הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעת גב מהסקוואט שקצת החמירה

BLACK MAMBA

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
שלום חברים
מתאמן רציני וכבד כבר 3 שנים
השיא לדדליפט 5 חזרות 170
ולסקוואט 5 חזרות 180
לפני כשלושה שבועות אחרי אימון רגליים הרגשתי מאין כאב חד בגב תחתון מצד ימין והתעלמתי מהכאב שלא היה רציף אלא רק בתנועות מסוימות (הנחתי שזו מתיחה יזקה או שריר תפוס) בכל אופן השתדלתי לא להעמיס אך המשכתי לפקוד את המכון (מכורים לברזל בטח תבינו)
בכל אופן ביום חמישי האימון האחרון לשבוע ביצעתי דד ליפט 130 קילו ל5 חזרות אחרי חצי שנה שלא נגעתי בתרגיל ובצעתי בטכניקה טובה ו3 סטים חימום קלים לפני ולא היו כאבים חריגים אלא הלחץ הרגיל שיש אחרי דדליפט ועובר אחרי יום יומיים
בכל אופן היו לי גם רגישויות בכף היד והחלטתי שזה הזמן לשבוע off לתת לגוף מנוחה טוטאלית
מרחתי וולטרן בגב התחתון מצד ימין (איפה שהמתיחה/שריר תפוס) ואכן שיפור פלאים ותוך כמה ימים עבר ומה שמוזר הוא שהתחיל לי לפני יומיים כאבים חדים דווקא במרכז הגב התחתון שלאט לאט התגברו ועכשיו אפילו קצת קשה לי להתכופף ולשבת על האסלה
ואולי זה פסיכולוגי מכל מה שקראתי כאן אני מרגיש קצת ״זרמים״ ברגל ובכף יד (כאילו שהיד נרדמת)
התור הכי קרוב לאורתופד הוא עוד שבוע וחצי ובנתיים קבעתי ליום ראשון בבוקר לרופא משפחה
אני מאוד חושש מהעינין וממש נכנסץי לדיכאון אין לי חשק לאכול חלבון אפילו
השתגעתי בשבוע מנוחה וכל כך ציפיתי לחזור למכון בכל הכוח בראשון שעכשיו לא נראה לי שיקרה אני חושש לחזור למכון לפני אבחנה רפואית
מישהו חווה את זה בעבר?

אני חוויתי את זה. רק לא בצד ימין אלא בצד שמאל.
הופנתי לאורטופד וגילו אצלי בלטים בדיסק.
אל תתעסק עם זה, תעשה צילומים ועד אז אל תתאמן (התור לאורתופד זה שנים לחכות , לצערי כמו שאמרת רק המכורים לברזל יבינו כמה זה קשה ללא חדר כושר).

אל תתעסק עם זה, תעשה צילומים ועד אז אל תתאמן (התור לאורתופד זה שנים לחכות , לצערי כמו שאמרת רק המכורים לברזל יבינו כמה זה קשה ללא חדר כושר).
אחי ומה קורה איתך עכשיו מבחינת אימונים ?
בלט בדיסק עובר או נישאר לתמיד ?

אחי ומה קורה איתך עכשיו מבחינת אימונים ?
בלט בדיסק עובר או נישאר לתמיד ?
הייתי מרים פחות או יותר כמו הבחור מעליי (155סקוואט 180 דדליפט), ועכשיו אני לא נוגע לא בסקוואט ולא בדדליפט .
החלטתי שאני רוצה לשים את כל האהבה שלי בצד ולמרות שזה מעין 'פולחן' בשבילי 3 פעמים בשבוע לעשות רוטציות בין סקוואט / דדליפט אני לא מוכן להקריב את הבריאות שלי .
אם אתה שואל אותי ? אני פשוט פוחד. פוחד שהכאבים האלה יפגעו בי בעתיד ,לא רוצה להיות נכה על 2 . פציעות שהם קיימות הם יכולות רק להדרדר.
אתה פשוט יכול יום אחד להגיע למכון ולשמוע "משהו" נשבר, ולנחם את עצמך שהגוף שלך חזק מדיי בשביל לא לקרוס , אבל זה לא ככה.

אז כרגע אני עובד יותר על משקל גוף בלבד (מתח ומקבילים, שכיבות שמיכה ) כי אחרי הכל אני מעדיף למות מאשר להיות בקיבעון גופני ,והגוף שלי מגיב בסדר גמור .
אבל זה עניין של גישה וקבלת החלטות אחי . תעשה מה שאתה מרגיש לנכון .
לגביי החלמה מהבלטים ? שאלתי את האורטופד שלי , עניין הבלטים האלה והפריצות זה תורה לא ידועה , יכול לבוא ולחזור בלי שתרגיש . להחלים לגמריי ? אולי על ידי ניתוח , אבל זה כרוך במלא סיכונים ואני מעדיף כמה שיותר להמנע מטיפול כירוגי , גם אם זה מאלץ אותי להשאר בסטאטוס העכשווי.

הייתי מרים פחות או יותר כמו הבחור מעליי (155סקוואט 180 דדליפט), ועכשיו אני לא נוגע לא בסקוואט ולא בדדליפט .
החלטתי שאני רוצה לשים את כל האהבה שלי בצד ולמרות שזה מעין 'פולחן' בשבילי 3 פעמים בשבוע לעשות רוטציות בין סקוואט / דדליפט אני לא מוכן להקריב את הבריאות שלי .
אם אתה שואל אותי ? אני פשוט פוחד. פוחד שהכאבים האלה יפגעו בי בעתיד ,לא רוצה להיות נכה על 2 . פציעות שהם קיימות הם יכולות רק להדרדר.
אתה פשוט יכול יום אחד להגיע למכון ולשמוע "משהו" נשבר, ולנחם את עצמך שהגוף שלך חזק מדיי בשביל לא לקרוס , אבל זה לא ככה.

אז כרגע אני עובד יותר על משקל גוף בלבד (מתח ומקבילים, שכיבות שמיכה ) כי אחרי הכל אני מעדיף למות מאשר להיות בקיבעון גופני ,והגוף שלי מגיב בסדר גמור .
אבל זה עניין של גישה וקבלת החלטות אחי . תעשה מה שאתה מרגיש לנכון .
לגביי החלמה מהבלטים ? שאלתי את האורטופד שלי , עניין הבלטים האלה והפריצות זה תורה לא ידועה , יכול לבוא ולחזור בלי שתרגיש . להחלים לגמריי ? אולי על ידי ניתוח , אבל זה כרוך במלא סיכונים ואני מעדיף כמה שיותר להמנע מטיפול כירוגי , גם אם זה מאלץ אותי להשאר בסטאטוס העכשווי.
אחי אני בדיוק כמוך "כי אחרי הכל אני מעדיף למות מאשר להיות בקיבעון גופני " הרגשת משהו מיוחד כשזה קרה או שגילית את זה בבדיקה שגרתית?

• פותח/ת השרשור

אין ספק שהבריאות קודמת לכל ואני ף לא אגע במשקולת עד אבחנה של רופא
איך זה קרה לך? הרגשת את זה במיידי בביצוע של תרגיל מסויים?
לי זה בא משום מקום לפני יומיים כשאני במנוחה כבר שבוע

אין ספק שהבריאות קודמת לכל ואני ף לא אגע במשקולת עד אבחנה של רופא
איך זה קרה לך? הרגשת את זה במיידי בביצוע של תרגיל מסויים?
לי זה בא משום מקום לפני יומיים כשאני במנוחה כבר שבוע
אני חושב שאני יודע איך זה קרה לי אבל אני לא יכול להטיל אשמה ישירה על זה. עשיתי פרס 70 מעל הראש בעמידה , כנראה טכניקה לקויה . איך שסיימתי את החזרה החמישית הרגשתי סחרחורת וכאילו משהו "מתפרק" כמו לגו בגב שלי , התקשתי לנשום כאילו מיסמרו לי את הסרעפת, ואז כל פעם שניסיתי להתכופף הרגשתי פשוט שהגב לא מאפשר לי - משהו שלא קרה לי מעולם בחדר כושר.
יומיים למחרת כבר הרגשתי את הכאב בצורה יותר מודגשת על הגוף , נמנומים ברגל , כאבים בכפות , קושי בנשימה , וכאבים חזקים באיזור הצלעות בזמן שאני משתעל או מחרבן. מאז ועד עכשיו זה הלך , חזר , הלך , חזר, ועכשיו עם מתכונת האימונים הנוכחית ברוך השם הכל בסדר .

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאני יודע איך זה קרה לי אבל אני לא יכול להטיל אשמה ישירה על זה. עשיתי פרס 70 מעל הראש בעמידה , כנראה טכניקה לקויה . איך שסיימתי את החזרה החמישית הרגשתי סחרחורת וכאילו משהו "מתפרק" כמו לגו בגב שלי , התקשתי לנשום כאילו מיסמרו לי את הסרעפת, ואז כל פעם שניסיתי להתכופף הרגשתי פשוט שהגב לא מאפשר לי - משהו שלא קרה לי מעולם בחדר כושר.
יומיים למחרת כבר הרגשתי את הכאב בצורה יותר מודגשת על הגוף , נמנומים ברגל , כאבים בכפות , קושי בנשימה , וכאבים חזקים באיזור הצלעות בזמן שאני משתעל או מחרבן. מאז ועד עכשיו זה הלך , חזר , הלך , חזר, ועכשיו עם מתכונת האימונים הנוכחית ברוך השם הכל בסדר .

להבדיל ממך אני לא הרגשתי כלום במהלך האימון מלבד המתיחה בחלק העליון בגב התחתון מצד ימין
היה ביכולתי להתכופף ולא הרגשתי כלום מלבד כאבי שירירים רגילים של אחרי אימון
והכאבים בגב במרכז הגב התחתון הגיעו לי בהפתעה גמורה בזמן שבוע מנוחה ופה מה שלא ברור לי למה ואיך....
זה בא משום מקום

ולגבי תוכנית האימונים הנוכחית שלך, מה היא כוללת כרגע?
אני מחר אמור לחזור למכון אך כמובן שהחשש להחמרה ימנע ממני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית