הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם !

אני חייבת לעדכן , אלו הם ערכיו אחרי שהוצאתי את זה ממנו.

http://i.gyazo.com/e6f021fd489daebbfc2365760350d23d.png

עד כה , זה מה שהוא אכל בערכים , הוא רוצה בערב לאכול , מלפפון + בצל + 2 - 3 כפות גבינה בולגרית 5% + 2 פרוסות לחם קל + נס קפה.

מה אתם אומרים ? הפחד שלי הוא שהוא לא יעבור את ה-1800 בכלל ...

טלי אני מבינה את הפחד! באמת שכן!
אבל תעזבי כרגע את הכמויות. הצלחת לשכנע אותו לספר לך משהו וזה מעולה. תראי לו עכשיו שזה לא יעלה לו ב"חפירות"
לעט לעט. ידענו שהוא לא ישתכנע תוך יום. תתחילי להעביר מידע. להציעה אופציות שונות. תכווני אותו לקבל החלטות מושכלות יותר.

• פותח/ת השרשור
טלי אני מבינה את הפחד! באמת שכן!
אבל תעזבי כרגע את הכמויות. הצלחת לשכנע אותו לספר לך משהו וזה מעולה. תראי לו עכשיו שזה לא יעלה לו ב"חפירות"
לעט לעט. ידענו שהוא לא ישתכנע תוך יום. תתחילי להעביר מידע. להציעה אופציות שונות. תכווני אותו לקבל החלטות מושכלות יותר.
זה מה שאעשה וכמובן כמו שאמרת , זה לא נבנה ביום , כמובן שאני אבנה את זה לפי העצות שלך ושל חברי הפורום.

סתם רציתי לדעת אם מה שהוא אוכל אכן יהיה בסדר בשבילו , כי אני פוחדת שמחר הוא יקום חלש ... אני לא אהיה אולי מחר בבית אז את מבינה אותי.

אתה יודע שברוסיה למאמן היה יותר משקל מאשר להורים? המשפט שהיה הכי מפחיד זה: אני יספר למאמן שלך!
אובססיביות כבר ישלו... התקווה היא פשוט לתעל אותה למקום בריא יותר.
אני חושבת שרובנו פה בסוג של אובססיה לגוף חזק ויפה, לא? הילד פשוט צריך קלים אך משיגים את זה בצורה לר פוגעת בו. סף הכול.

@Stav Shy נראה לי שיש לך מה לתרום פה... מזוית ראיה של נער שעבר משהו דומה, לא?
חחחח לימדו אותנו בקורס מאמנים כמה שיעורי פסיכולוגיה מפסיכולוג ספורט שהגיע ואמר משהו נכון.
הורה לא יכול להיות מאמן, אבל מאמן יכול להיות הורה.

אני מבינה. באמת שכן. את אמא מודאגת! והבן שלך בר מזל שי לו אותך!!!
את האמת, לא, זה לא נשמע לי מספיק בכלל. אבל אין מה לעשות כרגע. הבן שלך עקשן, כמו רוב הנערים, ונחוש לדבוק בדרך שלו.
תתנחמי בזה שהעקשנות הזאת והנחישות יעזרו לו בהמשך החיים שלו! כרגע פשוט חסרה לו אינפורמציה. ופה את נכנסת לתפקיד.
עם תתאפקי ותראי לו שאת לא שופטת אותו אלה דווקא משבחת על דבקות במטרה, הוא יתחיל לרצות לשמוע ממך גם עצמות...

תכיני לו לבוקר בננה ותמרים. תתני לבחור מן השניים. בחירה שלו מכוונת על ידך....
תוסיפי כמה שקדים ואגוזים בערב. זה שומן חיוני אבל נראה ממש קטן ויזואלי....

ותמשיכי לעדכן!
אנחנו פה בשביל שנכם.

• פותח/ת השרשור
אני מבינה. באמת שכן. את אמא מודאגת! והבן שלך בר מזל שי לו אותך!!!
את האמת, לא, זה לא נשמע לי מספיק בכלל. אבל אין מה לעשות כרגע. הבן שלך עקשן, כמו רוב הנערים, ונחוש לדבוק בדרך שלו.
תתנחמי בזה שהעקשנות הזאת והנחישות יעזרו לו בהמשך החיים שלו! כרגע פשוט חסרה לו אינפורמציה. ופה את נכנסת לתפקיד.
עם תתאפקי ותראי לו שאת לא שופטת אותו אלה דווקא משבחת על דבקות במטרה, הוא יתחיל לרצות לשמוע ממך גם עצמות...

תכיני לו לבוקר בננה ותמרים. תתני לבחור מן השניים. בחירה שלו מכוונת על ידך....
תוסיפי כמה שקדים ואגוזים בערב. זה שומן חיוני אבל נראה ממש קטן ויזואלי....

ותמשיכי לעדכן!
אנחנו פה בשביל שנכם.

תודה רבה רבה רבה לך !

אז תקשיבי מה עשיתי לו , סלט עם בצל עגבניה ומלפפון , 2 פרוסות לחם קל עם סמפוניה 5% ונס קפה , הוא התעצבן ואמר שיש הרבה פחמימה והוא לא מוכן לאכול את הלחם.

הראתי לו מה שכתבת והוא לא מאמין שזה לא עובר את ה-400 - 300 קל' ושזה דיאטטי ....

כנסו ביחד למחשבון קלוריות. ותחילו לנהל את הדיון שם. ויזואלי תמיד עובד. ופחממה עכשיו זה דווקא פחות חשוב לדעתי. חלבון לעומת זאת...
תציעי לו להוסיף ביצה אחד לסלט או קצת טונה במים. אפשר להוסיף גם קינואה בתור פחמימה. היא מאוד בריאה תזונתית ודלה בקלוריות. או להחליף את הלחם בכפית תחינה.

תבקשי שיסביר לך על מה הוא מסתמך כשהוא בונה את התפריט. לא בקטע של הוכחה, אלה מתוך רצון ללמוד משהו שהוא כרגע מבין בוא יותר ממך (נגיד)

עוד דבר ששוה לבדוק זה טבעונות. לא מתאמים של אידאולוגיה, אלה כי להם יש מתכונים של חלבון מלא והרבה אופציות של שומן טוב ואומה 3.

אל תקבעי לו עובדה. תתני לו 3 אופציות ושהוא יבחר. כך שנכם תיהיו בשליטה.

כשהבדרים יתחילו ללכת יותר חלק, החברה פה יוכלו לכוון אותך יותר טוב מבחינת תזונה.
אני יותר טובה בקטע הפסיכולוגי....🤭

את ממש מתארת אותי... אני הייתי באותו המצב עשיתי הכול בשביל לראות ירידה במשקל אך לבסוף החזרתי את כל מה שהורדתי תוך שבועיים סוג של ריבאונד ואני מקווה שהוא יבין את זה כי יש עוד דברים שצריך להכליל מעבר לגירעון הקלורי הנמוך כי הקצב המטבולי יורד והגוף שומר מאגרים למצב חרום , אני מדבר על העמסות קבועות לתיקון חילוף החומרים וכדומה...

אבל זה לא חשוב כרגע , לפי דעתי יום אחד תדלק לו הנורה כמו שקרה לי.. והוא יתחיל לאכול חכם יותר ולא בצורה אנורקסית...

רק שתדעי שלפעמים כדי לפתור בעיות כאלה כנראה שצריך ממש לאיים עליו ולפתוח לו את העיינים... כי היום זה ככה ומחר זה הקאות ויריקת אוכל.. זה לא אורך חיים נעים בכלל... והוא גם צריך להבין שבלי שריר לא יהיה לו גוף יפה הוא פשוט יראה אנורקס.

לדעתי את צריכה יותר בכוח.. ככה לפחות אצלי זה היה..

@טלי123 זוהי בעיה נפשית
ממליץ לחשוב על טיפול או שיחות אצל איש מקצוע

ניתן לנסות לדבר עם המאמן שלו שידבר איתו על זה אולי לו הוא יקשיב יותר

הרבה בריאות ובהצלחה

חבה, לאיים על ילד בן 17 עם כול מיני סנקציות רק יגרום לו להתרחק מהמשפה! להתחיל להסתיר דברים ולגרום לנזק עוד יותר גדול.
גם להדביק עליו תויות של הפרעות כאלה או אחרות זה לא בריא וחסר אחריות. לאף אחד מאיתנו אין מספיק מידע שכבר לא לדבר על הכשרה להכריז עליו כבעל הפרעה כזאת או אחרת.

• פותח/ת השרשור
האמת שלהחזיר את המשקל הוא לא יחזיר , הוא כבר הרבה זמן שומר על שלילי ולא נוגע בשום דבר שלא צריך.

הקטע הוא שהוא גם לא רוצה יעוץ מקצועי ... אני בינתיים אנסה לאט לאט לדבר איתו.

מה תרצו לדעת עליו כדי לקבוע אם יש לו הפרעות אכילה ?

מה תרצו לדעת עליו כדי לקבוע אם יש לו הפרעות אכילה ?
לאף אחד כאן אין את ההכשרה לכך!!!!
אל תכנסי לפניקה סתם. עם את רוצה להיות בטוחה, תפני לאיש מקצוע. (רצוי לבד) זה נושא מאוד מורכב.
גם עם יום אחד הוא כן יאובחן באיזושהי הפרעה ויצטרך טיפול מקצועי, הוא יצטרך את העזרה והתמיכה שלך. וכרגע את עובדת בדיוק על זה!

• פותח/ת השרשור
תראי דיברתי איתו , הוא אמר לי אמא , אני מוכן ללכת למכון כושר אם תשלמי רק עד 170 שקל , השאלה היא איפה יש באיזור חולון - ראשון - תל אביב מכון במחיר כזה ? הוא לא מוכן שזה יהיה מעבר ... יש לו לב ענק.

ספייס חולון במרכז עזריאלי החדש שפתחו ליד מגה. לא יודע מה המחיר עכשיו אבל מחירי הפתיחה היו 189 ש"ח לחודש.

טלי ראשית אל תתני לתגובות החמות בפורום להרגיע אותך!!! חפשי מומחה ולכי את ליעוץ בלי הבן שלך. קודם תבדקי עד כמה המצב חמור.

יש מכוני כושר רבים וטובים באזור תל אביב חולון ויש רשימה עם המלצות בפורום אימונים.
לגבי תזונה כזו או אחרת מציעה שתתחילי בבדיקות דם כדי לבדוק אם הוא צבר חוסרים בשל התזונה המצומצמת.

לאא בהכול את צריכה לוותר לו. עם כול ההבנה והפסיכולוגיה ההפוכה, את עדיין האמא! המבוגר האחראי! ויהיו דברים שאת תתני אלהם את המילה האחרונה. כמו למשל החדר כושר. את משלמת אז את זאת שמחליטה! את נותנת לו לבחור מבין האופציות שאת

@מרטין, אני לא באה להקל ראש במצב! גם לי אין מספיק הכשרה להכריז שאין בעיה. אני רק רוצה למנוע ממנה להכנס לפניקה ולעזור לה להתמודד עם המצב הקיים כרגע עד שתקבל הכוונה מאיש מקצוע.

אני מדריכה טיפולית בהכשרתי. ויצאה לי לא מעט לגשר בין נוער להורים.

ממקרה קרוב הייתי ממליץ לפנות לגורם מקצועי לבדוק שלא מדובר בהפרעת אכילה(אנורקסיה) גם לזה יש דרגות.

@Pink Steel
@טלי123
הסיבה שכתבתי מה שכתבתי היא שהיתה לי הרגשה שאת טלי לאט לאט נרגעת ויש איזה תחושת בטחון כוזב שהכל בסדר אבל בתכלס מדובר בבחור צעיר בתת משקל ואת צריכה יעוץ מקצועי כדי להבין טוב יותר איך להתמודד.

טלי, רק רציתי לרשום שאת אמא טובה. לא מובן מאליו (לפחות לי) המאמץ שאת מפגינה על דפי הפורום ועל הנכונות לעזור לו בהכל(גם בתוספי מזון, מה שבד"כ הורים מתקשים לקבל).

קיבלת עצות מעולות, מאחל לך באמת לראות נחת ושיתוף פעולה מבנך.

היי טלי וברוכה הבאה לפורום 😃

אני לא איש מקצוע אז קטונתי מלייעץ בנושא הזה וכמו שאת רואה @Pink Steel יותר ראויה ממני.

רק אשאל - איפה אתם גרים בדיוק ? יש לך אשכול של חוות דעת מהמשתמשים כאן מכל חדרי הכושר בארץ.
https://www.lbs.co.il/threads/21868/

אני בטוח שיהיה אפשר לצוות אותו למישו מכאן שיהיה שם בשבילו, שייעץ לו ושידבר איתו בגובה העיניים.

דווקא הסיפור של הבן שלך מאוד מזכיר לי את הסיפור של Furious Pete - בחור שהיה בעברו אנורקס עור ועצמות עד שהוא הגיע למיון, מהרגע הזה הוא החליט שלמצב הזה הוא לא חוזר יותר. הוא גילה את חדר הכושר והחליט לחיות באורח חיים בריא. היום הגוף השתנה מקצה לקצה והוא בעיקר מתחרה בתחרויות אכילה 😁.

ווידאו של 5 דק', ממליץ לך בחום לראות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית