הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ\כיוון מה סוג הפציעה?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
שאלתי את זה כבר פעם, אני אשאל שוב, לא יזיק.
עדיף תשובות מאנשים שמבינים באנטומיה. "תעשה פרוטוקול פציעות" או "תקרא על טריגר פוינטס" זה לא לעניין.

לפני משהו כמו שנה עשיתי סקוואט ובתחתית כשהתחלתי לעלות הרגשתי קליק במפשעה בצד ימין. לא כאב באותו הרגע אבל משהו אמר לי שכדאי להפסיק. אחרי יום זה די כאב. קצת כאב בהליכה, ומאוד כאב (לא בצורה מטורפת אבל כאב שמגביל בתנועה) במפשעה בזמן שאני יורד למצב שפיפה למשל. הכאב הוא באיזור ליד האשכים איפה שיש כמו גיד\רצועה.

נתתי לזה זמן והכאב עבר אבל הוא חוזר אם אני מנסה לעשות סקוואט למשל. אפילו עם משקל קל. בנוסף יש לי עוד כאב שאני חושב שקשור. הכאב הוא בגב התחתון בצד ימין. כאב מאוד נקודתי. אני מרגיש שיש קשר כי לרוב הם באים ביחד. יכול להיות שזה בכלל לא כאב בגב וזה כאב יותר פנימי באיזור המפשעה או המותן.
לפעמים יש לי קליקים באותו איזור שנפגע, במיוחד אם אני עושה תנועות כמו סיבובי אגן.

זה יכול לקרות מחוסר איזון של השרירים? חוסר גמישות?
אני די לא יודע מה לעשות. לא עשיתי תכניות לשיפור הקונדישינינג\מוביליטי וגימישות. התחלתי עכשיו. מקווה שיעזור.
הכאב בגב אגב עובר אחרי פעילות של מתיחות אבל הוא חוזר אחרי כמה זמן.

אורח החיים שלי די יושבני אני מאמין שזה לא תורם.

אני קראתי על כל מני בעיות ופציעות שיש כאב שהוא משותף לגב התחתון ולמפשעה אבל בתכלס אין לי איך לבדוק את זה.
כדאי לבקש בדיקת אולטרה סאונד?

נערך לאחרונה:
אתה מתאר פה סיפור שהתחיל לפני שנה שלא טופל בזמן וסביר מאד להניח שעם הזמן הגוף סיגל לעצמו כל מיני פיצויים על מנת להתמודד עם הבעיה.
ישנם גורמים שכיחים לכאב במפשעות והאשכים עצמם, ביניהם: כאב שמקורו בגב התחתון, באגן (אוסטאיטיס פוביס, שבר מאמץ), דלקת וכאב מוקרן משרירי הבטן והמקרבים.
כמו כן, הופעת כאב באשכים עצמם בזמן עליית לחץ תוך בטני (הרמת משאות, שיעול וכיוצ"ב) יכול להיות קשור לבקע.
אי אפשר לדעת אם מדובר בחוסר איזון, אורך שריר, בעיה יציבתית, טכניקה לקויה בביצוע תרגילים וכו' מבלי לבצע בדיקה מסודרת.
אני מציע לך להגיע לאבחון על מנת שתוכל לקבל טיפול ותוכנית עבודה ספציפיים לבעיה שלך.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
תודה איתן. אני אציין רק שהכאב לא באשכים אלה בצד המפשעה איפה שיש גיד\רצועה. אני מניח שזה לא משנה משהו בתשובה שלך אבל אציין בכל זאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית