הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברכיים לאחר לג פרס (יימח שמו)

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

עקב בעייתיות זמנית שנגמרת השבוע נאלצתי לעשות היום לג פרס.
המשקל היה המקסימום במכשיר שזה סביב ה-200.
מאז שירדתי מהמכשיר המקולל יש לי כאבים בברכיים.
הכאבים מורגשים בחלק התחתון (החלק שבא במגע עם השוק) של הרקמה שיושבת מעט מתחת לפיקת הברך, מין רצועה כזו שאין לי מושג איך קוראים לה.

אשמח לעזרה בנושא,
תודה 😃

שלום לכולם,

עקב בעייתיות זמנית שנגמרת השבוע נאלצתי לעשות היום לג פרס.
המשקל היה המקסימום במכשיר שזה סביב ה-200.
מאז שירדתי מהמכשיר המקולל יש לי כאבים בברכיים.
הכאבים מורגשים בחלק התחתון (החלק שבא במגע עם השוק) של הרקמה שיושבת מעט מתחת לפיקת הברך, מין רצועה כזו שאין לי מושג איך קוראים לה.

אשמח לעזרה בנושא,
תודה 😃
סיכוי גדול שמדובר בחיבור בין גיד הפיקה לבין הטיביה, אתה יכול לעלות תמונה עם מיקום מדויק של הכאב?

כן, מיד.

מקווה שמובן... לפי תמונות בגוגל זה אכן נראה המקום.
נראה כמו מה שאמרתי,
אם אני הייתי במקומך הייתי מטפל עם כדורים אנטי-דלקתיים (אטופן למשל). בנוסף עובד על הארבע ראשי בעצימות נמוכה מאוד..
אני לא רופא לכן ממליץ לך בכל זאת לקבל חוות דעת של רופא
הכי חשוב זה לא להעמיס על הארבע ראשי יותר מדי כי זה בקלות יכול להתפתח למשהו בעייתי יותר (מניסיון)

• פותח/ת השרשור
הבנתי. איזה שיט. שיט שיט שיט!!!
רק עכשיו סיימתי עם אטופן, אאלץ להתחיל שוב.
בסקוואט מופעל לחץ נמוך הרבה יותר על אותו גיד לא? אפשר לעשות סקוואט? או שעדיף לא לעשות כלום למשך כמה ימים? אגב, לגבי חום/קור - יש צורך במשהו? והכי חשוב, מה עם דדליפט? אפשר? או שזה יפעיל לחץ חזק?

• פותח/ת השרשור
@shahar18 - מה לגבי דדליפט? אפשרי?

חייב רק לציין שהיום קמתי בבוקר עם כאב כמעט ולא מורגש, נשאר ממש מעט. לוקח אטופן.

לא אמורה להיות בעיה עם הדדליפט, כמובן שאם כואב לך אל תעשה. אבל לדעתי לא אמור לכאוב בדדליפט

שזה לא יטעה אותך, הכאב יבוא לך כל פעם כשיהיה מספיק עומס על הגיד, בגלל זה חשוב לעבוד בצורה זהירה

• פותח/ת השרשור
כן, נעבוד ביתר זהירות.
20 קילו על המוט כנראה יהיה בסדר :(
מקווה לחזור כמו חדש עד יום ראשון. יש לך הערכה לגבי כמה זמן אמור לקחת לגיד להירפא?

כן, נעבוד ביתר זהירות.
20 קילו על המוט כנראה יהיה בסדר 😭
מקווה לחזור כמו חדש עד יום ראשון. יש לך הערכה לגבי כמה זמן אמור לקחת לגיד להירפא?
לא, אבל זה בטוח לא עניין של כמה ימים, למרות שאני לא יודע בדיוק מה החומרה של הדלקת כרגע... בעיקרון פיזיוטרפיה יכולה לעזור (אוטרסאונד וחשמל)

• פותח/ת השרשור
בטוח לא עניין של כמה ימים? וואו.
במה זה שונה מדלקת בגיד בכתף שהייתה לי לא מזמן? עשרה ימים עם אטופן תוך כדי המשך אימונים כרגיל ועבר כאילו כלום.

לגבי הדברים האחרים שציינת - אני חייל ולכן קשה לי להגיע אליהם (פיזיוטרפיה).

כמה כבר יכולה להתפתח דלקת אם היא נתפסה ברגע שהתחילה ומיד מטופלת באנטי-דלקתיים?

חחחח המאמן שלי עשה לג פרס עם אליאב ועוד מישהו זה אחלה רעיון למשקולות 😛 זה גם חוויה למי שיושב שם תשתמש באנשים במקום משקולות חחחחחחח
בכל מקרה גם לי היה את זה בשנייה שהרגשתי כאבים הפסקתי עם התרגיל המסריח הזה כי אח שלי עם בעיות ברכיים והוא טוען שזה קרה כי הוא עשה 100 קילו לג פרס בגילי,לא מסתכן גם ככה חרא תרגיל
sarcastic.gif

הייתה לי פעם גם דלקת בברך באיזור הזה. אצלי סקוואטים עמוקים עם sleeves ופשיטות רגליים עזרו לפתור את הבעיה על ידי חיזוק והגדלת הארבע ראשי.

בטוח לא עניין של כמה ימים? וואו.
במה זה שונה מדלקת בגיד בכתף שהייתה לי לא מזמן? עשרה ימים עם אטופן תוך כדי המשך אימונים כרגיל ועבר כאילו כלום.

לגבי הדברים האחרים שציינת - אני חייל ולכן קשה לי להגיע אליהם (פיזיוטרפיה).

כמה כבר יכולה להתפתח דלקת אם היא נתפסה ברגע שהתחילה ומיד מטופלת באנטי-דלקתיים?
בתור אחד שידע לא מעט פציעות וגם דלקות, לצערי אני נאלץ לבאס אותך ואומר לך שזה לא קרוב לכמה ימים(תלוי עד כמה חמור המצב שלך. סביר להניח שזה לא נורא מידי מהסיבה הפשוטה שזה קרה בטווח הקצר).

• פותח/ת השרשור
שאלה קטנה ל @shahar18 ו- @yonizarkh :

בהמשך לכאבים שחוויתי - כיום אני מידיי פעם מרגיש את המקום ברגל ימין בלבד עם מין כאב עמום.
עברו כבר כשבועיים וחצי. יש משהו שאפשר לעשות?

לקחתי (ועדיין לוקח עוד יומיים) אטופן. עבדתי עם מעט משקל לפני כשבועיים בסקוואט (60 קילו ומטה) ובשבוע האחרון לא עשיתי סקוואט כלל.
ניסיתי לשים קרח וגם שקיות חימום.

נגמרו לי הרעיונות ואשמח מאוד לעזרה!

שאלה קטנה ל @shahar18 ו- @yonizarkh :

בהמשך לכאבים שחוויתי - כיום אני מידיי פעם מרגיש את המקום ברגל ימין בלבד עם מין כאב עמום.
עברו כבר כשבועיים וחצי. יש משהו שאפשר לעשות?

לקחתי (ועדיין לוקח עוד יומיים) אטופן. עבדתי עם מעט משקל לפני כשבועיים בסקוואט (60 קילו ומטה) ובשבוע האחרון לא עשיתי סקוואט כלל.
ניסיתי לשים קרח וגם שקיות חימום.

נגמרו לי הרעיונות ואשמח מאוד לעזרה!

קרח אפשר מספר פעמים ביום רק אם יש כאב במהלך היום. חימום הגיוני בעיקר לפני האימון .
מעבר לזה , פשוט תעבוד בהדרגה ובטכניקה טובה.
זה נראה כמו משהו שבדרך להחלים.

• פותח/ת השרשור
מעולה יוני, תודה רבה!
האמת שהתחלתי לבצע כמה תרגילים שמצאתי באותו הקשר, מורגש שיפור מיידי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית