הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה , בקשר ליום חדש מבחינה קלורית.

• פותח/ת השרשור Ozel55
  • פורסם בתאריך

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי ,

יש לי שאלה שהרבה זמן יחסית מסתובבת לי בראש , באיזה שעה בן אדם צריך לאכול שוב את הערך הקלורי היומי ? נגיד אדם אכל ביום א' - 2000 קל' , הוא נשאר ער עד 4 בבוקר , בשעה 00:00 זה יום חדש , ככה שבעקרון משעה 00:00 הוא יכול לאכול שוב 2000 קל' (כמובן לא במכה אחת אלה בפריסה יומית) , אבל אם הוא נשאר ער עד 4 בבוקר בלי לאכול , ככה שהוא מאבד קלוריות יותר מאשר בשינה , ככה שהוא בעצם מרזה ולא משמין ... איך זה עובד ? פשוט שאלה שסתם אני שואל את עצמי כי איזה לילה אחד לא הלכתי לישון מסיבה כל שהיא וחשבתי איך זה עובד.

• פותח/ת השרשור
2000 קלוריות מהרגע שאתה קם, עד הרגע שאתה הולך לישון.
זאת התעסקות בשטויות....
תודה על התשובה , אני לא עוסק בזה חחח , זו שאלה מאוד מעניינת ושאני מנסה ללמוד איך עובד הגוף.

עוד דבר , נגיד אדם נשאר ער עד שעה 04:00 , הוא אכל ארוחה אחרונה בשעה 21:00 , ככה שבזמן הזה הוא לא אכל כלום והוא מאבד קלוריות , אם בן אדם במסה הריי שזה לא טוב לו בכלל ? (אבל הוא ישן 8 שעות נגיד עד 12:00).

זה שאתה לא אוכל במשך כמה זמן לא אומר שהגוף ישר נכנס למצב קטבולי(מצב של פירוק רקמות על מנת לייצר אנרגיה).
ארוחה ממשיכה לשחרר חומרים מזינים למחזור הדם גם כמה שעות לאחר הארוחה .
לדוגמא: ארוחה חלבונית ממוצעת משחררת חומצות אמינו למחזור הדם במשך 5 שעות בערך.
חלבון קזאין משחרר חומצות אמינו לדם במשך 7-8 שעות.
ואם תוסיף שומן וסיבים תזונתיים זה ילך ויגדל.
וגם אם קרה וצמת הרבה זמן והגוף נכנס למצב קטבולי, זה ממש בקטנה כל עוד אתה במאזן קלורי חיובי.(כמובן שזה לא הכי אידאלי, אבל זה לא ממש קריטי).

• פותח/ת השרשור
זה שאתה לא אוכל במשך כמה זמן לא אומר שהגוף ישר נכנס למצב קטבולי(מצב של פירוק רקמות על מנת לייצר אנרגיה).
ארוחה ממשיכה לשחרר חומרים מזינים למחזור הדם גם כמה שעות לאחר הארוחה .
לדוגמא: ארוחה חלבונית ממוצעת משחררת חומצות אמינו למחזור הדם במשך 5 שעות בערך.
חלבון קזאין משחרר חומצות אמינו לדם במשך 7-8 שעות.
ואם תוסיף שומן וסיבים תזונתיים זה ילך ויגדל.
וגם אם קרה וצמת הרבה זמן והגוף נכנס למצב קטבולי, זה ממש בקטנה כל עוד אתה במאזן קלורי חיובי.(כמובן שזה לא הכי אידאלי, אבל זה לא ממש קריטי).
סבבה תדוה על התשובה !

עזרת לי מאוד 😃.

אפשר לנעול 😃.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית