ייעוץ מסה או חיטוב?

סביר להניח שמדובר בהצטברות נוזלים, סביר להניח גם שאתה לא צריך כרגע חיטוב. תקן אותי אם אני טועה, אתה מוזמן לעלות תמונה שנייעץ לך.

מה מטרה שלך? אתה רוצה להיות שרירי וחטוב או סתם חטוב? אם המטרה שלך זה גם להיות שרירי אז תבנה קודם מסת שריר ואז תרזה.

קשה מאוד לדעת ממה שאתה מתאר רוב האנשים ימליצו על מאסה.. חוץ מזה גם שזה מאוד אינדיבידואלי!
מציע לך לעלות תמונה לפורום לתת פרטים כמו גובה,גיל,משקל, כמה זמן מתאמן ובגדול ערכים סופיים של תזונה כרגע(קל',חלבון,פחמימה,שומן)
ואז יהיה יותר קל לדעת.

לא תמיד הכי כדאי להתחיל ישר מאסה גם אם אתה "רזה"- יש אנשים בקטגוריות מסוימות(גובה,משקל וכו') שנחשבים ל"רזים" אבל בגלל שאין עליהם כלל מאסת שריר ואחוז השומן יחסית גבוה יכול להיות שבתור התחלה הייתי ממליץ דווקא על חיטוב קצרצר- משום שבתור מתאמן מתחיל יש סיכוי לא מבוטל שדווקא תצבור מאסה בדרך בגלל החיטוב- אתה עובד עם התנגדות ובמקביל מחטב-מצמצם את מאסת השומן ומגדיל את מאסת השריר אבל זה יהיה לזמן קצר מאוד יחסית וגם לא במידה גדולה(וחוץ מזה מלכתחילה אין לך כזו מאסת שריר שיש לך מה לאבד בדרך בחיטוב).
*עוד נקודה שבחיטוב המשקלים לא אמורים לגדול כלומר אתה יוצר עומס קבוע כדי לשמר את המאסת שריר כי עם הזמן זה כבר בלתי אפשרי להגדיל את העומס שכן אתה בגרעון ולא מצליח להתאושש כדי לבצע את ההתקדמות הזו- אז זה גם זמן טוב לעבוד על טכניקה נכונה

אבל מה שאתה מרוויח הוא ש"הסט פוינט" ההתחלתי שלך הוא הרבה יותר טוב ככה שתתחיל את המאסה שלך תוכל להתחיל מנקודה טובה יותר,למשך זמן ארוך יותר והחיטוב שיבוא לאחר מכן בהנחה שעשית הכל כמו שצריך- עליה מדודה "ונקייה" והתקדמות פרוגרסיבית עם הקפדה על כל המשתנים-תזונה,מנוחה,תוכנית אימון מתאימה, תהייה קצרה יותר וקלה יותר.

שוב הכל תלוי גם בך כל אחד מגדיר עבור עצמו איך הא רוצה להיראות ומה עובד נכון בשבילו...
ככה או ככה תעלה תמוונה תן קצת פרטים ושיהיה בהצלחה...

קשה מאוד לדעת ממה שאתה מתאר רוב האנשים ימליצו על מאסה.. חוץ מזה גם שזה מאוד אינדיבידואלי!
מציע לך לעלות תמונה לפורום לתת פרטים כמו גובה,גיל,משקל, כמה זמן מתאמן ובגדול ערכים סופיים של תזונה כרגע(קל',חלבון,פחמימה,שומן)
ואז יהיה יותר קל לדעת.

לא תמיד הכי כדאי להתחיל ישר מאסה גם אם אתה "רזה"- יש אנשים בקטגוריות מסוימות(גובה,משקל וכו') שנחשבים ל"רזים" אבל בגלל שאין עליהם כלל מאסת שריר ואחוז השומן יחסית גבוה יכול להיות שבתור התחלה הייתי ממליץ דווקא על חיטוב קצרצר- משום שבתור מתאמן מתחיל יש סיכוי לא מבוטל שדווקא תצבור מאסה בדרך בגלל החיטוב- אתה עובד עם התנגדות ובמקביל מחטב-מצמצם את מאסת השומן ומגדיל את מאסת השריר אבל זה יהיה לזמן קצר מאוד יחסית וגם לא במידה גדולה(וחוץ מזה מלכתחילה אין לך כזו מאסת שריר שיש לך מה לאבד בדרך בחיטוב).
*עוד נקודה שבחיטוב המשקלים לא אמורים לגדול כלומר אתה יוצר עומס קבוע כדי לשמר את המאסת שריר כי עם הזמן זה כבר בלתי אפשרי להגדיל את העומס שכן אתה בגרעון ולא מצליח להתאושש כדי לבצע את ההתקדמות הזו- אז זה גם זמן טוב לעבוד על טכניקה נכונה

אבל מה שאתה מרוויח הוא ש"הסט פוינט" ההתחלתי שלך הוא הרבה יותר טוב ככה שתתחיל את המאסה שלך תוכל להתחיל מנקודה טובה יותר,למשך זמן ארוך יותר והחיטוב שיבוא לאחר מכן בהנחה שעשית הכל כמו שצריך- עליה מדודה "ונקייה" והתקדמות פרוגרסיבית עם הקפדה על כל המשתנים-תזונה,מנוחה,תוכנית אימון מתאימה, תהייה קצרה יותר וקלה יותר.

שוב הכל תלוי גם בך כל אחד מגדיר עבור עצמו איך הא רוצה להיראות ומה עובד נכון בשבילו...
ככה או ככה תעלה תמוונה תן קצת פרטים ושיהיה בהצלחה...

כדי לצבור מסת שריר תוך כדי חיטוב צריך להיות במאזן קלורי חיובי ככה שזה עדיין עליה במסה פשוט באופן יותר מבוקר מבחינת המאזן החיובי.

כדי לצבור מסת שריר תוך כדי חיטוב צריך להיות במאזן קלורי חיובי ככה שזה עדיין עליה במסה פשוט באופן יותר מבוקר מבחינת המאזן החיובי.

ממש לא שים לב למה אמרת ולמה אני אמרתי! במאסה המאזן קלורי הוא חיובי,מנגד בחיטוב הוא שלילי אי אפשר לעשות את שניהם ביחד!
לעומת זאת בחיטוב כשאתה מתאמן מתחיל ללא ניסיון כשאתה מטיל איזשהו עומס על הגוף שקודם לכן הוא לא היה רגיל אליו,ואתה אוכל נכון ונח נכון אז הגוף יתאושש עם האמצעים שנתת לו-כמובן שלא ניתן לצפות לשינויים גדולים או המשכיות לטווח רחוק, אבל בטווח הקצר כן יכולים להיות שינויים לטובה מבחינת מאסת השריר שכן מדובר במאזן שלילי- לא ניתן לצפות "לגדול" מזה או לפתח מאסת שריר גדולה ופרוגרסיבית!

שוב קח בחשבון את העניין שהחיטוב הוא קצרצר הגרעון לא ממש גדול בהתחלה והגוף עובר שינויים ומתמודד מול עומס שממש שונה לו והוא לא מכיר לכן אני מניח שתהייה גדילה מסוימת אבל שוב לטווח קצר מאוד(סוג של פיצוי יסף), לא אצל כולם כמובן(תלוי במשתנים כאלו ואחרים) ושוב זה יהיה משהו מינורי. אני הצעתי את ההצעה הזו כדרך חשיבה תלוי במצב ההתחלתי של המתאמן ואיך הוא רואה לנכון להתחיל את הדרך שלו!
לאדם אחד "סט פוינט" מסוים מוגדר כ"שמן" למאסה" ולאחר דווקא כאחלה של התחלה אז שוב הכל אינדיבידואלי מה שכן צריך להכיר גם את הצד הזה ולקחת אותו בחשבון!

מה שאתה מדבר עליו זה מאסה מדודה או נקייה ככל שניתן שבה בעצם אתה מייצר מצב מאוד מאוד אופטימלי ולא הגיוני(למתאמן טבעי) שבו המאסה שהוא העלה היא נטו שריר! אז מאזן/יחס/אחוז השומן -> אל מול שריר השתנה לטובת השריר ולכן זה נראה כאילו התחטבת במאזן חיובי- למעשה כן גדלת,המאזן חיובי,אתה במאסה אבל מה שעשית זה הגדלת את מאסת השריר הרזה וצמצמת את אחוז השומן- זה לא חיטוב זה מאסה אידאלית! (כנראה שלזה התכוונת במה שאמרת, אבל מה שציינת זה שונה לגמרי יש שם סתירה פנימית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית