הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב דל פחמימה

לא יודע את מי שאלת, אבל אם AD מעניין אותך תקראי לפחות את המאמר בפורטל.
בגדול, אין סיבה טובה שלא להימצא על בערך 50 גר' ביום לטווח הארוך.

קלוריות או גרם?
גרם כמובן

• פותח/ת השרשור
אז מה הקטע בקטוזיס ובדל פחמימה שהרוב עושים על זה חיטוב ?

אז מה הקטע בקטוזיס ובדל פחמימה שהרוב עושים על זה חיטוב ?

כי זו אחת הדרכים הנוחות יותר להיות בגרעון בלי להיות יותר מדי רעב וזה די מחייב אותך לאכול אוכל אמיתי ולא זבל.

יצא לי לעשות אטקינס כארבעה חודשים.
לא שקלתי אוכל כלל, פשוט נמנעתי מפחמימה. אין לי מושג כמה פחמימה כן אכלתי. אין לי מושג כמה קלוריות צרכתי.
פעלתי ככה מחוסר ידע, אך בכל זאת ירדתי כ10 ק"ג.

אני לא חושב שהיא דיאטה לא טובה, אבל מגבילה מאוד. אני לא יודע לגבי בריאה או לא.
שתפעלי עם ידע.

אני חושב שניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד גם בדיאטה רגילה (ספירת קלוריות), מה גם שזה מגביל פחות.

מה שבטוח, כל עוד לא שקלת אוכל, את לא באמת יודעת כמה קלוריות צרכת.
בהצלחה!

יצא לי לעשות אטקינס כארבעה חודשים.
לא שקלתי אוכל כלל, פשוט נמנעתי מפחמימה. אין לי מושג כמה פחמימה כן אכלתי. אין לי מושג כמה קלוריות צרכתי.
פעלתי ככה מחוסר ידע, אך בכל זאת ירדתי כ10 ק"ג.

אני לא חושב שהיא דיאטה לא טובה, אבל מגבילה מאוד. אני לא יודע לגבי בריאה או לא.
שתפעלי עם ידע.

אני חושב שניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד גם בדיאטה רגילה (ספירת קלוריות), מה גם שזה מגביל פחות.

מה שבטוח, כל עוד לא שקלת אוכל, את לא באמת יודעת כמה קלוריות צרכת.
בהצלחה!

לשקול אוכל? לספור קלוריות?
כן, זה נשמע ממש נוח ובר-קימא...

[אני לא יודעת מהו עודף המשקל שלך אבל יכולה להגיד לך בודאות שנשים (להבדיל מגברים) עם עודף משקל של כ-5 קילו לא יכולות לעשות חיטוב ללא תפריט מדוייק מבחינת קלוריות!
תפרידי כמה שאת רוצה פחממות מחלבון, בשר מחלב, שבת מיום חול, השורה התחתונה היא שתקבע.

50 גר של פחמימה זה ממש כלום - בתפריט של 1200 קלוריות (תפריט סוף חיטוב) אם את אוכלת חלבונים שומנים וירקות בלבד תגיעי לסביב ה30 גר פחמימה. מה שאומר שאת יכולה להוסיף פרי קטן אחד ואת ב50 גר.
מהנסיון שלי תפריט של מתחת ל-50 גר פחמימה היה סיוט אמיתי (וכנראה שגם כאן לגברים יש יתרון) לכן שומרים אותו לסוף החיטוב כדי לתת את ה'פוש' האחרון.

ההמלצה שלי היא תבחרי בשיטה שגורמת לך הכי פחות סבל, לפי העדפות תזונתיות שלך, ותתחילי מתפריט שפוי, כי בסוף התהליך בכל מקרה יהיה מטורף ואין שום הגיון בלהפוך את זה ליותר קשה ממה שזה.
אחרי שנה וחצי בתוך זה - אני שומר על אחוז שומן נמוך.
זאת לא חוכמה...
1. הוא גבר
2. יש לו מסת שריר מטורפת
3. הוא מתאמן כמו משוגע

😆

[אני לא יודעת מהו עודף המשקל שלך אבל יכולה להגיד לך בודאות שנשים (להבדיל מגברים) עם עודף משקל של כ-5 קילו לא יכולות לעשות חיטוב ללא תפריט מדוייק מבחינת קלוריות!
תפרידי כמה שאת רוצה פחממות מחלבון, בשר מחלב, שבת מיום חול, השורה התחתונה היא שתקבע.

50 גר של פחמימה זה ממש כלום - בתפריט של 1200 קלוריות (תפריט סוף חיטוב) אם את אוכלת חלבונים שומנים וירקות בלבד תגיעי לסביב ה30 גר פחמימה. מה שאומר שאת יכולה להוסיף פרי קטן אחד ואת ב50 גר.
מהנסיון שלי תפריט של מתחת ל-50 גר פחמימה היה סיוט אמיתי (וכנראה שגם כאן לגברים יש יתרון) לכן שומרים אותו לסוף החיטוב כדי לתת את ה'פוש' האחרון.

ההמלצה שלי היא תבחרי בשיטה שגורמת לך הכי פחות סבל, לפי העדפות תזונתיות שלך, ותתחילי מתפריט שפוי, כי בסוף התהליך בכל מקרה יהיה מטורף ואין שום הגיון בלהפוך את זה ליותר קשה ממה שזה.
זאת לא חוכמה...
1. הוא גבר
2. יש לו מסת שריר מטורפת
3. הוא מתאמן כמו משוגע

😆
שקר, יש לי שלושה אימונים בשבוע בלבד 😃

אטקינס עצמה דיאטה נוראית
מי שקרא עליה קצת יודע שאין שם התחשבות בכמה קלוריות אתה אוכל ואין זכר להעמסות.

אטקינס עצמה דיאטה נוראית
גם בפליאו אין התייחסות לקלוריות ובגרסאות דלות הפחמימה אין זכר להעמסות, so?

שאלה אמיתית,

מה קורה כשמתחשק לך קורנפלקס עם חלב, פיצה, או פרות, או איזה ביסלי? או סתם כוס קולה, אתה לא מתפתה אף פעם? אין לך חשקים כאלו?
תתפלא, אבל כשאתה מתרגל לא לצרוך הרבה פחמימות, החשק לסוכרים בעצם נעלם. מצאתי את עצמי ללא חשק לשום דבר מתוק כבר המון זמן, משהוא שהייתה תופעה אצלי ותמיד הייתי שואל אם יש משהוא מתוק בבית. פליאו מורידה לך בצורה ניכרת את כל החשקים האלה.
כמובן שאני אדם בעל שליטה עצמית נמוכה ולכן אני מתפתה המון למאכלים כמו פיצות והמבורגר, ברוב המקרים אני נמנע לחלוטין מאלה וכמו שאמרתי החשק יורד משמעותית. עוד לא יצא לי לחטוא אבל אני בטוח שזה יקרה.

אטקינס עצמה דיאטה נוראית

מה שנוראי באטקינס, לעומת פליאו, הוא לא חוסר ספירת קלוריות. גם בפליאו לא סופרים וכמו ש- @^pala ו- @MikeRozner אמרו, ברגע שאתה מפסיק לצרוך פחמימות בצורה מוגזמת, וסוכר בפרט, הגוף שלך מסתגל לתזונה. אתה מאבד את הצורך (הנרקוטי משהו) למתוקים והגוף פשוט צורך כמה שהוא צריך. זה הכל הופך לעניין של הרגשה. אתה פשוט תהיה רעב פיות ותאכל את מה שצריך.

באטקינס אין חשיבות למקור השומן וחלבונים. העיקר שלא תצרוך פחמימות. בפליאו כל הדגש הוא על מקורות טבעיים ולא מעובדים, ללא חומרים מלאכותיים ושמנים מזוככים וזכים. הכל מהטבע.

@Tom
בדיוק כמו הלחמניות של ההמבורגרים, או הלאפות שלך, אה? 😉

• פותח/ת השרשור
שוקלת 59 על 1.70 , זה לא נמצא בטווח של עודף משקל .. אבל בכל זאת יש שומן על הגוף שמפריע , במיוחד שאני לא רגילה לראות את עצמי ככה עד לפני כחודש הייתי נעה בין 50 ל53... מחפשת פיתרון מהיר והתנסיתי בעבר בדל פחמימה אבל עם אחוזי שומן נמוכים באוכל ... וקראתי על הפליאו ואטקינס והבנתי שאני יכולה גם לאכול הרבה שומן וזה יהיה בסדר ואני עדיין ארד למרות שזה נשמע קצת מופרך... וכמובן גם כשאני אוכלת מוצרים שמנים הם כן בהגבלה ואני לא עוברת את מכסת הקלוריות היומית של 800 קל' כי אני לא רעבה

גם בפליאו אין התייחסות לקלוריות ובגרסאות דלות הפחמימה אין זכר להעמסות, so?
SO..
הורדה במשקל בלי התייחסות קלורית זה מטומטם,ככה גם ההתעלמות מההמסות.

פליאו לא מציגה את עצמה כדיאטה מהפכנית שתגרום לך להשיל את כל הק"ג שלא הצלחת כל החיים,היא מציגה אורח חיים.
לעומת זאת ספר האטקינס מתעסק בהורדה במשקל ומתהדר בכמה מהר אתה תוריד ממשקל גופך אם תתחיל את הדיאטה

תתפלא, אבל כשאתה מתרגל לא לצרוך הרבה פחמימות, החשק לסוכרים בעצם נעלם.
על זה אומר רק "אשרי המאמין"
עלי לצערי זה לא עובד אבל לא קרה כלום, מקפידים 90% מהזמן ומזייפים לפעמים ובסוף הכל מתקזז...😆

ני לא עוברת את מכסת הקלוריות היומית של 800 קל' כי אני לא רעבה
זה לא חיטוב זה הרעבה ושום דבר טוב לא יצא לך מזה!

על זה אומר רק "אשרי המאמין"
עלי לצערי זה לא עובד אבל לא קרה כלום, מקפידים 90% מהזמן ומזייפים לפעמים ובסוף הכל מתקזז...😆

כן, זה לא עובד על נשים. ציטוט של Jamie Lewis המלך:

Assuming you're a woman or have ever met one, you're aware that women regard carbohydrates like the last life boat on the titanic and will maul you like a fucking honey badger if you get between them and their potatoes​

ן, זה לא עובד על נשים
צחוק צחוק אבל היו תקופות שחשבתי שאני עומדת לאבד שפיות וכל זה בגלל פרי קטן... וזה אחרי שויתרתי בלי בעיה על אורז, תפו"א, פסטה ולחם
אז ויתרתי על דל פחמימה
והסביבה שלי מאוד מודה לי על כך...

שוקלת 59 על 1.70 , זה לא נמצא בטווח של עודף משקל .. אבל בכל זאת יש שומן על הגוף שמפריע , במיוחד שאני לא רגילה לראות את עצמי ככה עד לפני כחודש הייתי נעה בין 50 ל53... מחפשת פיתרון מהיר והתנסיתי בעבר בדל פחמימה אבל עם אחוזי שומן נמוכים באוכל ... וקראתי על הפליאו ואטקינס והבנתי שאני יכולה גם לאכול הרבה שומן וזה יהיה בסדר ואני עדיין ארד למרות שזה נשמע קצת מופרך... וכמובן גם כשאני אוכלת מוצרים שמנים הם כן בהגבלה ואני לא עוברת את מכסת הקלוריות היומית של 800 קל' כי אני לא רעבה

59 ק"ג על 1.70מ'? ואת עוד שואפת להגיע ל-50 ק"ג?
ואת עוד "מקפידה" כמובן, לא לעבור את ה-800 קק"ל!? 🤦‍♂️

סלחי לי, אבל את צריכה פסיכולוג ולא הצעות לדיאטה מהירה וזריזה.
SO..
הורדה במשקל בלי התייחסות קלורית זה מטומטם,ככה גם ההתעלמות מההמסות.

פליאו לא מציגה את עצמה כדיאטה מהפכנית שתגרום לך להשיל את כל הק"ג שלא הצלחת כל החיים,היא מציגה אורח חיים.
לעומת זאת ספר האטקינס מתעסק בהורדה במשקל ומתהדר בכמה מהר אתה תוריד ממשקל גופך אם תתחיל את הדיאטה

כל הרעיון והתזה שמאחורי הפליאו היא שברגע שאתה מזין את גופך באוכל אמיתי (קרי: לא מעובד) וטבעי, הגוף יגיע למצבו הטבעי וישיל את כל מה שמיותר. וכן, בלי לספור קלוריות. רעב? תאכל. לא רעב? אל תאכל. זה כל הסוד.
לאחר כחודש בדיאטה, תאמין לי, אתה לא תאכל יותר ממה שהגוף שלך יצרוך. אדם שמתאמן קשה, יצרוך יותר באופן טבעי - בלי לבדוק קלוריות.

@MikeRozner עד שלי וראה כמה קילוגרמים השלתי. וגם, כמובן, הוא בעצמו דוגל בדיאטה זו ואינו סופר קלוריות, וראה איזה פלא - הוא הולך ומאבד שומן.

Back
למעלה תחתית