הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

מה את מנסה להגיד בזה? מה המשמעות של תנודות ביחס בין הדולר לשקל בטווח קצר? רוצה לעשות התערבות קטנה על מה יקרה ליחס הזה בשנים הקרובות?

אתה לא מבין שאנחנו הכי טובים בעולם בכל התחומים ולא תלויים בכלל בנשק שמיובא מהעולם ומארצות הברית בפרט?
אחי השקל הכי חזק, סמוך עליי

http://i.imgur.com/kfk2wgD.jpg

אולי כדאי לאמץ קצת מהנק' מבט הזאת.

יום טוב לכולם
הסיוע האמריקני מסתכם בפחות מ2% מהתמג שלך. אז כן אתה לא מי יודע מה תלוי בהם.
http://i.imgur.com/kfk2wgD.jpg

אולי כדאי לאמץ קצת מהנק' מבט הזאת.

יום טוב לכולם
יש לך את זה ביותר 'תודה לישו המציל'?

קבצים מצורפים

• demotivational-poster-11987.jpg
    demotivational-poster-11987.jpg
    KB 36.3 · צפיות: 98
רגע, אז קניונים שפתוחים בשבת, באותה תל אביב היקרה, הורסים את המסורת, ההשקפות, האמונות, המנהגים, הציבוריות והלאומיות? אשמח אם תסביר לי איך לעזעזאל העובדה שאני יכול לתפקד בשבת כמו בשישי פוגעת בכל אחד מהנל, ולמה בכל מדינה בעולם חוץ מישראל אין שאלה בכלל לגבי התפקוד במשך ימי השבוע ובכל זאת הדתות/המסורת/ ההשקפות/ האמונות/ המנהגים/ הציבוריות/ הלאומיות לא קורסות
"אם הסטטיסטיקה מדויקת הרי שהיהודים הם רק אחוז אחד מבני המין האנושי. כוכב קטן מהבהב, עכור ועלוב, האובד בזוהר שביל החלב. הגיוני שכמעט ולא היה צריך לשמוע אודות היהודי, אבל שומעים, ותמיד שמעו עליו.
הוא זוהר ככוכב לכת בשמיים לא פחות מן המעצמות הגדולות. חשיבותו המסחרית מרקיעה שחקים בחוסר כל יחס למספרו באוכלוסייה הכללית.

תרומתו לרשימת הכבוד של אישים בספרות, מדע, אומנות, מוסיקה, כלכלה, רפואה ומדעי הרוח חורגת מכל קנה מידה. הוא ידע להילחם על נפשו, בכל הדורות, גם כאשר ידיו כפותות לאחור. מותר לו להתהדר בכך.

המצרים, הבבלים והפרסים קמו בזמנם, מילאו את שָׁמֵינוּ ככוכבי שביט עד שזיוום דעך ונמוג לחלוטין; בעקבותיהם באו היוונים והרומאים ברעמים כבירים עד שנשתתקו ונעלמו; עמים אחרים נשאו ברמה את לפידם לזמן מה, אך הוא נשרף באש של עצמו.
וכיום הם יושבים בחשֵכה תחת השמש או אבדו בכלל. היהודי ראה את כולם, ניצח את כולם והוא היום מה שהיה מאז ומעולם.
אינו מראה סימני שקיעה, לא תשישות של זקנה, אין האטה בכישוריו, וערנותו לא קהתה. כולם בני תמותה בעולם, מלבד היהודים. כל הכוחות חולפים אך הוא נשאר. מהו סוד נצחיותו?"

ובכן, שאנחנו נשארנו יהודים. זה הסוד.

"אם הסטטיסטיקה מדויקת הרי שהיהודים הם רק אחוז אחד מבני המין האנושי. כוכב קטן מהבהב, עכור ועלוב, האובד בזוהר שביל החלב. הגיוני שכמעט ולא היה צריך לשמוע אודות היהודי, אבל שומעים, ותמיד שמעו עליו.
הוא זוהר ככוכב לכת בשמיים לא פחות מן המעצמות הגדולות. חשיבותו המסחרית מרקיעה שחקים בחוסר כל יחס למספרו באוכלוסייה הכללית.

תרומתו לרשימת הכבוד של אישים בספרות, מדע, אומנות, מוסיקה, כלכלה, רפואה ומדעי הרוח חורגת מכל קנה מידה. הוא ידע להילחם על נפשו, בכל הדורות, גם כאשר ידיו כפותות לאחור. מותר לו להתהדר בכך.

המצרים, הבבלים והפרסים קמו בזמנם, מילאו את שָׁמֵינוּ ככוכבי שביט עד שזיוום דעך ונמוג לחלוטין; בעקבותיהם באו היוונים והרומאים ברעמים כבירים עד שנשתתקו ונעלמו; עמים אחרים נשאו ברמה את לפידם לזמן מה, אך הוא נשרף באש של עצמו.
וכיום הם יושבים בחשֵכה תחת השמש או אבדו בכלל. היהודי ראה את כולם, ניצח את כולם והוא היום מה שהיה מאז ומעולם.
אינו מראה סימני שקיעה, לא תשישות של זקנה, אין האטה בכישוריו, וערנותו לא קהתה. כולם בני תמותה בעולם, מלבד היהודים. כל הכוחות חולפים אך הוא נשאר. מהו סוד נצחיותו?"

אז מי ששורד יותר צודק יותר? יאללה ביי, עברתי להיות בודהיסט.

אני אומר לך מהו סוד נצחיותו. כשיהודים מפוזרים בעולם, קהילות קהילות, יש להם שכל ללמוד, יש להם ידיים לעבוד ויש להם ידיים להיות מעורבים בקהילה.
אבל פתאום כשאתה מקבץ אותם בגוש על אדמה של 100 דונם אתה מקבל אומה עם מנת משכל של שימפנזה שכל מה שהם מבינים זה שוקר חשמלי(=כפייה).

״וְיֹאמַר tchcaphr ל Shlomi: לָמָּה בְּשֵׁם אֱלוֹהִים כּוֹתֵב אַתָּה שָׁטוֹת כָּזֹאת״ ( LBS, 2014)

חח, כנראה שלא הבנתם נכון. בכ"מ אנסה להסביר, אישית לא מזיז לי שיפתחו בשבת (חיי תחיים שלי, כל השאר לא מטריד אותי), אבל מנסה להבהיר את הנקודה של המתנגדים (וכן, קצת חשוב לי העניין של המסורת):

אנחנו כאן מדינה יהודית. לא עוד מדינה אחת מיני רבות בעולם. אנחנו נשארנו כל השנים האלא רק בזכות שנשארנו יהודים, ולא הלכנו אחרי כל העולם, לא חסרים עמים שהיו גדולים וחזקים פי 1000 מאיתנו ונכחדו. כי שם לא היה את הקטע של המסורת.

צריך לשמור על מסורת שלנו, ועל הצביון של המדינה כמדינה יהודית.

אגב, הציטוט של מארק טוויין שמדגיש את העניין בשמירה על המסורת.

אין לי בעיה עם שמירה על מסורת, להפך לשמור על מסורת זה נהדר ואני מאמין בזה.
יש לי בעיה עם כפיה.

חח, כנראה שלא הבנתם נכון. בכ"מ אנסה להסביר, אישית לא מזיז לי שיפתחו בשבת (חיי תחיים שלי, כל השאר לא מטריד אותי), אבל מנסה להבהיר את הנקודה של המתנגדים (וכן, קצת חשוב לי העניין של המסורת):

אנחנו כאן מדינה יהודית. לא עוד מדינה אחת מיני רבות בעולם. אנ

אנחנו כאן מדינה יהודית. לא עוד מדינה אחת מיני רבות בעולם. אנחנו נשארנו כל השנים האלא רק בזכות שנשארנו יהודים, ולא הלכנו אחרי כל העולם, לא חסרים עמים שהיו גדולים וחזקים פי 1000 מאיתנו ונכחדו. כי שם לא היה את הקטע של המסורת.

צריך לשמור על מסורת שלנו, ועל הצביון של המדינה כמדינה יהודית.

אגב, הציטוט של מארק טוויין שמדגיש את העניין בשמירה על המסורת.

תעשה מה שבא לך, תאמין במה שאתה רוצה ותעשה את מה שישמח אותך.
אבל אנשים שלא רוצים לשמור את המסורת, לא ישמרו בלי שום קשר לאוטובוס שנוסע בשבת או נישואים אזרחיים.
כפייה דתית זו לא שמירת מסורת, אתה לא יכול להגיד לאוכלוסייה ענקית בישראל פשוט לשמור מסורת כשהם לא רוצים.
יש פה רוב יהודי ויישאר רוב יהודי, זה מספיק לסטטוס של "מדינת היהודים". אבל יהודית מהבחינה של כפייה דתית? זה רעיון שנועד לכישלון שבסופו של דבר מעצבן המון אנשים.
אתה לא יכול לעצור את החילון, ככל שהזמן מתקדם אנשים הולכים ומתרחקים מהדת.
כפייה רק תגרום לשנאה כלפי הדת, ורק תעמיק את השסע התרבותי בישראל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית