הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הכנה לגיבוש שייטת 13

yaish21

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
הייתי בבסיס של השייטת השבוע ויצא לי לראות קצת אימונים שלהם ולהתייעץ עם המון לוחמים לגבי הכנה לגיבוש...
הרושם הכללי שנוצר הוא שצריך לעבוד חזק על ריצות(ריצות בחול ובעליה בעיקר) עבודה טובה על שרירי הגב הכתפיים הבטן והרגליים.
מבחינת ריצות אני בסדר ויודע איך להתאמן וכמה בעליה וכמה בספרינטים ואני רץ כ16.5 קילומטרים בשבוע ועולה ב10 אחוזים כל שבוע.
מבחינת אימוני כוח:אני לא ממש מתאמן כוח ולאחרונה התחלתי לעשות קצת סטים של מתח לפי התכנית של 50pullups ואני עושה מתח איטי ונועל מרפקים והידיים נמצאות במרחק גדול בקצת מרוחב הכתפיים כדי להשיג עבודה מוגברת על שרירי הגב.
אני יודע, צריך לעלות קצת במספרים ואז להתחיל סטים של חמישיות עם משקל אבל רציתי לדעת אם להכניס עוד תרגילים לגב או ש3-5 סטים של מתח זה אימון מספיק וכיצד לשלב אימון נכון של הכתפיים והבטן(יש לי גלגל בטן בבית).
יש לי קצת בעיה ללכת למכון בתקופה עד הגיבוש אבל אני באמת מוכן להשקיע את כולי ויש לי רצון חזק להגיע ליחידה זו ולסיים בה מסלול.
אני אוכל לבצע שני אימוני כוח בשבוע שיתווספו לשלוש ריצות ובגלל זה לא אוכל לעשות סקוואטים לצערי ):.
יש למישהו רעיון כיצד לחלק את אימוני הכוח וכיצד לבנות אותם על מנת שיתרמו לי כמה שיותר לגיבוש ? תודה לעוזרים 😃

בתור אחד שהתכונן לגיבוש הזה-
1. תכנית ריצות. לא יודע באיזה שלב אתה של האימונים שלך אבל אל תעבוד רק על נפח. תשלב בין נפח, אינטרוולים ופארטלק.
2.כח. שזה אומר כח של חלק גוף עליון ותחתון. מתח זה טוב ויפה אבל אתה צריך דדליפטים וסקוואטים. לא קל לרוץ על חול וצריך רגליים חזקות בשביל החרא הזה.
3. כח נפשי. לא משנה כמה תבוא מוכן פיזית, יהיה לך קשה. אל תוותר ותתן את המקסימום כל הזמן, גם אם אתה משתרך מאחור.

הרבה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ל-vosegus: אתה חושב שחודשיים של דדליפט וסקוואט יכולים לעזור לי ? אני לא ממש יודע את הטכניקה אז זה גם ייקח זמן.
תודה לכל השאר ועוד שאלה,כדאי לי לעשות ריצות על חול מדי פעם?

ל-vosegus: אתה חושב שחודשיים של דדליפט וסקוואט יכולים לעזור לי ? אני לא ממש יודע את הטכניקה אז זה גם ייקח זמן.
תודה לכל השאר ועוד שאלה,כדאי לי לעשות ריצות על חול מדי פעם?
אומרים שזה יותר בריא לרוץ על חול...
מה שכן, ריצה על חול יותר קשה.
זה נטו החלטה שלך.
אם יש אצלך שבילי עפר שבהם תוכל לעשות ריצת שטח זה יהיה מעולה.

בכללי עדיף משהו על כלום.
בחודשיים האלה הייתי שם דגש על פארטלקים, אינטרוואלים וריצות נפח. אני לא מכיר את הרמה שלך לכן אני לא יכול להיות ספציפי יותר.

• פותח/ת השרשור
תגיד לי מה אתה רוצה לדעת ואני אגיד לך
הבעיה שאני לא גר במקום עם ים ולכן אני יכול אולי פעם בשבועיים ללכת לרוץ שם אבל כן יש לי אזור עם שטח אבל ההבדל לא כל כך מפריע לי כאילו זה אדמה דחוסה וזה לא הבדל הכי משמעותי ביחס לריצת כביש.
טוב לא נתתי כל כך פרטים על הרמה שלי :
ריצת 2000: 7:30 דקות
מתח:13
שכיבות שמיכה: 50
5 קילומטר: 21 דקות ולא בדקתי את המהירות המקסימלית
אין לי כוח טבעי גדול אבל אני בינוני+ בריצות ארוכות,איטי נורא בספרינטים אבל בעל סיבולת סבירה ביותר

תגיד לי מה אתה רוצה לדעת ואני אגיד לך
הבעיה שאני לא גר במקום עם ים ולכן אני יכול אולי פעם בשבועיים ללכת לרוץ שם אבל כן יש לי אזור עם שטח אבל ההבדל לא כל כך מפריע לי כאילו זה אדמה דחוסה וזה לא הבדל הכי משמעותי ביחס לריצת כביש.
טוב לא נתתי כל כך פרטים על הרמה שלי :
ריצת 2000: 7:30 דקות
מתח:13
שכיבות שמיכה: 50
5 קילומטר: 21 דקות ולא בדקתי את המהירות המקסימלית
אין לי כוח טבעי גדול אבל אני בינוני+ בריצות ארוכות,איטי נורא בספרינטים אבל בעל סיבולת סבירה ביותר
עזוב אותך מלרוץ על חול

תעשה פרוטוקול מהסגנון הזה(בהנחה שאתה מנוסה יחסית בריצות, שלא תעז לבוא לגיבוש עם שברי מאמץ)
יום 1: ריצה בקצב קל(5 דקות לק"מ)5 ק"מ
יום 2: פארטלק חצי דקה קצב קל, דקה קצב בינוני, חצי דקה קצב גבוה. חוזר חלילה במשך 20 דקות.
תשחק עם היחסי זמנים, בשלב מסויים תוריד את הקצב הבינוני לחצי דקה. ניתן גם לעשות את זה במשך זמן ארוך יותר.
יום 3:מנוחה
יום 4: אינטרוואלים
יש כל מני סוגים של אינטרוואלים. לדעתי תתחיל מ250 מטר כפול 4. זה אומר 250 מטר בקצב הכי גבוה שאתה יכול, דקה מנוחה ושוב.. ככה ארבע פעמים.
כל שבוע תעשה אינטרוואלים מסוג שונה, תהיה יצירתי
1000X3
250X4
10 דקות ריצה בקצב הכי גבוה שלך דקה מנוחה ועוד עשר דקות בקצב הכי גבוה שלך
400X4
שוב, תשחק עם זה
יום 5: נפח. כשאני אומר ריצת נפח זה 10 ק"מ וצפונה. אם לא רצת אף פעם כזה טווח..זה הזמן. תתחיל מ8 ק"מ אם זו פעם ראשונה שלך. משבוע לשבוע תשאף להעלות את הקילומטראז' שלך.

• פותח/ת השרשור
התכנית שכתבת נשמעת טובה והכל וכנראה שאני אעשה פרוטוקול דומה או אפילו זה 😃
אבל מה לגבי כוח ? כי נרשמתי למכון והמדריך כנראה יודע ללמד סקוואט ודדליפט וכל זה רק איך אני משלב את זה בפרוטוקול מהסגנון הזה ? אולי מוסיף אימונים בימי המנוחה ?

אימוני כח ניתן לשלב ביתר נוחות בימים של ריצות הפוגה קצרות-בינוניות(עד 5 ק"מ), או ממש לפני אינטרוולים(כי האימון אינטרוולים קצר מאוד כ10-15 דקות)

לדוג':
אימון כח בבוקר וריצת 5 ק"מ בערב
אימון כח ומיד לאחריו אימון אינטרוולים
ועל כן הדרך

רצוי לא לעשות אימון כח ביום של אימון הפוגה ארוך(יותר מ5 ק"מ)

תדאג שיהיו לך בתכנית 2 ימי מנוחה מוחלטים.

ממה שציינת נראה שיש לך כושר אירובי טוב, לכן יהיה חשוב לעבוד במכון ולעשות אימוני כח(סקוואט, דדליפט וכו') שיקלו עליך את הגיבוש מאוד

בשביל גיבוש ומסלול הייתי ממליץ על להיות בכושר 'אתלטי' הרבה יכולת לעבוד עם משקל גוף וfarm strength
סגנון קרוספיט ופחות ליפטינג /בילדינג.
הכי חשוב זאת הגישה המנטלית כי ייתכן וכושר יעביר אותך גיבוש אבל לא מסלול.
בהצלחה

התכנית שכתבת נשמעת טובה והכל וכנראה שאני אעשה פרוטוקול דומה או אפילו זה 😃
אבל מה לגבי כוח ? כי נרשמתי למכון והמדריך כנראה יודע ללמד סקוואט ודדליפט וכל זה רק איך אני משלב את זה בפרוטוקול מהסגנון הזה ? אולי מוסיף אימונים בימי המנוחה ?
אני הייתי עושה בבוקר ריצות ובערב אימון.
אל תעבור את ה3 אימוני כח בשבוע לדעתי. ימי מנוחה תנוח 100%. ביום של הריצת נפח אל תתאמן ואת הריצה ממליץ לעשות בערב. לפניי הריצה תעמיס פחמימות ושומנים וגם אחריי הריצה.
שוב, קשה לי לעשות משהו יותר ספציפי כי אני לא מכיר אותך.

סתם לגרות לך את האוזניים, בשיא של האימונים שלי לגיבוש שקלתי 96 ק"ג, רצתי 200 ב7 דקות, 5 ק"מ ב19:30, 10 ק"מ באצטדיון רצתי 40 ו21 ק"מ רצתי שעה וחצי(כן הייתי על הפנים בזה).

עבדתי במודל הזה בדיוק.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם ! אתם ממש עוזרים לי וההגעה ליחידה הזאת באמת חשובה לי וזה ממש לא מובן מאליו שאתם ככה משקיעים זמן בלהסביר לי ולעזור לי לתכנן תכנית 😃
מבחינה מנטלית אני באמת נעול ברמה שהייתי מוותר על סיירת מטכל בשביל לקבל גיבוש ובאמת שאני אעשה הכל כי זה באמת השאיפה העליונה שלי ואחרי שהייתי בעתלית באמת אני הרבה יותר מאמין בעצמי והרבה יותר בטוח בעצמי ! תודה לכולם !
בואו נעשה קצת סדר:
יום 1: אימון כח בבוקר מתכנית ss ובערב ריצה קלה (5 דק"מ) 5 קילומטר
יום 2:פארטלק(וריאציות שונות)
יום 3:מנוחה(או אימון כוח לא ממש יודע אם אפשרי או לא)
יום 4:ריצה ארוכה(8 ק"מ ומעלה) מרחק עולה כל שבוע
יום 5:אימון כח מתכנית ss ומיד לאחר אינטרוואלים בווריאציות שונות

אני לא יודע איך להכניס עוד אימון כי חובה יומיים מנוחה מוחלטת
כמובן שתזונה מחייבת מלא פחמימות וחלבונים,לא לספור אבל לפחות טונה ביום ומלא חלב וכל מיני ויטמינים חשובים(להמנע ממתקים וחטיפים !)
תנו עצות לשיפור 😃

עזוב אותך מלרוץ על חול

תעשה פרוטוקול מהסגנון הזה(בהנחה שאתה מנוסה יחסית בריצות, שלא תעז לבוא לגיבוש עם שברי מאמץ)
יום 1: ריצה בקצב קל(5 דקות לק"מ)5 ק"מ
יום 2: פארטלק חצי דקה קצב קל, דקה קצב בינוני, חצי דקה קצב גבוה. חוזר חלילה במשך 20 דקות.
תשחק עם היחסי זמנים, בשלב מסויים תוריד את הקצב הבינוני לחצי דקה. ניתן גם לעשות את זה במשך זמן ארוך יותר.
יום 3:מנוחה
יום 4: אינטרוואלים
יש כל מני סוגים של אינטרוואלים. לדעתי תתחיל מ250 מטר כפול 4. זה אומר 250 מטר בקצב הכי גבוה שאתה יכול, דקה מנוחה ושוב.. ככה ארבע פעמים.
כל שבוע תעשה אינטרוואלים מסוג שונה, תהיה יצירתי
1000X3
250X4
10 דקות ריצה בקצב הכי גבוה שלך דקה מנוחה ועוד עשר דקות בקצב הכי גבוה שלך
400X4
שוב, תשחק עם זה
יום 5: נפח. כשאני אומר ריצת נפח זה 10 ק"מ וצפונה. אם לא רצת אף פעם כזה טווח..זה הזמן. תתחיל מ8 ק"מ אם זו פעם ראשונה שלך. משבוע לשבוע תשאף להעלות את הקילומטראז' שלך.
למה כל כך קצת סטים באינטרוולים ? אני גם מתאמן לגיבושים ואני עושה נגיד 180X10 או 300X6

למה כל כך קצת סטים באינטרוולים ? אני גם מתאמן לגיבושים ואני עושה נגיד 180X10 או 300X6
זה משהו שנבנה, אתה לא יכול ישר להתחיל מהרבה סטים. אם ישר התחלת מהרבה סטים, כנראה שאתה לא נותן את המקסימום באינטרוואל עצמו.
תודה רבה לכולם ! אתם ממש עוזרים לי וההגעה ליחידה הזאת באמת חשובה לי וזה ממש לא מובן מאליו שאתם ככה משקיעים זמן בלהסביר לי ולעזור לי לתכנן תכנית 😃
מבחינה מנטלית אני באמת נעול ברמה שהייתי מוותר על סיירת מטכל בשביל לקבל גיבוש ובאמת שאני אעשה הכל כי זה באמת השאיפה העליונה שלי ואחרי שהייתי בעתלית באמת אני הרבה יותר מאמין בעצמי והרבה יותר בטוח בעצמי ! תודה לכולם !
בואו נעשה קצת סדר:
יום 1: אימון כח בבוקר מתכנית ss ובערב ריצה קלה (5 דק"מ) 5 קילומטר
יום 2:פארטלק(וריאציות שונות)
יום 3:מנוחה(או אימון כוח לא ממש יודע אם אפשרי או לא)
יום 4:ריצה ארוכה(8 ק"מ ומעלה) מרחק עולה כל שבוע
יום 5:אימון כח מתכנית ss ומיד לאחר אינטרוואלים בווריאציות שונות

אני לא יודע איך להכניס עוד אימון כי חובה יומיים מנוחה מוחלטת
כמובן שתזונה מחייבת מלא פחמימות וחלבונים,לא לספור אבל לפחות טונה ביום ומלא חלב וכל מיני ויטמינים חשובים(להמנע ממתקים וחטיפים !)
תנו עצות לשיפור 😃
תחליף בין יום 4 ויום 5 ואתה יכול להתחיל.
בהצלחה!
אם אתה ממש רוצה להכניס עוד אימון כח תכניס יום אחריי הריצה הארוכה.

היית בעתלית ביום רביעי?

ריצה, פקלים, עצירת נשימה וללמוד להשאר בציפה בלי לזוז נראה לי הכי עוזר.
הכי הרבה נופלים ( שהם בכושר מטורף ) בגלל הפניקאה שמטביעים אותך.......
אתה לא צריך אימוני כוח בכלל.
ראשון - ריצת נפח + פקלים
שני- שחייה 3 סוגים - ( עלייה בכמות הבריכות בהדרגה).
שלישי - שיפור נשימות. אימון חתירה ( טכניקה בעיקר) + ריצת 2 ק"מ אחרי כמה שעות מנוחה מאימונים הקודמים.
רביעי - ספרינטים + ריצת נפח קלה + פקלים
חמישי -שחייה 3 סוגים - ( עלייה בכמות הבריכות בהדרגה). \
שישי - שיפור נשימות. אימון על חתירה.
שבת - 10 ק"מ ( 2 ק"מ מהירים + 4 איטי + 1 הליכה 3 ק"מ בריצה קלה +100 מטר ספרינט בסוף)

עדיף להתאמן על שחיה על ציפה בבריכה מאשר בים, בהנחה שהים רגוע .
כי שהמלח עוזר לצוף באיזה כמה עשרות אחוזים.

תזכור אל תכנס לפניקאה שמכניסים לך את השנורקל למים סתם בולע מים ונחנק מהר יותר. שאתה על החבלים
גם אם תאבד את הכרה יוציאו אותך .
אתה תקלל את המצוף האדום......... זה 200 מטרים הכי ארוכים שתראה בחיים שלך .
🤣
שאתה עם האיזו על המסכה אל תכנס לפניאקה ותנסה לשמור על קו ישר זה ממש לא קל
במיוחד שאתה בפניאקה.

בגיבוש עצמו אל תשבר מנטלית עם האלונקה תמשיך ותשמור על הקצב של המוביל שלא יחזיר אותך אחורה !!!!
כי אחרי זה לא היה לך כוח להגיע להתחל ולחזור לשם וסתם אתה תשבר מנטלית.
תשן תשן תשן שמשחררים אותך מוקדם כי מעירים אותך מוקדם !! אל תשאר ער במיטה ותדבר עם אנשים.
אל תתחיל מהר בריכות במבחן של הכי פחות נשימות למה תיחנק מהר מאוד.
תוריד כמות רגליים ויותר יידים לשמור חמצן , ותמיד תן נשימה על מצב אוויר של 20%-10% גם אם אתה יכול להחזיק יותר.
תתאמן על עניים פקוחות בצלילה ועם חפצים בים לתלמד לזהות אותך מאדמה,
שאתה צולל את הארבע חמש מטר תנסה ליצור כמעט שפחות התנגדות עם הגוף תשאר צפוץ בהתחלה כמה שיותר מרחק בפתיחה כי זה כל כך קשה !!

תזכור תטכניקה נקייה בשייחה משפרת ביצועים בכמעט 50 % !!!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לזה שמעליי תודה רבה על כל הרעיון והפרוטוקול שהצגת ואשתמש בו ובטיפים שנתת לי בתבונה, תודה !
הבעיה היא שאיפה שאני גר זה לא כל כך זמיןלהגיע לבריכה הרבה ואני אוכל פעם בשבועיים ואולי לפעמים יותר אבל אני אשתדל לעשות מה שאמרת לי
והייתי בעתלית ביום שני

Back
למעלה תחתית