הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה אפשר להתפתח טבעי ?

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
אני מתאמן 5 שנים אוכל כמו שצריך תפריט מסודר כמות חלבונים פחמימות שומן הכל מחושב לוקח אבקת חלבון מידי פעם קראיטין וכל מידי דברים שיכולים לתת פוש.השאלה אם אפשר להתפתח טבעי אני מרגיש שהמסה האחרונה שעשיתי ואז הגעתי לחיטוב לא השתנה הרבה אם בכלל הגעתי מ12 ל7 אחוז שומן ובערך לאותו מישקל כמו שנה שעברה אולי קצת יותר חטוב מי זוכר כבר.וממש לא בראש שלי להתקדם ולקחת חומרים.

אולי אם תעלה תמונה שלך של לפני שהתחלת להתאמן ותמונה עדכנית החבר'ה הרציניים כאן יוכלו לתת לך
פידבק לגביי מידת ההתקדמות שלך.
אבל בכללי אני מניח שהשאלה נורא כללית כי כל אחד והגנטיקה שלו..

• פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 39 · צפיות: 337
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 32.8 · צפיות: 300
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 156.5 · צפיות: 289
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 123.2 · צפיות: 300
  • 5.jpg
    5.jpg
    KB 7.4 · צפיות: 321
  • 6.jpg
    6.jpg
    KB 8.4 · צפיות: 327
  • 8.jpg
    8.jpg
    KB 35.3 · צפיות: 316
  • 10.jpg
    10.jpg
    KB 34.9 · צפיות: 347
  • 11.jpg
    11.jpg
    KB 44.1 · צפיות: 317
  • 13.jpg
    13.jpg
    KB 52.4 · צפיות: 364
  • 14.jpg
    14.jpg
    KB 71.8 · צפיות: 350
  • 15.jpg
    15.jpg
    KB 50 · צפיות: 333
  • 16.jpg
    16.jpg
    KB 60.4 · צפיות: 301
  • 17.jpg
    17.jpg
    KB 12.9 · צפיות: 295
  • 9.png
    9.png
    KB 701.6 · צפיות: 377
  • 18.jpg
    18.jpg
    KB 51.4 · צפיות: 262
שמע סך הכל יש עליך גודל אבל לדעתי ב5 שנים אפשר להשיג יותר מיזה , הכל תלוי ברמת ההתמדה שלך בתפריט ובאימונים אך יש פרט מאוד חשוב שהרבה חבר'ה לא מבינים והוא העניין של התנסות בכל דבר אפשרי ואני אסביר , התחום הזה הוא לא מדע מדיוק ואין פה אמירות חדות וברורות ש X=5 לכל אחד משפיע דברים אחרים כל גוף מקבל אחרת אימונים ותזונה , עכשיו אם לא התנסת בהרבה תוכניות אימונים ותפריטים לא תוכל לדעת למה הגוף שלך מגיב הכי טוב ויכול להיות שזאת הבעיה שלך שעדין לא ניסית מספיק דברים כדי למצוא מה הגוף שלך מושםפע ממנו הכי טוב , כמעט כל בילדר מעיד על עצמו שהוא ניסה כל תוכנית אימונים ותפריט אפשריים בידיוק מהסיבה הזאת שהם רצו לדעת מה הכי טוב בישבילם וזה פרט מאוד מאוד חשוב בעייני. ולשאלתך אני חושב שאין דבר כזה גדול וחטוב בלי חומרים , יש אומנם כמה בודדים שהם יחסית למתאמנים טבעים גדולים אבל לכל כוכבי הפיטנס למינהם שאתה רואה כולם שם עם חומרים הם יכולים לספר סיפורים עד מחר , אך במצבך לדעתי יש עוד הרבה לאן להתקדם גם בצורה טבעית אם עניין הסייקלים בכלל לא מדבר אליך כרגע , תן מיקוד בחלק הראשון שדברתי עליו. בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כן אני חושב אולי השנה אחרי סיום החיטוב להמשיך ולתת יותר פוש באימונים אולי הגוף צריך אימונים קצת יותר חזקים וארוכים.אני בעיקרון שנה וחצי עובד על טווח חזרות של 15 -12 ופה שם דרופים ומנוכה דל דקה.אולי במקום זה ללכת על פחות חזרות ויותר בקטע של 10 -8 חזרות. או שגם בקטע של התזונה ללכת על פחות לשמור על אחוזי שומן קטנים וקצת יותר לברוח ולא לשמור על אחוז מסוים מה שקורה שאני מגיע למשל ל12 אני עושה קצת אחורה פנה בשביל לשמור על אחוזי שומן נמוכים .הרבה סיבות אבל אני ממשיך אני מאמין שאפשר עוד.לא מזמן בערך שנה וחצי אני מתאמן אצל מאור זרדז הוא עושה לי תוכנית אימונים ותזונה.אני סומך עליו שהוא מוציא ממני את כל בשביל להצליח עם כל הידע וניסיון שלו.ונראה אני ממשיך אני מודע לזה וחושב שהייתי יכל להגיכ יותר רחוק.אבל בקטע של התזונה של כמה ומה ומתי לאכל אני ברזל ממש הולך חזק עם זה ומקפיד מאד וגם מבחינת האימונים הם עומדים על 5 פעמים בשבוע ועושה סקווט דדליפט מכרעייםוכל תרגיל מורכב וחשוב.מבחינת אימונים ותזונה נתחיל בתזונה שבעיקרון זה לא תורה מסיני אם אתה יודע כמה ומה ומתי לאכל .אולי משהו באימונים צריך אולי בקטע של פחות חזרות ויותר אימונים אינסטנטיבים.אבל אני כרגע אצלו וממשיך ומקווה שנתקדם יותר.

נערך לאחרונה:
שמע סך הכל חזרות זה עניין שכל הזמן מתשנה יש תקופות של 4-6 חזרות ויש תקופות של 17-20 צריך לעבור בין כולם כל הזמן לשחק עם העומס והמשקלים .

• פותח/ת השרשור
אני שנה עושה ערך אותה תוכניות יותר בכיוון של 12-15 חזרות
אבל מבחינת סוג תרגיל אני עושה הרבה ואת החשובים
אני חושב שאני אשנה אוסיף משקלי עבודה ולא רק 15-12
ואנסה פה שם לעשות 6 אימונים ממקום 5
נראה אני חושב שזה יכל לעזור

5 אימונים זה די ויותר אין שום צורך ב6 סתם מיותר, שחק עם החזרות והמשקלים בצורה לינארית תעשה נגיד שבועים 15-12 שבועים אחרי 12-8 שבועים אחרי 10-6 משהו בסגנון הזה ואז שוב את הלוף שהמטרה היא בכל לופ כזה שהמשקלים יעלו ואחרי זה שתעשה שוב 15-12 תרים יותר מהסבב הראשון

הייתי אומר לך אפילו יותר בקיצוניות, להחליף את החזרות והמשקלים בכל שבוע ולהוסיף פה ושם דרופ סטים ו rest pauses
וזה בהחלט ייתן קיק ;)

מניסיון אישי שלי לפחות 🤫

• פותח/ת השרשור
בא ניקח למשל לדוגמא אימון חזה + כתפיים שהולך כרגע ככה :

חזה :
- לחיצת חזה במוט 4*15
-פרפר מכונה 4*15
-קרוס אובר חזה תחתון 4*15
-פלייז שיפוע חיובי בספסל 4*15
-לחיצת חזה עליון עם מוט 4*15

השנוי הוא כך :

*** חשבתי להוסיף לזה לחיצת חזה בשכיבה עם משקולות 4*8
*** ובמקום לעשות קרוס אובר 4*15 לעשות דרופ 4*50 דרופ

------------------------------------------------------------------------
כתפיים :
-לחיצה עם משקולות בודדות בישיבה 4*15
-לחיצה עם מוט בעמידה מאחורי הראש 4*15
-הרחקת זרועות 4*15
-חתירה לסנטר 4*15
-הרחקה אופקית עם משקולות בודדות בעמידה כפופה 4*15

השנוי הוא כך :
-הרחקת זרועות בעמידה במקום 4*15 לעשות 4*50 דרופ
-להוסיף תרגיל קבל קרוס 4*8 או בעמידה עם מוט קצר אחיזה צמודה 4*8

* חשבתי בנוסף להתחיל תסדר הפוך של האימונים אם הייתי עושה בהתחלה חזה עם מוט בשכיבה4*15 אז להתחיל קרוס אובר 4*50 דרופ
ולאחר מכן בודדות בשכיבה 4*8 וככה וככה ממשיך ללחיצת חזה עליון 4*15 ורק לבסוף עושה תתרגיל הראשון הופך אותו לאחרון

*אני מאד בעד דווקא לשמור על טווח חזרות של 12-15 באימון בגלל זה רוב האימון שלי הוא בטווח 15-12 חזרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית