הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון

• פותח/ת השרשור Me94
  • פורסם בתאריך

Me94

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
היי כולם:)

התחלתי להתאמן לפני מס' חודשים בחדר כושר בשילוב של תפריט מסודר.
אני נמצאת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע , ומבצעת 2 אימוני כח עם משקל גבוה ו3 אימוני אירובי(לרוב חוגים).

אני שוקלת 67 ק"ג והגובה שלי הוא 1.69 מ' ועד עכשיו ירדתי 3 ק"ג ונתקעתי באותו משקל למרות שההיקפים ירדו.
התפריט שלי הוא(בערך):

בוקר:
2 פרוסות לחם קל עם 2 כפות ריבה ללא סוכר וכוס נס ללא סוכר עם רבע כוס חלב 3%

ביניים:
יוגורט BIO 0% שומן ו3 שקדים\פרי\2 תמרים

צהריים-(משתנה, כל פעם משהו אחר אבל לרוב):
150 גרם חזה עוף או גביע קוטג' 3%
סלט ירקות
פסטה מחיטה מלאה\בורגול ודגנים מלאים מסוגים אחרים

ביניים:
2 תמרים\פרי\חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות
תה ירוק

לפני אימון:
דגני בוקר מלאים עם חלב\פרוסת לחם קל עם ריבה\2 תמרים+3-4 שקדים

אחרי אימון\ערב:

ביצה קשה\חביתה עם מעט מאד שמן זית
סלט ירקות
גבינה

-כמובן שאני משתדלת לשתות המוןןןן מים במהלך היום ותה ירוק כשיוצא לי.

השאלה שלי היא כזאת,
אני רוצה לשלב אבקת חלבון על מנת לייעל את האימון שלי , לשמור על מסת השריר ולהגביר את שריפת השומנים בזמן פעילות וגם בזמן מנוחה. לא תמיד יוצא לי לשלב חלבונים בצהריים והארוחה לרוב מורכבת מפחמימות מורכבות וירקות.

אני רוצה לדעת מתי אפשר לשלב בתפריט את השייק חלבון? האם זה מומלץ בכלל? בנוסף, מה דעתכם על אבקת החלבון סופר אפקטו האם היא יעילה? אשמח להמלצות:)

דרך אגב, קראתי כבר את המאמרים ששלחתם אז אין צורך לשלוח לי שוב 😃

הי,

אשמח אם תכניסי את התפריט שלך למחשבון קלוריות ותרשמי לנו כמה קלוריות פחמימות חלבון ושומן יש לך בתפריט.

אבקת חלבון לא תעשה לך שינוי משמעותי בידיוק כמו שהוספה של קופסאת טונה לא תעשה לך שינוי משמעותי.
המטרה של אבקת חלבון היא אך ורק עזרה בהגעה לכמות החלבון היומית. הסיבות האחרות לשתות אבקת חלבון זה בגלל שזה יותר טעים מטונה, יותר זול, ויותר נוח להסחב עם זה . זה לא אבקת קסמים שתעזור
ולהגביר את שריפת השומנים בזמן פעילות וגם בזמן מנוחה.

לא תמיד יוצא לי לשלב חלבונים בצהריים והארוחה לרוב מורכבת מפחמימות מורכבות וירקות.
לא קריטי בכלל, מה שמשנה זה כמות החלבון היומית שלך ולא כמה חלבון אכלת בזמן מסויים

• פותח/ת השרשור
הי,

אשמח אם תכניסי את התפריט שלך למחשבון קלוריות ותרשמי לנו כמה קלוריות פחמימות חלבון ושומן יש לך בתפריט.

אבקת חלבון לא תעשה לך שינוי משמעותי בידיוק כמו שהוספה של קופסאת טונה לא תעשה לך שינוי משמעותי.
המטרה של אבקת חלבון היא אך ורק עזרה בהגעה לכמות החלבון היומית. הסיבות האחרות לשתות אבקת חלבון זה בגלל שזה יותר טעים מטונה, יותר זול, ויותר נוח להסחב עם זה . זה לא אבקת קסמים שתעזור

לא קריטי בכלל, מה שמשנה זה כמות החלבון היומית שלך ולא כמה חלבון אכלת בזמן מסויים

היי,
הבנתי את זה אבל אם לא בצהריים מתי אני אצליח לצרוך כמות כ"כ גדולה של חלבון? חוץ מזה שהבנתי שאם צורכים חלבון מיד אחרי האימון התוצאות יהיה הרבה יותר אפקטיביות וככה אם אני אקח איתי למכון את השייק זה יועיל יותר לא?

הבנתי את זה אבל אם לא בצהריים מתי אני אצליח לצרוך כמות כ"כ גדולה של חלבון?
מתי שנוח לך, מהתבוננות קלה בתפריט אני "מנחש" שאין לך מספיק חלבון, תכניסי את המוצרים למחשבון תזונה ונוכל ליהיות חכמים יותר

חוץ מזה שהבנתי שאם צורכים חלבון מיד אחרי האימון התוצאות יהיה הרבה יותר אפקטיביות וככה אם אני אקח איתי למכון את השייק זה יועיל יותר לא?
זה נכון במידה והתאמנת בצום, אם לא אין חשיבות משמעותית לאכילה צמוד לאימון

• פותח/ת השרשור
מתי שנוח לך, מהתבוננות קלה בתפריט אני "מנחש" שאין לך מספיק חלבון, תכניסי את המוצרים למחשבון תזונה ונוכל ליהיות חכמים יותר

זה נכון במידה והתאמנת בצום, אם לא אין חשיבות משמעותית לאכילה צמוד לאימון
איך אני מכניסה את המוצרים למחשבים תזונה?😃

וקר:
2 פרוסות לחם קל עם 2 כפות ריבה ללא סוכר וכוס נס ללא סוכר עם רבע כוס חלב 3%
ביניים:
יוגורט BIO 0% שומן ו3 שקדים\פרי\2 תמרים
צהריים-(משתנה, כל פעם משהו אחר אבל לרוב):
150 גרם חזה עוף או גביע קוטג' 3%
סלט ירקות
פסטה מחיטה מלאה\בורגול ודגנים מלאים מסוגים אחרים
ביניים:
2 תמרים\פרי\חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות
תה ירוק
לפני אימון:
דגני בוקר מלאים עם חלב\פרוסת לחם קל עם ריבה\2 תמרים+3-4 שקדים
אחרי אימון\ערב:
ביצה קשה\חביתה עם מעט מאד שמן זית
סלט ירקות
גבינה

התפריט שלך עשיר בעיקר בפחמימות ואין בו מספיק שומן וחלבונים.
לפי הנתונים הRMR שלך 1800 כך שאת אמורה לכוון לכ-1300-1400 קלוריות ביום. אם את לא מורידה במשקל סימן שאת אוכלת יותר.
מנסיון קל מאוד לחרוג בקלוריות בחיטוב כשמשלבים מאכלים כמו פסטה ודגנים. כיצד את מודד כמויות? האם את שוקלת?

לשאלתך אבקות חלבון משלבים כדי לעזור להגיע לכמות החלבון הדרושה ואין להן שום יתרון - לא בערכים ולא בעיתוי - על פני אכילה של חלבונים (טוב, יש כאלה כאן שחישבו שזה גם זול יותר כלכלית). בכמות הקלוריות שאת אוכלת לא תהיה לך שום בעיה להגיע לערכים המומלצים.

ממליצה לך לקרוא את המאמר הזה ולבנות לך תפריט לפי ההנחיות -
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
בהצלחה ותעלי תפריט מתוקן אם תרצי פידבקים.

Back
למעלה תחתית