הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה בסקוואט (סירטון)

• פותח/ת השרשור rtl24
  • פורסם בתאריך

rtl24

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
היי חברים...אשמח אם תוכלו לתת הערות מה ואיך לשפר בסקוואט
תודה מראש
[

נערך לאחרונה:
על הפנים , הסקוואט הכי מוזר שראיתי לאחרונה ..

תראה סרטונים ביוטיוב של ריפטו וכו'. שהוא מלמד לעשות את הסקוואט

נראה שאתה אפילו לא נועל בעליה ויורד ישר

• פותח/ת השרשור
זה היה סט חימום אולי בגלל זה נראה מוזר מדי... החלפתי לסירטון אחר...מה דעתך?
ואני ראיתי כבר את כל הסירטונים של ריפוטו לצערי אני לא מצליח ליישם...אשמח לטיפים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי לא ידעתי לגבי ההנחיות הללו, אצלם מחדש באימון רגליים הבא...עד אז אם למישהו יש הערות ממה שאפשר להבין מהסירטון אשמח לשמוע

אתה עושה HB, וזה בסדר. אתה צריך לשנות את מנח הצוואר - תסתכל קדימה ולא למעלה. המשקל קל לך ולא ניתן להגיד הרבה על סקוואט קל.

אם אתה רוצה לעשות סקוואט כמו שריפטו מלמד, זה אחרת לגמרי מבחינת התנועה, כי מיקום המוט שונה.

• פותח/ת השרשור
האמת שזה משקל לא ממש קל לי רואים גם בסוף שאני טיפה רועד לפני שאני מסיים את החזרה...מה לגבי הטכניקה מבחינת גלישת ברכיים, עומק ירידה וכו׳? ותודה על התגובה כמובן

שמע אני לא אתחיל להגיד לך מה בסדר ומה לא בטכניקה, אני לא מומחה גדול בזה וגם אני התחלתי את זה לא מזמן
אבל שמתי לב (תקן אותי אם אני טועה) שאתה לא נושם בין חזרה לחזרה. קח אוויר לפני שאתה יורד, ותוציא אותו אחרי שאתה עולה

האמת שזה משקל לא ממש קל לי רואים גם בסוף שאני טיפה רועד לפני שאני מסיים את החזרה...מה לגבי הטכניקה מבחינת גלישת ברכיים, עומק ירידה וכו׳? ותודה על התגובה כמובן
משקל שאתה אפילו לא צריך לנוח רגע בין החזרות, שאתה יכול לפמפם לחזרות, שהמוט עולה בו מהר - הוא משקל שקל לך. כנראה שפשוט עוד אין לך ניסיון עם משקל כבד באמת.

הברכיים צריכות להיות יותר בחוץ, העומק קצת עמוק מידי. לא ניתן לראות את מנח כפות הרגליים בצורה אידיאלית ולכן אין אפשרות לתת ביקורת על כך.

• פותח/ת השרשור
הנה עוד סירטון שצילמתי היום מקווה שהוא מובן קצת יותר... מה צריך לשנות/לשפר? (כדאי להגדיל את הסירטון על כל המסך כדי שאפשר יהיה לראות כמו שצריך)

נערך לאחרונה:
אתה יורד עמוק מידי, ואתה יכול לנעול יותר את הגב ע"י הרמת של החזה. המשקל שוב קל, במשקל כזה לא אמורות להתגלות התקלות.
צפה בסרטון הבא:

אגב, אתה באחלה מכון. חלק מהציוד שם ברמה מאוד מאוד גבוהה. אם אתה כבר באיזור של וינגייט, אתה מוזמן להגיע לצפות באליפות ישראל בשחייה לבוגרים (האליפות הרשמית והרצינית - בבריכה אולימפית, 50 מ') שמתרחשת השבוע בין ימים ג' לשבת. הגמרים מתחילים כל יום ב-17:30, חוץ משבת שהם מתחילים ב-17:00.

• פותח/ת השרשור
תודה שוב ותודה על ההזמנה לתחרות 😃
לגבי עומק- קצת מבולבל האמת... חשבתי וקראתי פה בפורום כמעט בכל מקום שכדאי לרדת עמוק ככל האפשר... מדוע עמוק מדי זה רע?

על הפנים , הסקוואט הכי מוזר שראיתי לאחרונה ..

תראה סרטונים ביוטיוב של ריפטו וכו'. שהוא מלמד לעשות את הסקוואט

נראה שאתה אפילו לא נועל בעליה ויורד ישר
"על הפנים.."? עדיף שלא תבקר שום טכניקה אם זה הביקורת שהקרצת מצפייה בסרטון שלו.

תודה שוב ותודה על ההזמנה לתחרות 😃
לגבי עומק- קצת מבולבל האמת... חשבתי וקראתי פה בפורום כמעט בכל מקום שכדאי לרדת עמוק ככל האפשר... מדוע עמוק מדי זה רע?
העומק חשוב לנו משתי סיבות:
א. קביעת קריטריון למה נחשבת חזרה מוצלחת VS מה נחשב לכשל - לא מספיק עמוק זה כמובן כשל.
ב. בטיחות - כאשר אנחנו יורדים מספיק עמוק, אנחנו שומרים על הברך שלנו ע"י מתיחה של ההאמסטרינגס ביחס לעומק פחות עמוק. בשביל להגיע יותר עמוק מהעומק הנדרש, כלומר ATG (Ass To Grass), אנחנו ניאלץ להרפות מסת שריר גדולה - מה שגורם לתרגיל להיות לא בטיחותי לעמוד השדרה ו\או לברכיים. ממליץ לקרוא את הפוסט הזה: http://www.lbs.co.il/threads/46547/#post-586549

דבר נוסף,
כמובן שנוכל להרים יותר משקל כאשר אנחנו שוברים מקביל בס"מ מול 8 ס"מ, ואם שתי האופציות "חוקיות", ובטיחותיות (מה שלא נכון - השבירה בס"מ יותר בטיחותית), אז מבחינה אימונית נעדיף לשבור בס"מ, כי כשהמשקל יהיה כבד גם ככה אנחנו נצטרך לעשות את זה. אנחנו רוצים להשיג באונס בתחתית, באונס שמגיע מהשרירים ולא מהתנגשות העכוז בשוקיים ו\או באונס מהברכיים (שמסוכן לברך). לכן, שימוש ביותר מסת שריר (לא רפויה כמובן), עם יותר משקל - תהיה בעדיפות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית