הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות לגבי דלקת בכתף

הייזנברג

מושעה
439
190
נק' מוניטין:
347
439
190
לצערי נפלתי קורבן לפציעה הנפוצה ביותר בחדר הכושר (הכאב הוא בחלק העליון של הכתף הימנית, במרכז).

האם הפרוטוקול פציעות של בייל סטאר רלוונטי גם במקרים של דלקת? האם לשים קרח על האיזור הדלקתי או חימום (האורטופד אמר לי לחמם, בכמה מקומות קראתי שיש לטפל בקרח on off, קצת מבולבל) ולגבי המשך אימונים, האם יש בעיה להמשיך לבצע סקוואט lb?

תודה מראש.

בעיקרון הפרוטוקול וסייקלים של קרח יכולים לעזור במידה מסוימת, אבל זה לא יעלים את הדלקת. יש צורך לטפל.
מה עוד האורטופד אמר לך?

• פותח/ת השרשור
נתן לי אטופן פעמיים ביום ורדיאן, כמו לכל אחד אמר להימנע מאימונים ואמר לי לחמם את האיזור ולשים רדיאן שלוש פעמים ביום. רק לא זוכר ממנו כל כך את האבחנה המדויקת של מקום הדלקת, מקווה שהתיאור שלי מספיק כדי שתבינו במה מדובר.

נערך לאחרונה:
בכתף יש לך הרבה גידים ושרירים, אתה בטוח שאתה לא זוכר את ההבחנה המדויקת?
האטופן תרופה חזקה לדלקות.
בכל אופן, מנוחה מוחלטת, שימוש יום יומי באטופן ומריחה של הרדיאן באזור יעביר לך את הדלקת תוך סביב ה3-4 שבועות, תלוי עד כמה הדלקת רצינית.
בהצלחה בהחלמה.

תודה על התשובות. סקוואט lb אפשרי לעשות בלי להחמיר את הפציעה? ומה לגבי דדליפט?
בעיקרון זה לא אמור להפריע לך(תלוי באיזה גיד מדובר), דדליפט זה קצת יותר בעייתי. לי אישית זה לא הפריע.
אך יחד עם זאת, אני ממליץ לך לנוח לגמרי מאימונים שתוכל לחזור בריא ושלם, בריאות מעל הכל.

תודה על התשובות. סקוואט lb אפשרי לעשות בלי להחמיר את הפציעה? ומה לגבי דדליפט?

זה תלוי אי אפשר לענות לך. כשאתה אומר דלקת בכתף - זה קצת כללי מדי. מה שכן, בטוח שיהיה הרבה יותר נוח לעשות HB.

אני רואה שהפרוטוקול של סטאר הפך לתרופה לסרטן כאן. אולי כדאי לקרוא קצת ולהבין שהוא נועד לקרע בשריר ולא לכל מה שנראה לכם?

נראה לי שאני יכול להועיל לך כי אני בידיוק הייתי במצב שלך
התחילה לי דלקת רצינית לפני חודשיים בכתף שמאל בגלל שהעמסתי יותר מידי גם כשכאב לי... השבוע התחלתי לחזור לבנץ ולא כואב לי כלום

אני ממליץ לך לא לעשות את הפרוטוקול פציעות, לשים קרח on and off למשך שבוע, אחכ מים חמים עוזרים.

לגבי אימונים, בהנחה שהבנץ גורם לך לכאבים תפסיק לעשות אותו (גם לא להרבה חזרות עם משקל נמוך). תעשה סקוואט ודדליפט בכיף ואפילו פרס (אני עשיתי פרס במשקלי שיא גם כשכאב לי קצת בזמן הדלקת וזה רק שיפר את המצב).

לא הייתי מקשיב לשום אורטופד כי הם מומחים בבן אדם הממוצע ולא בספורטאים. יגידו לך לא לעשות כלום עד שיעבור לך

מאמין שתוך חודשיים לא תרגיש כלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית