ייעוץ סקווט אם פציעת ברך

מור עקירב

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
בעבר פרקתי את הפיקה בשני הבירכיים בכל ברך פעם אחת, מאז עברתי הרבה פיזוטרפיה ואני כבר חצי שנה בחדר כושר. בזמן הזה עשיתי סקווט ללא משקל, אם המוט בלבד כאשר כל פעם אני מעלה את מספר החזרות.
השאלה שלי אם אני יכול להעלות משקל או שזה יכול לפגוע לי בבירכיים.
חלק אמרו לי שזה יפגע בברך וחלק אמרו שזה יעזור לחזק אותה ואת השרירים מסביבה, המטרה שלי היא למנוע מיקרה של פריקת הפיקה בעתיד ושמירה על הברך.
תודה לעוזרים..

אם החלמת לחלוטין מהפציעה, סקוואט שמבוצע נכון לא אמור לגרום בעיות - אבל תהיה עם היד על הדופק כל הזמן. אם לא מופיעים כאבים, הכל בסדר.

• פותח/ת השרשור
אם החלמת לחלוטין מהפציעה, סקוואט שמבוצע נכון לא אמור לגרום בעיות - אבל תהיה עם היד על הדופק כל הזמן. אם לא מופיעים כאבים, הכל בסדר.

כל הזמן יש כאבים, אבל אלה כאבים שילוו אותי כל החיים, גם בריצה גם ברכיבה ועמידה ממושכת סתם במנוחה...

בנוסף יש לי עןד שאלה אם בזמן הסקווט כפות הרגליים בורחות לי הצידה וניפתחות אני צריך ל חזיר אותם בחזרה למצב ישר תוך כדי התרגיל ?

כל הזמן יש כאבים, אבל אלה כאבים שילוו אותי כל החיים, גם בריצה גם ברכיבה ועמידה ממושכת סתם במנוחה...

בנוסף יש לי עןד שאלה אם בזמן הסקווט כפות הרגליים בורחות לי הצידה וניפתחות אני צריך ל חזיר אותם בחזרה למצב ישר תוך כדי התרגיל ?
לא, אתה צריך ללמוד לבצע סקוואט.
בסקוואט כפות הרגליים פונות החוצה מלכתחילה, על מנת לאפשר לברכיים לצאת החוצה, תוך השארת הברכיים במצבן הטבעי ללא גרימת כוח גזירה עליהן, מהסיבות שמפורטות כאן: https://www.lbs.co.il/threads/56065/#post-711659

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית