הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

פרופורציות זה לא יקרה
אבל נניח והיה קורה? אז? מה? זה קריטי? כולה 2 ק"ג
אני לא יודעת , הוא קשה מאוד בזה.

אז אתה אומר שהוא לא יעלה ל-56 - 57 אם הוא אכל יומיים בצורה מוגזמת (שטיות וכו') אבל רוב הזמן עבד לפי תפריט דיאטה?

כי זה מה שאני הולכת להגיד לו והפחד שלי זה לשקר לו.

יש לי עדכון חשוב מאוד מאוד מאוד,אני חייבת עזרה.

היינו אצל דיאטנית ובקיצור הבנו מה הבעיות וכו' קבענו מטרות.

ביום רביעי היה לו בולמוס והוא אכל 4000 קל'.

היום בערב,הוא אכל גם כן 4000 - 5000 קל',שאלתי אותו מה קרה?(הוא ישב עצוב),הוא אמר שהוא לא מאמיו מה הוא עשה לעצמו...

היום הוא נשקל וראיתי שהוא שוקל 55,הוא אמר לי "אמא אני הולך להשמין בבטן ובפנים ולעלות לכיון 60 קילו,מחר בבוקר".

תקשיבו הלב נקרע לי ממנו,הוא בוכה,אני יודעת שהוא צריך טיפול פסיכולוגי הוא פשוט בוכה לי פה,אני אקח אותו,אבל אני לא מצליחה להרגיע אותו...

אני לא יודעת מה להגיד לו,אני אבודת עצות,מה עליי לעושת?

לטיפול אני אקח אותו,אבל מעבר,עכשיו מה עליי לעשות....הוא לא נרגע.

עצם זה שהוא מבין שהוא עשה טעות ושהוא מודה בה, פתר לו 50% מהבעיה. עכשיו זה רק תלוי ברצון שלו ובמוטיבציה שלו לשנות את מצבו.

הוא חייב להבין - זה תהליך שייקח לו זמן, הוא לא יעלה במשקל מהותי ביום או יומיים, זה ייקח לו הרבה יותר וכמו שכבר אמרנו הוא יצטרך לדעת מה לאכול כי להכניס כל דבר שבא ליד מבלי לשים מסנן זה לא העניין כאן. אישית אני לא חושב שהוא בכלל צריך פסיכולוג אלא איש מקצוע בתחום הספורט שיציב לו מטרות, יסביר לו דברים, ילמד אותו ופשוט יהיה שם לדרבן אותו בתקופות הטובות ובמיוחד בתקופות הקשות. סה"כ הוא ילד צעיר וזה ידוע שבגילאים האלה נכנסים ללחץ אטומי מכל דבר.

מה שנשאר לך לעשות זה סה"כ להיות אימא שלו, חבקי אותו, נשקי אותו. תגידי שאת מבינה אותו ושאת איתו באש ובמים. בתור התחלה כמו שציינתי זה שגם את ובמיוחד הוא חייבים לקרוא המון וללמוד בכל מה שנוגע לעלייה במשקל. אני חושב שזה מאוד יעזור אם הוא ישלב עם התזונה איזשהו תחום ספורט - זה לא חייב להיות מכון כושר(למרות אני חושב שזה הדבר שהכי יעזור לו, יקדם אותו וייתן לו ביטחון עצמי), זה יכול להיות איזושהי אומנות לחימה, או אולי כדורגל, כדורסל, טניס וכו'.

עצם זה שהוא מבין שהוא עשה טעות ושהוא מודה בה, פתר לו 50% מהבעיה. עכשיו זה רק תלוי ברצון שלו ובמוטיבציה שלו לשנות את מצבו.

הוא חייב להבין - זה תהליך שייקח לו זמן, הוא לא יעלה במשקל מהותי ביום או יומיים, זה ייקח לו הרבה יותר וכמו שכבר אמרנו הוא יצטרך לדעת מה לאכול כי להכניס כל דבר שבא ליד מבלי לשים מסנן זה לא העניין כאן. אישית אני לא חושב שהוא בכלל צריך פסיכולוג אלא איש מקצוע בתחום הספורט שיציב לו מטרות, יסביר לו דברים, ילמד אותו ופשוט יהיה שם לדרבן אותו בתקופות הטובות ובמיוחד בתקופות הקשות. סה"כ הוא ילד צעיר וזה ידוע שבגילאים האלה נכנסים ללחץ אטומי מכל דבר.

מה שנשאר לך לעשות זה סה"כ להיות אימא שלו, חבקי אותו, נשקי אותו. תגידי שאת מבינה אותו ושאת איתו באש ובמים. בתור התחלה כמו שציינתי זה שגם את ובמיוחד הוא חייבים לקרוא המון וללמוד בכל מה שנוגע לעלייה במשקל. אני חושב שזה מאוד יעזור אם הוא ישלב עם התזונה איזשהו תחום ספורט - זה לא חייב להיות מכון כושר(למרות אני חושב שזה הדבר שהכי יעזור לו, יקדם אותו וייתן לו ביטחון עצמי), זה יכול להיות איזושהי אומנות לחימה, או אולי כדורגל, כדורסל, טניס וכו'.
תודה עוז ! אתה צודק בהחלט.

תראה,הסברתי לו ככה:"אין לך מה לבכות כאן,אתה לא תעלה הרבה בגלל יומיים של תזונה גרועה ואכילת מתוקים וכו',אמרתי לו אתה תעלה אולי כמה גרמים,אבל אם אתה שוקל 55,אתה תשקול בגג בגג 55.6",הוא לא האמין,הוא אמר לי "אמא אכלתי 4000 קל' היום ושילשום,אני אעלה ל-57,אני לא רוצה לחזור למשקל הזה"....

אני צודקת לא עוז ?

תודה עוז ! אתה צודק בהחלט.

תראה,הסברתי לו ככה:"אין לך מה לבכות כאן,אתה לא תעלה הרבה בגלל יומיים של תזונה גרועה ואכילת מתוקים וכו',אמרתי לו אתה תעלה אולי כמה גרמים,אבל אם אתה שוקל 55,אתה תשקול בגג בגג 55.6",הוא לא האמין,הוא אמר לי "אמא אכלתי 4000 קל' היום ושילשום,אני אעלה ל-57,אני לא רוצה לחזור למשקל הזה"....

אני צודקת לא עוז ?

בעיקרון הוא צודק אבל לא צודק. הוא יעלה ל-57KG - בגלל ריבוי וההעמסה של פחמימות(יש יום כזה "אצלנו" שנקרא יום העמסה - יום אחד בשבוע שבו את אוכלת הרבה פחמימות, הוא מיועד לאלו שבחיטוב=מנסים לרדת במשקל) . אחרי יומיים שלושה הוא ירד למשקלו התקין.

בעיקרון הוא צודק אבל לא צודק. הוא יעלה ל-57KG - בגלל ריבוי וההעמסה של פחמימות(יש יום כזה "אצלנו" שנקרא יום העמסה - יום אחד בשבוע שבו את אוכלת הרבה פחמימות, הוא מיועד לאלו שבחיטוב=מנסים לרדת במשקל) . אחרי יומיים שלושה הוא ירד למשקלו התקין.
כן , אבל מבחינת וזיואלית , הוא יראה שינוי ? למשל בפנים הוא פתאום יראה יותר שומן ? ובבטן ? זה הבעיות שלו ...

מה שהבנתי ממך ומשאר החברים , שהוא יעלה נוזלים , ככה שאם הוא ממשיך לאכול רגיל כעבור כמה ימים הוא חוזר שוב ל-54 - 55 ... ?

כן , אבל מבחינת ויזואלית , הוא יראה שינוי ? למשל בפנים הוא פתאום יראה יותר שומן ? ובבטן ? זה הבעיות שלו ...

מה שהבנתי ממך ומשאר החברים , שהוא יעלה נוזלים , ככה שאם הוא ממשיך לאכול רגיל כעבור כמה ימים הוא חוזר שוב ל-54 - 55 ... ?

בשומן בפנים הוא לא יעלה - מזה הוא יכול להיות רגוע. בבטן הוא יעלה רק ליום, יומיים בגלל שהוא אכל ארוחה ואז היא תרד.

אגב הוא מאוד מזכיר לי את אחי

אחי אומנם גדול ממנו-בן 22, אבל הוא היה בדיוק במצבו של הבן שלך.

אחי התחיל במשקל של 59KG מאוד רזה, רק שאצלו המצב היה הפוך - אצלי במשפחה אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לאכול, הכל סובב סביב אוכל.

אצל אחי זה היה מגיע למצב שהיינו מסתכלים על הכמויות שהוא היה אוכל והיינו שואלים בשיא הרצינות לאן כל האוכל הזה נכנס ? כי הוא לא היה עולה במשקל.

עד שהוא גילה את חדר הכושר ודרך הייעוץ האישי באתר של משה התותח(אגב דרך אחי הגעתי לייעוץ האישי ולפורום הנפלא הזה) הוא עלה למשקל של 70KG.

כן , אבל מבחינת וזיואלית , הוא יראה שינוי ? למשל בפנים הוא פתאום יראה יותר שומן ? ובבטן ? זה הבעיות שלו ...

טלי, הסברתי לך ממה נובעת העלייה במשקל לאחר הבולמוס וכמה מתוך זה יהיה באמת שומן. קראי את ההודעה הקודמת שלי שוב.
חייבת פה התערבות של איש מקצוע, הילד בפרנויות שנובעות מחוסר ידע בסיסי בכל הנוגע לתזונה בנוסף לבעיות דימוי עצמי. הדרך שהוא הולך בה לא תוביל אותו לאן שהוא רוצה להגיע.

תוזה עוז !

בן , קראתי , הוא לא אכל כ-10,000 , אני גם חושבת שזה תורם.

אז לדעתך הוא יעלה בגג נוזלים ? ככה שהכי סביר שהוא יגיע למשקל של 56 קל' במידה והוא שוקל 55 וזה יהיה מנוזלים בלבד ?

הרוב יהיה נוזלים, כן.
ככה שבפועל הוא יעלה נגיד ל-55.6 משהו כזה ? (במידה והוא שוקל 55) , למרות שזה לא מסתדר לי ממש , כי אתה הסברתי לי יפה מאוד , ש-7700 קל' זה קילו אחד 1 בנוסף לתחזוקה היומית שלו , ככה שהוא צריך לאכול 10,000+ הוא אכל היום בסה"כ בסביבות 3000 - 4000 , ככה שהוא יעלה כמה גרמים בודדים שלא ישפיעו עליו ממש ואם הוא יעשה הליכה מחר עם תזונה טובה הוא יוריד אותם אפילו.

ככה שבפועל הוא יעלה נגיד ל-55.6 משהו כזה ? (במידה והוא שוקל 55) , למרות שזה לא מסתדר לי ממש , כי אתה הסברתי לי יפה מאוד , ש-7700 קל' זה קילו אחד 1 בנוסף לתחזוקה היומית שלו , ככה שהוא צריך לאכול 10,000+ הוא אכל היום בסה"כ בסביבות 3000 - 4000 , ככה שהוא יעלה כמה גרמים בודדים שלא ישפיעו עליו ממש ואם הוא יעשה הליכה מחר עם תזונה טובה הוא יוריד אותם אפילו.
אני לא יודע כמה הוא ישקול. כמו שאמרתי, כשעולים במשקל לא עולים רק בשומן או שריר, אלא בעוד דברים, בין היתר נוזלים. כמה נוזלים בדיוק? תלוי בהרבה גורמים, כמו הרכב המזון שהוא אכל, נטייה גנטית וכו'. השורה התחתונה היא שזה לא משנה. שינוי משמעותי בהרכב הגוף לא יהיה, וכמו שחנן אמר יפה לא צריכים להישקל יותר מפעם בשבוע, שינויים במשקל רואים מפרספקטיבה רחבה של שבועות וחודשים ולא לפי הבדלי משקל על פני ימים בודדים בדיוק בגלל הסיבות האלה. מספיק להישקל לפני ואחרי יציאות בוקר בשביל לראות שינוי של כמה מאות גרמים על המשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית