הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת קפאין לאחר תקופה

• פותח/ת השרשור Alpaca
  • פורסם בתאריך

Alpaca

משתמש פעיל
347
139
נק' מוניטין:
290
347
139
כידוע לכולנו קפאין לאחר תקופה מסוימת של צריכה כבר לא משפיע על הגוף כממריץ ויש צורך בהפסקות כול כמה זמן על מנת להתנקות מהקפאין ולחזור לשימוש בו, השאלה שלי היא האם אותו דבר תקף בנוגע ליעילות הקפאין בניצול שומן כמקור אנרגיה או שניתן להשתמש בו באופן רצוף וההשפעה לא תחלש?

לא.
ההשפעה של הקפאין על עוררות מערכת העצבית פוחתת, אך האפקט של ניצול השומן כמקור לאנרגיה עדיין מתרחש בגוף.

לא.
ההשפעה של הקפאין על עוררות מערכת העצבית פוחתת, אך האפקט של ניצול השומן כמקור לאנרגיה עדיין מתרחש בגוף.
אני מעריך את התגובות שלך והידע שלך מאוד אבל אני שמעתי דווקא שהוא מאבד גם את האפקט הזה

יש לך מקור למה שאתה אומר?

מה הכוונה האפקט של ניצול שומן?
המילים "שורף שומן" מבלבלות הרבה אנשים. הקפאין לא שורף את השומן. יש תהליך מאוד מורכב שאחסוך את ההסבר עליו אבל בסופו של תהליך הקפאין גורם לשחרור של אפינפרין (אנדרנלין) שגורם לעליית לחץ דם והגברת זרימת הדם לשרירים = גורם לך להוציא יותר אנרגיה = גורם לך לשרוף יותר שומן.

באשר לשאלה השניה שלך, התוצאה הזאת של 'שריפת שומן' בסופו של דבר מתרחשת כתוצאה מגירוי של מערכת העצבים אשר כתגובה לגירוי הזה מפרישה אפינפרין... אם מערכת העצבים לא מגורת אז לא תהייה הפרשה... כאשר אדם מפתח עמידות בפני קפאין זה אומר שהוא צריך לצרוך יותר קפאין כדי לגרות את מערכת העצבים... לכן ההגיון אומר שאם מערכת העצבים פיתחה תלות אז לא תשיג את התוצאה הרצויה של החומר בתור 'שורף שומן'.

בכל מקרה, זה כמובן לא ניתוח מדעי.. אם למישהו ידוע אחרת והוא יכול לגבות את זה במקור מידע מהימן זה עדיף.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז אני אשמח אם למישו יש מקור אמין ומבוסס כי חשבתי שזה מובן מאילו שהאפקט לא נחלש..

היעילות של קפאין בשימוש כמקור אנרגיה גם לפני סייקל קפאין זניחה מאוד. קפאין בעצם מנייד את חומצות השומן כמקור האנרגיה ובעצם יותר חומצות שומן יזרמו בדם, אבל באותה מידה הן יחזרו שוב מהתזונה והגוף לא משתמש בשומן הזה והוא חוזר לתאים.
רק ברגע שיש ניוד שומן ואתה גורם לגוף להשתמש בשומן מחומרים כמו אפדרין ויהומבין תתרחש שריפת שומן, וקפאין לא עושה את זה.

אני שמעתי המון דעות לאחרונה על הקטע עם הקפאין-שומן.מבטיח לנסות לקרוא ולחזור אם משהו יותר מעמיק מהמקורות שלי..אשמח גם לעוד דעות והכוונות אם יש למישהו.

• פותח/ת השרשור
רק ברגע שיש ניוד שומן ואתה גורם לגוף להשתמש בשומן מחומרים כמו אפדרין ויהומבין תתרחש שריפת שומן, וקפאין לא עושה את זה.

ראשית תודה על התשובה המפורטת, שנית- אותו שימוש של הגוף בשומן לא מתרחש כאשר מבצעים אירובי יחד עם הקפאין?

לא, כי הניוד של השומן מהקפאין מאוד זניח והגוף לא משתמש בו.
בשביל זה שזה יקרא צריך חומרים כמו אפדרין ויהומבין. לייל ממליץ על פרוטוקול עם קפאין ויהומבין לניוד ושריפת שומן טובה הרבה יותר(אל תנסה כרגע יהומבין, אתה רק בן 16 לפי הפרופיל שלך).

לא, כי הניוד של השומן מהקפאין מאוד זניח והגוף לא משתמש בו.
בשביל זה שזה יקרא צריך חומרים כמו אפדרין ויהומבין. לייל ממליץ על פרוטוקול עם קפאין ויהומבין לניוד ושריפת שומן טובה הרבה יותר.
הוא גם לומד איך לעבוד על הגוף ולהימנע משימוש ביומהבין ע"י דל פחמימה (שווה קריאה)

• פותח/ת השרשור
האמת שלא תכננתי מהעולם וגם לא רואה את עצמי בנתיים עושה סייקל בעתיד, אבל בקשר ליוהימבין סקרנת אותי.
מה זה משנה אם אני בן 16 או 25? בהנחה שהסייקל מבוצע כראוי ואני בריא.

• פותח/ת השרשור
כידוע לכולנו קפאין לאחר תקופה מסוימת של צריכה כבר לא משפיע על הגוף כממריץ ויש צורך בהפסקות כול כמה זמן על מנת להתנקות מהקפאין ולחזור לשימוש בו, השאלה שלי היא האם אותו דבר תקף בנוגע ליעילות הקפאין בניצול שומן כמקור אנרגיה או שניתן להשתמש בו באופן רצוף וההשפעה לא תחלש?

@יניב ריז מצטער שאני לרגע מוריד אותך לרמת החומרים החוקיים (הכול בהומור 😛).
אולי לך יש איזו תשובה חד משמעית בנושא? משהו סופי, כמו שרק אתה יודע 🤩

האמת שלא תכננתי מהעולם וגם לא רואה את עצמי בנתיים עושה סייקל בעתיד, אבל בקשר ליוהימבין סקרנת אותי.
מה זה משנה אם אני בן 16 או 25? בהנחה שהסייקל מבוצע כראוי ואני בריא.
צודק. לא משנה. בהנחה שחמש דקות אחרי שנגמר החיטוב אתה אומר "יאללה מסהההההה" - בשום גיל אל תכניס את החרא הזה לגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית