ייעוץ שאלה בנוגע לתזונה

• פותח/ת השרשור Yoni1o
  • פורסם בתאריך

Yoni1o

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
דיברתי עם חברה מסויימת שמוכרת אבקות חלבון בקיצור מישהי שתזונאית ענתה לי והתחילה להסביר לי שאבקת חלבון נניח dymatize elite 4.5 kg טובה יותר מאשר שאני יקנה חזה עוף כי זה חלבון מבודד וזה נספג יותר טוב בגוף והתחילה להסביר לי שהחזה עוף שאני אוכל נספג פחות טוב בגוף כי זה ללעוס משהו קשה ללעיסה ובגלל זה עדיף חלבון מבודד ואני רוצה לשאול אותכם אם זה משנה מאיפה יגיע החלבון כי החזה עוף ייצא לי משתלם יותר בחודש 180 שקל ל-200 גרם חזה עוף כל יום במשך חודש שזה 50 גרם חלבון לעומת אבקת חלבון שבחודש יעלה לי 380 שקל וגם יספיק לי רק ליום של 50 גרם חלבון ויום של 25 גרם חלבון למשך חודש
אז מה אתם אומרים אין קשר למה שהיא אמרה לי ושעדיף לי לקנות חזה עוף?

היעילות עיכול חלבון בחזה עוף מאוד גבוהה, ז''א שמה שהיא אומרת לא נכון.
ותיהיה בטוח שהיעילות עיכול חלבון של האבקת חלבון לא בהרבה יותר גבוהה מהחזה עוף.
מדובר על אחוזים בודדים ככה שזה באמת שטויות.
חוץ מזה תמיד תעדיף אוכל על תוספים, במיוחד אם זה יותר משתלם.
אחת הסיבות העיקריות לפנות לתוספי תזונה זאת הסיבה האקונומית, ככה שאם זה יותר יקר אז עדיף אוכל (כל עוד אתה מצליח לאכול מספיק חלבון).

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם התגובה מעליי, וכנראה הסיבה שהיא אמרה לך שאבקת חלבון יותר טובה מחזה עוף היא זאת:
אז אתה אומר שאין בעיה לאכול חזה עוף זה אותו דבר מבחינת ערכים כמו האבקת חלבון ושאין חשיבות לזה שהאבקת חלבון מי גבינה נספגת מהר אחרי האימון כי גם החזה עוף אותו דבר תקן אותי אם אני טועה..

ופשוט מדליק אותי כל הקטע הזה של לקחת שייק אחרי אימון ובתת מודע שלי אני חושב שזה עדיף על חזה עוף בגלל שיש באבקה או דברים שמזרזים תחלבון להיספג יותר מהר אחרי אימון ושהחלבון איכותי יותר אבל אם אתם מבינים אז מי אני שיתווכח זה חוסך לי 200 שקל בחודש ואני גם מקבל יותר חלבון מהחזה עוף

נערך לאחרונה:
אז אתה אומר שאין בעיה לאכול חזה עוף זה אותו דבר מבחינת ערכים כמו האבקת חלבון ושאין חשיבות לזה שהאבקת חלבון מי גבינה נספגת מהר אחרי האימון כי גם החזה עוף אותו דבר תקן אותי אם אני טועה
זה בדיוק מה שאני אומר. אגב אני לא רואה שום בעיה בלשתות אבקת חלבון לפעמים, בשביל לגוון אולי כי זה טעים ונמאס לאכול חזה עוף/טונה או דברים אחרים, פשוט לא מהסיבות שציינת בהודעה הראשונה

אז אתה אומר שאין בעיה לאכול חזה עוף זה אותו דבר מבחינת ערכים כמו האבקת חלבון ושאין חשיבות לזה שהאבקת חלבון מי גבינה נספגת מהר אחרי האימון כי גם החזה עוף אותו דבר תקן אותי אם אני טועה..

ופשוט מדליק אותי כל הקטע הזה של לקחת שייק אחרי אימון ובתת מודע שלי אני חושב שזה עדיף על חזה עוף בגלל שיש באבקה או דברים שמזרזים תחלבון להיספג יותר מהר אחרי אימון ושהחלבון איכותי יותר אבל אם אתם מבינים אז מי אני שיתווכח זה חוסך לי 200 שקל בחודש ואני גם מקבל יותר חלבון מהחזה עוף

שים לב שאני דיברתי על יעילות עיכול, ופה אתה מדבר על מהירות עיכול, אלה שני דברים שונים לגמריי.
יעילות עיכול: כמה חלבון באמת מתעכל מהכמות שצרכת.
לגבי המהירות עיכול אז נכון חלבון מי גבינה נספג מהר יותר מהחלבון בחזה עוף, אבל חשוב להזכיר שהמחקרים שבדקו זאת נעשו בצום, ונצרך בארוחות רק חלבון, ככה שזה לא הכי רלוונטי.
וגם אם תאכל לפני אימון ארוחה חלבונית, חומצות אמינו ישוחררו למחזור הדם במשך כמה שעות, ככה שאם האימון לא ממש ארוך ואכלת חלבון לפני האימון אז בסוף האימון עדיין יהיה שחרור של חומצות אמינו למחזור הדם, ככה שהמהירות בה יספג החלבון שתאכל אחרי האימון לא ממש קריטי.
וסתם לידע כללי, אוכל נוזלי נספג מהר יותר מאוכל מוצק

• פותח/ת השרשור
בקיצו
שים לב שאני דיברתי על יעילות עיכול, ופה אתה מדבר על מהירות עיכול, אלה שני דברים שונים לגמריי.
יעילות עיכול: כמה חלבון באמת מתעכל מהכמות שצרכת.
לגבי המהירות עיכול אז נכון חלבון מי גבינה נספג מהר יותר מהחלבון בחזה עוף, אבל חשוב להזכיר שהמחקרים שבדקו זאת נעשו בצום, ונצרך בארוחות רק חלבון, ככה שזה לא הכי רלוונטי.
וגם אם תאכל לפני אימון ארוחה חלבונית, חומצות אמינו ישוחררו למחזור הדם במשך כמה שעות, ככה שאם האימון לא ממש ארוך ואכלת חלבון לפני האימון אז בסוף האימון עדיין יהיה שחרור של חומצות אמינו למחזור הדם, ככה שהמהירות בה יספג החלבון שתאכל אחרי האימון לא ממש קריטי.
וסתם לידע כללי, אוכל נוזלי נספג מהר יותר מאוכל מוצק
בקיצור נראלי אני יילך על אבקת חלבון בלי לצרוך חלבון לפני אימון ועמייאת פשוט יקנה את האבקת חלבון dymatize elite 4.5 kg לחודש וייקח 5 סקופים ביום יגיע ל-120 גרם חלבון ואת השאר אני ישלים מאוכל בבית אני צריך להגיע ל-140 ביום
ואני לא יאכל להורים את כל האוכל בבית ישלים מהבית 20 גרם חלבון וגם ככה ייצא שאני אוכל חלבונים שמגיעים עם פחות שומנים מאשר לאכול את כל האוכל בבית ולהגיע לכמות חלבון אבל אחרי שאני יאכל 7 אלף קלוריות ביום כמו חוליגן חחח כי אני לא יאכל להורים קוטג וטונה כל יום כמו ילד מגודל ויגמור להם את כל האכל בבית ואז זה יגיע מחלבונים קטנים והרבה שומנים בגלל זה אני מעדיף לקנות כל חודש 4.5 dymatize kg

5 סקופים ביום יגיע ל-120 גרם חלבון ואת השאר אני ישלים מאוכל בבית אני צריך להגיע ל-140 ביום
לא מומלץ בכלל לדעתי, אם כבר אז הייתי מציע הפוך, לקבל 120 גרם ביום מאוכל ולקחת סקופ אחד ביום. ולמה אתה חושב ששומנים זה רע? הגוף צריך גם שומן. ובכלל בחזה עוף יש מעט מאוד שומן, כנ"ל טונה במים. אם אתה רוצה מעט שומן בכל זאת אתה יכול לאכול קוטג' 1% וסתם הצעה - אם אתה לא רוצה לאכול להורים את האוכל, אז במקום לקנות שק חלבון 4.5 קילו כל חודש אתה יכול לתת לתת להם את הכסף ולא להרגיש "אוכל חינם"

שמע באמת שאין לך מה להתעסק במהירות ספיגה של חלבון...
פשוט תאכל מספיק חלבון במהלך היום, וגם אם תאכל שעה -שעה וחצי לפני אימון אז עדיין יהיה שחרור של חומצות אמינו לדם בסוף אימון ( כל עוד האימון לא ארוך מאוד ).
לאכול את רוב החלבון היומי שלך מאבקה זאת טעות, אל תשכח שבאוכל יש עוד דברים חיוניים חוץ מחלבון.(micronutrients)

• פותח/ת השרשור
שמע באמת שאין לך מה להתעסק במהירות ספיגה של חלבון...
פשוט תאכל מספיק חלבון במהלך היום, וגם אם תאכל שעה -שעה וחצי לפני אימון אז עדיין יהיה שחרור של חומצות אמינו לדם בסוף אימון ( כל עוד האימון לא ארוך מאוד ).
לאכול את רוב החלבון היומי שלך מאבקה זאת טעות, אל תשכח שבאוכל יש עוד דברים חיוניים חוץ מחלבון.(micronutrients)
אני יעשה חודש ניסוי עם האבקת חלבון dymatize elite 4.5 kg שעולה 700 שקל
ואחרי זה אני כבר ייקח חזה עוף פשוט לא יודע זה מדליק אותי כל העניין של האבקה לקחת אחרי אימון ובטוח שזה מועיל יותר מאוכל ככה נראלי
אבל תאכלס שאני חושב על זה אני מביא ב700 שקל 23 קילו חזה עוף בחודש שזה יספיק לי ל-700 גרם חזה עוף ביום שזה 170 גרם חלבון כל יום למשך תקופה של חודש ימים חח אבל אני מפחד שזה פחות תועלתני מהאבקה בגלל זה אני נראלי יקנה את האבקה
ודרך אגב עוד יומיים בדיוק אני נרשם למכון כושר זה הגוף שלי

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 93 · צפיות: 157
נערך לאחרונה:
חבל על הכסף, אבל החלטה שלך.
אבקת חלבון ממש לא יותר יעיל מחזה עוף.
ושיהיה המון בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
חבל על הכסף, אבל החלטה שלך.
אבקת חלבון ממש לא יותר יעיל מחזה עוף.
ושיהיה המון בהצלחה!
תודה רבה ובאבקה יש פחות אחוזי שומן פחמימות וכו... בגלל זה אני מעדיף דרך האבקה להתקדם מבין..
יש לי כמה שאלות:
1.תגידו מה עדיף לי להזמין את הווניל או את השוקו של הדימייטז 4.5 קילו ?
2.אני חייב את התמר או בננה לשלב ביחד עם האבקת חלבון או שזה לא חובה זה רק בשביל
להחזיר את האנרגיה לגוף?
3.אחרי אימון לקחת סקופ אחד של מנת חלבון או שעדיף לקחת 2 סקופים (50 גרם)?

נערך לאחרונה:
תודה רבה ובאבקה יש פחות אחוזי שומן פחמימות וכו... בגלל זה אני מעדיף דרך האבקה להתקדם מבין..
יש לי כמה שאלות:
1.תגידו מה עדיף לי להזמין את הווניל או את השוקו של הדימייטז 4.5 קילו ?
2.אני חייב את התמר או בננה לשלב ביחד עם האבקת חלבון או שזה לא חובה זה רק בשביל
להחזיר את האנרגיה לגוף?
3.אחרי אימון לקחת סקופ אחד של מנת חלבון או שעדיף לקחת 2 סקופים (50 גרם)?
ההפך, בחזה עוף ללא עור אין שומן ואין פחמימות, לעומת זאת באבקת חלבון יש פחמימות.
1.אני מעדיף שוקו.
2.תלוי איך זה מסתדר בתפריט שלך, אין סיבה למה לא לשלב פחמימות עם החלבונים אחרי אימון.יש לזה אפילו כמה יתרונות:
א. תגובה אינסולינית גבוהה יותר (אם זה מה שאתה מחפש).
ב.הקפצת האינסולין אחרי אימון ממזערת את הPROTEIN BREAKDOWN (וקצת משפיע גם על סינטוז חלבון).
ג.החומצות אמינו שישתחררו למחזור הדם מהחלבון שצרכת ישפרו את סינטוז החלבון (וקצת משפיע על הPROTEIN BREADOWN).
אפשר לשים לב שסעיפים ב' וג' "משלימים אחד את השני".
וגם צריכת פחמימות תמלא את מאגרי הגליקוגן שדוללו באימון.
3.תלוי בתפריט שלך וכמה חלבון צרכת במהלך היום, יש האומרים שמומלץ לקחת 0.3-0.5 גרם חלבון לכל קילו בגוף, אבל זה לא ממש משנה כל עוד אתה צורך מספיק חלבון במהלך היום.

אין הבדל תתייחס לכל חלבון מהחי אותו הדבר.
ברור שמישהי שעובדת בחברה שמוכרת אבקות חלבון תספר לך שאבקה זה יותר טוב

• פותח/ת השרשור
כי ראיתי את הערכים של החזה עוף יש בו יותר כולסטרול מהאבקה והוא גם לפינה שהסברתם לי פחות נספג טוב אחרי אימון אלא אם כן אני לוקח חלבון גם לפני אימון ואז זה לא ישנה כ״כ באבקה יש במנה 2 פחמימות ובחזה עוף 0
בקיצור אני קונה את מה שיש לו ערכים יותר טובים אז תגידו לי חד משמעית מה יותר טוב גם אם זה מזערי

כי ראיתי את הערכים של עוף יש בו יותר כולסטרול מהאבקה והוא גם לפינה שהסברתם לי פחות נספג טוב אחרי אימון אלא אם כן אני לוקח חלבון גם לפני אימון ואז זה לא ישנה כ״כ באבקה יש במנה 2 פחמימות ובחזה עוף 0
בקיצור אני קונה את מה שיש לו ערכים יותר טובים אז תגידו לי חד משמעית מה יותר טוב גם אם זה מזערי
זה לא שהוא נספג פחות טוב, אלה שיקח לו יותר זמן לשחרר חומצות אמינו למחזור הדם, אבל למה זה משנה בכלל? זה באמת שטויות.וגם אני לא ידע בכלל האם ההבדל קריטי.
אם אתה לא מתאמן בצום אין לך בכלל מה להתעסק בזה, וגם אם כן כנראה שההבדל זניח.

כי ראיתי את הערכים של החזה עוף יש בו יותר כולסטרול מהאבקה והוא גם לפינה שהסברתם לי פחות נספג טוב אחרי אימון אלא אם כן אני לוקח חלבון גם לפני אימון ואז זה לא ישנה כ״כ באבקה יש במנה 2 פחמימות ובחזה עוף 0
שלחתי לך הודעה פרטית תסתכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית