טופס פרטים אישיים ליחידה מבצעית - חיל מודיעין

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
שלום , קבלתי מכתב מהצבא שעלי למלאות את הטופס הנ"ל ( https://www.aman.idf.il/SIP_STORAGE/files/6/70096.pdf )
אני מאמין שהרבה כבר מילאו אותו ולכן רציתי להתייעץ ולשמוע מה מומלץ\לא מומלץ לכתוב . במידה ואני רוצה לשרת רחוק מהבית לכתוב שאני מעדיף קרוב לבית(או כל מיני דברים בסגנון) ?

חשבת לכתוב את האמת אולי?
יעבירו אותך מבחן 300,שבודק עד כמה אתה עקבי,שיחה עם פסיכולוג,אותי העבירו גם פוליגרף וסיווג בטחוני נוסף גבוה יותר.
תדבוק באמת.

רק אמת..
כי אם תמשיך בתהליכים אתה באמת עובר בדיקה עם פוליגרף וכל זה ( לפי מה שאמרו לי במיון הראשון שהייתי שם )

• פותח/ת השרשור
אין לי מה לשקר . אני מדבר על הדברים הקטנים כמו העדיפות של לשרת קרוב\רחוק לבית לצאת יומיות\בסיס סגור .
כי מצד אחד חשוב לי שהאופציה לאימונים וחיים נורמאלים תהיה זמינה , מצד שני אני רוצה תפקיד משמעותי ומאתגר.

אין לי מה לשקר . אני מדבר על הדברים הקטנים כמו העדיפות של לשרת קרוב\רחוק לבית לצאת יומיות\בסיס סגור .
כי מצד אחד חשוב לי שהאופציה לאימונים וחיים נורמאלים תהיה זמינה , מצד שני אני רוצה תפקיד משמעותי ומאתגר.
אני כתבתי קרוב לבית ויומיות..

תבחר מה באלך, שירות יותר מאתגר או האימונים

• פותח/ת השרשור
אני כתבתי קרוב לבית ויומיות..

תבחר מה באלך, שירות יותר מאתגר או האימונים
זה חייב להיות או זה או זה ? בסופו של יום יותר חשוב לי השרות אבל במידה ואני רושם קרוב לבית אני מחסל את הסיכויים שלי לתפקיד רציני (נ.ב אין לי ניסיון עם מחשבים ככה שסייבר וכו' אני לא אהיה) ?

זה חייב להיות או זה או זה ? בסופו של יום יותר חשוב לי השרות אבל במידה ואני רושם קרוב לבית אני מחסל את הסיכויים שלי לתפקיד רציני (נ.ב אין לי ניסיון עם מחשבים ככה שסייבר וכו' אני לא אהיה) ?
לא בטוח לגבי הניסיון במחשבים כי לפי מה שהבנתי לא צריך ממש ידע גדול כי עושים שם הרבה קורסים..
ויכול להיות שתקבל בסיס רחוק מהבית שיש בו אחלה תנאים, נגיד למשל תשרת בחייל האוויר, ברוב הבסיסים הכל שם ברמה

תשמע בסופו של דבר אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, תתפשר על משהו..
יש תפקידים רציניים שמאפשרים יציאות יומיות, אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך אותם. וחוץ מזה, יציאות יומיות
זה לא תמיד כזה פינוק, להיות בבסיס בשעה 8 ולסיים ב-17 ושעה שעתיים לבלות בדרך לכל כיוון לא ישאיר לך זמן לכלום

לא תמיד מתחשבים ברצון שלך וגם הרבה פעמים אפשר לשנות בסיס בזמן השירות.
מה עם התפקיד של מאמן חדר כושר?

מומלץ לכתוב את האמת, אבל לא במידה נחרצת (במיוחד אם זו שאלה "פתוחה").
תכתוב שאתה מעדיף להיות קרוב לבית, אך יש לך רצון ומוטיבציה לבצע תפקיד משמעותי ומעניין עבורך שיביא לידי ביטוי את היכולות שלך בצורה הטובה ביותר, גם אם הוא לא יהיה בבסיס פתוח \ קרוב לבית.

אני באופן אישי ממליצה לכוון ולתת עדיפות לתפקיד כזה, מאתגר ו"משמעותי" שיעניין אותך, על פני תפקיד 'אפור' במסגרת יומיות.

גם אני קיבלתי את השאלון הזה, ולאחר כך שאלון 300. עצה שלי- תמיד תאמר אמת. סתם חבל שתקבל "פאק באמינות".

אני ממליץ לדבר את האמת ובאמת לנסות להשיג את התפקיד הכי משמעותי שאתה יכול גם אם זה על חשבון האימונים, בהרבה מקרים זה ישתלם לך באזרחות.
אבל, וזה אבל גדול, אם אתה נופל בסופו של דבר לחרא תפקיד אפור כזה אז חבל על הזמן וכדאי לך מאוד לחתור לת"ש בכל הכוח ולהלחם במערכת.
הדבר הכי גרוע זה לעשות 3 שנים תפקיד אפור, לא להתאמן כמעט ולצאת לאזרחות עם הזין ביד.

רוב המוסדות שמאיימות בפוליגרף משקרות.
כמו כל דבר זה תלוי בהקצאות של אותה יחידה, לפעמים אתה נופל לבדיקה אקראית. לא משחקים עם פוליגרף בכל אופן, זה לא שווה את זה. פשוט תגיד את האמת. אני עשיתי את הטעות של להתברבר ולא להיות 100% עקבי בסב"ט קצת לפני הגיוס וזה כמעט והרס לי את השירות. למזלי הכל הסתדר בסוף.

• פותח/ת השרשור
מאיפה אתה?

כי אתה מבין שאם אתה מהמרכז אז קרוב לבית תופס לכל הבסיסי מודיעין שכנראה תשובץ אליהם, נכון?
אני מתל אביב אבל רוב האנשים שאני מכיר שגרים לידי ומשרתים במודיעין מוצבים בקיבינימט.

אז בתור איש מהחיל - סבירות גבוה יותר שתשרת במרכז. אנחנו מדברים על מודיעין שהוא לא מודיעין שדה/איסוף קרבי וכו', כן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית