הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח או פולי עליון?

• פותח/ת השרשור boomer
  • פורסם בתאריך

boomer

משתמש מתחיל
156
4
נק' מוניטין:
-2
156
4
קראתי מאמר ב**** שכתוב בו:
"
עוד יתרון של פולי עליון הוא שבגלל הפעילות המוגבלת שאתה צריך לבצע בהשוואה למתח אתה יכול לבצע את התרגיל עם הרבה יותר משקל ,ומבחינתי להרים יותר (כמובן בהקפדה על טכניקה ) שווה ביחס ישירה לזה שגדלתם יותר ,פולי עליון עם 130 קילו לנצח יהיה יותר אפקטיבי לבניית מסה ממתח עם 80 קילו."

מה דעתכם?

ועוד שאלה- למה כשאני מבצע מתח (בתוספת משקל אם זה משנה) אני בכלל לא מרגיש את הרחב גבי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא כל מה שכתוב ב**** זה נכון.
בתור אחד שלמד בווינגייט אני יכול להגיד לך שהרבה ממה שלומדים בחלקים הפרקטיים לא מעודכן/השתנה/פשוט לא עומד במבחן המציאות.

מתח עדיף מכל בחינה
זה תרגיל חופשי,מורכב, שמפעיל קבוצת שרירים יותר גדולה ודורש core חזק.
פשוט תוסיף משקל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מתח עדיף. אם צריך תוסיף משקל.
במתח כל הגוף זז, לא רק הידיים, ויש דרך הרבה יותר קלה ופשוטה לכמת את זה ויש הגדרה להצלחה VS כשל. בפולי יש אפשרות לקחת תנופה כמו שכבר בטח שמת לב.

• פותח/ת השרשור
במתח כל הגוף זז, לא רק הידיים, ויש דרך הרבה יותר קלה ופשוטה לכמת את זה ויש הגדרה להצלחה VS כשל. בפולי יש אפשרות לקחת תנופה כמו שכבר בטח שמת לב.
אוקיי תודה...
והאם מתח רחב מפעיל יותר את הרחב גבי מאשר מתח בסופניציה או בשמו "מתח בנות"?
ותודה גם לSHAY_M

לגבי הרחב גבי, ממה שאני יודע ההבדלים זניחים.
תעשה מה שיותר נוח לך.
קח בחשבון שב chinup הבייספ עובד יותר חזק ולכן יותר טוב לפיתוח הבייספ.

• פותח/ת השרשור
לגבי הרחב גבי, ממה שאני יודע ההבדלים זניחים.
תעשה מה שיותר נוח לך.
קח בחשבון שב chinup הבייספ עובד יותר חזק ולכן יותר טוב לפיתוח הבייספ.
יש הרבה מאד שאומרים שמתח רחב עובד הרבה יותר חזק על הרחב גבי מאשר מתח בסופינציה
הכי נוח לי בסופינציה השאלה אם הוא כדאי לרחב גבי לעומת מתח רחב...

הבדל גדול בטוח אין.
לא מזמן קראתי כמה מחקרים שבדקו את הנושא (פעילות חמשלית באזורים ספציפיים בעת ביצוע התרגילים) , הם הגיעו למסקנה שמבחינת הlats התרגילים כמעט זהים.
כאשר pullup מפעיל יותר את היד הקדמית ו chinup את הבייספ (וגם כאן בכלל לא באופן משמעותי)
אני אחפש ואעלה לכאן.

מצד אחד מתח באחיזה רחבה מותח יותר את הlats, מצד שני מקטין את טווח התנועה שזה פחות טוב..
בנוסף chinup מאפשר להרים יותר משקל, מה שתמיד יותר טוב.

בכל מקרה,לדעתי אין טעם להכנס לזה.
מה שלא תבחר מהם יבנה לך אחלה רחב גבי.

אישית הייתי בוחר אחד מהם ע"פ נוחות ומשלב עם bor - ויש לך עבודה שלמה על הגב העליון.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית