הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

פוסט מעניין מאוד קראתי הכל

אפשר להבין את הראש של הבן שלך הוא רוצה קוביות הוא רוצה להראות "טוב" הוא כנראה מרגיש חוסר ביטחון מסוים שהוא בטוח שזה מה שיסדר לו את החיים

תראי רוב האנשים פה בפורום או לפחות אני בדיוק כמוהו אובססיבים לגבי מראה ותזונה ההבדל שמה שהוא עושה נגרם מחוסר ידע וזאת ממש לא הדרך

תסבירי לו שלרדת עוד זה בדיוק ההפך ממה שהוא צריך ותביאי אותו לפה לפורום תמונות הגולשים שיראה שינויים של אנשים שעלו במשקל איך הם היו נראים פעם ואיך היום

פוסט מעניין מאוד קראתי הכל

אפשר להבין את הראש של הבן שלך הוא רוצה קוביות הוא רוצה להראות "טוב" הוא כנראה מרגיש חוסר ביטחון מסוים שהוא בטוח שזה מה שיסדר לו את החיים

תראי רוב האנשים פה בפורום או לפחות אני בדיוק כמוהו אובססיבים לגבי מראה ותזונה ההבדל שמה שהוא עושה נגרם מחוסר ידע וזאת ממש לא הדרך

תסבירי לו שלרדת עוד זה בדיוק ההפך ממה שהוא צריך ותביאי אותו לפה לפורום תמונות הגולשים שיראה שינויים של אנשים שעלו במשקל איך הם היו נראים פעם ואיך היום
לפי דעתי אתה ממש צודק כולנו כאן אובססיבים כמוהו הוא פשוט לא הולך בדרך הנכונה ובסך הכל צריך את הכלים לדעת איך להגיע למטרות שלו

סתם כל מיני המצאות ועניינים , זה תופעה ידועה של שמנים לשעבר שחושבים שככל שירדו במשקל יהיה יותר "חטובים" ועם"ריבועים" בבטן , הוא אובססיבי אבל זה גם דבר טוב אם הוא יבין שהוא צריך להתחיל להתאמן ולאכול יותר ובדרך נכונה ... פגישה עם מאמן אישי לדעתי יתקן מלא דברים.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם !

הוא הסכים ללכת לדיאטנית (לא מסכים לשום איש מקצוע אחר).

האם יש דיאטנית אכן תעזור לו ?

ושאלה אחרונה , הוא אוכל קרונפלקס פייבר ואן , לי אין מכשיר מדידה , הוא לוקח 3 כוסות פלסטיק ממלא עד הסוף ושם כוס חלב או גביע יוגורט ביו 3% האם בזה הוא מסתכם בסביבות 600 - 700 קל' ? (ככה הוא טוען).

תודה לכולם !

ושאלה אחרונה , הוא אוכל קרונפלקס פייבר ואן , לי אין מכשיר מדידה , הוא לוקח 3 כוסות פלסטיק ממלא עד הסוף ושם כוס חלב או גביע יוגורט ביו 3% האם בזה הוא מסתכם בסביבות 600 - 700 קל' ? (ככה הוא טוען).
בחיים לא

תודה לכולם !

גג 350 קלוריות

• פותח/ת השרשור
ואו תודה לשניכם ... אז בעצם הוא אוכל בסביבות 350 קל' בארוחה הזו ? אתם בטוחים ? אני אטפל בזה אם כן.

ושאלה שנייה , דיאטנית אכן תעזור לו ?

ברוכה השבה טלי 😃

עוד לא יצא לי להתמודד עם מקרה כמו של הבן שלך אבל ממה שאני יודע אין הרבה דיאטניות/תזונאיות שאשכרה יודעות מה הן עושות, צר לי. ברוב התפריטים שנתקלתי בהם(שכמה מהן אפילו הגיעו לכאן) התפריטים היו דלים מדי באוכל בכללי ובעיקר בחלבון - שזה הדבר שצריך לשים עליו דגש בכל תפריט.

יותר מזה - מעבר לכך שתביאי לו איש מקצוע, לדעתי גם חשוב שאותו בנאדם יהיה מישהו שיכוון אותו ויתן לו את ההדרכה שהוא צריך ושיעמיד אותו על טעויותיו כשיהיו(ויהיו...).

ואו תודה לשניכם ... אז בעצם הוא אוכל בסביבות 350 קל' בארוחה הזו ? אתם בטוחים ? אני אטפל בזה אם כן.

ושאלה שנייה , דיאטנית אכן תעזור לו ?
תלוי איזה דיאטנית ותלוי מה ההסמכות שלה ... יש דיאטניות שיתנו לו לאכול לחם לחם לחם ויש דיאטניות שיאזנו לו את התפריט כמו שצריך .. ממליץ לו פשוט לשבת וללמוד בבית דרך מחשב וזהו

• פותח/ת השרשור
ברוכה השבה טלי 😃

עוד לא יצא לי להתמודד עם מקרה כמו של הבן שלך אבל ממה שאני יודע אין הרבה דיאטניות/תזונאיות שאשכרה יודעות מה הן עושות, צר לי. ברוב התפריטים שנתקלתי בהם(שכמה מהן אפילו הגיעו לכאן) התפריטים היו דלים מדי באוכל בכללי ובעיקר בחלבון - שזה הדבר שצריך לשים עליו דגש בכל תפריט.

יותר מזה - מעבר לכך שתביאי לו איש מקצוע, לדעתי גם חשוב שאותו בנאדם יהיה מישהו שיכוון אותו ויתן לו את ההדרכה שהוא צריך ושיעמיד אותו על טעויותיו כשיהיו(ויהיו...).

תודה עוז , אני הולכת לדיאטנית של מכבי , כדי לבקש ממנה לשים דגש על חלבון ?

תלוי איזה דיאטנית ותלוי מה ההסמכות שלה ... יש דיאטניות שיתנו לו לאכול לחם לחם לחם ויש דיאטניות שיאזנו לו את התפריט כמו שצריך .. ממליץ לו פשוט לשבת וללמוד בבית דרך מחשב וזהו

הדיאטנית היא של מכבי , הוא איננו רוצה ללמוד דבר על הנושא , נעול בדרכו ומבקש שרק דיאטנית "תציל" אותו.

הדיאטנית היא של מכבי , הוא איננו רוצה ללמוד דבר על הנושא , נעול בדרכו ומבקש שרק דיאטנית "תציל" אותו.
מה דעתו על דיאטן ? יש גם אנשים בתחום עם תעודות ועם ידע .. כמו קובי עזרא וכו'

לפני חמש או שש שנים הייתי באותו מצב בדיוק, כתוצאה מכך אמא שלי רשמה אותי לדיאטנית וכל הזמן לחצה עלי לאכול, בסופו של דבר הגעתי למצב שחזרתי לאורח חיים הקודם ועליתי הכל חזרה ועוד.
אני לא אומר שזה מה שיקרה, מה שכן גם הייתי מאוד צעיר (כבן 12-13) וטיפש.
מי שמבין בתזונה יודע טוב מאוד שהדרך שלו לא נכונה, אני הייתי ממליץ לך לשלוח את הילד לקרוא כל מיני מאמרים (אני מאמין שהרבה פה ישמחו להמליץ לך על כמה) , שיעשיר את הידע שלו ואם הוא מספיק יתעניין אני מאמין שהוא ישנה את התזונה שלו.
מאמר לדוגמא - https://www.kilogram.co.il/2068/כיצד-מנוצל-המזון-שאנו-צורכים/ .

• פותח/ת השרשור
זו הבעיה , הוא אטום , הוא לא מאמין לקרוא ולא מוכן להקשיב.

הוא דורש ממני דיאטנית , אבל אני רואה פה שזה לא הדבר המומלץ ביותר שקיים ... מה לעשת ? אני בסופו של דבר אקח אותו לדיאטנית , השאלה אם הוא לא ישמין שוב ? הוא לא יחזור לאורח החיים הקודם שהיה בשבילו מאוד אפל.

אני בהחלט יכול להבין את הראש הכלכלי בקטע הזה(במידה וזה אכן אחד השיקולים...), אבל להגיד לך ת'אמת ? לא יצא לי לפגוש עוד דיאטנים/תזונאים ובמיוחד של קופות חולים שמצדיקים השירות שהם נותנים. יש כאן את @Strawberry שהייתה אצל תזונאי מהקופ"ח ואם אני לא טועה גם @מרטין השתמשה בשירות כזה לפני שהיא הגיעה לפורום שלנו.

עוד שאלה שאני חייב לשאול - מראותך, האם יש לו אובססיביות מסוימת אך ורק על אוכל או שהוא רוצה להיראות יותר טוב ומוכן לעשות ספורט בשביל להשיג את התוצאות שהוא רוצה ?

• פותח/ת השרשור
אני בהחלט יכול להבין את הראש הכלכלי בקטע הזה(במידה וזה אכן אחד השיקולים...), אבל להגיד לך ת'אמת ? לא יצא לי לפגוש עוד דיאטנים/תזונאים ובמיוחד של קופות חולים שמצדיקים השירות שהם נותנים. יש כאן את @Strawberry שהייתה אצל תזונאי מהקופ"ח ואם אני לא טועה גם @מרטין השתמשה בשירות כזה לפני שהיא הגיעה לפורום שלנו.
תודה רבה לך עוז ! אני אחכה לתגובות שלהן.

זו הבעיה , הוא אטום , הוא לא מאמין לקרוא ולא מוכן להקשיב.

הוא דורש ממני דיאטנית , אבל אני רואה פה שזה לא הדבר המומלץ ביותר שקיים ... מה לעשת ? אני בסופו של דבר אקח אותו לדיאטנית , השאלה אם הוא לא ישמין שוב ? הוא לא יחזור לאורח החיים הקודם שהיה בשבילו מאוד אפל.
אי אפשר להבטיח שזה לא יקרה, לא אם הוא פשוט ילך לדיאטנית שתכתיב לו מה לעשות ושלא תיתן לו ידע להסתדר בעצמו. ניסית אולי לגרום לו לפתוח כאן אשכול בפורום ולהתייעץ?
חוץ מזה אין לי פה עוד מה לתרום, אני מאחל לך בהצלחה.

עוד שאלה שאני חייב לשאול טלי - מראותך, האם יש לו אובססיביות מסוימת אך ורק על אוכל או שהוא רוצה להיראות יותר טוב ומוכן לעשות ספורט בשביל להשיג את התוצאות שהוא רוצה ?

לי דווקא הייתה התנסות לא כזאת רעה עם דיאטנית/נטורפתית של מכבי טבעי בחולון.
נכון שהיא לא חידשה לי שום דבר שלא למדתי כבר כאן, אבל גם לא דיברה שטויות. אפילו הציעה מתכונים של חלבון מלא מהצומח..

לגבי הכמויות, ממליצה לקנות משקל ופשוט לשקול דברים ביחד.
זה יוסיף לתחושה שאת הבטחון שלו בך! שאת לא מנסה לרמות אותו ושאת לוקחת אותו ברצנות!

ואני שמחה לשמוע על ההתקדמות! היום זה דיאטקנית ומחר זה מאמן. לעט לעט אולי גם יסכים ללכת ליעוץ.

בדקת אפשרות לפנות בעצמך לאש מקצוע? שיעזור לך להבין עם אכן יש לו בעיה שצריכה התייחסות מיידית?

היתה לי התנסות עם תזונאית פעם לפני הרבה שנים, ממנה למדתי לנהל יומן תזונה. חוץ מזה לא תרמה לי כלום! ואף פעם לא רכשתי את היכולת הנדרשת לחיות לפי תפריט מוכתב.
ההתנסות האחרונה שלי היתה ביעוץ כאן בפורום עם @Moshe שבשונה מתזונאים, מתאים את התפריט אליך ולא מנסה לכפות עליך תפריטים הזויים.
זה לא אומר שאת לא יכולה למצוא משהו טוב.
מציעה לך לבדוק בקופ"ח איזה תזונאים יש באזור שלך לבחור מישהו (עדיף גבר לדעתי במקרה שלו), צעיר שיש לו גם אוריינטציה לספורט, לפגוש אותו לפני שאת הולכת עם הבן כדי לראות במי מדובר ושהוא רציני ואמפטי. אם הוא גם חטוב זה יהיה מעולה כי זה ישמש לבן שלך כדוגמה וגם יעניק לו יותר "קרדיט" בעיני הבן שלך.
אסון לא יקרה, מקסימום תהיה לו יותר מודעות למקום שהוא נמצא בו ולסכנות שעומדות בפניו.
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית