הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בבקשה עזרה!! איזה תרגילים אתם מכירים לפיתוח השריר Serratus Anterior??

ShlomiY

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
-77
3
1
שלום לכולם,
אני עובד כבר המון שנים בחדר כושר ואני עדיין לא מצליח לפתח את שריר ה- Serratus Anterior
abdominals-anatomy.gif

האם מישהו מכיר תרגילים אפקטיביים לפיתוח השריר הזה??

תודה לכל העוזרים

אין יותר מידי מה לעבוד עליו באופן ישר , כמו שרירי הבטן הוא עובד כמעט בכל תרגיל מורכב וכמו שרירי הבטן לא משנה כמו חזק השריר יהיה אצלך אם לא תיהיה על אחוז שומן נמוך אתה לא תירא אותו , אך להבדיל מריבועים בישביל השריר הזה צריך אחוז שומן קצת יותר נמוך כדי שיראו אותו .

אני רואה רק 2 סיבות לעבוד על הסרטוס:
1. שיקום מפציעה / מניעה.
סתם לדוגמא, מצב שנקרא WINGED SCAPULA יכול להיגרם כתוצאה מפגיעה בסרטוס אנטריור. זה לא המצב.
2. פיתוח גוף. אתה נכנס לקטגוריה הזאת.
הסרטוס אנטריור פועל כמרחיק של השכמות. עובד בעיקר בתרגילי לחיצה (למרות שעובד גם בתרגיל חתירה מסויים). בעצם הסרטוס אחראי לסוף תנועת לחיצה. למשל - בסוף לחיצת חזה, כאשר המוט למעלה, תן עוד כמה חזרות ונסה להביא את המוט כמה שיותר רחוק מהגוף. תרגיש את השכמות שלך מתרחקות זו מזו. זאת עבודה של הסרטוס אנטריור נטו. בשאר תרגילי לחיצה הוא לא עובד בשיא הכוח, רק עוזר.
עוד דוגמא - שכיבות סמיכה. עלית למעלה. המרפקים נעולים. נסה להמשיך ללחוץ ולהרחיק את השכמות. עוד עבודה של הסרטוס.
עוד משהו שאתה יכול לעשות זה מלכתחילה לשים משקל גדול יחסית על המוט מאשר שאתה שם בלחיצת חזה ולעשות רק את הלחיצה של הסרטוס.
רק תיזהר לא ליצור חוסר פרופורציה בשכמה. אם אתה עובד על הסרטוס תעבוד גם על מקרבי השכמות (בתרגילים כמו FACE PULLS או הפרדות גומיה - BAND PULL APARTS).
בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית