הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS -מתאימה לכל מתאמן?

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
בעוד כחודש אולי טיפה יותר אני מסיים את החיטוב וחשבתי אולי להתחיל SS
אבל אקדים ואומר שאני מתכנן מסה ארוכה ונקייה עם פלוס קלורי של עד 200 כדי לעלות כמה שפחות באחוזי השומן.
האם SS במצב כזה תיהיה אפקטיבית מבחינת קצב העלייה במשקלים ובמסה?

כיום אני לא עשה סקוואטים רגילים (עושה בסמית') כי לא הצלחתי ממש כמו שצריך..אז בזה אני בטוח שאתקדם,
דדליפט לא עשיתי מעל שנה בגלל פציעה בגב אז גם אתקדם..
אבל בבנצ' אני כיום דוחק 75 ק"ג ב 5 חזרות ( 3 סטים ) בזמן החיטוב..במסה אני דוחק טיפה יותר.
פרס 45 ק"ג.

ובכלל, כשעושים מסה נקייה ככל האפשר.. עד כמה מידת ההתקדמות היא איטית?

תודה לעונים 😃

אגב, אם זה משנה משהו אז המשקל הסופי יהיה 69-70 ו 12 א.ש

• פותח/ת השרשור
,us
משעשע... אף אחד לא שאל את הבחור מה המטרה שלו.
SS תכנית כח. אם כח אינו המטרה המרכזית שלך, לא סביר שתתמיד בתכנית. התכנית דורשת הירתמות מלאה כשהנפח והעלייה המתמדת במשקלים לא משאירים מקום לתזונה שאינה בפלוס קלורי משמעותי ושילוב של הרבה מאוד אלמנטים אחרים באימון.
השאיפה שלך למסה מאוד נקייה וגדילה לא יאפשרו לך להינות מהיתרונות ב-SS (כשמשמינים, קצת קשה להבחין בגדילה). כדאי שתשב ותחשוב מה המטרות העיקריות מבחינת גדילה/כח/מראה.

תודה על ההתייחסות 😃
המטרה היא גדילה במסה ולאחר מכן חיטוב וחוזר חלילה.
האמת שאני נהנה מהספורט אבל יותר מכובד המשקלים שאני מרים אני שש לראות תוצאות ובסופו של דבר להיות חטוב עם מסה מכובדת.

וכן, באמת ששמתי לב שכשמשמינים בקושי רואים את המסה אלא את השומן בעיקר..
אני אהיה מוכן להתמסר לתוכנית אך מכיוון שיש לי נטייה להשמנה (מהירה יחסית) אם אהיה על פלוס קלורי של 1000 אגיע לאחוזי שומן נורא גבוהים ואח"כ אסבול בחיטוב כדי להוריד את זה.

האם חוץ מ SS יש תוכנית אחרת שאוכל להתמיד בה במשך 6-7 חודשים במסה עקבית של 200-500 קלוריות ולהגיע לעלייה של לפחות 2-3 ק"ג שריר (לאחר חיטוב) ?

המון תודה

,us

תודה על ההתייחסות 😃
המטרה היא גדילה במסה ולאחר מכן חיטוב וחוזר חלילה.
האמת שאני נהנה מהספורט אבל יותר מכובד המשקלים שאני מרים אני שש לראות תוצאות ובסופו של דבר להיות חטוב עם מסה מכובדת.

וכן, באמת ששמתי לב שכשמשמינים בקושי רואים את המסה אלא את השומן בעיקר..
אני אהיה מוכן להתמסר לתוכנית אך מכיוון שיש לי נטייה להשמנה (מהירה יחסית) אם אהיה על פלוס קלורי של 1000 אגיע לאחוזי שומן נורא גבוהים ואח"כ אסבול בחיטוב כדי להוריד את זה.

האם חוץ מ SS יש תוכנית אחרת שאוכל להתמיד בה במשך 6-7 חודשים במסה עקבית של 200-500 קלוריות ולהגיע לעלייה של לפחות 2-3 ק"ג שריר (לאחר חיטוב) ?

המון תודה
יש הרבה מאוד תכניות. SS היא לא אחת מהן. היא לא תיתן לך את המראה שאתה מצפה לו ואינה מתאימה לתזונה שאתה מתכנן. ניתן להתחזק מאוד ולגדול בהרבה מאוד תכניות אימון, אך חשוב שהתכנית תתאים למטרה. ב-ss אתה עלול למצא עצמך מתייאש מהר מאוד עקב המראה במידה והצריכה הקלורית תביא להשמנה ולחילופין, עקב התקדמות איטית מדי בעקבות הניסיון להתקרב לנייטרלי.
ניתן להתבסס על תרגילים מורכבים וליצור אימון מתאים יותר גם ללא SS שפשוט לא תואמת את מטרותיך.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה מאוד תכניות. SS היא לא אחת מהן. היא לא תיתן לך את המראה שאתה מצפה לו ואינה מתאימה לתזונה שאתה מתכנן. ניתן להתחזק מאוד ולגדול בהרבה מאוד תכניות אימון, אך חשוב שהתכנית תתאים למטרה. ב-ss אתה עלול למצא עצמך מתייאש מהר מאוד עקב המראה במידה והצריכה הקלורית תביא להשמנה ולחילופין, עקב התקדמות איטית מדי בעקבות הניסיון להתקרב לנייטרלי.
ניתן להתבסס על תרגילים מורכבים וליצור אימון מתאים יותר גם ללא SS שפשוט לא תואמת את מטרותיך.

תודה על התשובה.

תוכנית בסגנון FBW או Push & Pull למשל ?
שתתבסס על תרגילים מורכבים בעיקר?

תודה על התשובה.

תוכנית בסגנון FBW או Push & Pull למשל ?
שתתבסס על תרגילים מורכבים בעיקר?
FBW עמוסה מדי לטעמי. אם המראה חשוב אני לא רואה מניעה מפיצול, כל עוד יש מורכבים בפנים. אני לא רואה טעם לבצע 3X סקוואט בשבוע למראה כללי טוב. אילו היית מגדיר את הצורך בכח והתחזקות, להרים כבד מאוד יהיה המראה אשר יהיה, הייתי אומר ניחא. אבל באופן די ברור אתה מעוניין במראה מאסיבי, מאוזן (חלק עליון, ידיים) ומוצק. לשם כך יש צורך בנפח מתאים גם עבור פלג הגוף העליון.
נסה להרכיב, או מצא תכנית המחזיקה במספר מצומצם של תרגילים (אימון החזה שלי לצורך העניין מכיל רק בנץ' עם תוספת של פרפר עם דמבלים או מקבילים עם משקל ולאחר מכן טרייספס עם לחיצה צרפתית ועוד תוספת קטנה - לצורך המחשה). התרגיל המרכזי הוא בסיסי, בתוספת של תרגיל נוסף מינורי (להשלמה) שיכול להיות יותר מבודד. נפח באימון הוא אלמנט מאוד אינדיבידואלי ואופן הפיצול תלוי בו מאוד.
כך תוכל אולי להוסיף עוד אימון בשבוע ועדיין להגיע לזמן התאוששות מספק.

טום אחרי מה שקראתי עכשיו אני מחזיק מימך עוד יותר מי מה שהחזקתי .
גם פגז בתמונות גם מרים כבד וכמעט יכול להיות אנדריולוג .
ועכשיו גם - מנהל שלא ישר אומר ss ss ss . סחתיין

@BODYBUILDER כל הפוסט הזה מתייחס האם ss מתאים לכל אחד, התשובה היא כמובן 'לא'
אבל מי שכן יכול להרשות לעצמו לעשות ss, זה יהיה חבל שלא לעשות אותה כי בהרבה תוכניות בעיקר כאלה שמקבלים בחדר הכושר קל מאוד לדשדש במקום במשך שנים.
אני לא מזלזל מתופעת הלוואי של ההשמנה שהפריעה גם לי. אבל מי שיתחיל עכשיו (ספטמבר) תוכנית מסה, יוכל די בקלות להיות חטוב לקיץ.
עוד נקודה שחשוב לדעת זה שצריך להתאים את הקלוריות להתקדמות, בתחילת התוכנית מורידים את משקלי העבודה ל 70-80% בתקופה הזאת העודף הקלורי צריך להיות מינימאלי וגם בהמשך לזכור כי לא כל תקיעה במשקלים נובעת מחוסר קלוריות

@BODYBUILDER כל הפוסט הזה מתייחס האם ss מתאים לכל אחד, התשובה היא כמובן 'לא'
אבל מי שכן יכול להרשות לעצמו לעשות ss, זה יהיה חבל שלא לעשות אותה כי בהרבה תוכניות בעיקר כאלה שמקבלים בחדר הכושר קל מאוד לדשדש במקום במשך שנים.
אני לא מזלזל מתופעת הלוואי של ההשמנה שהפריעה גם לי. אבל מי שיתחיל עכשיו (ספטמבר) תוכנית מסה, יוכל די בקלות להיות חטוב לקיץ.
עוד נקודה שחשוב לדעת זה שצריך להתאים את הקלוריות להתקדמות, בתחילת התוכנית מורידים את משקלי העבודה ל 70-80% בתקופה הזאת העודף הקלורי צריך להיות מינימאלי וגם בהמשך לזכור כי לא כל תקיעה במשקלים נובעת מחוסר קלוריות
אין ספק ש-ss היא התכנית שתעניק גדילה מיטבית למתאמן מתחיל. התכנית פשוט אינה מתאימה לפותח הפוסט.

FBW עמוסה מדי לטעמי. אם המראה חשוב אני לא רואה מניעה מפיצול, כל עוד יש מורכבים בפנים. אני לא רואה טעם לבצע 3X סקוואט בשבוע למראה כללי טוב. אילו היית מגדיר את הצורך בכח והתחזקות, להרים כבד מאוד יהיה המראה אשר יהיה, הייתי אומר ניחא. אבל באופן די ברור אתה מעוניין במראה מאסיבי, מאוזן (חלק עליון, ידיים) ומוצק. לשם כך יש צורך בנפח מתאים גם עבור פלג הגוף העליון.
נסה להרכיב, או מצא תכנית המחזיקה במספר מצומצם של תרגילים (אימון החזה שלי לצורך העניין מכיל רק בנץ' עם תוספת של פרפר עם דמבלים או מקבילים עם משקל ולאחר מכן טרייספס עם לחיצה צרפתית ועוד תוספת קטנה - לצורך המחשה). התרגיל המרכזי הוא בסיסי, בתוספת של תרגיל נוסף מינורי (להשלמה) שיכול להיות יותר מבודד. נפח באימון הוא אלמנט מאוד אינדיבידואלי ואופן הפיצול תלוי בו מאוד.
כך תוכל אולי להוסיף עוד אימון בשבוע ועדיין להגיע לזמן התאוששות מספק.

מה סגנון ההתקדמות שאתה מנסה להקפיד אליו בתוכנית שלך ?

אישית התקדמתי יפה מאוד בתוכנית בלי להשמין ובלי פלוס קלורי. בשלבים מאוחרים יותר שלה עברתי לפלוס קלורי מתון של מאות קלוריות ומאז אני עדיין מתקדם בתוכנית. לכן מה שתום אומר לא מתיישב לי. יכול להיות שלא אגיע רחוק כמו מישהו בפלוס קלורי של 1000 קלוריות - אבל מה זה משנה? אני יכול לעבור תוכנית ברגע שאגיע לשלב שאני לא רוצה להעלות את הקלוריות...

@Yardeni ל SS יש כללים ברורים לגבי ההתקדמות במשקלים בכל תרגיל כולל הנחיה מה לעשות כשנתקעים.
אם לא עומדים בכללים אז לא ממש עושים SS ובהחלט יכול להיות שתוכנית אחרת תביא אותך להתקדמות מהירה יותר

אישית התקדמתי יפה מאוד בתוכנית בלי להשמין ובלי פלוס קלורי. בשלבים מאוחרים יותר שלה עברתי לפלוס קלורי מתון של מאות קלוריות ומאז אני עדיין מתקדם בתוכנית. לכן מה שתום אומר לא מתיישב לי. יכול להיות שלא אגיע רחוק כמו מישהו בפלוס קלורי של 1000 קלוריות - אבל מה זה משנה? אני יכול לעבור תוכנית ברגע שאגיע לשלב שאני לא רוצה להעלות את הקלוריות...
אחד המאפיינים הבולטים ביותר במקרה שלך, הוא שאתה אתה. כלומר אתה מקרה פרטי...
יתכן שאתה מתאמן מאוד מתחיל כך שכמעט כל אימון ובוודאי כזה הכולל מורכבים יעניק לך גדילה עדיפה. מרבית המבצעים SS (סטטיסטיקה), יתקשו מאוד להמשיך ולהתקדם ב-SS ללא פלוס קלורי משמעותי שייאפשר גדילת שריר שתתמוך בהתחזקות וכשקיימת עלייה מתמדת במסת שריר ופלוס קלורי משמעותי גם העלייה בשומן משמעותית יותר ואכן מרבית המבצעים SS בהתמדה חווים תוך כדי התחזקות וגדילה גם השמנה ניכרת יותר. לרוב המתאמנים המתמידים זה פחות איכפת כשהתגמול הוא בהתחזקות בתרגילים הבסיסיים.
מעבר לכך, המבנה והאופי של SS מביא לקיפוח מסויים של פלג הגוף העליון והידיים בעיניי רבים. זה כבר נושא אחר...

מרבית המבצעים SS (סטטיסטיקה), יתקשו מאוד להמשיך ולהתקדם ב-SS ללא פלוס קלורי משמעותי שייאפשר גדילת שריר שתתמוך בהתחזקות וכשקיימת עלייה מתמדת במסת שריר ופלוס קלורי משמעותי גם העלייה בשומן משמעותית יותר ואכן מרבית המבצעים SS בהתמדה חווים תוך כדי התחזקות וגדילה גם השמנה ניכרת יותר.
איך זו בעייה?
בכל עלייה במסת שריר יש גם עלייה בשומן, והאחוזים של השריר VS שומן מתוך העלייה לא באמת משתנים אם זה +500 או +1000 (בהנחה שב+1000 אתה גם עושה SS ומוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט שלך בשבוע וכו')
ככה שאתה פשוט עושה את התהליך יותר מהר, זה לא הופך אותו לפחות טוב.

מעבר לכך, המבנה והאופי של SS מביא לקיפוח מסויים של פלג הגוף העליון והידיים בעיניי רבים. זה כבר נושא אחר...
זה בגלל שמבחינת החברה כיום הידיים צריכות להיות בגודל של הרגליים, מה שפיזיולוגית ולוגית מאוד לא נכון. צ'ין אפס פעמיים בשבוע זה לגמרי מספיק לעבודה על שריר כל כך קטן כמו הבייספס, שמשום מה הוא מועדף על המון אנשים על פני שרירים הרבה יותר גדולים ומשמעותיים - כפי שציינת, פלג הגוף התחתון.
והשרירים הגדולים והחשובים של פלג הגוף העליון לא מוזנחים בכלל, גם הפרס, הבנץ', הדדליפט, המקבילים והצ'ין אפס מביאים אותם לידי ביטוי בצורה מצויינת. פשוט רק הבייספס שזה שריר מאוד קטן (שמקבל עבודה בהתאם) זה משהו שלא בא לאנשים מסויימים בטוב, אבל הבעייה היא לא בתוכנית אלא בראש של האנשים - זה לא שריר שצריך לעבוד כמו פלג הגוף התחתון.

איך זו בעייה?
בכל עלייה במסת שריר יש גם עלייה בשומן, והאחוזים של השריר VS שומן מתוך העלייה לא באמת משתנים אם זה +500 או +1000 (בהנחה שב+1000 אתה גם עושה SS ומוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט שלך בשבוע וכו')

זה בגלל שמבחינת החברה כיום הידיים צריכות להיות בגודל של הרגליים, מה שפיזיולוגית ולוגית מאוד לא נכון. צ'ין אפס פעמיים בשבוע זה לגמרי מספיק לעבודה על שריר כל כך קטן כמו הבייספס, שמשום מה הוא מועדף על המון אנשים על פני שרירים הרבה יותר גדולים ומשמעותיים - כפי שציינת, פלג הגוף התחתון.
והשרירים הגדולים והחשובים של פלג הגוף העליון לא מוזנחים בכלל, גם הפרס, הבנץ', הדדליפט, המקבילים והצ'ין אפס מביאים אותם לידי ביטוי בצורה מצויינת. פשוט רק הבייספס שזה שריר מאוד קטן (שמקבל עבודה בהתאם) זה משהו שלא בא לאנשים מסויימים בטוב, אבל הבעייה היא לא בתוכנית אלא בראש של האנשים - זה לא שריר שצריך לעבוד כמו פלג הגוף התחתון.
התהליך פחות טוב אם המתאמן לא יתמיד בו.
גם לגבי עניין הידיים אני מסכים. אבל אם זו המטרה...

איך זו בעייה?

הבעיה עם בנץ' ופרס (לא מחשיב את הדדליפט כי אני מדבר על הפרונט) זה שזה שני תרגילים שנתקעים בהם מהר מאוד, ועם כל הריסטים שבעולם עדיין קשה מאוד להתקדם. בניגוד לרגליים ופלג גוף תחתון, שאתה באופן גורף תוכל לדעת מי מרים כבד (מתאמן כוח) ומי לא, בפלג גוף עליון זה לא בדיוק עובד ככה, ובמקרים רבים אפילו הפוך.
אז בהנחה שהמטרה היא לא ליפטינג נטו, יש מקום לעוד נפח בפלג גוף עליון - פשוט כי זה מבחן התוצאה.
ולפני שתקפוץ, כל עוד יש התקדמות ליניארית בתרגילים (בנץ', פרס) אז כמובן שאין סיבה להוסיף עוד נפח...

איך זו בעייה?

מתי האחוזים כן משתנים? מהו הגבול?

הבעיה עם בנץ' ופרס (לא מחשיב את הדדליפט כי אני מדבר על הפרונט) זה שזה שני תרגילים שנתקעים בהם מהר מאוד, ועם כל הריסטים שבעולם עדיין קשה מאוד להתקדם. בניגוד לרגליים ופלג גוף תחתון, שאתה באופן גורף תוכל לדעת מי מרים כבד (מתאמן כוח) ומי לא, בפלג גוף עליון זה לא בדיוק עובד ככה, ובמקרים רבים אפילו הפוך.
אז בהנחה שהמטרה היא לא ליפטינג נטו, יש מקום לעוד נפח בפלג גוף עליון - פשוט כי זה מבחן התוצאה.
ולפני שתקפוץ, כל עוד יש התקדמות ליניארית בתרגילים (בנץ', פרס) אז כמובן שאין סיבה להוסיף עוד נפח...
וכאן כנראה החיסרון העיקרי ב-SS. פלג הגוף העליון לא מתפתח במידה שווה לרוב. מקשה את ההתמדה על מתאמנים שאינם מתאמני כח.

התהליך פחות טוב אם המתאמן לא יתמיד בו.
זה תקף לכל תוכנית

גם לגבי עניין הידיים אני מסכים. אבל אם זו המטרה...
אני חושב שאם זו המטרה אז צריך לטפל בזה ולשנות את זה. להגיד שהמטרה שלי היא להיות מסוגל לשבור לעצמי את הרגל ואז להצליח בגלל ש"זו המטרה" לא הופך אותה למוצדקת.
ואני לא נגד ידיים גדולות, אבל זה בשום פנים ואופן לא צריך לבוא לפני הרגליים. וזה משהו שהמון אנשים טועים בו. בשורה התחתונה מי שיש לו סקוואט של 200 קילו, יהיה לו מאוד קל להשיג ידיים גדולות. והוא לא יצטרך הרבה מעבר לתרגילים המרכזיים + תרגילי העזר שיש בSS.

לא מסכים איתך בכלל.
בלחיצות הרבה יותר נדיר לראות "שחיפים" שמרימים כבד, בניגוד לדדליפט למשל. הלחיצות יותר מושפעות ממסת שריר.

אגב, למקרה שזה עדיין לא ברור למישהו - בSS יש תרגילי עזר, ולא מעט, ולפלג הגוף העליון. צ'ין אפס, מקבילים, עבודה ישירה על הטרייספס, מתח וכו' הם תרגילים מצויינים שמסייעים מאוד ללחיצות, בין היתר בכך שהם מסייעים להיפרטרופיה.

מתי האחוזים כן משתנים? מהו הגבול?
שאלה טובה. לא יודע. אבל כנראה שזה תלוי בקצב ההתקדמות באימונים - כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, יש לך פוטנציאל לגדול בכל יום בשבוע הזה (=להיות בפלוס קלורי גבוה יותר ולהשמין פחות), יותר ממה שהיה לך אם היית מוסיף לסקוואט קילו בחודש.
כשמוסיפים 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, זה לא רלוונטי, עדיף לאכול מעל ההמלצות ה"רגילות" על מנת לנצל את העלייה במסת השריר בצורה האידיאלית והמיטבית, בזמן הקצר ביותר, ובזמן היחיד שבו תוכל לגדול בכזה קצב (מתאמן מתקדם גדל לאט יותר ממתאמן מתחיל, כמובן).
כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, אתה צריך לעשות הכל על מנת לא לגרום לזה להפסיק לקרות. גם אם זה יעלה לך בעוד קצת מסת שומן. להוריד את זה זה תהליך מהיר ודיי קל (כשכבר יש לך מסת שריר - לחטב כשאתה שוקל 60 על גובה 1.75 זה כבר קשה ומרעיב).

בשורה התחתונה מי שיש לו סקוואט של 200 קילו, יהיה לו מאוד קל להשיג ידיים גדולות. והוא לא יצטרך הרבה מעבר לתרגילים המרכזיים + תרגילי העזר שיש בSS.
אני חושב שאתה טועה פה, יש פה לא מעט אנשים (אני נזהר מלהגיד רוב, למרות שזה כנראה המצב), עם איזה דדליפט של 200 קילו, אבל עם ידיים של מישהו שלא נראה שמתאמן בכלל. אתה חושב שאותם אנשים לא רוצים להראות יותר שריריים? חרטא.

איך זו בעייה?

סליחה על הבורות אבל איך 1000 ו 500 יביאו לאותה כמות מסת שריר ? לבן אדם שהוא לא מוזרק ממה שאני הבנתי וקראתי בהמון מקומות, המקסימום שמתאמן יכול להגיעה אליו זה קילו שריר בחודש, שזה בכללי 200-300 מעל התחזוקה בגלל שזה לא הכי ריאלי ממליצים 500
אבל להגיד ש 1000 יביא לאותה תוצאה ? באמת ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית