ייעוץ מתאמן כבר 9~ חודשים ולא רואה שיפור, מתחרפן כבר, עזרה

בר מגידיש

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
11
10
1
היי,
אני מתאמן כבר 9 חודשים בחדר כושר ולא מצליח לגדול/לעלות במשקלים/ולהגיע לתוצאה טובה
ובגלל זה יורד החשק להתאמן
יש לי כמה בעיות עיקריות שהם בעצם כול הבסיס, אני מבין שאני חייב לשנות אותם כדי לראות תוצאות אז נתחיל עם התוכנית אימונים ואז אני אעבור לתזונה (ברור לי שלתזונה יש חלק לא קטן בגדילה )
1) אין לי אימון מוגדר , בעיקר בגלל חוסר מקצועיות מצד המדריכים ובגלל חוסר ידע מצידי , אני כרגע מתאמן לפי ABC שאני בניתי מידע שקראתי באינטרנט וזה ברור לי שהתוכנית לא טובה
2) תזונה , אני לא אוכל לפי תפריט מסודר , מנסה כמה שיותר לשלב חלבון במהלך היום ביחד עם פחמימה טובה אבל אני בטוח ב 200% שאני מגיע לאולי לחצי ממה שצריך

אוקיי, אז אני בן 15 גובה 180 משקל 80 ק"ג אחוזי שומן באזור ה 15% מתאמן בערך 9 חודשים
כרגע המטרה שלי זה לעלות במסה באזור ה 10 קילו יותר
אני אשמח אם תיעצו לי על תוכנית טובה , ובבקשה אל תפנו אותי לכתבות ומאמרים שיש בנעוץ , קראתי אותם ועוד הרבה כתבות ו.. אני עוד יותר מבולבל .. 😕

אני לי בעיה בכול דרך/שיטה של תוכנית פשוט כבר נמאס לי מלעבור כול חודש תוכנית

עוד שאלה קטנה ( סליחה אם זה לא קשור לפורום ) האם כדאי לי להתחיל לקחת אבקות ?
אני מודה מאוד עוזרים 😉
--------------------------------------------------------------
התוכנית שיש לי כרגע :
A
חזה
בנץ 4*12
לחיצה עם שיפוע חיובי 4*10
כבל קרוס לחזה תחתון (ניראלי ככה קוראים לזה) 4*10

יד קדמית
מוט W בישבה 10*4
פטישים מרים משקולות בישיבה ל90 מעלות (לא יודע איך להסביר את זה) 4*10
כפיפת מרפקים כנגד פולי תחתון 4*10

B
גב
פולי עליון מקדימה לראש 3*10
פולי עליון מאחורי הראש 3*10
דדליפט 3*10
חתירה בישיבה 3*10

יד אחורית
לחיצה צרפתית 3*10
פשיטת מרפקים 3*10
מקבלים באחיזה צרה 3*8

C
רגליים
פשיטת ברכיים 4*10
כפיפת ברכיים 4*10
סקוואט במכונה 10*3
תרגיל לתואמיים (לא יודע איך קוראים לו , בעמידה עם משקל על הכתפיים וצריך לעלות ולרדת ) 4*30

כתפיים
לחיצה כתפיים בישביבה 4*10
הרחקת כתפיים לצדדים 3*10
פרפר הפוך לכתף אחורית 4*10

אני ממש אשמח אם תעזרו לי 😃

נ.ב
אני מעדיך תוכנית חדשה ולא תיקונים מהתוכנית שכרגע יש לי

אתה מתאמן 9 חודשים, מתוכם אתה מודה שאתה לא משקיע בתזונה ואתה מודה שאתה עובד באימון לא מוגדר ואימון לא מוגדר מבחנתי זה בזבוז זמן
התכנית שפרסמת פה היא לא טובה, לא משנה אם אתה בנית או מישהו בנה לך.
יש פה מאמרים מאד יפים על תזונה ואפשר גם לקרוא באינטרנט זה במידה ואין לך כסף לתזונאי, שזה כנראה המצב בגיל 15.
סיבה שאתה באמת לא גדל זה כי אתה לא מעלה משקלים, ואתה לא מעלה משקלים בגלל שהאימון שלך והתזונה שלך לא מאפרים שלך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן 9 חודשים, מתוכם אתה מודה שאתה לא משקיע בתזונה ואתה מודה שאתה עובד באימון לא מוגדר ואימון לא מוגדר מבחנתי זה בזבוז זמן
התכנית שפרסמת פה היא לא טובה, לא משנה אם אתה בנית או מישהו בנה לך.
יש פה מאמרים מאד יפים על תזונה ואפשר גם לקרוא באינטרנט זה במידה ואין לך כסף לתזונאי, שזה כנראה המצב בגיל 15.
סיבה שאתה באמת לא גדל זה כי אתה לא מעלה משקלים, ואתה לא מעלה משקלים בגלל שהאימון שלך והתזונה שלך לא מאפרים שלך להתקדם.
אוקי, ובגלל זה אני פונה לפורום הזה כדי לשנות את המצב הנתון ,
ואמרתי בהודעה הראשית , קראתי מלא מאמרים , אני רק מסתבך עם עצמי ,
את העיניין של התזונה תשאיר בנתיים בצד (ברור לי שזה חלק מאוד חשוב בגדילה) , אין לי בעיה ללכת לתזונאי, ואני מתכוון כבר ללכת בימים הקרובים
כרגע חשוב לי האימון כי אני לא רוצה לפספס סתם ימים על אימון לא נכון ולא יעיל

נ.ב
תודה על התשובה המהירה 😃

אוקי, ובגלל זה אני פונה לפורום הזה כדי לשנות את המצב הנתון ,
ואמרתי בהודעה הראשית , קראתי מלא מאמרים , אני רק מסתבך עם עצמי ,
את העיניין של התזונה תשאיר בנתיים בצד (ברור לי שזה חלק מאוד חשוב בגדילה) , אין לי בעיה ללכת לתזונאי, ואני מתכוון כבר ללכת בימים הקרובים
כרגע חשוב לי האימון כי אני לא רוצה לפספס סתם ימים על אימון לא נכון ולא יעיל

נ.ב
תודה על התשובה המהירה 😃

כמה פעמים אתה בא לחדר כושר?

4
יכו ליותר , יכול פחות

אני מציע לך להתחיל עם FBW של 3 אימונים בשבוע ואתה יכול לעשות גם A1-A2 שבה אתה מוסיף משקל לתרגילי הבסיס כל אימון
למשל אם אתה עושה A1/A2 אתה יכול לעשות
A1:סקוואט-לחיצה-דדליפט-חתירה-בייספס/טרייספס
A2:סקוואט-לחיצה-מתח-בייספס/טרייספס
אפשר אולי לדחוף גם לחיצה בשיפוע חיובי וגם FACEPULL לשיפור היציבה
בטן אתה יכול גם לעשות וגם זוקפי גו

4
יכו ליותר , יכול פחות
התוכנית הכי מומלצת למתחילים היא ss שיש עליה מאמר בפורטל. אני יודע שרשמת שאתה לא רוצה שיפנו אותך למאמרים, אבל אם אתה רוצה להתקדם אתה תצטרך לקרוא מאמרים או להתאמן אצל מאמן (מאמן טוב, לא מה שככל הנראה יש לך בחדכ) בקיצור, אם אין לך כסף למאמן אישי אין לך ברירה אלא לקרוא מאמרים. תקרא פעם נוספת את המאמר על ss ואם יהיו לך שאלות ספציפיות תשאל.
בקשר לאבקות, אבקות זה לא קסם, אתה צריך לבנות לך תפריט מסודר ולפיו לראות אם יש לך חוסר בחלבונים או קלוריות שאפשר להשלים ים אבקה

דבר ראשון - אם אתה מתכוון ללכת לתזונאי אני ממליץ על הייעוץ האישי באתר - שם תוכל לקבל גם תכנית תזונה וגם תכנית אימונים ותוכל להיות במעקב ולשאול מה שאתה רוצה.

בקשר לאבקות כמו שזורנר אמר: אם יש לך חוסר בחלבון בתפריט תזונה שלך מאוכל מוצק - כן אתה יכול לקחת אבקה, אם לא - אין צורך.

• פותח/ת השרשור
אני מציע לך להתחיל עם FBW של 3 אימונים בשבוע ואתה יכול לעשות גם A1-A2 שבה אתה מוסיף משקל לתרגילי הבסיס כל אימון
למשל אם אתה עושה A1/A2 אתה יכול לעשות
A1:סקוואט-לחיצה-דדליפט-חתירה-בייספס/טרייספס
A2:סקוואט-לחיצה-מתח-בייספס/טרייספס
אפשר אולי לדחוף גם לחיצה בשיפוע חיובי וגם FACEPULL לשיפור היציבה
בטן אתה יכול גם לעשות וגם זוקפי גו
לא הכי הבנתי אותך
פעם ראשונה שאני שומע את המושג A1-A2 אתה יכול להרחיב קצת ?
כשאתה אומר "שבה אתה מוסיף משקל לתרגילי הבסיס כל אימון"
אני פשוט כול אימון מוסיף עוד משקל לכול תרגיל? איך אני יודע כמה להוסיף ?
ועוד דבר אחרון , חזרות , כמה חזרות*סטים לעשות?

תודה רבה !
התוכנית הכי מומלצת למתחילים היא ss שיש עליה מאמר בפורטל. אני יודע שרשמת שאתה לא רוצה שיפנו אותך למאמרים, אבל אם אתה רוצה להתקדם אתה תצטרך לקרוא מאמרים או להתאמן אצל מאמן (מאמן טוב, לא מה שככל הנראה יש לך בחדכ) בקיצור, אם אין לך כסף למאמן אישי אין לך ברירה אלא לקרוא מאמרים. תקרא פעם נוספת את המאמר על ss ואם יהיו לך שאלות ספציפיות תשאל.
בקשר לאבקות, אבקות זה לא קסם, אתה צריך לבנות לך תפריט מסודר ולפיו לראות אם יש לך חוסר בחלבונים או קלוריות שאפשר להשלים ים אבקה
מכיר את SS קראתי עליה הרבה דברים טובים בכול הפורמים , הבעיה שיש תרגילים בתוכנית שאני לא יודע לעשות ,לפנות למדריכים בחדר כושר שלי כדי שיסבירו לי איך לבצע אותם אמ... לא רעיון טוב הם דיי עושים טובה עד שהם באים להסביר , אז לבקש הסבר על כמה תרגילים זה כבר הגזמה 👎 , בכול מקרה אני אנסה לבקש מהם הסבר על תרגיל פעם באימון שלא יתאמצו 🤦‍♂️...

עכשיו , איך אני יודע במה לבחור ??
בשיטה ש @Avi TheKing ממליץ או על השיטה שלך ?

אבי רשמת לו כדוגמא דדליפט וסקוואט באותו יום אימון אני ממש לא הייתי עושה את זה בטח כשהוא יתקדם ויגיע למשקלים כבדים.

אם כבר תעשה את התכנית הזאת:

A1:
סקוואט-בנץ'-צ'ינאפס(מתח עם כפות ידיים כלפייך)-פשיטת מרפק בכבל במכונה-כפיפת מרפק עם מוט W-תרגיל לבטן עם משקל

A2:
פרס-דדליפט-לחיצה כנגד משקולות בישיבה-חתירה בישיבה כנגד כבל באחיזה צרה

A3:
סקוואט-בנץ'-צ'ינאפס(מתח עם כפות ידיים כלפייך)-פשיטת מרפק בכבל במכונה-כפיפת מרפק עם מוט W-תרגיל לבטן עם משקל

ההבדל בין A1 ו-A3 הוא שבכל פעם שאתה מגיע ל-A1 אתה מעלה משקל וכשאתה מגיע ל-A3 אתה משמר את המשקל החדש.

לדוגמא: התחלת עם סקוואט 40KG, הגעת לאימון A1 ושיפרת ל-42.5KG, כשתגיע ל-A3 תשמר את המשקל של החדש שהגעת אליו באימון של (A1(42.5KG

@בר מגידיש ובר אם אתה באמת רוצה לקחת את זה בקטע רציני אני מציע לך ללמוד בכל דרך איך לעשות את התרגילים המורכבים, ולא חסרות דרכים לעשות זאת - מלעלות לכאן ווידאו שלך עושה את התרגילים ואנחנו ניתן לך דגשים או אולי למצוא מישו כאן שמתאמן במכון שלך ויעזור ועד לקחת סמינר בתשלום של תרגילי הבסיס אצל @SmokingSnake או @MikeRozner שיסבירו לך בדיוק איך עושים את זה אבל זה כבר לשיקולך.

נערך לאחרונה:
לא הכי הבנתי אותך
פעם ראשונה שאני שומע את המושג A1-A2 אתה יכול להרחיב קצת ?
כשאתה אומר "שבה אתה מוסיף משקל לתרגילי הבסיס כל אימון"
אני פשוט כול אימון מוסיף עוד משקל לכול תרגיל? איך אני יודע כמה להוסיף ?
ועוד דבר אחרון , חזרות , כמה חזרות*סטים לעשות?

תודה רבה !
מכיר את SS קראתי עליה הרבה דברים טובים בכול הפורמים , הבעיה שיש תרגילים בתוכנית שאני לא יודע לעשות ,לפנות למדריכים בחדר כושר שלי כדי שיסבירו לי איך לבצע אותם אמ... לא רעיון טוב הם דיי עושים טובה עד שהם באים להסביר , אז לבקש הסבר על כמה תרגילים זה כבר הגזמה 👎 , בכול מקרה אני אנסה לבקש מהם הסבר על תרגיל פעם באימון שלא יתאמצו 🤦‍♂️...

עכשיו , איך אני יודע במה לבחור ??
בשיטה ש @Avi TheKing ממליץ או על השיטה שלך ?
את תרגילי הבסיס(סקוואט דדליפט בנצ ופרס) אתה צריך ללמוד בכל תכנית שתעשה (תוכנית טובה לא חרא של המאמנים במכון). הדרך הכי טובה ללמוד את התרגילים האלה היא ללכת לאימון או שניים אצל מאמן, לחכות לסמינר הרמות (תחפש SNL lifting בפייסבוק) או ללמוד מהאינטרנט ו להעלות לפורום סרטוני טכניקה לביקורת. אני ממליץ שאם אין לך כסף להשקיע בזה תחפש את הסרטונים של ריפטו ללימוד ההרמות הבסיסיות). ללמוד את התרגילים האלה אצל רוב המדריכים בחדר כושר תהיה טעות כי חלקם הגדול מלמד טכניקה לקויה אפילו מסוכנת.

השאלה האם לבחור את ss. או את התוכנית של אבי כבר תלויה בך, ss יכולה להוביל אותך בצורה הכי יעילה למטרות שלך, אבל היא טובענית מאוד. אני אישית ניסיתי אותה ולא הצלחתי להתקדם בה כמו שצריך ועכשיו אני חוזר אליה אחרי שעברתי לחודשים בתוכנית פחות טובענית . לדעתי שווה לך לנסות את ss לפחות שלושה חודשים ולבדוק אם אתה מצליח לעמוד בעומס שלה. אם ניסית ולא הצלחת תוכל לעבור לfbw או ab, אבל לדעתי חבל לוותר מראש.

• פותח/ת השרשור
אבי רשמת לו כדוגמא דדליפט וסקוואט באותו יום אימון אני ממש לא הייתי עושה את זה בטח כשהוא יתקדם ויגיע למשקלים כבדים.

A1:

A2:

A3:

ההבדל בין A1 ו-A3 הוא שבכל פעם שאתה מגיע ל-A1 אתה מעלה משקל וכשאתה מגיע ל-A3 אתה משמר את המשקל החדש.

לדוגמא: התחלת עם סקוואט 40KG, הגעת לאימון A1 ושיפרת ל-42.5KG, כשתגיע ל-A3 תשמר את המשקל של החדש שהגעת אליו באימון של (A1(42.5KG

@בר מגידיש ובר אם אתה באמת רוצה לקחת את זה בקטע רציני אני מציע לך ללמוד בכל דרך איך לעשות את התרגילים המורכבים, ולא חסרות דרכים לעשות זאת - מלעלות לכאן ווידאו שלך עושה את התרגילים ואנחנו ניתן לך דגשים או אולי למצוא מישו כאן שמתאמן במכון שלך ויעזור ועד לקחת סמינר בתשלום של תרגילי הבסיס אצל @SmokingSnake או @MikeRozner שיסבירו לך בדיוק איך עושים את זה אבל זה כבר לשיקולך.

אוקיי, תודה לך ולכול המגיבים פה ,
הבנתי את התוכנית , אהבתי איך שהיא עובדת
כנראה שאני אלך עליה , רק דבר אחד , כמה חזרות*סטים לעשות ?

ועל איזה תוכנית אתה יותר ממליץ, SS או מה שציינת כאן ?

אני רוצה לקחת את זה בקטע רציני , זה למה פניתי לכאן
אם אני אראה שאין לי מענה מהאמנים אני אפנה לפורום , תודה

מקווה שעזרתי​

תראה מה שרשמתי בהודעה הקודמת, נסה ss ואם לא ילך לך תעבור לתוכנית fbw.
ואם אתה רוצה להיות רציני תדע שצריך לקחת על מה שהמאמנים אומרים בעירבון מוגבל. תקרא קודם כאן ובפורטל ואם המאמן אומר לך שטויות תנסה להיפטר ממנו בעדינות

• פותח/ת השרשור
מקווה שעזרתי​

תראה מה שרשמתי בהודעה הקודמת, נסה ss ואם לא ילך לך תעבור לתוכנית fbw.
ואם אתה רוצה להיות רציני תדע שצריך לקחת על מה שהמאמנים אומרים בעירבון מוגבל. תקרא קודם כאן ובפורטל ואם המאמן אומר לך שטויות תנסה להיפטר ממנו בעדינות
רעיון טוב ,
אני אאמץ אותה ,
אז ככה,
אני מתחיל עם SS רואה איך הולך לי , הולך לי ? מעולה , לא הולך ? עובד לתוכנית של אבי לאחר השינוי שלOZ25
רק בבקשה אני רוצה לדעת כמה סטים*חזרות צריך לעשות בתוכנית של אבי

התכנית שקיבלת כרגע היא תכנית (FBW(Full Body Workout

בתרגילים הגדולים(סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס)

אתה עושה 3 סטי חימום לפני שאתה מגיע לסטים הרגילים שלך. איך זה יראה ?

לצורך הדוגמא ניקח סקוואט. אם נגיד שה-100% שלך הוא 50KG. בסטים חימום אתה תעשה 3 סטים של 50% ,65% ו-85% עם חזרות של 8,5,3 בסדר יורד ואז 5 חזרות בסט הרגיל שלך.

כלומר סט החימום הראשון יהיה 8 חזרות של 25KG, סט שני 5 חזרות של 32KG וסט שלישי 3 חזרות של 42.5KG.

להגיד לך את האמת ? לא עשיתי עד היום כי לא עשיתי מסה בחיים אז אני לא ממש יכול לתת לך חוות דעת עליה אבל אני בהחלט אלך עם האנשים כאן ואייעץ לך ללכת עליה אבל כמו שאמרתי זה תלוי בך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התכנית שקיבלת כרגע היא תכנית (FBW(Full Body Workout

בתרגילים הגדולים(סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס)

אתה עושה 3 סטי חימום לפני שאתה מגיע לסטים הרגילים שלך. איך זה יראה ?

לצורך הדוגמא ניקח סקוואט. אם נגיד שה-100% שלך הוא 50KG. בסטים חימום אתה תעשה 3 סטים של 50%,65KG ו-85% עם חזרות של 8,5,3 בסדר יורד ואז 5 חזרות בסט הרגיל שלך.

כלומר סט החימום הראשון יהיה 8 חזרות של 25KG, סט שני 5 חזרות של 32KG וסט שלישי 3 חזרות של 42.5KG.

להגיד לך את האמת ? לא עשיתי עד היום כי לא עשיתי מסה בחיים אז אני לא ממש יכול לתת לך חוות דעת עליה אבל אני בהחלט אלך עם האנשים כאן ואייעץ לך ללכת עליה אבל כמו שאמרתי זה תלוי בך.
תודה,
בתרגילים עצמם כמה צריך לעשות ?

A1/A3(לא ציינתי לך את סטי החימום)

סקוואט 3X5
בנץ' 3X6
צ'ינאפס 3X6(אחרי כמה זמן תתחיל לעשות עם משקל עלייך, כרגע תעשה בלי כלום)
טרייספס 2X10
בייספס עם מוט W 2X10
תרגיל בטן עם משקל 2X10

A2

פרס 3X5
דדליפט 3X5
לחיצת כתפיים בישיבה 3X8
חתירה בישיבה 3X8

A1:

A2:

A3:

רעיון יפה, אבל גם בSS עושים סקוואט ודדליפט באותו אימון ועוד לא ראיתי תלונות
אני די בטוח שהמשקלים שלו בריצפה אז אני גם בטוח שהוא יוכל להתקדם גם עם סקוואט ודדליפט באותו אימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית