הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה בחיטוב

אושרחניה

משתמש מתחיל
128
0
נק' מוניטין:
0
128
0
אני כבר שבוע בחיטוב ואני תמיד מתלבט מתי לאכול את הפחמימות בנתיים אני אוכל בבוקר ואחרי אימון
אבל עכשיו אמרו לי שלא לאכול פחמימות אחרי אימון אז מה לעשות?

תודה לעונים

דווקא לפני אימון ואחרי אימון הכי כדאי לצרוך את הפחמימות.
אחרי אימון פחמימה פשוטה ולא מורכבת כגון תמרים, דקסטרוז וכו' (אם כבר)

@yogevnn אני טועה?

דווקא לפני אימון ואחרי אימון הכי כדאי לצרוך את הפחמימות.
אחרי אימון פחמימה פשוטה ולא מורכבת כגון תמרים, דקסטרוז וכו' (אם כבר)
@yogevnn אני טועה?
אתה לא טועה כי יש המון אנשים שחושבים כך. אבל אין לזה חשיבות אמיתית.

אני פשוט צורך את הפחמימה שלי בצהריים וכך נהנה מארוחת צהריים עשירה וטעימה .
ואז אחרי שעתיים וחצי - שלוש דופק אימון וכך אני מרגיש המון אנרגיה יכול מהפחממה של הצהריים

מכיוון שאתה בגרעון קלורי, תזמון ומקור הפחמימות הופך לפחות רלוונטי, ועוד יותר אם מדובר בדיאטה דלת פחמימות.

ועם זאת, ארוחה פחמימתית לפני האימון תתן לך מעט יותר כח לאימון עצמו (לעומת אחרי אימון שעיקרו יילך לחידוש מאגרי הגליקוגן) ולכן לשם הייתי מכוון.

יש מחקר שמצא שפחמימות לאחר אימון מתון ילכו למילוי מאגרי הגליקוגן, ולא יהיה שינוי בDNL.
קצת פרטים על המחקר:
לכמה אנשים ניתן כמות של 5גרם פחמימה לכל קילוגרם בגוף לאחר אימון מתון.
הפחמימות נצרכו במשך 90 דקות מרגע סיום האימון.
החוקרים בדקו את הDNL.
התוצאות:
DNL לא התרחש, והגוף המשיך לשרוף שומן כדלק אחרי האימון.
(DNL-DE NOVO LIPOGENESIS, זה תהליך הפיכת פחמימות לשומן).
עוד משהו שחשוב להזכיר, צריכה של פחמימות וחלבון לאחר האימון תגרום לקפיצה ברמת האינסולין.
אינסולין גבוה מגביל את פירוק החלבון (protein breakdown),בנוסף, החלבון שצרכת לאחר אימון יביא לייעול בסינתזת החלבון (protein synthesis).
Protein Turnover כזה הוא אנאבולי (יותר סינתזת חלבון מאשר פירוק חלבון).
חשוב להדגיש שאם אכלת פחמימות וחלבונים במהלך או לפני האימון סביר להניח שהגוף עדיין ישחרר חומצות אמינו,וכנראה שתהליך זה יתרחש בכל זאת.
בכללי כל נושא התזונה סביב האימון הוא נושא עם המון דעות ומחקרים מנוגדים.
עוד מחקר מצא שעלייה בסינתזת החלבון תוביל בהמשך היום לעלייה בפירוק החלבון, ככה הגוף בעצם שומר על האיזון,
אבל מחקר זה נעשה על אנשים שלא מתאמנים והתוצאות ברורות (אנחנו לא רואים כמעט עלייה במסת השריר אצל אנשים שאוכלים הרבה חלבון ולא מתאמנים).
לכן מחקר זה לא רלוונטי לאנשים שמתאמנים.
בסופו של דבר, כל עוד אתה תיהיה במאזן קלורי שלילי (לא קיצוני מדי, זה יוביל לעלייה ברמת הקורטיזול), ותאכל מספיק חלבון, אתה תרד במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית