ייעוץ תפריט לחיטוב דל פחמימה

Schwartz

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
2
28
2
שלום לכולם, קו ראים לי יובל, רק לפני כמה דקות הצטרפתי לכאן, הגעתי מפורום אחר.
נמאס לי מדעות שונות, זה מתיש וזה מוציא את החשק.
בסך הכל אני רוצה להוריד אחוז שומן, לפתח טיפה גוף יפה (אפילו לא רוצה להיות קרוב למוגזם, באדיבילדינג עושה לי בחילה).
אני רוצה להיכנס קצת לכושר, גם זה לא יותר מדי. יש לי גיבוש עוד חודשיים. רוצה להוריד קילו-ים, שיהיה לי יותר קל. רוצה לרוץ יותר מהר.
רוצה פשוט להתחיל להשתנות. באמת שאני נהנה מלהיות במסגרת כזאת. כל היום קורא בפורומים, סוף סוף יש לך משהו גדול להתעסק בו, להיות חלק ממנו. אורח חיים מרענן.
אז הלכתי ללמוד בפורומים, קורא וקורא וקורא וקורא ומנפץ מיתוסים ועוד קצת קורא. מנסה לבנות תפריט משלי.
מפחידים אותי עם מחלות עיכול ואלהים יודע מה עוד. בונה אחד חדש. עדיין - פשוט לא טוב.
ומתחיל לשמוע דעות מנוגדות ודברים הפוכים. לא ראיתי בחיים שלי נושא שיש עליו כל כך הרבה חילוקי דעות.

נעבור לעניין, ננסה להתקדם מכאן.
אחוז שומן: 21% +-
גובה: 1.75
RMR: 2,804

אני עושה 3 ריצות בשבוע של 4-5 ק"מ ומתחיל השבוע להתאמן בחד"כ.

gqnhhd1tmlzk.png

תודה מראש!

אחוז שומן: 21% +-
איך אתה יודע?

התפריט הזה לא טוב לך. הוא טוב אולי לסוף החיטוב. אם תתחיל ככה אתה לא תתקדם לשום מקום ואתה תסבול מאוד.

תתחיל לקרוא כאן:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

תבנה תפריט לפי ההסברים שם ותחזור לכאן עם תפריט חדש.

• פותח/ת השרשור
איך אתה יודע?

התפריט הזה לא טוב לך. הוא טוב אולי לסוף החיטוב. אם תתחיל ככה אתה לא תתקדם לשום מקום ואתה תסבול מאוד.

תתחיל לקרוא כאן:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

תבנה תפריט לפי ההסברים שם ותחזור לכאן עם תפריט חדש.
האחוז שומן רשמתי בפלוס מינוס כי אני מעריך זאת לפי הרבה תמונות שראיתי בפורומים שונים.
אחרי שקראתי את הכל (וזה חידש לי מעט מאוד אני חייב לציין, לא בקטע של זלזול אבל שתדע שאני לא מאלה שבאים בלי כלום ורוצים שיבנו להם תפריט, קראתי המון עד שהגעתי לזה) אני יכול לחשוב על משהו "פסול" אחד בתפריט למעלה והוא יותר מדי שומן שחלקו צריך להפוך לפחמימות.
עם זאת בלתי אפשרי מבחינתי להוסיף פחמימות, ואת המעט שאני מקבל אני מקבל מירקות.

אמרת "לא תתקדם לשום מקום", מאיזו בחינה ?
ואם לסבול זה לחוש רעב אז אני בסדר. באמת.

אתה טועה מהסיבה הפשוטה שהמטרה שלך היא לא רק לרדת במשקל, אם כי גם אם רק זו הייתה המטרה היה אפשר
לעשות דל פחמימה מהתחלה כי ונגד אין לך חשק לשחק עם התפריט ואתה מעוניין ללכת ראש בקיר מהתחלה, אבל
המטרה שלך היא להכנס לכושר ולהרגיש טוב ולהיות חזק מנטלית ופיזית לקראת הגיבוש ולכן דל פחמימה זה לא בשבילך כרגע.

אני מציע שתרכיב תפריט של 2000 קלוריות 1.5-2 גרם חלבון ו1-0.8 גרם שומן לקילו מסה רזה יתר הקלוריות יגיעו מפחמימה
לבחירתך לפני ואחרי אימון בעיקר. אני ממליץ על פחמימה מורכבת ואיכותית (לפחות לפני אימון) אך זה נתון לבחירתך.
תצמד לתפריט ותשנה אותו לפי ההרגשה שלך התאוששות\כוח\ירידה במשקל אם הגרעון גדול מידי תוסיף קלוריות מפחמימות וההפך.

• פותח/ת השרשור
אתה טועה מהסיבה הפשוטה שהמטרה שלך היא לא רק לרדת במשקל, אם כי גם אם רק זו הייתה המטרה היה אפשר
לעשות דל פחמימה מהתחלה כי ונגד אין לך חשק לשחק עם התפריט ואתה מעוניין ללכת ראש בקיר מהתחלה, אבל
המטרה שלך היא להכנס לכושר ולהרגיש טוב ולהיות חזק מנטלית ופיזית לקראת הגיבוש ולכן דל פחמימה זה לא בשבילך כרגע.

אני מציע שתרכיב תפריט של 2000 קלוריות 1.5-2 גרם חלבון ו1-0.8 גרם שומן לקילו מסה רזה יתר הקלוריות יגיעו מפחמימה
לבחירתך לפני ואחרי אימון בעיקר. אני ממליץ על פחמימה מורכבת ואיכותית (לפחות לפני אימון) אך זה נתון לבחירתך.
תצמד לתפריט ותשנה אותו לפי ההרגשה שלך התאוששות\כוח\ירידה במשקל אם הגרעון גדול מידי תוסיף קלוריות מפחמימות וההפך.
אחי אני בסדר גמור, אכלתי הרבה יותר גרוע (1300~1400 קלוריות) כשהייתי בור בנושא ויצאתי לטרקים וטיולים וריצות כמו שאמרתי.
בוא נגיד שהמטרה שלי כרגע היא לרדת במשקל. כשאני עושה את זה אז על הדרך אני לא רוצה להזיק לעצמי ולמצוא את עצמי גוש ג'לי עוד כמה חודשים אז אני עושה את זה בדרך נכונה (של הורדה מהשומן ולא מהשריר).
שבועיים לפני הגיבוש יש לי יום סיירות ככה שחשבתי אפילו ב3 שבועות האלה לחזור לתזונה מלאה עם פחמימות אבל עד אז ומשם והלאה להשיל כמה שיותר.
כמו שאולי כתבתי למעלה, עשיתי לפני כן דיאטה שכן היה בה פחמימות. לא מרגיש שום הבדל מבחינת כוח ועירנות.

מהתשובה שלך עולה כי לא באמת הרגשת מה זה דל פחמימה באמת, בדל פחמימה קשה מאוד לבצע אימונים עצימים
להתאושש ובכללי מרגישים 'מעוכים', מה הטעם של לפתוח שרשור כשהינך די סגור על מה הלאה.

אם תשאל אותי התפריט לא מתאים למטרה שלך, הרבה הצלחה.

• פותח/ת השרשור
מהתשובה שלך עולה כי לא באמת הרגשת מה זה דל פחמימה באמת, בדל פחמימה קשה מאוד לבצע אימונים עצימים
להתאושש ובכללי מרגישים 'מעוכים', מה הטעם של לפתוח שרשור כשהינך די סגור על מה הלאה.

אם תשאל אותי התפריט לא מתאים למטרה שלך, הרבה הצלחה.
כמו שאמרתי, אני מתחיל השבוע חד"כ. עד היום עשיתי ריצות ותרגילי כוח בחוץ. אם משהו ישתנה אני מבטיח לחזור לכאן.
אני ממש לא סגור על מה הלאה אבל אני מנסה להבהיר שפחמימות לא בא בחשבון. בראש ובראשונה באתי להוריד משקל וזמן לא נותר לי.
באתי הנה כדי להבין אם התזונה הדלת פחמימות הזו היא הכי טובה שיכולתי להוציא... 😋🍴

עריכה: אם כבר, רציתי לשאול אותך, כמה לדעתך הדיאטה הזו יעילה מבחינת שריפת שומן ולא שריר ?
בטוח שאני ארד במשקל, השאלה באיזה אופן לדעתך ?

נערך לאחרונה:
החיפזון מהשטן, ולדעתי גם אם אתה רוצה להוריד ממש מהר אחוזי שומן והחלטת ללכת על גירעון של 1000 קלוריות, לפחות תעלה קצת את הפחמימה.
עשיתי דל פחמימה בעבר ואני יכול להגיד לך, שאתה מהר מאוד תבין למה זה רק לסוף החיטוב ולא לכל החיטוב.
הרגשת דיכאון, חולשה והתאוששות נוראית.

• פותח/ת השרשור
ד
החיפזון מהשטן, ולדעתי גם אם אתה רוצה להוריד ממש מהר אחוזי שומן והחלטת ללכת על גירעון של 1000 קלוריות, לפחות תעלה קצת את הפחמימה.
עשיתי דל פחמימה בעבר ואני יכול להגיד לך, שאתה מהר מאוד תבין למה זה רק לסוף החיטוב ולא לכל החיטוב.
הרגשת דיכאון, חולשה והתאוששות נוראית.
אני מבין מה כולכם אומרים, אני יודע את ההגיון מאחורי זה ולא אומר שזה לא יקרה כשהקצב יעלה, כשעבודה וחד"כ יתווספו למשוואה.
ושוב, חילוקי הדעות שהזכרתי אותם מקודם. אני מכיר חבר'ה רציניים מאוד מפורום אחר (הם אלו שהציגו בפניי את כל התיאוריה של הדל פחמימה ואפילו תזונת פליאו) שפשוט טוענים שפחמימות זה מזיק לחיטוב. זה קשה בשבועיים הראשונים שאתה משנה את התזונה שלך אבל לבסוף הגוף מתבסס על אנרגיה משומן.
בואו ניתן לזה שבוע שבועיים, נחזור ונסיק מסקנות, איך הרעיון ? 😁

ד

אני מבין מה כולכם אומרים, אני יודע את ההגיון מאחורי זה ולא אומר שזה לא יקרה כשהקצב יעלה, כשעבודה וחד"כ יתווספו למשוואה.
ושוב, חילוקי הדעות שהזכרתי אותם מקודם. אני מכיר חבר'ה רציניים מאוד מפורום אחר (הם אלו שהציגו בפניי את כל התיאוריה של הדל פחמימה ואפילו תזונת פליאו) שפשוט טוענים שפחמימות זה מזיק לחיטוב. זה קשה בשבועיים הראשונים שאתה משנה את התזונה שלך אבל לבסוף הגוף מתבסס על אנרגיה משומן.
בואו ניתן לזה שבוע שבועיים, נחזור ונסיק מסקנות, איך הרעיון ? 😁

תעשה מה שטוב לך אחי 😃
אני יודע שיש עוד פורום אחד בישראל שפעיל נורא ולא אנקוט בשמו וכאחד שפעם היה שם פעיל, אני יכול להגיד לך שהרוב המוחלט שם הם ילדים ואנשים שלא ממש מבינים....משתמשים המון במיתוסים.

בגדול אני חושב שהכי טוב שתנסה על עצמך,רק ככה תדע מה מי מו.
מחסור בפחמימות יאיצו את ההתייבשות אומנם, אבל אח"כ כשתחזור לנטרלי והלאה למסה במילא יחזרו הנוזלים 😃

בכל מקרה אתה די סגור על עצמך אז בהצלחה חבריקו 😇

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שטוב לך אחי 😃
אני יודע שיש עוד פורום אחד בישראל שפעיל נורא ולא אנקוט בשמו וכאחד שפעם היה שם פעיל, אני יכול להגיד לך שהרוב המוחלט שם הם ילדים ואנשים שלא ממש מבינים....משתמשים המון במיתוסים.

בגדול אני חושב שהכי טוב שתנסה על עצמך,רק ככה תדע מה מי מו.
מחסור בפחמימות יאיצו את ההתייבשות אומנם, אבל אח"כ כשתחזור לנטרלי והלאה למסה במילא יחזרו הנוזלים 😃

בכל מקרה אתה די סגור על עצמך אז בהצלחה חבריקו 😇
חחח זה מבאס שבן אדם אומר לך מה שהרגע אמרת. זה כאילו אתה אומר במילים אחרות, אם אתה כל כך רוצה לקפוץ, תקפוץ, כשתשבור את הרגל תבין שלא קופצים.
שאלה, אני אשרוף שומן או מסת שריר ? (מבחינת חיטוב - יעילה או לא)

האמת שלזה התכוונתי אבל ניסיתי בכמה שפחות לעצבן בניסוח או לצאת מתנשא 😇

חיטוב יעיל ישרוף בעיקר שומן, כשתגיע לאחוזי שומן נמוכים תתחיל לאבד מסת שריר..אין מנוס.
בגלל זה לך על מטרה של 10-12 אחוזי שומן 😃
אבל בגירעון של 1000 אני באמת לא יודע מה להגיד לך.. יכול להיות שתאבד הרבה מסת שריר (אם יש, אמרת שעדיין לא התחלת להתאמן נכון?)

בד"כ מתחילים מגירעון קל ובהדרגה מעלים

• פותח/ת השרשור
האמת שלזה התכוונתי אבל ניסיתי בכמה שפחות לעצבן בניסוח או לצאת מתנשא 😇

חיטוב יעיל ישרוף בעיקר שומן, כשתגיע לאחוזי שומן נמוכים תתחיל לאבד מסת שריר..אין מנוס.
בגלל זה לך על מטרה של 10-12 אחוזי שומן 😃
אבל בגירעון של 1000 אני באמת לא יודע מה להגיד לך.. יכול להיות שתאבד הרבה מסת שריר (אם יש, אמרת שעדיין לא התחלת להתאמן נכון?)

בד"כ מתחילים מגירעון קל ובהדרגה מעלים
כמו שכתבתי, לא באתי עם שאיפות להיות מר עולם, אפילו לא קרוב לזה. באתי קצת להשתנות, לפתח גוף שיעשה לי טוב, להתרגל לאורח חיים קצת יותר בריא ומרענן. בוא נגיד ש10-12 אחוזי שומן זה יעד מצוין בשבילי.
יש לי הרבה מסת שריר כן, אני בחור מאוד רחב עם באמת הרבה שרירים.
בוא נגיד שאני בעד לתת לעצמי נסיון (אולי להצליח, אולי לטעות) וללמוד ממנו, אבל בעיקר באתי לכאן כדי שחבר'ה מנוסים כמוך יגידו לי לא במקרה ואני עושה נזק לעצמי.

מחסור בפחמימות לאורך זמן נשמע לי כמו משהו לא בריא, מאחר ובכל זאת מדובר באחד מיסודות המזון שהגוף צריך.
אם לא היית לחוץ בזמן הייתי ממליץ לך להיות על 150 גרם פחמימה ביום ועדיין תרד במשקל.

אגב, אתה מתאמן? מאיפה המסה?

ובכיף, בשביל זה הפורום קיים ✌️

• פותח/ת השרשור
מחסור בפחמימות לאורך זמן נשמע לי כמו משהו לא בריא, מאחר ובכל זאת מדובר באחד מיסודות המזון שהגוף צריך.
אם לא היית לחוץ בזמן הייתי ממליץ לך להיות על 150 גרם פחמימה ביום ועדיין תרד במשקל.

אגב, אתה מתאמן? מאיפה המסה?

ובכיף, בשביל זה הפורום קיים ✌️
תראה אני מכיר חבר'ה שזה האורח חיים שלהם הרבה זמן והם מאוד בריאים, הדבר היחידי שאני דואג לו זה שכל המאמץ הזה והמשקל יירד לי מהמסת שריר.
הייתי ב"אחריי" שנתיים אבל לא נראה לי שיש לזה קשר, אף פעם לא הייתי בחדר כושר, כשאני מספר את זה לאנשים הם מופתעים חח זה כנראה גנטיקה.
(אני מתחיל חד"כ השבוע, יום ראשון או שני אני ייגש ויבקש מאיזה מדריך תכנית fbw)

תראה אני מכיר חבר'ה שזה האורח חיים שלהם הרבה זמן והם מאוד בריאים, הדבר היחידי שאני דואג לו זה שכל המאמץ הזה והמשקל יירד לי מהמסת שריר.
הייתי ב"אחריי" שנתיים אבל לא נראה לי שיש לזה קשר, אף פעם לא הייתי בחדר כושר, כשאני מספר את זה לאנשים הם מופתעים חח זה כנראה גנטיקה.
(אני מתחיל חד"כ השבוע, יום ראשון או שני אני ייגש ויבקש מאיזה מדריך תכנית fbw)
על 21% אחוז שומן אין כל כך סיכוי שתאבד מסת שריר לפחות עד שתגיע ל15% יש לגוף שומן עודף והוא יעדיף להפטר ממנו לפני שהוא מתחיל לפרק שריר יקר

כל עוד תקפיד על חלבון גבוה (אבל לא יותר מדי גבוה) מהבחינה הזאת אין לך מה לחשוש

• פותח/ת השרשור
על 21% אחוז שומן אין כל כך סיכוי שתאבד מסת שריר לפחות עד שתגיע ל15% יש לגוף שומן עודף והוא יעדיף להפטר ממנו לפני שהוא מתחיל לפרק שריר יקר

כל עוד תקפיד על חלבון גבוה (אבל לא יותר מדי גבוה) מהבחינה הזאת אין לך מה לחשוש
תודה רבה, בדיוק מה שאני צריך.
כן אני עומד על פי 2 גרום חלבון ממשקל הגוף בק"ג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית