הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 100 קילו אחרי 3 חודשי SS

• פותח/ת השרשור y_s
  • פורסם בתאריך

y_s

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
19
12
1
שיפור טכניקה?
שמתי לב בסרטון שהראש שלי לא בקו ישר עם הגוף ואני ״מושך״ איתו. זה טופל. מה אומרים על השאר?

עוד כמה ימים מעלה סרטון סקוואט 100 קילו

כשאתה מתחיל את החזרה תנשום מהבטן ותלחץ חזק ורק כשאתה מסיים את החזרה תוציא אוויר ותיקח עוד פעם.
נראה גם שהמוט מתחיל קרוב מדי לרגל.

זה היה קל, משהו אומר לי שתתקשה הגב התחתון יתעגל. אין לי עצה איך לשפר את זה לצערי. אבל חוץ מהראש (שזה לא נורא) נראה פיקס.

• פותח/ת השרשור
מאסטר ספליטר, מה זה אומר כשאני אתקשה הגב יתעגל? זה קורה לכולם לא? הגב מתחזק ומתיישר שוב, יש משהו קונקרטי כרגע לעשות?

אני חושב שלא רואים את זה בסרטון בגלל המשקולת שמסבירה טבל המוט מעל חצי הרגל (לדעתי) ואני יורד עד שהרגל נוגעת במוט.
בנוגע לראש ראיתי סרטונים שמארק לא מעיר על זה למתאמנים. אבל אני קצת פוחד על כאבי צוואר שיגיעו מאוחר יותר. לדעתי צריך להיות יותר בקו הגוף

סה"כ דדליפט יפה

אתה צריך להפריד בין תנועה של הרמת החזה למעלה לבין תנועה של להרים את הראש למעלה
הרמת חזה למעלה לא חייבת להיות מלווה בהרמת הראש
לעיתים המאמן נותן הוראה שגויה להרים ראש כדי שהחזה יתרומם, צריך ללמד את המתאמן להרים חזה ולא לקשור זאת לתנועה של הראש

בנוסף ישנו דבר חשוב שנקרא סיבוב אגן
כשאתה מרים חזה בד"כ אתה תסובב את האגן לפנים שיבלוט אחורה כמו "דונאלד דאק" במידה וזה לא קורה צריך ללמד את המתאמן לסובב אגן לפנים

להסבר מפורט קרא באתר שלי על הדדליפט
http://rcts.co.il/דדליפט-המדריך-המלא/

בנוסף אפשר לקבוע איתי אימון אישי (טלפון/מייל באתר)

• פותח/ת השרשור
אשים לב לראש תודה.
קראתי את המדריך והבנתי דברים שלא ידעתי קודם
אני מסובב אגן שיבלוט כמו דונאלד דאק או שלא מספיק?

שיפור טכניקה?
שמתי לב בסרטון שהראש שלי לא בקו ישר עם הגוף ואני ״מושך״ איתו. זה טופל. מה אומרים על השאר?

עוד כמה ימים מעלה סרטון סקוואט 100 קילו

סה"כ חוץ מעניין הראש נראה טוב, מה שכן נראה שחסרה נעילה.
כשאתה מגיע למעלה - כווץ טוסיק או תכניס אגן קדימה כלפי המוט עד שהגוף יהיה ישר לחלוטין.

הדבר הראשון שהייתי משפר בנוסף לצוואר זה את הנשימה - לפני ההרמה קח הרבה אוויר, תשאיר בפנים ותוציא רק כשהמוט נח שוב על הקרקע.
בנוסף, תיעזר בחמשת שלבי המשיכה: https://www.lbs.co.il/threads/43239/#post-540582

אגב, איך אחרי 12 שבועות הדדליפט 100 ק"ג? בכמה התחלת, באיזו תדירות ביצעת אותו, וכמה הוספת כל פעם?

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
חלק אומרים לי להוציא אוויר בעלייה ואתה אומר לי להוציא רק כשאני מגיע למטה שוב.
עושה דד ליפט 3 פעמים בשבועיים העלאתי 5 ק"ג כל פעם.
התחלתי מוט ריק עליתי ובהתחלה עליתי קצת יותר מ-5 ק"ג כל פעם.
עושה שכל?

חלק אומרים לי להוציא אוויר בעלייה ואתה אומר לי להוציא רק כשאני מגיע למטה שוב.
עושה דד ליפט 3 פעמים בשבועיים העלאתי 5 ק"ג כל פעם.
התחלתי מוט ריק עליתי ובהתחלה עליתי קצת יותר מ-5 ק"ג כל פעם.
עושה שכל?
צריך להשאיר את האוויר בפנים במשך כל החזרה, על מנת לשמור על הגב שלך. מי שאומר אחרת טועה. ממליץ לראות את הסרטון הבא:

זה לא תמיד אפשרי במשקלי שיא
מי שמספיק רוצה, יגרום לעצמו להשאיר אוויר בפנים, אני לא מקבל תירוצים בנושא הזה. לפחות עד הנעילה. בהורדה רצוי להשאיר אוויר בפנים גם, אבל זה הרבה פחות קריטי מההרמה.

כמובן שבריחה של מיליליטר אוויר זה לפעמים בלתי נמנע. אני מדבר על הנשימה כולה, שלא תתבצע נשיפה מוקדם מהנדרש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית