הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

רק מדינה אחת? מתוך 88 מדינות המוגדרות "דמוקרטיות", רק 31 שוכנות באירופה.
דוגמה לכמה מדינות:
  1. הודו
  2. אינדונזיה
  3. ברזיל
  4. יפן
  5. מקסיקו
  6. טורקיה
  7. דרום אפריקה
  8. דרום קוריאה
  9. ארגנטינה
  10. קנדה
  11. פרו
  12. גאנה
  13. אוסטרליה
  14. צ'ילה
  15. ישראל
  16. קוסטה ריקה
  17. ניו זילנד
  18. אורוגוואי
  19. אנדורה
  20. מיקרונזיה
  21. גרנדה
  22. סמואה
בנוסף יש מדינות שאינן מוגדרות דמוקרטיות והחיים שם לא רעים בכלל:
כווית, דובאי, קטר..
הוא ביקש איכות חיים. אם הוא טוען שבישראל אין לו מספיק מזה, כנראה שגם לא בהודו או ברזיל. ולא באף מדינה אחרת שהבאת כאן.

בנובע לנסיכויות הנפט - הכפייייייה הדתית!!!!

ושיעור נסוף בגאוגרפיה, אנדורה נמצאת בישבת אירופה.

אתה רציני?
אתה צוחק נכון?

בחדשות 99.9999999% מהזמן רק מראים לך כמה קשה פה ורע פה והלקאה עצמית ושנאה עצמית. התקשורת שלנו זאת שטיפת מוח מסוכנת ביותר.

לא, בחדשות כל הזמן מספרים לך על כמה האירופאים והאמריקאים קורסים ושישראל היא ״אי של יציבות״ ומראים לך מדדים שממציאה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על כמה הכל סבבה. איך הגעת למסקנה שיש לנו כאן רמת חיים בין הגבוהות בעולם אין לי מושג.

שמעו, אפשר עכשיו להשוות את ישראל לכל מדינה בעולם עד מחרתיים וזה לא ייגמר.
לדעתי, הבסיס בחיים שלנו כאן צריך להיות החיבור והאהבה למולדת ולאדמה הזאת ששייכת לנו. אז כן, יש כאן מקום לרגש, וזה לא דבר רע אלא להפך, זה הערך המוסף שלנו וזה מה שנותן לנו את הכוח והעוצמות הכל כך גדולות שלנו כאומה וכעם.
צריך להסתכל על המצב בצורה עצמאית ופתוחה ולא ללכת בתלם מחשבתי של אג'נדה שמעודדת ביקורת עצמית בלתי פוסקת ואי שביעות רצון תמידית.

ועכשיו, אחרי שעשינו את ההפרדה הזו ופתחנו את החשיבה והראש מעבר לדעות הרווחות והמושמעות בתקשורת, אפשר לעבור לנושא הכלכלי.

בישראל יש בעיה כלכלית אחת גדולה מאוד והיא מחירי דיור גבוהים מאוד ומחסור גדול בדירות. יש לכך מספר סיבות, אכן חלקן מקורן בביורוקרטיות כבדות מדי, אך הסיבה מספר אחת של השנים האחרונות, היא שיש לאנשים רבים מאוד כסף רב והם מנצלים אותו לקניית דירות נוספות.
מאז 2008 (המשבר הכלכלי העולמי), ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שלמעשה המשבר הכלכלי לא רק שלא פגע בה, אלא הצמיחה שלה נשארה גבוהה והמטבע שלה התחזק מאוד לעומת המטבעות האחרים בעולם. עובדות אלו גורמות למשקיעים זרים לחפש כאן השקעות ולהזרים לכאן מטבע חוץ רב, הן בקניית נדל"ן והן בפיתוח עסקים ויזמות.
המצב הכלכלי של אזרחי ישראל, למעט קבוצות ברורות כמו חרדים וערבים ובמידה מסוימת גם עולים, נמצא בעלייה עצומה. די לראות את נתוני היציאות לחו"ל שאין להן אח ורע בעולם, את כמות מכירת מכוניות ומוצרי חשמל חדשים שעולה כל הזמן ואת כמות האנשים האדירה במקומות הקניות והבילוי.
רמת האבטלה כאן נמוכה מאוד לעומת מה שידענו בעבר, ובוודאי נמוכה מאוד לעומת כמעט כל מדינות העולם המערבי. מזה מספר שנים רמת האבטלה במדינות כמו אנגליה וספרד מגיעה ליותר מ-20%! והמצב חמור גם במדינות נוספות כמו איטליה, יוון, פורטוגל (שחלקן הגיעו למצב של פשיטת רגל ממש ולולא הזרמת מיליארדי יורו מצבן היה חמור בהרבה).
צריך להבין- יש מדינות בעולם המערבי שבהן לכמות עצומה של אנשים אין מקום עבודה, אין אפשרות להתפרנס, אין מסגרת עבודה, אין פיתוח אישי והם נזקקים לסיוע ממשלתי באופן קבוע.

המצב בישראל לא טוב, אלא אפילו מצוין. ברמה הלאומית, בנק ישראל קנה כ75 מיליארד דולר (!!!) רק מאז 2008 כדי ששער הדולר לא יקרוס לעומת השקל, כי הדולר במשבר והשקל משגשג. ברמה האישית, ישנה תרמית בהצגת נתונים יבשים. המגזרים של אוכלוסיית הערבים והחרדים חיים ברמת חיים שהיא במקרים רבים בנתונים המכונים "קו העוני". התרמית הינה משתי סיבות: 1. מגזרים אלו מעדיפים מבחינה אידאולוגית חיים של קהילתיות והסתפקות במועט שנתפסים כ"עוני" אך הם למעשה בחירה שלהם. 2. יש הרבה כסף שחור שאינו מוצהר בקרב אוכלוסיות אלו ולכן הנתונים היבשים אינם נכונים. אצל כל קבוצות האוכלוסין האחרות, שרמת החיים הכלכלית חשובה להם הרבה יותר- מצבם, בחלק גדול מהמקרים, טוב מאוד ונמצא בעלייה.

נכון שיש את נושא בעיית הדיור כשלעצמה, ולכן יש צורך במנהיגות שתבין שהמצב נגרם לא רק בגלל מחסור בכסף, אלא בגלל עודף בכסף זר ומקומי, ולכך צריך ביצוע של בנייה מסיבית הרבה יותר ממה שיש היום. זה ייעשה, וה"בעיה" תיפתר.

מישהו פה קצת חלש בהיסטוריה אה?

אם כבר אז אירופה שאבה הרבה מהתכונות הדמוקרטיות-כלכליות שלהם מהאמריקאים והאוסטרלים.
בכיף-
יש לך שוק ריכוזי שנשלט ע"י פקידים ומועצות למיניהן שמעלות את מחירי המחייה פה בצורה קיצונית.
יש לך ממשל גדול ומסורבל שפוגע בתפקוד של הכלכלה
אין פה שום כיבוד של זכויות קניין..דוגמא טובה לכך היא שאם יש לך בגינה עץ אסור לך לכרות אותו ללא אישור מהאחראי על העצים במשרד החקלאות(כן, יש כזה דבר..יערן נדמה לי)
יש לך פה כפייה מילטנטית על צעירים להתגייס לצבא.
יש לך פה צבא ששואב כמויות עצומות של כסף באמצעות טקטיקות הפחדה(שלא לדבר על זה שהפיקוד שלו על הפרצוף, אבל מה זה משנה)
יש לך פה טרור פמיניסטי
יש לך פה הגבלות קשות על הזכות לבטחון שלך. ע"ע כל החוקים שניסו ומנסים להעביר כדי לצמצם אנשים שנושאים נשק חוקי וכמובן חוקים שאוסרים עלייך לפגוע במי שפרץ לך הבייתה..

אני יכול להמשיך אבל למה לי להתעצבן סתם?

אה כן והחשוב מכל זה שיש לך התערבות קיצונית של הממשלה בתקשורת בדמות רשות השידור ותקנות שמגבילות את התחרות בשוק. יש סיבה לכך שהתקשורת הישראלית היא כ"כ מוטה..לא ניתן לקיים פה קשת רחבה של דעות כשיש התערבות ממשלתית...לצערנו, זה מתבטא גם בתמימות הדעים בעיתונים דה מרקסיסט וחלטוריסט.
אתה יכול לתת דוגמא? ממש מעניין אותי על מה זה מסתמך לדעתך (אגב,נתתי לך מוניטין על התגובה הזו,פשוט סתם מעוניין לשמוע עוד מדעתך נראה לי שהיא מעניינת נורא)

הייתי שמח אם תנסו להתחתן עם נורווגי/ת בישראל ולנסות לרשום את הילד שלכם כיהודי

המדינה הזו היא מדינה יהודית. זה ה"אני מאמין" שנקבע בהכרזת העצמאות, וזו גם הקביעה בשני חוקי היסוד שנקבעו בשנות ה90: מדינה יהודית ודמוקרטית.
בן גוריון, שהיה מאוד רחוק מהנושא הדתי, הבין בתור אחד ממייסדי המדינה שהנושא הזה הוא בלב ליבו של הקיום היהודי כעם.
העם היהודי הנו העם היחיד שנשאר מהעמים בעת העתיקה ושמר על זהותו במשך אלפיים שנה כשהוא מנותק ממולדתו ומפוזר בכל העולם. לקיום הרוחני של העם יש חשיבות אדירה, אבל לא נפרט אותה כרגע. לנושא זה נדבר על הקיום הפיזי.
במידה ואין כל בדיקה ומעקב האם בני הזוג שנישאים הם יהודים, אפשר תוך דור או שניים לסגור את הבסטה. זה מאוד "ליברלי" ו"נחמד" שכל אחד יכול להתחתן עם כל אחד, אבל צריך להבין שהישמרותו של העם היהודי תיפסק מיידית.
לכן, הדרך כפי שנקבעה בחוק היא נישואין כדת משה וישראל, בין בני זוג יהודים. באופן מעשי מכירים כל מוסדות המדינה בנישואי תערובת שנערכו בחו"ל, אך להשמיט את הנושא היחידי הזה גם מהמימד החוקי במדינת ישראל עלול להביא את ישראל למצב של מדינת כל אזרחיה, כמו בארה"ב.
ישראל היא מדינת כל אזרחיה מבחינת הזכויות הדמוקרטיות, אבל נקודת המוצא הברורה היא שזו מדינתו היחידה של העם היהודי וזו אחת הדרכים לשמור עליה. זהו תנאי הכרחי, אך לדעתי אפילו לא מספיק, משום שיש צורך גם בחיבור האישי של כל אחד ואחת לשורשים היהודיים ולמשמעות שלנו בארץ הזו, מעבר לפורמליות של נישואים בין יהודים.

אין לזה קשר כלל לכפייה דתית.
זו הדרך לשימורם של הדורות הבאים של העם היהודי, כפי שזה נעשה במשך עשרות דורות, וכמדינה היהודית היחידה בעולם זה אינטרס ראשון במעלה.

ראשית הדיון אם רע פה או טוב בכלל לא עוסק באמת בכך אלא מה שאפשר לראות בין השורות זה את נק' המבט של האנשים המגיבים ובהתחשב בעובדה הזו אני אומר את הדברים הבאים:

הכל תלוי בעיניי המתבונן - מי שבוחר להסתכל על הדברים הפחות טובים יימצא אותם גם בכל מקום אחר - ייתכן ו'חומרה' שלהם תיהיה פחותה אך
הם ייתפסו את אותו החלק המשמעותי בחייו של אותו אדם.

מעט אירוני שאלו הדברים נכתבים ע"י גולשים באינטרנט במדינה מערבית, בעלי חופש ביטוי, אינטרנט ללא הגבלות, מזון כהישג יד, ללא כפייה דתית, רדיפה, יכולת צמיחה כגודל האמביציות שלהם והם רק רוצים שיהיה להם עוד יותר קל בחיים.

צריך לומר תודה שאתם חלק מאוכלוסיית העולם שנולדה עם כל הפרווילגיות האלה, תפסיקו לקבל הכל כברור מאליו, תסתכלו ותגידו תודה כל יום שזה המקום והזמן שאתם נמצאים בו ולא בצפון קוריאה, מדינה נידחת עם אבולה באפריקה, כפר נידח בסין, הודו או חיים תחת שלטון האייתולות באירן
.
אם משהו מפריע למישהו באמת אז קומו ותעשו מעשים כדי לשנות את זה כי בישראל כן אפשר להשפיע (תתחילו מלהצביע בבחירות) כי הכי קל לעבור (לברוח)
באמת לא יודע איך להגיב למה שאמרת עכשיו

הדולר במשבר והשקל משגשג. משעשע.

מדינה יהודית דמוקרטית. עוד יותר משעשע.

וגם התפיסה שלך לגבי בעית הדיור - בדיוק מה שמאכילים אותך בחדשות.

הדולר במשבר והשקל משגשג. משעשע.

מדינה יהודית דמוקרטית. עוד יותר משעשע.

וגם התפיסה שלך לגבי בעית הדיור - בדיוק מה שמאכילים אותך בחדשות.
קודם כל הגישה המתנשאת שלך ממש לא לעניין.

תראה לי מקור אחד בחדשות שמראה את מה שאני אמרתי.

המדינה הזו היא מדינה יהודית. זה ה"אני מאמין" שנקבע בהכרזת העצמאות, וזו גם הקביעה בשני חוקי היסוד שנקבעו בשנות ה90: מדינה יהודית ודמוקרטית.
בן גוריון, שהיה מאוד רחוק מהנושא הדתי, הבין בתור אחד ממייסדי המדינה שהנושא הזה הוא בלב ליבו של הקיום היהודי כעם.
העם היהודי הנו העם היחיד שנשאר מהעמים בעת העתיקה ושמר על זהותו במשך אלפיים שנה כשהוא מנותק ממולדתו ומפוזר בכל העולם. לקיום הרוחני של העם יש חשיבות אדירה, אבל לא נפרט אותה כרגע. לנושא זה נדבר על הקיום הפיזי.
במידה ואין כל בדיקה ומעקב האם בני הזוג שנישאים הם יהודים, אפשר תוך דור או שניים לסגור את הבסטה. זה מאוד "ליברלי" ו"נחמד" שכל אחד יכול להתחתן עם כל אחד, אבל צריך להבין שהישמרותו של העם היהודי תיפסק מיידית.
לכן, הדרך כפי שנקבעה בחוק היא נישואין כדת משה וישראל, בין בני זוג יהודים. באופן מעשי מכירים כל מוסדות המדינה בנישואי תערובת שנערכו בחו"ל, אך להשמיט את הנושא היחידי הזה גם מהמימד החוקי במדינת ישראל עלול להביא את ישראל למצב של מדינת כל אזרחיה, כמו בארה"ב.
ישראל היא מדינת כל אזרחיה מבחינת הזכויות הדמוקרטיות, אבל נקודת המוצא הברורה היא שזו מדינתו היחידה של העם היהודי וזו אחת הדרכים לשמור עליה. זהו תנאי הכרחי, אך לדעתי אפילו לא מספיק, משום שיש צורך גם בחיבור האישי של כל אחד ואחת לשורשים היהודיים ולמשמעות שלנו בארץ הזו, מעבר לפורמליות של נישואים בין יהודים.

אין לזה קשר כלל לכפייה דתית.
זו הדרך לשימורם של הדורות הבאים של העם היהודי, כפי שזה נעשה במשך עשרות דורות, וכמדינה היהודית היחידה בעולם זה אינטרס ראשון במעלה.

אז מה שאת אומרת זה להאכיל את כולם בכוח במסורת היהודית, כולל את החילונים או אלה שלא מגדירים את עצמם כיהודים?
אני ישראלי, נולדתי בישראל ואני מגדיר את עצמי כאדם חסר דת. זאת אומרת שאסור לי להתחתן רק בגלל המסורת היהודית?
וזה נראה לך בסדר לדחוף לילדים בגן וביסודי את "המסורת היהודית"? למה לא לתת לילד לבחור את הדרך שבה הוא רוצה בה?
זה בסדר לשטוף לילדים את המוח בגיל צעיר, כשלא רכשו מספיק ידע לבחור במה ירצו להאמין?

אני למשל נולדתי בסביבה מאוד ליברלית של חילונים ודתיים שעלו מברית המועצות לישראל, כל ילד נולד בלי אידיאולוגיה וככה זה גם נמשך אצלנו במשפחה.
הילד בוחר את מה שהוא רוצה להאמין בו, ולא אף אחד אחר. חלק נהיו מסורתיים, וחלק נהיו חילונים/אתאיסטים.
וכולנו אוהבים אחד את השני, מכבדים אחד את השני, מכבדים את הזכויות של כולם. את לא חושבת שאם כל המדינה תתנהל כך, ישראל תהיה מקום הרבה יותר טוב לחיות בו?
זה שאין נישואים אזרחיים זה לא שומר שום מסורת, זה רק עוול שנעשה לאנשים שלא מאמינים בדת או שפשוט לא רוצים להמשיך לחזק את הרבנות.
וזה רק מחזק את השנאה כלפי הדת ודתיים לצערי, כי כאשר לוקחים זכויות כל כך בסיסית של בן אדם אי אפשר לצפות מאדם לא לשנוא את הגורם לכך.
ישראל לא חייבת לקחת זכויות מהחילונים כדי להיות מדינה עם רוב יהודי.

נערך לאחרונה:
אז מה שאת אומרת זה להאכיל את כולם בכוח במסורת היהודית, כולל את החילונים או אלה שלא מגדירים את עצמם כיהודים?
אני ישראלי, נולדתי בישראל ואני מגדיר את עצמי כאדם חסר דת. זאת אומרת שאסור לי להתחתן רק בגלל המסורת היהודית?
וזה נראה לך בסדר לדחוף לילדים בגן וביסודי את "המסורת היהודית"? למה לא לתת לילד לבחור את הדרך שבה הוא רוצה בה?
זה בסדר לשטוף לילדים את המוח בגיל צעיר, כשלא רכשו מספיק ידע לבחור במה ירצו להאמין?

אני למשל נולדתי בסביבה מאוד ליברלית של חילונים ודתיים שעלו מברית המועצות לישראל, כל ילד נולד בלי אידיאולוגיה וככה זה גם נמשך אצלנו במשפחה.
הילד בוחר את מה שהוא רוצה להאמין בו, ולא אף אחד אחר. חלק נהיו מסורתיים, וחלק נהיו חילונים/אתאיסטים.
וכולנו אוהבים אחד את השני, מכבדים אחד את השני, מכבדים את הזכויות של כולם. את לא חושבת שאם כל המדינה תתנהל כך, ישראל תהיה מקום הרבה יותר טוב לחיות בו?
זה שאין נישואים אזרחיים זה לא שומר שום מסורת, זה רק עוול שנעשה לאנשים שלא מאמינים בדת או שפשוט לא רוצים להמשיך לחזק את הרבנות.
וזה רק מחזק את השנאה כלפי הדת ודתיים לצערי, כי כאשר לוקחים זכויות כל כך בסיסית של בן אדם אי אפשר לצפות מאדם לא לשנוא את הגורם לכך.
אף אחד לא לקח לך שום זכות. אף אחד לא מגרש אותך או אוסר עליך להצביע בבחירות או שולל ממך זכויות אחרות אם אתה מתחתן עם לא יהודיה..
אני לא רואה בכך "להאכיל בכוח את כולם במסורת היהודית". אם בחרת לחיות כאן, במדינה היהודית היחידה בעולם, כנראה יש סיבה לכך. האופי המסוים הזה של המדינה נקבע בידי מייסדיה מתוך עקרונות ומטרות ברורים מאוד- שמירה על הצביון והאופי היהודיים ושימור העם היהודי. מבחינתי אין שום פסול בחינוך הילדים לאהוב את המקום שהם נמצאים בו, על אחת כמה וכמה שזהו המקום שבו הם ירגישו הכי בטוחים, הכי שייכים והכי מחוברים.

ממליצה לך להתחיל לשנוא פחות, ולאהוב יותר. תמיד יהיה על מה לקטר ועל מה להתלונן, בכל מקום בעולם ועל כל דבר שקיים. אפשר ורצוי להסתכל על הדברים החיוביים. :}

אף אחד לא לקח לך שום זכות. אף אחד לא מגרש אותך או אוסר עליך להצביע בבחירות או שולל ממך זכויות אחרות אם אתה מתחתן עם לא יהודיה..
אני לא רואה בכך "להאכיל בכוח את כולם במסורת היהודית".. :}

כי היסוד היחיד בדמוקרטיה הוא בחירות.
את מוזמנת לקרוא קצת על דמוקרטיה ולראות איך היהדות מחרבנת עליה.ועכשיו תגידי שזה הציביון היהודי של המדינה,וזה נכון. אך חשוב שתביני שהאופי היהודי עומד בניגוד לדמוקרטיה ופוגע בה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תחנכי את הילדים שלך איך שאת רוצה. לשרת בצבא אני יכול, אבל להתחתן עם יפנית (או נוצרייה, או עובדת אלילים או מה שלא יהיה), אני לא יכול?
בגרמניה ביטלו כבר את חוקי נירנברג, למה אני צריך לחיות במדינה שעדיין חיה לפיהם?

אני לא רואה בכך "להאכיל בכוח את כולם במסורת היהודית". אם בחרת לחיות כאן, במדינה היהודית היחידה בעולם, כנראה יש סיבה לכך. האופי המסוים הזה של המדינה נקבע בידי מייסדיה מתוך עקרונות ומטרות ברורים מאוד- שמירה על הצביון והאופי היהודיים ושימור העם היהודי. מבחינתי אין שום פסול בחינוך הילדים לאהוב את המקום שהם נמצאים בו, על אחת כמה וכמה שזהו המקום שבו הם ירגישו הכי בטוחים, הכי שייכים והכי מחוברים.

ממליצה לך להתחיל לשנוא פחות, ולאהוב יותר. תמיד יהיה על מה לקטר ועל מה להתלונן, בכל מקום בעולם ועל כל דבר שקיים. אפשר ורצוי להסתכל על הדברים החיוביים. :}

להתחתן במדינה שאני חי בה עם מי שאני רוצה זו לא זכות? לנוע ממקום למקום בלי אוטו פרטי זו לא זכות? ללכת למכולת קרובה בשבת לקנות אוכל או משהו שחסר זו לא זכות?
כמו שנאמר מעליי, תחנכי את הילדים שלך איך שאת רוצה. אבל למה המערכת צריכה להאכיל את הילדים באידיאולוגיה?
אני לא שונא אף אחד, אני פשוט כועס שהמצב כזה והרבה אנשים נמאס להם ממה שקורה כאן.
כשזה מגיע לדברים כל כך בסיסיים, אי אפשר פשוט להגיד "נו בואו נסתכל על הדברים החיוביים".
ושלא תביני אותי לא נכון! אני ממש לא בן אדם שלילי, אבל כשזה מגיע לזכויות בסיסיות של בן אדם אי אפשר פשוט להגיד את זה.

סבבה, אז את תחנכי את הילדים שלך איך שאת רוצה. למה צריך חוק שכופה את זה על כולם?

תקרא את ההודעות שלי למעלה. הסברתי בערך 15 פעם למה צריך בישראל את החוק הזה, שקבעו מייסדי המדינה שהיו רחוקים שנות אור מהדת.

כי היסוד היחיד בדמוקרטיה הוא בחירות.
את מוזמנת לקרוא קצת על דמוקרטיה ולראות איך היהדות מחרבנת עליה.

יש לך פה דמוקרטיה כמו שלא נראית במדינות רבות בעולם. חופש הביטוי פה הוא לפעמים כ"כ מוגזם שזה בגדר שערורייה.
אז כן, אם מחפשים בקטנות אפשר למצוא דברים שלא מתיישרים עם ההגדרה ה"נאורה" של הדמוקרטיה, ביניהם נושא הנישואין. תאמין לי, חוץ מהנושא הזה כמעט ואין עוד דברים כאלו.
תחנכי את הילדים שלך איך שאת רוצה. לשרת בצבא אני יכול, אבל להתחתן עם יפנית (או נוצרייה, או עובדת אלילים או מה שלא יהיה), אני לא יכול?
בגרמניה ביטלו כבר את חוקי נירנברג, למה אני צריך לחיות במדינה שעדיין חיה לפיהם?

היום אין בעיה גם לא לשרת בצבא, אם אתה באמת באמת לא רוצה. אז זו לא דוגמא כל כך טובה.
אתה מוזמן להתחתן גם עם פסל אם אתה רוצה. אף אחד לא יגרש אותך מפה...

• פותח/ת השרשור
איך אני יכול להתחתן עם פסל? לא נראה לי שהוא יעבור את מבחני הגזע של הרבנות.

להתחתן במדינה שאני חי בה עם מי שאני רוצה זו לא זכות? לנוע ממקום למקום בלי אוטו פרטי זו לא זכות? ללכת למכולת קרובה בשבת לקנות אוכל או משהו שחסר זו לא זכות?
כמו שנאמר מעליי, תחנכי את הילדים שלך איך שאת רוצה. אבל למה המערכת צריכה להאכיל את הילדים באידיאולוגיה?
אני לא שונא אף אחד, אני פשוט כועס שהמצב כזה והרבה אנשים נמאס להם ממה שקורה כאן.
כשזה מגיע לדברים כל כך בסיסיים, אי אפשר פשוט להגיד "נו בואו נסתכל על הדברים החיוביים".
ושלא תביני אותי לא נכון! אני ממש לא בן אדם שלילי, אבל כשזה מגיע לזכויות בסיסיות של בן אדם אי אפשר פשוט להגיד את זה.
"זכויות בסיסיות של אדם"
כמה זה *באמת* מפריע לך שאי אפשר לקנות במכולת בשבת? מה הבעיה לעשות את זה בשישי? או בחמישי? או בשני?
כמה זה *באמת* מפריע לך שאתה לא יכול לנסוע באוטובוס בשבת?
האם הדברים הללו באמת עד כדי כך מפריעים לך, והיית רוצה לשנות את האופי של המדינה ולעשות צעד אחד לעבר הפיכתנו למדינת "כל אזרחיה" כמו ארה"ב, שם אין צביון אחד המאפיין את כל האזרחים, מאחד ומגבש אותם? האם היית מוכן לסכן את המשך קיומו של העם היהודי כפי שהוא קיים דורות רבים, רק כדי שתוכל לקחת אוטובוס למכולת ולקנות קוטג' בשבת?

זה אולי נשמע קיצוני, אבל זה לא. אם מתירים את הרסן קצת, הדרך לעבר הפסקת הישמרותו של העם היהודי מתקצרת.

איך אני יכול להתחתן עם פסל? לא נראה לי שהוא יעבור את מבחני הגזע של הרבנות.

יחקרו את האומן שייצר אותו אם סבא שלו יהודי.
אבל חשוב שהפסל יהיה אישה, אין נישואים חד מיניים פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית