שיש בו הורמונים של הפרה (ובין היתר הרבה מאוד אסטרוגן)>>ואז ממליצים לך לעבור לסויה.
עכשיו מעניין אותי אם יש טבלה כלשהי של כמות סויה במזון(?) כדי לעשות השוואה ולשים אותה מול הפנים של בן אדם שיגיד את זה.

ואז חשבתי ,
האם בכלל כמות אסטרוגן במזון צריכה לעניין אותנו? כלומר,האם היא בכלל ניתנת לפירוק במע' העיכול שלנו שיפריע לנו שהיא באוכל?

נשמע כמו עוד תעמולת טבעוניים שמנסה לצוץ,
לא מזמן אחותי באה בטירוף והשמיצה את כל הדיאטות הדלות בפחמימה(סטודנטית בתחום התזונה)
כי הם עברו הרצאה על כמה שזה רע לאכול הרבה בשר וכו', ביררתי על המרצה שלה באינטרנט.

היא מנהלת דף של טבעוניים בפייסבוק ככה ש:🤦‍♂️:

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו עוד תעמולת טבעוניים שמנסה לצוץ,
לא מזמן אחותי באה בטירוף והשמיצה את כל הדיאטות הדלות בפחמימה(סטודנטית בתחום התזונה)
כי הם עברו הרצאה על כמה שזה רע לאכול הרבה בשר וכו', ביררתי על המרצה שלה באינטרנט.

היא מנהלת דף של טבעוניים בפייסבוק ככה ש:🤦‍♂️:
גדול.
אני לאחרונה דווקא כן מייחס חשיבות לאנשים שטוענים דברים שנראים לי מושמצים,פשוט דואג לבדוק אותם ולהציב להם את העובדה והממצאים בפנים.(כדאי לנסות,מבדר מאוד (מספק ומצחיק כמו לבקש מבן אדם את המחקר אחרי שהוא אומר לך "אתה יודע,שעשו מחקר שXYSYS גורם לXSDSF?!?!?) טוב ,בוא לא נטריל,שלא יחשבו שאני לא רציני לגבי השאלה 😵‍💫🥊😵‍💫🥊

לפני כמה חודשים שאלתי את חבר שלי שיש לו תואר שני במדעי התזונה והוא אמר שלפי הבדיקות שעשו באירופה על החלב הישראלי לא מצאו אסטרוגן.

בדקתי פעם וקראתי הרבה על האסטרוגן וכו'
לגבי החלב פרה, הורמונים שהפרה מקבלת לא עוברים לחלב עצמו
ככה שאם מזריקים לפרה אסטרוגן כדי שהיא תניב יותר חלב
אין מה לדאוג אין אסטרוגן בחלב עצמו

מאכלים עם אסטרוגן דווקא יש בסויה, לא יודע לגבי חלב סויה ספציפית
אבל כדי שהאסטרוגן ישפיע עליך צריך לאכול הרבה מזה ואני מתכוון להרבה
כל יום ורק אחרי משהו כמו כמה שנים טובות זה יתחיל להשפיע
אז אין לך מה לדאוג לגבי אסטרוגן עקרונית

עד כמה שאני יודע אין שום הוכחה חד משמעית לכך שאכילת סויה תגרום לעליית האסטרוגן אצלך, זה יכול לקרות אולי רק בכמויות עצומות.

מבחינת המלצה פרקטית לא הייתי צורך יותר ממנה אחת כדי לא להגזים. זאת אומרת כוס חלב סויה.

אבל קח את זה בערבון מוגבל זה ציטוט באיזה דיאטנית שפעם האמנתי לה..

מאכלים עם אסטרוגן דווקא יש בסויה
לא מדובר בדיוק באסטרוגן, אלא ב"פיטואסטרוגן".
זו נגזרת של אסטרוגן שמופיעה בצמחים (ולא רק בסויה דרך אגב, אלא גם בסוג מסוים של בטטה וזרעי פשתן).
בעיקרון, מחקרים לא הראו השפעה של פיטואסטרוגנים של האדם, ובפרט על רמות הטסטוסטרון בגברים או על רמות האסטרוגן בנשים. ועם זאת, סויה ובטטה הרבה פעמים מומלצים לנשים בגיל המעבר להקלה על התסמינים ולמניעת דלדול העצם (כך שאפשר לומר שיש איזושהי השפעה של פיטואסטרוגנים על בני אדם). אולי ההמלצות הללו נובעות מאיזושהי גישת "מדע אחים" שאומרת לא לצריכת סויה כי היא פוגעת בייצור הטסטוסטרון בגברים, יחד עם "מדע אחיות" שממליץ לצרוך סויה כי הוא חיוני להסדרת המערכת ההורמונלית הנשית. כלומר, למרות המחקרים שאומרים שפיטואסטרוגנים לא משפיעים על בני אדם, עדיין קיימות המלצות לצרוך/לא לצרוך אותם, בהתאם למטרה.
אין לי מושג מי צודק, ואין לי דרך לחקור את הנושא. אכן הוא מעניין מאוד. לא נראה לי שיש מישהו בפורום שיהיה מוכן לבדוק על עצמו את ההשפעות של צריכת מוגברת של סויה/פשתן ולבדוק את רמות הטסט שלו, מה גם שזה לא יהיה ממש מדעי.

הרי,אי אפשר לשתות טסטוסטרון
אגב, כמו שיש פיטואסטרוגנן, יש גם פיטוטסטוסטרון (הטסט להזרקה צריך להגיע מאיפושהו, לא?).

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא קרא מה שרשמתי?
לא שאלתי כמה סויה תשפיע על רמות האסטרוגן בגוף שלך,זה לא מעניין,אני לא אוכל את החרא הזה
וכמה מומלץ\לא מומלץ

מה שביקשתי זה -
-ביקשתי טבלה של כמות אסטרוגן במאכלים
-שאלתי כיצד ניתן למדוד רמות אסטרוגן באוכל
-שאלתי האם באמת הורמון יכול לעבור פירוק להשפיע דרך הפה

http://www.stylecraze.com/articles/estrogen-rich-foods/

https://paretoraw.files.wordpress.com/2009/06/phytestrogen-11.jpg?w=510

http://www.amandabears.com/uploads/3/7/6/5/3765967/6438841.png?389

http://www.pkdiet.com/pdf/pld/phytoestrogen.pdf

http://www.dietaryfiberfood.com/phytoestrogen-hormones/phytoestrogen-food-sources/page-2.php

זה לשאלה הראשונה

לשאלה שנייה, תחשב כמה אתה אוכל במאכל ואם יש אותו ברשימה אתה פשוט יכול לחשב כמה פיטואסטרוגנן הכנסת

לשאלה השלישית, אין לי מושג אבל לפי הרבה שאומרים וכתוב שרק ברמות מוגזמות של לאכול הרבה ולמשך כמה שנים טובות יכול להיות לזה השפעה

תודה רבה לכולם
מישהו יודע לגבי IGF-1? האם הוא באמת משפיע על החלב?

בשאלה שלך, אתה מתכוון לזה שאם הIGF-1 שנמצא בחלב משפיע על הגוף?
או אם לא, אפשר ניסוח יותר טוב לשאלה שאני יהיה יכול לחפש יותר מדוייק
כי כל מה שאני מוצא זה על סרטן השד

• פותח/ת השרשור
בשאלה שלך, אתה מתכוון לזה שאם הIGF-1 שנמצא בחלב משפיע על הגוף?
או אם לא, אפשר ניסוח יותר טוב לשאלה שאני יהיה יכול לחפש יותר מדוייק
כי כל מה שאני מוצא זה על סרטן השד
האם הIGF-1 שמשתחרר אצל הפרה בעקבות האסטרוגן שמוזרק לך ,עובר לחלב שלה ואז אלינו כצרכנים (כל הקמפיינים של חלב=סרטן מסתמכים על זה בערך))

ידידי אין לך מה לדאוג, חלב מאוד מזין במיוחד לפיתוח גוף, ולא יגרום לך לשום בעיות (חוץ מאלו שרגישים/אלרגים אליו), גם סויה עצמה לא תעשה לך "ציצים", ציצי אצל גבר זה משהו גנטי או בגלל הזרקות של טסט' במינון גבוה, לא בגלל אוכל.

בקשר לIGF-1 זה הורמון חשוב שבאמצעותו הגוף שלנו מקבל איתות לגדול, יש מחקרים שהראו שחלבון מהחי וגם חלבון סויה מעלים רמות IGF-1, בכל מקרה שאנחנו מתאמנים ואוכלים מספיק חלבון אנחנו רוצים לגדול, אז איך אתה מצפה שמסת השריר שלך תגדל בלי הנוכחות של IGF-1?

העניין הוא שההורמון הזה גורם לא רק לשרירים לגדול אלא לעוד רקמות, גם סרטניות, אם יש מצב שאם למישהו עומדת להתפרץ או התפרצה כבר מחלת הסרטן, הIGF-1 יכול לעזור לרקמה הסרטנית לגדול, אבל אותו אדם בכל מקרה נדפק גנטית והיה צפוי לחלות בסרטן, באו הטבעוניים הוציאו את זה מההקשר ואמרו "חלב מעודד הפרשת IGF-1 שגורם לסרטן", הכי קל להיות דמגוג.

מחזק מאוד את ידידי שמעליי
אני קראתי פעם ב2-3 מקומות באינטרנט
שההורמונים שמוזרקים לפרה אינם עוברים לחלב שלה ככה שאין מה לדאוג
אני אנסה לחפש את זה באינטרנט ואם אמצא אני אשלח קישור של זה

• פותח/ת השרשור
:suicide:להגיד עוד פעם שאני לא דואג וסתם מתעניין ורוצה להבין את עומק הדברים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית