הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

תודה לכן !

תראו זה מה שהוא אכל היום , האם יש סיבה לדאגה ?

http://i.gyazo.com/090cbfae5f23196abb154609667ac2c2.png

לילד במשקל שלו כמות החלבון נמוכה מדי, הפחמימות יחסית בסדר(אפשר להוסיף עוד), והשומן גם נמוך(צריך לדעת לעשות סינון בפחמימות ובשומן כי יש פחמימות ושומן שהם אף טובים ובריאים ויש כאלו שלא)

תודה לכן !

תראו זה מה שהוא אכל היום , האם יש סיבה לדאגה ?

http://i.gyazo.com/090cbfae5f23196abb154609667ac2c2.png
במידה וזה מדויק זה לא טוב אבל גם לא כזה נורא כנראה שהוא כבר דפק לגמרי את החילוף חומרים שלו ויהיה לו קשה מאוד להרזות עוד הוא כנראה יאבד מהמסת שריר בעיקר ובעצם יעלה את אחוז השומן שלו, תוצאה שלא תספק אותו ותגרום לעוד יותר הרעה במצב

מצער מאוד לראות מצב כזה של בן אדם שמוכן להקריב מעצמו הרבה ויכול להגיע לתוצאות טובות ורק בגלל חוסר ידע ועקשנות לוקח את עצמו למקומות שרק יפגעו בו

תשאלי אותו מה המטרה שלו ולאן הוא שואף מבחינת הגוף שלו למצב של אנורקסיה או למצב של גוף יפה ומעוצב

אני יודע שנשים שהולכות לקבוצות משקל צריכות לשבת על דיאטה של 1200 קלוריות + ירקות
והוא אוכל אף פחות מזה, אני די בטוח שזה פוגע לו בכל התהליכים ההורמונליים וההפתחות שכה קריטית בשלב זה בחיים שלו.

אבל זאת לא הרעבה, למרות הגירעון הענקי.
ובכל זאת, זה לא טוב בכלל..

• פותח/ת השרשור
אז אם זאת לא הרעבה , אז זה לא כל כך קריטי ?

אני כבר מבולבלת :S ...

הוא צריך לאכול בתיחזוק 1800 , הוא אוכל עם גירעון של 600 , ככה שהוא ימשיך לרדת , השאלה לאיפה ? הוא כבר שוקל 57.

כמו שכבר הספקת להבין(ואם לא אני אציין שוב) הוא צריך לעלות במשקל. לגובה שלו(1.70?) סביבות ה-70KG יהיה משקל תקין.

אז אם זאת לא הרעבה , אז זה לא כל כך קריטי ?

אני כבר מבולבלת :S ...

הוא צריך לאכול בתיחזוק 1800 , הוא אוכל עם גירעון של 600 , ככה שהוא ימשיך לרדת , השאלה לאיפה ? הוא כבר שוקל 57.
כמו שאמרתי לך קודם התחזוקה שלו לא 1800כי הגוף שלו האט את החילוף חומרים בוודאות כדי להסתגל למצב של ההרעבה שלו

הוא כנראה על מאזן שלילי קטן יותר או קרוב מאוד לניטרלי

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי לך קודם התחזוקה שלו לא 1800כי הגוף שלו האט את החילוף חומרים בוודאות כדי להסתגל למצב של ההרעבה שלו

הוא כנראה על מאזן שלילי קטן יותר או קרוב מאוד לניטרלי
אז לדעתך מה התחזוקה ?

אז לדעתך מה התחזוקה ?
אי אפשר לדעת זה משתנה מאדם לאדם הוא צריך לעלות קלוריות בהדרגה ולהגיע ל2000 ביום ולהשאר על זה למשך כמה שםבועות כדי להסדיר את החילוף חומרים ועדיף כמה שיותר מהר

אבל כמובן שזה יהיה תלוי בו ואת צריכה קודם לשכנע אותו שזה מה שטוב לו

אני עדיין חושבת שעד שאיש מקצוע לא אומר לך שמדובר בהפרעה כולשהי (אנורקסיה או בולימיה) שמחייבת טיפול דחוף, את צריכה להתאזר בסבלנות ולעבוד איתו על שיתוף פעולה.

זה נשמע שכן יש התקדמות. הוא יותר משתף פעולה. הסכים ללכת לדיאטקנית! תעשו את זה. תני לו זמן לעכל את השינוי. דברים כאלה לוקחים זמן.
לא יקרה שום דבר עם תלכו לתזונאי ספורט בשלב מאוחר יותר. תתחילי לקדם את עניין החדר כושר.

תנסי להעביר את הפוקוס מהמספר שעל המשקל למראה החיצוני או הכושר הגופני שלו. אני מתארת לעצמי שכמו רוב הנערים הוא רוצה שרירים יותר מבטן שטוחה. אתם נתקעים יותר מידע זמן על נושא הקלוריות. (הוא נער, להתנגד לאמא זה כמו רפלקס אצלו). כול עוד את ממשיכה "לתקוף" את הדרך שלו, הוא ירגיש צורך להגן אליה ולא לוותר לך.
תתחילו לדבר על ההמשך. מה יקרה כשהוא יגיע למשקל שהוא רוצה? למה המשקל הספציפי הזה ולא אחר? מה זה יתן לו? מה הלאה?

לכול מטרה יש דרך שונה להגיע אליה.
ברגע שתשתנה המטרה, תשתנה גם הדרך!

• פותח/ת השרשור
טוב הוא נפתח , הוא התחיל לבכות אני מנסה להרגיע אותו.

הוא קיבל בולמוס ואכל חבילת שוקולדים + חבילה של עוגיות שוקולד ציפ'ס הוא אומר שהוא הגיע ליעד שהוא רצה (משקל 54) הוא בוכה שעכשיו הוא יהיה 58 ... הוא ממש בוכה.

הוא אמר לי שהוא לא רוצה להשמין כי הוא פוחד שבנות בעתיד לא ירצו אותו ולא יתחתנו איתו , כי כשהוא שמן הוא נראה כמו בן 40 לטענתו.

הוא ראה שאני מאוד במצוקה בגללו והבטיח שהוא יאוכל לפחות מהאוכל שלי ושאר היום הוא יתחנן לעצמו , אבל הוא ממש בוכה עכשיו ... הוא לא צריך טיפול כי הראש שלו מבין את הבעיה אבל הוא במצוקה.

טוב הוא נפתח , הוא התחיל לבכות אני מנסה להרגיע אותו.

הוא קיבל בולמוס ואכל חבילת שוקולדים + חבילה של עוגיות שוקולד ציפ'ס הוא אומר שהוא הגיע ליעד שהוא רצה (משקל 54) הוא בוכה שעכשיו הוא יהיה 58 ... הוא ממש בוכה.

הוא אמר לי שהוא לא רוצה להשמין כי הוא פוחד שבנות בעתיד לא ירצו אותו ולא יתחתנו איתו , כי כשהוא שמן הוא נראה כמו בן 40 לטענתו.

הוא ראה שאני מאוד במצוקה בגללו והבטיח שהוא יאוכל לפחות מהאוכל שלי ושאר היום הוא יתחנן לעצמו , אבל הוא ממש בוכה עכשיו ... הוא לא צריך טיפול כי הראש שלו מבין את הבעיה אבל הוא במצוקה.
הוא צריך יעוץ אישי ומישהו שיסביר לו איך לאכול להראות טוב ולהגיע למטרה שלו
נראה לי יהיה נחמד אם מישהו שהוא למד בנןשא הזה מהפורום יפגש איתכם לי אין הכלים לזה
באיזה עיר אתם גרים שאני ייעץ על מישהו באזור

אני שמחה שהוא נפתח קצת!
טלי הדרך שמחכה לכם עוד ארוכה. תשתדלי לא ללחוץ עליו יותר מידי

יש לך כאן אפשרות של יעוץ אישי באינטרנט!!!
וזה גם יכול להיות יותר קל בשבילו. יותר נגיש ומשלב תזונה וספואט ביחד.

• פותח/ת השרשור
תקשיבו , הרגעתי אותו , אמרתי לו שגם אם הוא אכל היום 5000 קל' הוא לא ישמין , בגג כמה גרמים , אם הוא שוקל 54 הוא ישקול 54.6 , הוא לא מאמין ... זה נכון לדעתכם ? (בשבילו).

העיקר שהוא הסכים טיפה להתגמש והוא יתחיל לאכול את האוכל שלי.

תקשיבו , הרגעתי אותו , אמרתי לו שגם אם הוא אכל היום 5000 קל' הוא לא ישמין , בגג כמה גרמים , אם הוא שוקל 54 הוא ישקול 54.6 , הוא לא מאמין ... זה נכון לדעתכם ? (בשבילו).

העיקר שהוא הסכים טיפה להתגמש והוא יתחיל לאכול את האוכל שלי.
לא משמינים מפעם אחת לכולנו יש נפילות
וזה יעזור לחילוף חומרים שלו

אם הוא אכל הרבה פחמימות רוב הסיכויים שה"עלייה" במשקל שהוא יראה זה בגללם.

לוקח לגוף יומיים, שלושה לחזור למשקל התקין בגלל אותה העמסה.

אם הוא רוצה להיראות בריא יותר הוא יצטרך להבין שאם הוא רוצה להשיג את התוצאות שהוא חושק בהן זה ילווה בתהליך דיי ארוך - מבחינת ספורט ובשבילו בעיקר בגלל תזונה והוספת ידע.

קודם כל בשביל להראות יותר מוצק הוא יצטרך להוסיף על עצמו "בשר" או מה שנקרא בשפתינו העלאה של מסת שריר. הוא יצטרך להבין שהוא צריך לאכול ולהגיע למשקל בסביבות 75+

אחרי שהוא יגיע לתוצאה שראויה מבחינתו הוא יעבור למה שאנחנו קוראים חיטוב - לשרוף ולרדת לאחוז שומן נמוך כדי שהשריר יהיה בולט יותר וכדי שהמאזן בין השומן לשריר יהיה לטובת השריר.

תודה 😃.

ככה שזה לא תהיה עלייה גבוה ? במידה והוא יעלה.

ועוד דבר , אם הוא יאוכל 1500 קל' ביום , הוא יתחיל לאכול את האוכל שלי ועוד ארוחת ערב של 400 קל' + תפוח + נס קפה וכו'.

האם לדעתכם ככה הוא ישמור על משקלו ?

(אלו שאלות שאני שואלת בשבילו).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית