הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

• פותח/ת השרשור
"זכויות בסיסיות של אדם"
כמה זה *באמת* מפריע לך שאי אפשר לקנות במכולת בשבת? מה הבעיה לעשות את זה בשישי? או בחמישי? או בשני?
כמה זה *באמת* מפריע לך שאתה לא יכול לנסוע באוטובוס בשבת?
האם הדברים הללו באמת עד כדי כך מפריעים לך, והיית רוצה לשנות את האופי של המדינה ולעשות צעד אחד לעבר הפיכתנו למדינת "כל אזרחיה" כמו ארה"ב, שם אין צביון אחד המאפיין את כל האזרחים, מאחד ומגבש אותם? האם היית מוכן לסכן את המשך קיומו של העם היהודי כפי שהוא קיים דורות רבים, רק כדי שתוכל לקחת אוטובוס למכולת ולקנות קוטג' בשבת?

זה אולי נשמע קיצוני, אבל זה לא. אם מתירים את הרסן קצת, הדרך לעבר הפסקת הישמרותו של העם היהודי מתקצרת.

ואני חשבתי שיהודי הוא מי שאימו יהודיה, ושזה לא נקבע לפי שמירת מצוות.

תקרא את ההודעות שלי למעלה. הסברתי בערך 15 פעם למה צריך בישראל את החוק הזה, שקבעו מייסדי המדינה שהיו רחוקים שנות אור מהדת.

לא הסברת למה *צריך* את החוק. הסברת שככה המדינה נוסדה ולכן זה מצב תקין.

יש לך פה דמוקרטיה כמו שלא נראית במדינות רבות בעולם. חופש הביטוי פה הוא לפעמים כ"כ מוגזם שזה בגדר שערורייה.
אז כן, אם מחפשים בקטנות אפשר למצוא דברים שלא מתיישרים עם ההגדרה ה"נאורה" של הדמוקרטיה, ביניהם נושא הנישואין. תאמין לי, חוץ מהנושא הזה כמעט ואין עוד דברים כאלו.

למי אכפת מדמוקרטיה. יש פה שוק כל כך סגור שעוד מעט צפון קוריאה יבקשו מאיתנו טיפים.

היום אין בעיה גם לא לשרת בצבא, אם אתה באמת באמת לא רוצה. אז זו לא דוגמא כל כך טובה.
אתה מוזמן להתחתן גם עם פסל אם אתה רוצה. אף אחד לא יגרש אותך מפה...

החוק הפשיסטי עדיין קיים. זה שאפשר להתחמק ממנו לא ממש קשור לנושא.
"זכויות בסיסיות של אדם"
כמה זה *באמת* מפריע לך שאי אפשר לקנות במכולת בשבת? מה הבעיה לעשות את זה בשישי? או בחמישי? או בשני?
האם הדברים הללו באמת עד כדי כך מפריעים לך, והיית רוצה לשנות את האופי של המדינה ולעשות צעד אחד לעבר הפיכתנו למדינת "כל אזרחיה" כמו ארה"ב, שם אין צביון אחד המאפיין את כל האזרחים, מאחד ומגבש אותם? האם היית מוכן לסכן את המשך קיומו של העם היהודי כפי שהוא קיים דורות רבים, רק כדי שתוכל לקחת אוטובוס למכולת ולקנות קוטג' בשבת?

זה אולי נשמע קיצוני, אבל זה לא. אם מתירים את הרסן קצת, הדרך לעבר הפסקת הישמרותו של העם היהודי מתקצרת.

לא יודע, כמה זה *באמת* הפריע ליהודים כשהם גורשו מגרמניה?

@Khaleesi
מה לגבי הומלסים שמה שהם מרוויחים ביום זה הכסף שאיתו הם קונים במכולת ואין להם כסף למסעדות? מה הם יעשו בשבת כשהמקום ממנו הם קונים אוכל סגור?

ואני חשבתי שיהודי הוא מי שאימו יהודיה, ושזה לא נקבע לפי שמירת מצוות.
איך הבנת את זה ממה שאמרתי..?

לא הסברת למה *צריך* את החוק. הסברת שככה המדינה נוסדה ולכן זה מצב תקין.

למי אכפת מדמוקרטיה. יש פה שוק כל כך סגור שעוד מעט צפון קוריאה יבקשו מאיתנו טיפים.

החוק הפשיסטי עדיין קיים. זה שאפשר להתחמק ממנו לא ממש קשור לנושא.

לא יודע, כמה זה *באמת* הפריע ליהודים כשהם גורשו מגרמניה?
אוווו זהו, אמרת "פשיזם" 😃 תהיתי מתי זה יגיע.
שוק סגור? אוקיי, אשמח אם תפרט על מנת שאוכל להגיב. בינתיים אני יודעת שתל אביב דורגה כאחת המדינות היקרות בעולם, ופעם אחרונה שבדקתי עושר של עיר מעיד על עושרה של המדינה.

ההשוואה לחוקי נירנברג כל כך תלושה ולא מסתדרת עם ההיגיון שאני פשוט לא יודעת איך להגיב. אני בעד לנסות לחשוב בצורה עצמאית ולא לחזור אחרי ססמאות ששומעים ממקורות אחרים...

@Khaleesi
מה לגבי הומלסים שמה שהם מרוויחים ביום זה הכסף שאיתו הם קונים במכולת ואין להם כסף למסעדות? מה הם יעשו בשבת כשהמקום ממנו הם קונים אוכל סגור?
וואלה, צודק. באמת בעיה.
הדבר יכול להסתבך אפילו יותר כשאותו הומלס ירצה להתחתן עם שוהה בלתי חוקית סודנית! ושניהם ביחד ירצו לנסוע אל עבר השקיעה בתחבורה ציבורית - בשבת!! ומה בנוגע למצוקת הדיור כשיאספו מספיק נדבות וירצו לקנות דירה?? הלך עליהם... עדיף להיות הומלס בניו יורק.

• פותח/ת השרשור

שוק סגור? אוקיי, אשמח אם תפרט על מנת שאוכל להגיב. בינתיים אני יודעת שתל אביב דורגה כאחת המדינות היקרות בעולם, ופעם אחרונה שבדקתי עושר של עיר מעיד על עושרה של המדינה.

ההשוואה לחוקי נירנברג כל כך תלושה ולא מסתדרת עם ההיגיון שאני פשוט לא יודעת איך להגיב. אני בעד לנסות לחשוב בצורה עצמאית ולא לחזור אחרי ססמאות ששומעים ממקורות אחרים...

וואלה, צודק. באמת בעיה.
הדבר יכול להסתבך אפילו יותר כשאותו הומלס ירצה להתחתן עם שוהה בלתי חוקית סודנית! ושניהם ביחד ירצו לנסוע אל עבר השקיעה בתחבורה ציבורית - בשבת!! ומה בנוגע למצוקת הדיור כשיאספו מספיק נדבות וירצו לקנות דירה?? הלך עליהם... עדיף להיות הומלס בניו יורק.

איך את מגדירה יהודי? אם יהודי בעינייך הוא מי שמקיים מצוות ומאמין ביהוה, אז אני לא יהודי.

טוב, חברים, אני לא מעוניינת לריב פה עם אף אחד, במיוחד כשמקור הדיון נובע מתפיסה שונה של כל אחד מאיתנו את היהדות ושל חשיבותה של שמירה על צביוננו ואופיינו היהודיים. חלקכם אפילו לא רואים סיבה שלשמה יש לשמר את העם היהודי (ידיעת ההיסטוריה לא תזיק)

את דבריי אמרתי, מוזמנים לא להסכים איתי. שיהיה לכולנו ערב טוב 😃

ודרך אגב - "מוניטין שלילי" זה אחלה פידבק פחדני להפגין דעה מתנגדת ולא להתמודד כמו שצריך ע"י דיון מתורבת ומתן נימוקים ותימוכין. כיאה לנפלאות האינטרנט והישיבה מאחורי המסך.

תקרא את ההודעות שלי למעלה. הסברתי בערך 15 פעם למה צריך בישראל את החוק הזה, שקבעו מייסדי המדינה שהיו רחוקים שנות אור מהדת.

יש לך פה דמוקרטיה כמו שלא נראית במדינות רבות בעולם. חופש הביטוי פה הוא לפעמים כ"כ מוגזם שזה בגדר שערורייה.
אז כן, אם מחפשים בקטנות אפשר למצוא דברים שלא מתיישרים עם ההגדרה ה"נאורה" של הדמוקרטיה, ביניהם נושא הנישואין. תאמין לי, חוץ מהנושא הזה כמעט ואין עוד דברים כאלו.

היום אין בעיה גם לא לשרת בצבא, אם אתה באמת באמת לא רוצה. אז זו לא דוגמא כל כך טובה.
אתה מוזמן להתחתן גם עם פסל אם אתה רוצה. אף אחד לא יגרש אותך מפה...

"חופש ביטוי" ו "מוגזם" לא יכולים להיות באותו משפט.

את תמיד עונה בטענות לא קשורות? איך זה שתל אביב היא אחד המקומות (ממתי זו מדינה?) היקרים בעולם קשורה למה שאמרתי?

שוק פתוח זה שוק בו אין התערבות ממשלתית בעסקאות בין אנשים. אני צריך לפרט באמת שישראל רחוקה שנות אור מזה?

מכס של מאות אחוזים על מוצרים, איסור יבוא מוצרים, תמיכה ממשלתית בקבוצות מסויימות בשוק, מס הכנסה מדורג, מס חברות, מס על דלק, רגולציות על כל דבר אפשרי, תקנים שלא מאפשרים יבוא של מוצרים מסויימים, חוקים להגנת הצרכן, מונופול ממשלתי בהרבה תחומים, איסור עבודה בימי שבת וחג. צריך להמשיך? יש עוד המון...

• פותח/ת השרשור
טוב, חברים, אני לא מעוניינת לריב פה עם אף אחד, במיוחד כשמקור הדיון נובע מתפיסה שונה של כל אחד מאיתנו את היהדות ושל חשיבותה של שמירה על צביוננו ואופיינו היהודיים. חלקכם אפילו לא רואים סיבה שלשמה יש לשמר את העם היהודי (ידיעת ההיסטוריה לא תזיק)

את דבריי אמרתי, מוזמנים לא להסכים איתי. שיהיה לכולנו ערב טוב 😃

ודרך אגב - "מוניטין שלילי" זה אחלה פידבק פחדני להפגין דעה מתנגדת ולא להתמודד כמו שצריך ע"י דיון מתורבת ומתן נימוקים ותימוכין. כיאה לנפלאות האינטרנט והישיבה מאחורי המסך.

את מודעת שאין שום קשר בין "שמירת הצביון" לבין מה שקרה (נהרגו שם גם דתיים אדוקים, גם חילונים, וגם תינוקות בני יומם ללא שום דיעה או דת - וזה קרה בגלל קבוצות גזעניות בדיוק כמו הרבנות, שמגדירות את היהדות כגזע, ולא כדת).

"זכויות בסיסיות של אדם"

העובדה שאני לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת מאוד מפריעה לי, כמו שציינתי כמה פעמים כבר אין לי אוטו פרטי כרגע. יש רק אוטו ששייך לכל הבית והוא כל הזמן בשימוש. אני סך הכל בן 18 שעוד אפילו לא התחיל את השירות הצבאי שלו. אני לא כל היום בבית, גם לא ביום שבת. וסליחה מה זאת החוצפה הזאת של "מה הבעיה לקנות ביום חמישי או שישי", אם אני פתאום צריך לקנות משהו שנגמר בבית? אם אני צריך לקנות חיתולים לאח שלי התינוק? אם נגמר נייר טואלט? אם מתחשק לקנות משהו ביום שבת? למה צריך לנסוע עד לטיב טעם בשביל זה אם יש לי מספר מכולות ליד הבית?
עוד אנשים בבית משתמשים באוטו הביתי חוץ ממני, כשאין את האוטו אז מה אכלתי אותה?
כל הדברים שציינתי קרו לי דרך אגב, אז אני חושב שעניתי על כמה *באמת* זה חשוב לי שהמדינה פאקינג תתפקד בשבת.

אם את חושבת שבשביל לשמור על צביון יהודי צריך להציק לחילונים (שהם בכלל מחזיקים את המדינה על הרגליים) אז אני נורא מצטער אבל המחשבה הזו היא ממש פסולה.
ישראל כבר מספיק יהודית עם רוב יהודי, אני ממש לא מבין למה אני צריך את הצביון היהודי הזה אם אני חילוני/לא מגדיר את עצמי בכלל כיהודי.
מי שרוצה צביון יהודי אז שיחיה עם צביון יהודי, למה גם אני צריך את זה?
ישראל הייתה וכנראה תשאר מדינת הגירה של יהודים, חלאס כבר עם הגישה שישראל היא מדינה מיוחדת. ישראל היא מדינה ככל העמים, די כבר לחיות באשליות.

1) מאיר דיזנגוף (מייסדה של תל אביב וראש העיר הראשון שלה):
"אין כאן שאלה שבדת בלבד אלא שאלה ציבורית ולאומית. אסור לחלל שבת בפרהסיה, לכל עם ועם יש מסורת של השקפות, אמונות, מנהגים – השומרת עליו. זהו צביונו של עם הנותן לו קיום. אוי לו ליחיד ואוי לו לקיבוץ שייבדל מתוך עמו, ועלינו להישמר מחילול שבת בפרהסיה, שלא להעמידנו מחוץ למחנה, ובעיר העברית הראשונה יותר מאשר בעיר של עכו"ם, זקוקה היא העיר לחותם יהודי מיוחד".
(דברים בפני עצרת שהתקיימה בתל אביב, 1933).

"אין כאן שאלה שבדת בלבד אלא שאלה ציבורית ולאומית. אסור לחלל שבת בפרהסיה, לכל עם ועם יש מסורת של השקפות, אמונות, מנהגים – השומרת עליו. זהו צביונו של עם הנותן לו קיום. אוי לו ליחיד ואוי לו לקיבוץ שייבדל מתוך עמו, ועלינו להישמר מחילול שבת בפרהסיה, שלא להעמידנו מחוץ למחנה, ובעיר העברית הראשונה יותר מאשר בעיר של עכו"ם, זקוקה היא העיר לחותם יהודי מיוחד".
ו...?
ממתי מאיר דיזינגוף מכתיב פה את תנאי החיים?

גם יכול להיות לך עוד רשימה ארוכה של ציטוטים שתגיע עד 12. אף אחד מהם לא מהווה איזה נימוק למשהו

עכשיו זה 1933? עם כל הכבוד שתכלס אין (;
צריך להתקדם מתישהו....

אם את חושבת שבשביל לשמור על צביון יהודי צריך להציק לחילונים (שהם בכלל מחזיקים את המדינה על הרגליים) אז אני נורא מצטער אבל המחשבה הזו היא ממש פסולה

לא מדוייק. בפעם האחרונה שהצצתי בצמרת הקצונה הצה"לית המחזיקה את המשק על הרגליים לא פחות מיזמי היי-טק שעושים לביתם הם חבשו ברובם כיפה והניחו תפילין.

עכשיו זה 1933? עם כל הכבוד שתכלס אין (;
צריך להתקדם מתישהו....
עם שלא זוכר את עברו, אין לו הרבה עתיד...
עובדה שאני לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת מאוד מפריעה לי, כמו שציינתי כמה פעמים כבר אין לי אוטו פרטי כרגע.
כ"כ צודק. ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, אבל אין סיבה שלא נשנה את הצביון בכל פעם שמתקלקל לך הפרייבט או שבא לך פלאפל בכיפור...

הוא ביקש איכות חיים. אם הוא טוען שבישראל אין לו מספיק מזה, כנראה שגם לא בהודו או ברזיל. ולא באף מדינה אחרת שהבאת כאן.

בנובע לנסיכויות הנפט - הכפייייייה הדתית!!!!

ושיעור נסוף בגאוגרפיה, אנדורה נמצאת בישבת אירופה.

היית בהודו או בברזיל?
רק הביזנס סנטר במומביי, מכיל את כל מדינת ישראל כולה. יש שם מרכז מסחרי עם גורדי שחקים ועושר בלתי נתפס.
הפרות ברחוב והסלמס מצטלמים יותר סקסי, וזה מה שמראים לך.
כנ"ל ברזיל ושאר המדינות.

בנסיכויות המפרץ החיים טובים לאין שיעור מבישראל. אירוני שהזכרת כפיה דתית שם בשרשור העוסק בכפיה דתית כאן.

לגבי גיאורפיה יש לי 5 יחידות ציון 96.
אני לא זקוק לשיעור ממך.
עברתי על רשימה של 88 מדינות וסיננתי במהירות פיספסתי את צ'כיה ואנדורה. את צ'כיה ראיתי בזמן והספקתי לתקן.

לא ברור לי לפי איזה קריטריונים אתה מתיימר להגדיר "איכות חיים" וקובע באופן נחרץ שהיא לא קיימת בכל המדינות הדמוקרטיות הלא אירופאיות.

לא מדוייק. בפעם האחרונה שהצצתי בצמרת הקצונה הצה"לית המחזיקה את המשק על הרגליים לא פחות מיזמי היי-טק שעושים לביתם הם חבשו ברובם כיפה והניחו תפילין.

אתה צודק לגמרי, זה לא היה מדויק בכלל מה שרשמתי. מודה בטעות.
אבל עם כל הכבוד שבעולם להייטקיסטים הלא חילוניים, עדיין רוב (אפילו רוב מוחלט) ההייטקיסטים בישראל הם חילונים.
קרוב לחצי מהאוכלוסייה של מדינת ישראל מורכבת מחילונים (42%), בזמן שדתיים מהווים כ-15% אחוז (לפי מה שזכור לי) מהמדינה.
לכן גם הגיונית רוב ההייטקיסטים יהיו חילונים.

המדינה הזו היא מדינה יהודית. זה ה"אני מאמין" שנקבע בהכרזת העצמאות, וזו גם הקביעה בשני חוקי היסוד שנקבעו בשנות ה90: מדינה יהודית ודמוקרטית.
בן גוריון, שהיה מאוד רחוק מהנושא הדתי, הבין בתור אחד ממייסדי המדינה שהנושא הזה הוא בלב ליבו של הקיום היהודי כעם.
העם היהודי הנו העם היחיד שנשאר מהעמים בעת העתיקה ושמר על זהותו במשך אלפיים שנה כשהוא מנותק ממולדתו ומפוזר בכל העולם. לקיום הרוחני של העם יש חשיבות אדירה, אבל לא נפרט אותה כרגע. לנושא זה נדבר על הקיום הפיזי.
במידה ואין כל בדיקה ומעקב האם בני הזוג שנישאים הם יהודים, אפשר תוך דור או שניים לסגור את הבסטה. זה מאוד "ליברלי" ו"נחמד" שכל אחד יכול להתחתן עם כל אחד, אבל צריך להבין שהישמרותו של העם היהודי תיפסק מיידית.
לכן, הדרך כפי שנקבעה בחוק היא נישואין כדת משה וישראל, בין בני זוג יהודים. באופן מעשי מכירים כל מוסדות המדינה בנישואי תערובת שנערכו בחו"ל, אך להשמיט את הנושא היחידי הזה גם מהמימד החוקי במדינת ישראל עלול להביא את ישראל למצב של מדינת כל אזרחיה, כמו בארה"ב.
ישראל היא מדינת כל אזרחיה מבחינת הזכויות הדמוקרטיות, אבל נקודת המוצא הברורה היא שזו מדינתו היחידה של העם היהודי וזו אחת הדרכים לשמור עליה. זהו תנאי הכרחי, אך לדעתי אפילו לא מספיק, משום שיש צורך גם בחיבור האישי של כל אחד ואחת לשורשים היהודיים ולמשמעות שלנו בארץ הזו, מעבר לפורמליות של נישואים בין יהודים.

אין לזה קשר כלל לכפייה דתית.
זו הדרך לשימורם של הדורות הבאים של העם היהודי, כפי שזה נעשה במשך עשרות דורות, וכמדינה היהודית היחידה בעולם זה אינטרס ראשון במעלה.

שמענו תבלבולי ביצים האלה. בשורה התחתונה אני משלם 60% מיסים ישירים, מהכסף שנותר לי אני משלם כל מיני אגרות והיטלים וממה שנותר עוד מיסים עקיפים.
את המעט שהמדינה לא גזלה, אני משקיע בפקדונות או בבורסה וגם על התשואה של הכסף ששולם עליו כבר מס, אני משלם עוד מס 🤬
ואחרי כל המיסים אני אמור לקנות דירה בבאר שבע במחיר של אחוזה בצרפת רק כי המדינה החליטה לספסר בקרקעות, להטיל רגולציה כבדה ולסגור את השוק בכדי למקסם רווחים ולשרת בעלי אינטרסים.
ואני אמור לבלוע את כל השיט הזה רק בגלל הדיבורים הכה "יפים" על המדינה היהודית?! 🤦‍♂️

אתה צודק לגמרי, זה לא היה מדויק בכלל מה שרשמתי. מודה בטעות.
אבל עם כל הכבוד שבעולם להייטקיסטים הלא חילוניים, עדיין רוב (אפילו רוב מוחלט) ההייטקיסטים בישראל הם חילונים.
קרוב לחצי מהאוכלוסייה של מדינת ישראל מורכבת מחילונים (42%), בזמן שדתיים מהווים כ-15% אחוז (לפי מה שזכור לי) מהמדינה.
לכן גם הגיונית רוב ההייטקיסטים יהיו חילונים.
הבעיה מתחילה כשלוקחים את רעיון פתיחת או סגירת המרכולים בשבת, שראשיתו בשר חילוני, אופורטוניסט וכזה שכפייה דתית היא ממנו והלאה ומזקקים ממנה אמירות שלכאורה נראות ליברליות ונאורות, כשבעצם הן מייצגות את ההדוניזם הישראלי-חילוני במיטבו, אולי נקודת החולשה הבעייתית ביותר שלנו.
יצא שמדברים איתך על שימור העם היהודי ותרבותו ואתה מזכיר את הזכות הבסיסית לנסיעה בשבת ללא פרייבט. לזרוק אמירה כמו "החילונים הם 42% ואילו הדתיים הם 15%" כאילו היא מבססת את העובדה שהמדינה חיה ובועטת כתוצאה מפתיחת מרכולים בשבת ונסיעה ברכבים שאינם פרייבט נשמע מוזר לכל הפחות בעיניי ואני חילוני גמור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית