הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלה של דלקת בכתף שמאל?

Snorlax

משתמש קבוע
1,583
838
נק' מוניטין:
5,412
1,583
838
לפני שבוע עשיתי בנץ והרגשתי כאב בכתף שמאל..
אימון לאחר מכן ניסיתי עוד פעם בנץ ורק להוציא את המוט כאב כבר ( גם משקל חימום )
הלחיצה עצמה פחות כאבה..

אמרו לי לנסות לדחוף את המשקוף לצדדים עם הידיים, יענו להשים ידיים על המשקוף ולהוציא אותם לצדדים
החוצה חזק..

הרגשתי כאב לא כזה חזק אבל יש כאב..

הציעו לי גם לעשות FACE PULLS + BAND PULL APARTS...

מה לעשות כדי למנוע מזה להיות יותר חמור ואיך לטפל בזה כמה שיותר מהר ?

מהניסיון שלי עם דלקת בכתף...
נתתי לה לנוח שבוע שבועיים וזה עבר...
אם עבדתי עליה זה רק ממש קל...

אז לדעתי פשוט תן לה לנוח לשבוע שבועיים...
אבל אני לא רופא ;)

• פותח/ת השרשור
מהניסיון שלי עם דלקת בכתף...
נתתי לה לנוח שבוע שבועיים וזה עבר...
אם עבדתי עליה זה רק ממש קל...

אז לדעתי פשוט תן לה לנוח לשבוע שבועיים...
אבל אני לא רופא ;)
מה דעתך על התרגילים ?

מה דעתך על התרגילים ?

לא מכיר אותם...
הסתכלתי עכשיו ביוטיוב...
אין לי מושג אם זה יעזור לך
חכה לתשובה ממישהו שמבין יותר 🙄
אני פשוט יודע מהנסיון שלי שהיה לי משהו דומה לשלך שזה עוד כאב בקטנה נתתי לזה טיפה מנוחה ועבר:161bd:

קח כדור טניס\לקרוס ותנסה לחפש נקודות כואבות בכל הכתף ואזור השכמות. כשתמצא כזה תתחיל תלחץ שם. מבחינת מתיחות, נסה דבר כזה:
יש ימין ישרה מאחורי הגב, ויד שמאל מנסה להחזיק את יד ימין, תוציא חזה החוצה ותראה אם כואב. תחזיק מתיחה לכאב קל לא יותר.
גומיות לעבוד על רוטציות כתף גם יעזור.
וכורכומין אני יכול להמליץ מניסיון אישי

קח כדור טניס\לקרוס ותנסה לחפש נקודות כואבות בכל הכתף ואזור השכמות. כשתמצא כזה תתחיל תלחץ שם. מבחינת מתיחות, נסה דבר כזה:
יש ימין ישרה מאחורי הגב, ויד שמאל מנסה להחזיק את יד ימין, תוציא חזה החוצה ותראה אם כואב. תחזיק מתיחה לכאב קל לא יותר.
גומיות לעבוד על רוטציות כתף גם יעזור.
וכורכומין אני יכול להמליץ מניסיון אישי

למה הגעת למסקנה שהוא צריך לחפש נקודות כואבות וללחוץ עליהם?
למה החלטת שצריך מתיחות?
למה צריך לעבוד על רוטציות בכתף?
מי החליט שזאת "דלקת" וצריך את מרכיב הפלא "כורכומין"?

• פותח/ת השרשור
למה החלטת שצריך מתיחות?
שלום יוני,
האם אתה מכיר את המקרה שאני מדבר עליו? דרכי טיפול כלשהם להפחתת כאב ?

שלום יוני,
האם אתה מכיר את המקרה שאני מדבר עליו? דרכי טיפול כלשהם להפחתת כאב ?

מקרה של כאב בכתף? כן , אפשר לומר שאני מכיר.
אבל "כאב בכתף" זה כמו לשאול אם אני מכיר כאב בברך/בגב/צוואר/ראש או כל חלק גוף אחר.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות , אבל מבלי לבדוק אותך לא ניתן לומר מה מקור הכאב בדיוק ( גם לאחר בדיקה ניתן רק לשער )
הדבר הכי הגיוני לעשות כרגע זה לעבור לתרגיל במנח/אחיזה שונה שלא גורם לכאב הזה. קרח אחרי אימון , וכן מספר פעמים ביום זה גם אפשרות.
אם הכאב מפריע לך ביום יום , אתה יכול לפנות לרופא ולקבל אולי טיפול תרופתי.
בכל אופן , מלבד תרגול בעצימות שאינה גורמת לכאב , אין "תרגילי קסם" שמזרזים החלמה.

• פותח/ת השרשור
מקרה של כאב בכתף? כן , אפשר לומר שאני מכיר.
אבל "כאב בכתף" זה כמו לשאול אם אני מכיר כאב בברך/בגב/צוואר/ראש או כל חלק גוף אחר.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות , אבל מבלי לבדוק אותך לא ניתן לומר מה מקור הכאב בדיוק ( גם לאחר בדיקה ניתן רק לשער )
הדבר הכי הגיוני לעשות כרגע זה לעבור לתרגיל במנח/אחיזה שונה שלא גורם לכאב הזה. קרח אחרי אימון , וכן מספר פעמים ביום זה גם אפשרות.
אם הכאב מפריע לך ביום יום , אתה יכול לפנות לרופא ולקבל אולי טיפול תרופתי.
בכל אופן , מלבד תרגול בעצימות שאינה גורמת לכאב , אין "תרגילי קסם" שמזרזים החלמה.
נגיד לך ככה, חוץ מהוצאה של המוט מבנץ לא כואב לי הכתף, אןלי ממש טיפה שאני מניף תיד לצדדים.. בפרס לא כואב, מתח לא כואב שום דבר ..
בבנץ עצמו כואב ממש בקטנה רק בהוצאה של המוט ממש כואב

למה החלטת שצריך מתיחות?

א) לחיצות כי זה מה שלמדתי מהאורטופד שטיפל לי בדלקת. יכול ליהיות שהוא שיקר, אבל זה עזר לי.

ב) לא החלטתי שצריך מתיחות הוא שאל על מתיחות, הצעתי לו מתיחה

ג) רוטציות כתף עם גומיה כדי להזרים דם למקום, אתה רוצה להגיד שזה מיותר להזרים דם לאזור כואב שאולי דלקתי?

ד) לא החלטתי שזה דלקת, ולא טענתי בשום מקום שזה תרופת פלא הכורכומין. אבל לי אישית זה עזר, אם זה עזר הרבה בכלל לא ואם זה יעזור גם לו אני לא אמרתי. הצעתי על בסיס ניסיון אישי בלבד.

א) לחיצות כי זה מה שלמדתי מהאורטופד שטיפל לי בדלקת. יכול ליהיות שהוא שיקר, אבל זה עזר לי.

ב) לא החלטתי שצריך מתיחות הוא שאל על מתיחות, הצעתי לו מתיחה

ג) רוטציות כתף עם גומיה כדי להזרים דם למקום, אתה רוצה להגיד שזה מיותר להזרים דם לאזור כואב שאולי דלקתי?

ד) לא החלטתי שזה דלקת, ולא טענתי בשום מקום שזה תרופת פלא הכורכומין. אבל לי אישית זה עזר, אם זה עזר הרבה בכלל לא ואם זה יעזור גם לו אני לא אמרתי. הצעתי על בסיס ניסיון אישי בלבד.

א. נגיד ויש לי קרע קטן בשריר , איך *לחיצות* על נקודות כלשהן יכולות לסייע לי?
ב. או קיי , מקובל. לא ראיתי שהוא ביקש מתיחה.
ג. כן. אלא אם יש לך מידע איכותי על כך ש"הזרמת דם למקום" זה משהו שנמצא יעיל.
ד. או קיי.

ג. כן. אלא אם יש לך מידע איכותי על כך ש"הזרמת דם למקום" זה משהו שנמצא יעיל.
מבחן התוצאה. אף אחד מעולם לא הוכיח שזה עוזר, אבל הרבה מדווחים שזה כן עוזר להם.
האם יעזור גם לו? - אולי...ואולי לא...

מבחן התוצאה. אף אחד מעולם לא הוכיח שזה עוזר, אבל הרבה מדווחים שזה כן עוזר להם.
האם יעזור גם לו? - אולי...ואולי לא...

אותם אלו שמדווחים ש"זה" עוזר להם , יכולים , לדעתך , לבודד את המשתנה של "הזרמת דם למקום" (מה שזה לא אומר) ממשתנים אחרים ( דוגמת מנוחה/ריפוי טבעי) ?

נגיד ויש לי קרע קטן בשריר , איך *לחיצות* על נקודות כלשהן יכולות לסייע לי?
סבבה צודק, לא חשבתי על מקרה כזה.

כן. אלא אם יש לך מידע איכותי על כך ש"הזרמת דם למקום" זה משהו שנמצא יעיל.
אין לי כזה מידע.

אותם אלו שמדווחים ש"זה" עוזר להם , יכולים , לדעתך , לבודד את המשתנה של "הזרמת דם למקום" (מה שזה לא אומר) ממשתנים אחרים ( דוגמת מנוחה/ריפוי טבעי) ?
למה אתה מתכוון בריפוי טבעי?
ואני בטוח שאלה שהעידו לא יכולים לבודד, כמו שאני לא יודע לבודד את הכורכומין.
אבל לא מעט אנשים מעידים שזה עוזר. להזרים דם למקום לא עולה כסף. קצת זמן, כורכומין אם יעזור אז למה לא?

סבבה צודק, לא חשבתי על מקרה כזה.

אין לי כזה מידע.

למה אתה מתכוון בריפוי טבעי?
ואני בטוח שאלה שהעידו לא יכולים לבודד, כמו שאני לא יודע לבודד את הכורכומין.
אבל לא מעט אנשים מעידים שזה עוזר. להזרים דם למקום לא עולה כסף. קצת זמן, כורכומין אם יעזור אז למה לא?

מה זה ריפוי טבעי? הכוונה היא שאתה לא עושה שום דבר אקטיבית , ונותן לתהליכי הריפוי הפיזיולוגיים הנורמליים לעשות את עבודתם.
ומה זה "להזרים דם" בדיוק? איך מודדים את זה? למה דווקא הדם הוא זה שאמור לעזור? אולי זה החימום? אולי זה האפקט האנלגטי של תנועה מקומית?
אם "להזרים דם" היה עובד כל כך טוב , טיפולים כמו ה PRP היו פתרון טוב למרבית הפציעות. אבל הם לא.

תראה ממש לא באתי להתכווכח, אין ספק שאתה צודק, בסה"כ נתתי דעה על סמך משהו שעבד לי, הטעות שלי היא שלא רשמתי את זה.

בכל מקרה שמחתי לשמוע את ההסברים שלך

תראה ממש לא באתי להתכווכח, אין ספק שאתה צודק, בסה"כ נתתי דעה על סמך משהו שעבד לי, הטעות שלי היא שלא רשמתי את זה.

בכל מקרה שמחתי לשמוע את ההסברים שלך

תודה.

וגם אם באת להתווכח זה בסדר. העיקר זה להציג טיעונים בצורה משכנעת .
על אף שזה נשמע מאוד הגיוני , יש המון בעייתיות בלתת המלצות לטיפול לאדם אחר על סמך משהו שעבד עליך.
לרוב ההמלצות כאן ( תרגילים , "הזרמת דם" , כורכומין וכו') אין יותר מידי סיכונים , אבל זה די Bro- science , ולכן אני ממליץ לא לעשות את זה מבלי להבין את הבסיס של ההמלצות הנ"ל.

תודה.

וגם אם באת להתווכח זה בסדר. העיקר זה להציג טיעונים בצורה משכנעת .
על אף שזה נשמע מאוד הגיוני , יש המון בעייתיות בלתת המלצות לטיפול לאדם אחר על סמך משהו שעבד עליך.
לרוב ההמלצות כאן ( תרגילים , "הזרמת דם" , כורכומין וכו') אין יותר מידי סיכונים , אבל זה די Bro- science , ולכן אני ממליץ לא לעשות את זה מבלי להבין את הבסיס של ההמלצות הנ"ל.
צודק לגמרי.
ככה זה כשאני בעצמי עם התחלה של דלקת בכתף, כל דבר נראה לי כמו דלקת חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית