הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לכלומיד

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
סיימתי עכשיו PCT של שבועיים כלומיד, 50 מ"ג כל יום..
שמעו התרופה הזו זיינה אותי. לחץ דם גבוה(ממש)ומצבי רוח.
רציתי לדעת, לעתיד, האם יש איזו תרופה שיכולה להוות אלטרנטיבה טובה לכלומיד בPCT?

תודה!

שלום,
סיימתי עכשיו PCT של שבועיים כלומיד, 50 מ"ג כל יום..
שמעו התרופה הזו זיינה אותי. לחץ דם גבוה(ממש)ומצבי רוח.
רציתי לדעת, לעתיד, האם יש איזו תרופה שיכולה להוות אלטרנטיבה טובה לכלומיד בPCT?

תודה!

אני חייב לציין שאני מתמודד עם אותם תופעות לוואי ומצטרף לשאלה.
שאלה לפותח הפוסט: אתה יכול לפרט את התופעות ? בנוסף ...האם עברו לך התופעות אחרי שהפסקת? .... אני סובל ממצבי רוח , סחרחורות רבות ....

• פותח/ת השרשור
אני חייב לציין שאני מתמודד עם אותם תופעות לוואי ומצטרף לשאלה.
שאלה לפותח הפוסט: אתה יכול לפרט את התופעות ? בנוסף ...האם עברו לך התופעות אחרי שהפסקת? .... אני סובל ממצבי רוח , סחרחורות רבות ....
היי,
אני לקחתי היום כדור אחרון וזמן החיים של הכלומיד במערכת הוא יחסית ארוך..אז לא זה לא נעלם בינתיים.
אני סבלתי מלחץ דם גבוה, כאבי ראש, לחץ בעיניים(כתוצאה מהלחץ דם כנראה), נדודי שינה(בעקבות עלייה בדופק).

התופעות המתוארות מעט מוגזמות. כמעט ואין תחליף לכלומיד עקב פעולתו בהיפותלמוס לגירוי הפרשת גונדוטרופינים.
@Vosegus , קח כמשימה לפתוח פוסט ולהציע תחליף לכלומיד על שלל פעולותיו.

• פותח/ת השרשור
התופעות המתוארות מעט מוגזמות. כמעט ואין תחליף לכלומיד עקב פעולתו בהיפותלמוס לגירוי הפרשת גונדוטרופינים.
@Vosegus , קח כמשימה לפתוח פוסט ולהציע תחליף לכלומיד על שלל פעולותיו.
הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה פרגניל, אבל אופן הפעולה שלהם שונה(אופן פעולה מדויק מתואר בספר אנבוליקס..הוא פשוט לא לידי כרגע)..אזהר ואומר שאפילו מנוגד.
יוצא שאם לא אשתמש בכלומיד אלא בפרגניל, ציר הHPTA עדיין ישאר מושבת.

אך נתקלתי היום בדיוק במאמר הזה-
http://www.kilogram.co.il/1428/הורמון-ה-hmg-ושילובו-עם-hcg/

שמתעסק בשילוב בין HMG וHCG

הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה פרגניל, אבל אופן הפעולה שלהם שונה(אופן פעולה מדויק מתואר בספר אנבוליקס..הוא פשוט לא לידי כרגע)..אזהר ואומר שאפילו מנוגד.
יוצא שאם לא אשתמש בכלומיד אלא בפרגניל, ציר הHPTA עדיין ישאר מושבת.

אך נתקלתי היום בדיוק במאמר הזה-
http://www.kilogram.co.il/1428/הורמון-ה-hmg-ושילובו-עם-hcg/

שמתעסק בשילוב בין HMG וHCG

@Tom @Vosegus

ניסיתי לדלות מידע על המאמר ועל ניסיון להפוך את המודל הנ"ל לשיפור ההתאוששות ב PCT , כמו כן אני לא מוצא עבודות שנעשו על תחליף לכלומיד בהתאוששות מסטרואידים אנבולים .
אשמח אם תתיחס ל HMG בהיבט של קיצור ה PCT עם כלומיד (?) ובנוסף האם זריקת טריפטורלין בסיום סייקל יכולה להחליף או לקצר PCT רגיל - גם לסייקלים רכים וקצרים בהיבט של סיכוי / סיכון ...

להלן ציטוטים נבחרים מהמאמר:

"מפתחי גוף אשר לא מגיבים ל PCT הקלאסי שהוא מינון נמוך של HCG וכלומיד עבור מס' שבועות, יתקשו לבצע החלמה מהירה וירגישו חוסר חשק מיני הכולל מסה נמוכה של האשכים עם ספירת זרע נמוכה."

"ה HMG הוא בעצם FSH ו LH. הוא ממריץ את ייצור הטסטוסטרון הטבעי ושומר על עבודה תקינה של ה HCG. החשק המיני יתאושש מהר מאוד."

"מתן מינון של HMG, 75 יחב"ל ליום ביחד עם HCG, יכולים למנוע ספירת זרע נמוכה ודיכוי בייצור הטסטוסטרון הטבעי."

• פותח/ת השרשור
שמע לא כ"כ יודע כמה זה אפקטיבי הHMG הזה..אני רק יכול לומר שהוא לא זול. בכלל.

דרך אגב, אפשר להתאושש מצויין מסייקל רק על ידי לקיחת נולבדקס. כל האנדיקרינולוגים אומרים שהחומרים שלוקחים בתקופת ההתאוששות מסייקל הם מוגזמים. צריך להתחיל עם נולבדקס, לעשות בדיקת דם אחרי שבועיים ולראות אם משהו זז, אם לא אז אפשר לשקול שימוש בכלומיד..
למרות שלפי דעתי אם לוקחים חומרים שמשביתים חזק אז אולי אפשר לשקול שימוש גם בכלומיד (אני מדבר על טרן או דקה במינונים גבוהים).

@Tom , תתיחס אלינו? אנחנו במתח… 📢
נסה לחשוב:

• תחליף לגונדוטרופין (LH למשל). קיים ממקור חיצוני.

• מערכת משוב שלילי וחיובי. כאשר קיימים ערכים גבוהים של LH ישנו גירוי מוגבר לייצור טסטוסטרון באשכים. ייצור הטסטוסטרון ורמתו העולה אמורים להעניק משוב לצורך הפחתת ייצור הגונדוטרופין (LH)ע"י ריווח והנמכת פולסים של gnrh (הורמון מגרה ייצור גונדוטרופין). אלא שהדבר לא קורה. כלומר פעולת המשוב נחתכת ונעקפת מאחר והגונדוטרופין כלל אינו דורש גירוי לצורך הפרשתו. מכאן שאין צורך בפעולת המשוב.
    אז קיים טסט המיוצר ע"י פעולת הגונדוטרופין באשכים ואין אףפעולה של ציר ה-HPTA מכיוונו של המוח (ההיפותלמוס) ואין משוב.
האם נתאושש?...

דרך אגב, אפשר להתאושש מצויין מסייקל רק על ידי לקיחת נולבדקס. כל האנדיקרינולוגים אומרים שהחומרים שלוקחים בתקופת ההתאוששות מסייקל הם מוגזמים. צריך להתחיל עם נולבדקס, לעשות בדיקת דם אחרי שבועיים ולראות אם משהו זז, אם לא אז אפשר לשקול שימוש בכלומיד..
למרות שלפי דעתי אם לוקחים חומרים שמשביתים חזק אז אולי אפשר לשקול שימוש גם בכלומיד (אני מדבר על טרן או דקה במינונים גבוהים).
אפשר להתאושש גם ללא SERM בכלל. למעשה, כמעט בטוח שתתאושש.
פעולת כלומיד לגירוי הפרשת גונדוטרופינים וע"י כך קידום ההתאוששות מובהקת ועדיפה בסדר גודל על זו של טמוקסיפן, בעוד זו של טמוקסיפן עדיפה לאין שיעור במניעת פעילות אסטרוגנית מוגברת בריקמת השד למשל (ומניעת ג'ינו למשל).
אם כבר אז אולי רצוי וכדאי להחליף טמוקסיפן ברלוקסיפן.

אתה אומור שכל האנדוקרינולוגים אומרים שלא?
בוקרה פי אל'מישמיש...

אפשר להתאושש גם ללא SERM בכלל. למעשה, כמעט בטוח שתתאושש.
פעולת כלומיד לגירוי הפרשת גונדוטרופינים וע"י כך קידום ההתאוששות מובהקת ועדיפה בסדר גודל על זו של טמוקסיפן, בעוד זו של טמוקסיפן עדיפה לאין שיעור במניעת פעילות אסטרוגנית מוגברת בריקמת השד למשל (ומניעת ג'ינו למשל).
אם כבר אז אולי רצוי וכדאי להחליף טמוקסיפן ברלוקסיפן.

אתה אומור שכל האנדוקרינולוגים אומרים שלא?
בוקרה פי אל'מישמיש...

מדוע להשתמש ברלוקסיפן במקום טמוקסיפן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית