מידע ארוחה לפני ואחרי האימון – לא מה שחשבתם? - מאמר חדש

מעניין...
בקיצור, "כל מה שחשבת ועשית עד היום, לא רלונטי"
או (במקרים מסוימים) "מה שעשית, שגוי, תעשה בדיוק הפוך"

זה מזכיר לי שאני מבקש מאשתי לא לזרוק בגדים ישנים, כי ממילא כל עשר-עשרים שנה האופנה הקודמת תחזור.

סתם שאלה בקשר למשפט "הפוטנציאל הטמון בשיטה זו הוא חיסכון בגליקוגן תוך כדי שימוש בטריגליצרידים לאנרגיה בזמן פעילות גופנית " :
אם בבדיקת דם האחרונה שלי התגלתה רמת טריגליצרדים גבוהה (הבדיקה הייתה לפני כמה שנים אבל חפיף) זו יכולה להיות דרך להוריד את זה דרסטית לא?

• פותח/ת השרשור
כמות השומן הנצרכת בהתאם לכמויות והערכים בדם/בכבד לא ממש מצאו הקשר בינהם, כמו בעניין הכולסטרול והביצים.
זה נכון שבן אדם שאוכל כמויות שומן (ובד"כ גם פחמימות) גבוהות ונמצא במצב של השמנה קיצונית יהיו לו ערכים גבוהים כאלו ואחרים בגופו אבל זה נובע מהזנחה לזמן ממושך עם תזונה נורא לקויה וכמובן חוסר בפעילות גופנית.
רמות גובהות של כוסלטרול/טריגליצרידים יכולים להיות גם גנטית ולא יהיה הרבה מה לעשות (יש גם עדויות שלחץ נפשי ומחלות כאלו ואחרות יכולו להשפיע על העניין, כמו כן גם כדורים המטפלים בתופעות שאינן מתקשרות ישירות לנושא יכולות גם להשפיע על המאזן).

אצלי זה נובע מגנטיקה, אבל לא עשיתי שום בדיקה בשנים האחרונות ככה שאני לא יודע מה רמת הטריגליצרידים שלי מאז שהתחלתי להתאמן/לשמור תזונה.

העקרונות האלה פועלים גם לגבי החיטוב? (העקרונות של הארוחה לאחר האימון)

כי אם כן אז במקום תמרים או סוכר ענבים לאחר האימון אפשר לאכול פחמימה עם אינדקס גליקמי נמוך ולהיות יותר שבעה.

בלי לקרוא אני יכול לומר שבטח השורה התחתונה זה פשוט לאכול ולא לחשוב על זמנים וכאלה 😃
תודה על המאמר משה

כתיבה טובה מאד, יופי של production values - נראה מקצועי.

שמת לב לפרוייקט החדש שTNATION דוחפים? מעבר לעלות ההיסטרית של תוספי התזונה שלהם(בלעדית) שהתכנית דורשת, הם מדברים הרבה על תזונה סביב האימון (בעיקר לפניו ובתחילתו), ומשחק עם רמות אינסולין (בלי זריקות, כמובן).
התכנית עצמה כרגע רק בפורומים שלהם:
http://tnation.tmuscle.com/free_onl.../nate_greens_paraworkout_nutrition_experience
וכמו תמיד אצלם, אנשים עולים מהתכנית מליון קילו מסת שריר נקיה בשבוע.

• פותח/ת השרשור
איזה עלובים, פירסמתי פה לפני כמה שבועות מחקר על ה"תוסף" הזה שהם לוקחים Surge, בחנו אותו כנגד שוקו והשוקו ניצח בגדול (אפילו בעשרות אחוזים)

איזה עלובים, פירסמתי פה לפני כמה שבועות מחקר על ה"תוסף" הזה שהם לוקחים Surge, בחנו אותו כנגד שוקו והשוקו ניצח בגדול (אפילו בעשרות אחוזים)

אבל ראית איזה אריזה סקסית יש לו? זה ברק באבקה! אבקת חשמל!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עד כמה שאני יודע (כתבה במגזין בריאות כלשהו) אינסולין הוא המוביל העיקרי של חומצות אמינו לשריר.
כלומר, אחרי אימון רצוי "להקפיץ" את האינסולין כדי שיותר חומצות אמינו יגיעו לשריר.
זה לא סותר אף מסקנה מהמחקרים חוץ אולי מהקטע שיותר אינסולין לא מנע פירוק שריר אך זה נושא אחר.
אז בלי שוקולד אחרי אימון?

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא בשורש "מגזין בריאות", למגזין יש המון אינטרסים תלוי איזה מגזין לרוב יהיו כלכלים, למדע ולמחקר בדרך כלל אין כאלו אינטרסים כי המחקרים אינם מקבלים מימון מחברות כאלו ואחרות (בתחום התזונה לפחות).
המאמר מציג את כל הטענות למה זה מטופש "להקפיץ" את האינסולין לאחר האימון ממש מעל הנורמות במנוחה, אפילו שייק חלבון מי גבינה או דנונה/טונה/קוטג' יספקו את האינסולין.

הבעיה היא ההרגלים שמלווים אותנו שנים. תמיד אחרי אימון אני אוכל כף או שנים של שוקולד או משהו מתוק ואז כ45 דקות אחרי ארוחה.

אם פתאום אפסיק אני אראה איך השריר "מתפרק" לי מול העיניים....

אני משער שלייל לא הולך שם חזק, אדון שוקו 😆

!!!MENERGY

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית