הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

לא הבנתי מלכתחילה למה שר הפנים קבע זאת

יש אומרים שזה בגלל הבחירות הקרבות

תודה רבה באמת, עושים לאנשים חילונים טובה שהם יכולים להמשיך את החיים בשבת.
אבל אותי מעניין מתי כבר תהיה תחבורה ציבורית בשבת, זה פשוט הורג אותי שבשבת המדינה "כאילו" מפסיקה לתפקד.
באף מדינה נורמלית אין דברים כאלה.
ברוב המקומות שהייתי באירופה כל החנויות כמעט היו סגורות ביום ראשון, אבל התחבורה הציבורית המשיכה לתפקד כרגיל.
נו טוב, זה אירופה.

תודה רבה באמת, עושים לאנשים חילונים טובה שהם יכולים להמשיך את החיים בשבת.
אבל אותי מעניין מתי כבר תהיה תחבורה ציבורית בשבת, זה פשוט הורג אותי שבשבת המדינה "כאילו" מפסיקה לתפקד.
באף מדינה נורמלית אין דברים כאלה.
ברוב המקומות שהייתי באירופה כל החנויות כמעט היו סגורות ביום ראשון, אבל התחבורה הציבורית המשיכה לתפקד כרגיל.
נו טוב, זה אירופה.
ותודה לאל שאנחנו זה לא אירופה.

בעזרת אשם לי יש תחבורה ציבורית בשבת.....
והרבה חנויות פתוחות בשבת במרחק 5 דקות מכל מקום בערך תמצא מרכול שפתוח בשבת

ותודה לאל שאנחנו זה לא אירופה.

אם הבנתי אותך נכון (לא בטוח אם ציני או לא ציני), אז עדיף להיות תאוקרטיה מזרח תיכונית טיפוסית?

בעזרת אשם לי יש תחבורה ציבורית בשבת.....
והרבה חנויות פתוחות בשבת במרחק 5 דקות מכל מקום בערך תמצא מרכול שפתוח בשבת

בעזרת השף יהיה ככה בחולון בקרוב.

נערך לאחרונה:
אז אתה בעצם אומר שכדי ליהנות מאיכות חיים, דמוקרטיה אמיתית (כל אחד הולך לפי אמונתו) אני חייב להיות אירופאי?
בגדול כן. תציין לי מדינה לא אירופאית בה יש את מה שאתה מחפש, איכות חיים ודמוקרטיה לדברייך. (וכן, ארה"ב ואוסטרליה הן מדינות אירופאיות).

בגדול כן. תציין לי מדינה לא אירופאית בה יש את מה שאתה מחפש, איכות חיים ודמוקרטיה לדברייך. (וכן, ארה"ב ואוסטרליה הן מדינות אירופאיות).

אמרת את המדינות הלא אירופאיות בעלות איכות חיים ודמוקרטיה בעצמך, למרות ששכחת את קנדה, וניו זילנד הבולטות.
המדינות הללו הן לא אירופאיות מהסיבה הפשוטה שהן לא ממוקמות ביבשת אירופה.
אני לא חייב אבל להיות אירופאי כדי להיות מושפע מהתרבות האירופאית המערבית, שהיא מייצגת את הדמוקרטיה.
לפי ההיגיון שלך רק בגלל שאני גר בחור הזה שנקרא המזרח התיכון אני אמור להיות אדם שכפוף לחוקי הדת, למרות שאני בכלל אתאיסט.
לא רוצה להיות כמו השכנים שלנו, לא תודה.

נערך לאחרונה:
אמרת את המדינות הלא אירופאיות בעלות איכות חיים ודמוקרטיה בעצמך, למרות ששכחת את קנדה, וניו זילנד הבולטות.
המדינות הללו הן לא אירופאיות מהסיבה הפשוטה שהן לא ממוקמות ביבשת אירופה.
אבל אני מסיק שאתה קישרת את ארה"ב ואוסטרליה מכיוון שהן מדינות שהושפעו על ידי התרבות האירופאית המערבית, והוקמו על ידי אירופאים (אחרי שהם שניקו את הילידים כמובן).
אני לא חייב אבל להיות אירופאי כדי להיות מושפע מהתרבות האירופאית המערבית, שהיא מייצגת את הדמוקרטיה.
לפי ההיגיון שלך רק בגלל שאני גר בחור הזה שנקרא המזרח התיכון אני אמור להיות אדם שכפוף לחוקי הדת, למרות שאני בכלל אתאיסט.
לא רוצה להיות כמו השכנים שלנו, לא תודה.
ניו-זילנד וקנדה הן גם מדינות "אירופאיות". מדוע? נוסדו על ידי אירופאים. בדומה לארה"ב ואוסטרליה.

אני לא בא נגדך, אני בעצמי חילוני שתומך בהפרדה של דת ומדינה.
פשוט אני לא אוהב את התבכיינות שהולכת כאן ("isra-hell", "בא לי לחיות כמו באירופה!" וכו'...).

ניו-זילנד וקנדה הן גם מדינות "אירופאיות". מדוע? נוסדו על ידי אירופאים. בדומה לארה"ב ואוסטרליה.

אני לא בא נגדך, אני בעצמי חילוני שתומך בהפרדה של דת ומדינה.
פשוט אני לא אוהב את התבכיינות שהולכת כאן ("isra-hell", "בא לי לחיות כמו באירופה!" וכו'...).

"מתבכיינים" כי יש לנו את הסיבה לכך, הכפייה הדתית פוגעת באיכות החיים לכן תשמע דברים מהסוג שציינת.
כשהתכוונתי שאני רוצה לחיות כמו באירופה, התכוונתי (בהקשר לנושא) שלא תהיה כפייה דתית, ושכל אחד יחיה לפי הדרך שבה הוא בחר ללא הגבלות חוקתיות או מצד החברה.
וכמובן, איכות חיים גבוהה יותר לא תזיק בכלל.
אני "מתבכיין" כי אני יודע שלישראל יש פוטנציאל להיות מקום יותר טוב, אם הייתי יודע שלא הייתי כבר עובד על דרכון זר ובורח בהזדמנות הראשונה.

"מתבכיינים" כי יש לנו את הסיבה לכך, הכפייה הדתית פוגעת באיכות החיים לכן תשמע דברים מהסוג שציינת.
כשהתכוונתי שאני רוצה לחיות כמו באירופה, התכוונתי (בהקשר לנושא) שלא תהיה כפייה דתית, ושכל אחד יחיה לפי הדרך שבה הוא בחר ללא הגבלות חוקתיות או מצד החברה.
וכמובן, איכות חיים גבוהה יותר לא תזיק בכלל.
אני "מתבכיין" כי אני יודע שלישראל יש פוטנציאל להיות מקום יותר טוב, אם הייתי יודע שלא הייתי כבר עובד על דרכון זר ובורח בהזדמנות הראשונה.

כפייה דתית? פגיעה באיכות חיים? אתה רציני?
ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם בעולם.
שים לב מה קורה באירופה הזו שאתה מדבר עליה. כלכלות קורסות מפה ועד הודעה חדשה.

תודה רבה וכל הכבוד שאתה מואיל בטובך להישאר פה בארץ. באמת אפשר לחוש דרך המסך את האהבה הרבה שאתה חש כלפי המולדת שלך...
ולא, לא הייתי צינית. לא כדאי לאף אחד מאיתנו שנהיה כמו אירופה. ופעם אחרונה שבדקתי ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, לא תאוקרטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית