ייעוץ SS -מתאימה לכל מתאמן?

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
בעוד כחודש אולי טיפה יותר אני מסיים את החיטוב וחשבתי אולי להתחיל SS
אבל אקדים ואומר שאני מתכנן מסה ארוכה ונקייה עם פלוס קלורי של עד 200 כדי לעלות כמה שפחות באחוזי השומן.
האם SS במצב כזה תיהיה אפקטיבית מבחינת קצב העלייה במשקלים ובמסה?

כיום אני לא עשה סקוואטים רגילים (עושה בסמית') כי לא הצלחתי ממש כמו שצריך..אז בזה אני בטוח שאתקדם,
דדליפט לא עשיתי מעל שנה בגלל פציעה בגב אז גם אתקדם..
אבל בבנצ' אני כיום דוחק 75 ק"ג ב 5 חזרות ( 3 סטים ) בזמן החיטוב..במסה אני דוחק טיפה יותר.
פרס 45 ק"ג.

ובכלל, כשעושים מסה נקייה ככל האפשר.. עד כמה מידת ההתקדמות היא איטית?

תודה לעונים 😃

אגב, אם זה משנה משהו אז המשקל הסופי יהיה 69-70 ו 12 א.ש

זה תקף לכל תוכנית

אני חושב שאם זו המטרה אז צריך לטפל בזה ולשנות את זה. להגיד שהמטרה שלי היא להיות מסוגל לשבור לעצמי את הרגל ואז להצליח בגלל ש"זו המטרה" לא הופך אותה למוצדקת.
ואני לא נגד ידיים גדולות, אבל זה בשום פנים ואופן לא צריך לבוא לפני הרגליים. וזה משהו שהמון אנשים טועים בו. בשורה התחתונה מי שיש לו סקוואט של 200 קילו, יהיה לו מאוד קל להשיג ידיים גדולות. והוא לא יצטרך הרבה מעבר לתרגילים המרכזיים + תרגילי העזר שיש בSS.

לא מסכים איתך בכלל.
בלחיצות הרבה יותר נדיר לראות "שחיפים" שמרימים כבד, בניגוד לדדליפט למשל. הלחיצות יותר מושפעות ממסת שריר.

אגב, למקרה שזה עדיין לא ברור למישהו - בSS יש תרגילי עזר, ולא מעט, ולפלג הגוף העליון. צ'ין אפס, מקבילים, עבודה ישירה על הטרייספס, מתח וכו' הם תרגילים מצויינים שמסייעים מאוד ללחיצות, בין היתר בכך שהם מסייעים להיפרטרופיה.

שאלה טובה. לא יודע. אבל כנראה שזה תלוי בקצב ההתקדמות באימונים - כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, יש לך פוטנציאל לגדול בכל יום בשבוע הזה (=להיות בפלוס קלורי גבוה יותר ולהשמין פחות), יותר ממה שהיה לך אם היית מוסיף לסקוואט קילו בחודש.
כשמוסיפים 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, זה לא רלוונטי, עדיף לאכול מעל ההמלצות ה"רגילות" על מנת לנצל את העלייה במסת השריר בצורה האידיאלית והמיטבית, בזמן הקצר ביותר, ובזמן היחיד שבו תוכל לגדול בכזה קצב (מתאמן מתקדם גדל לאט יותר ממתאמן מתחיל, כמובן).
כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, אתה צריך לעשות הכל על מנת לא לגרום לזה להפסיק לקרות. גם אם זה יעלה לך בעוד קצת מסת שומן. להוריד את זה זה תהליך מהיר ודיי קל (כשכבר יש לך מסת שריר - לחטב כשאתה שוקל 60 על גובה 1.75 זה כבר קשה ומרעיב).
עניין ההתמדה באמת נכון לכל תכנית. ספציפית לגבי פותח הפוסט יהיה לו קשה יותר להתמיד ב- SS.
בנוגע ל"מטרה", צריך כמובן לכבד מטרות של אחרים ביחוד אם הם בגדר ה"על טעם וריח". אם מתאמן מעדיף פלג גוף עליון מאסיבי וידיים ענקיות זו זכותו.
השורה התחתונה היא שההשקעה בסקוואט ב-SS גבוהה מאוד ובבנץ/פרס פחות, יתכן שמרבית התאמנים בתכנית מרוצים מכך ומזניחים במכוון את פלג הגוף העליון (בפרט הפרונט והידיים) או מתוך נימוק אחר סביר יותר או פחות. כך או אחרת, מרבית מתאמני התכנית סובלים מפער גבוה בין הסקוואט ללחיצות ואף יותר מכך במראה הרגליים לעומת פלג הגוף העליון.

איך זו בעייה?
בכל עלייה במסת שריר יש גם עלייה בשומן, והאחוזים של השריר VS שומן מתוך העלייה לא באמת משתנים אם זה +500 או +1000 (בהנחה שב+1000 אתה גם עושה SS ומוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט שלך בשבוע וכו')
ככה שאתה פשוט עושה את התהליך יותר מהר, זה לא הופך אותו לפחות טוב.

זה בגלל שמבחינת החברה כיום הידיים צריכות להיות בגודל של הרגליים, מה שפיזיולוגית ולוגית מאוד לא נכון. צ'ין אפס פעמיים בשבוע זה לגמרי מספיק לעבודה על שריר כל כך קטן כמו הבייספס, שמשום מה הוא מועדף על המון אנשים על פני שרירים הרבה יותר גדולים ומשמעותיים - כפי שציינת, פלג הגוף התחתון.
והשרירים הגדולים והחשובים של פלג הגוף העליון לא מוזנחים בכלל, גם הפרס, הבנץ', הדדליפט, המקבילים והצ'ין אפס מביאים אותם לידי ביטוי בצורה מצויינת. פשוט רק הבייספס שזה שריר מאוד קטן (שמקבל עבודה בהתאם) זה משהו שלא בא לאנשים מסויימים בטוב, אבל הבעייה היא לא בתוכנית אלא בראש של האנשים - זה לא שריר שצריך לעבוד כמו פלג הגוף התחתון.
היה לך פעם ניסיון עם פלוס של 1000 ופלוס של 500 ופלוס של 200 ? אם כן אני לא מבין איך אתה אומר שהאחוזים של שומן VS שריר לא משתנים (יש כאלה שהמספרים אצלם יהיו יותר גדולים ואפילו עם פלוס של 1000 הם יגדלו נקי ולאט אבל נשים אותם בצד)
ברגע שאתה נותן פלוס קלורי גדול ממה שהגוף צריך בשביל לבנות את הכמות המסויימת של השריר שהוא יכול לבנות באותו זמן אז העודף נאגר כשומן אבל הוא כן יעזור לך להתאוששות של הגוף (העוד קלוריות האלה) וכתוצאה מכך אתה תתקדם יותר מהר במשקלים אבל תשמין יותר

אני חושב שאתה טועה פה, יש פה לא מעט אנשים (אני נזהר מלהגיד רוב, למרות שזה כנראה המצב), עם איזה דדליפט של 200 קילו, אבל עם ידיים של מישהו שלא נראה שמתאמן בכלל. אתה חושב שאותם אנשים לא רוצים להראות יותר שריריים? חרטא.
אין להם ידיים גדולות מסיבה אחת: הם לא עושים כלום בשביל שהן יהיו גדולות. או שהם נשארים בקטגוריית משקל 67 ששם הם לעולם לא יהיו גדולים, או שהם לא מאמנים את הידיים מעבר לכמה צ'ינאפס פעם בשבוע. בSS יש לך צ'ינאפס 1.5 פעמים בשבוע, עם משקל שעולה בהדרגה. על מנת להמשיך להצליח להתקדם כל כך מהר, בדיוק כמו בסקוואט וכו', מסת השריר שם צריכה לעלות. אין מנוס.

סליחה על הבורות אבל איך 1000 ו 500 יביאו לאותה כמות מסת שריר ? לבן אדם שהוא לא מוזרק ממה שאני הבנתי וקראתי בהמון מקומות, המקסימום שמתאמן יכול להגיעה אליו זה קילו שריר בחודש, שזה בכללי 200-300 מעל התחזוקה בגלל שזה לא הכי ריאלי ממליצים 500
אבל להגיד ש 1000 יביא לאותה תוצאה ? באמת ?
קראת מה כתבתי או שסתם הגבת באקראי? מי אמר ש+1000 ו+500 יביאו לאותה עלייה במשקל ו\או במסת שריר?
וה"ממליצים" טועים בהמלצתם.

עניין ההתמדה באמת נכון לכל תכנית. ספציפית לגבי פותח הפוסט יהיה לו קשה יותר להתמיד ב- SS.
סבבה, אני לא אומר שהתוכנית קלה. בשביל תוצאות טובות צריך לעבוד קשה, ואני בעד.

בנוגע ל"מטרה", צריך כמובן לכבד מטרות של אחרים ביחוד אם הם בגדר ה"על טעם וריח". אם מתאמן מעדיף פלג גוף עליון מאסיבי וידיים ענקיות זו זכותו.
אין בעייה לכבד - אבל לבוא למכור למישהו תוכנית שיש בה נפח לבייספס כמו לגלוטאוס מקסימוס, לצערי, זה לעשות עבודה לא טובה כמאמן. יש גם מתאמנים שבאים אלי ואומרים לי שהם רוצים להשתפר בענף מסויים ומבקשים עזרה באימוני גמישות או דברים לא רלוונטיים אחרים (בשבילם). זה המקום שלי, כמאמן, לתקן אותם על טעותם, ולתת להם את מה שהם באמת צריכים.
ואין מישהו בעולם שבאמת צריך ידיים בגודל של הרגליים. זה לא תקין, זה לא מאוזן, זה מגוחך, וזה לא מה שצריך לשאוף אליו. אם מישהו שואף לזה (ויש כאלה) - אני כמאמן, אתקן אותו.

השורה התחתונה היא שההשקעה בסקוואט ב-SS גבוהה מאוד ובבנץ/פרס פחות, יתכן שמרבית התאמנים בתכנית מרוצים מכך ומזניחים במכוון את פלג הגוף העליון (בפרט הפרונט והידיים) או מתוך נימוק אחר סביר יותר או פחות. כך או אחרת, מרבית מתאמני התכנית סובלים מפער גבוה בין הסקוואט ללחיצות ואף יותר מכך במראה הרגליים לעומת פלג הגוף העליון.
למה בסקוואט ההשקעה גדולה יותר מבלחיצות? או בפלג גוף תחתון גדולה יותר מבעליון?
בכל אימון יש לך סקוואט (תחתון) + לחיצה (עליון) + משיכה (פעם דדליפט שזה באמצע ופעם מתח\צ'ין אפס שזה עליון) + תרגיל עזר (עליון)

הכל באותו נפח, 3X5, חוץ מהדדליפט שהוא 1X5, והנפח לא "נלקח" מהעליון אלא מתרגיל שהוא גם וגם בתכלס. אה, ובתרגילי עזר הנפח גבוה יותר.

אז איך אפשר לטעון שההשקעה בפלג הגוף התחתון גדולה יותר מבעליון?
הבעייה היא שוב, בחברה, רואים בן אדם עם רגליים יותר גדולות מהידיים ובמקום להבין שהוא מאוזן, חושבים שיש לו ידיים קטנות. כשבפועל עובדים בSS יותר על פלג הגוף העליון.

היה לך פעם ניסיון עם פלוס של 1000 ופלוס של 500 ופלוס של 200 ? אם כן אני לא מבין איך אתה אומר שהאחוזים של שומן VS שריר לא משתנים (יש כאלה שהמספרים אצלם יהיו יותר גדולים ואפילו עם פלוס של 1000 הם יגדלו נקי ולאט אבל נשים אותם בצד)
אתה מדבר באוויר
בפלוס 1000 עם תוכנית שבה אתה מוסיף 7.5 ק"ג בשבוע לסקוואט, אתה עולה כמו ב+500 במסת שריר מבחינת אחוזים. הסברתי על זה בתגובה הקודמת, תזכורת:
שאלה טובה. לא יודע. אבל כנראה שזה תלוי בקצב ההתקדמות באימונים - כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, יש לך פוטנציאל לגדול בכל יום בשבוע הזה (=להיות בפלוס קלורי גבוה יותר ולהשמין פחות), יותר ממה שהיה לך אם היית מוסיף לסקוואט קילו בחודש.
כשמוסיפים 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, זה לא רלוונטי, עדיף לאכול מעל ההמלצות ה"רגילות" על מנת לנצל את העלייה במסת השריר בצורה האידיאלית והמיטבית, בזמן הקצר ביותר, ובזמן היחיד שבו תוכל לגדול בכזה קצב (מתאמן מתקדם גדל לאט יותר ממתאמן מתחיל, כמובן).
כשאתה מוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט בשבוע, אתה צריך לעשות הכל על מנת לא לגרום לזה להפסיק לקרות. גם אם זה יעלה לך בעוד קצת מסת שומן. להוריד את זה זה תהליך מהיר ודיי קל (כשכבר יש לך מסת שריר - לחטב כשאתה שוקל 60 על גובה 1.75 זה כבר קשה ומרעיב).

ברגע שאתה נותן פלוס קלורי גדול ממה שהגוף צריך בשביל לבנות את הכמות המסויימת של השריר שהוא יכול לבנות באותו זמן אז העודף נאגר כשומן אבל הוא כן יעזור לך להתאוששות של הגוף (העוד קלוריות האלה) וכתוצאה מכך אתה תתקדם יותר מהר במשקלים אבל תשמין יותר
איך יתכן שקלוריות שהולכות אך ורק למאגרי השומן יסייעו בהתאוששות?
רמז - הן לא. השלם את החסר: מה שעוזר בהתאוששות, מחזק אותך. ומה שמחזק אותך בזמן שאתה עולה במשקל _______

בקיצור, אתה חייב להפסיק להפריד בין כוח ומסת שריר כאילו אין שום קשר ביניהם. זה אמנם מה שבילדרים ימכרו לך, אבל הם טועים, וזה לא מקרי שרוני קולמן מאוד חזק.

איך זו בעייה?
בכל עלייה במסת שריר יש גם עלייה בשומן, והאחוזים של השריר VS שומן מתוך העלייה לא באמת משתנים אם זה +500 או +1000 (בהנחה שב+1000 אתה גם עושה SS ומוסיף 7.5 ק"ג לסקוואט שלך בשבוע וכו')
ככה שאתה פשוט עוש
אין להם ידיים גדולות מסיבה אחת: הם לא עושים כלום בשביל שהן יהיו גדולות. או שהם נשארים בקטגוריית משקל 67 ששם הם לעולם לא יהיו גדולים, או שהם לא מאמנים את הידיים מעבר לכמה צ'ינאפס פעם בשבוע. בSS יש לך צ'ינאפס 1.5 פעמים בשבוע, עם משקל שעולה בהדרגה. על מנת להמשיך להצליח להתקדם כל כך מהר, בדיוק כמו בסקוואט וכו', מסת השריר שם צריכה לעלות. אין מנוס.

קראת מה כתבתי או שסתם הגבת באקראי? מי אמר ש+1000 ו+500 יביאו לאותה עלייה במשקל ו\או במסת שריר?
וה"ממליצים" טועים בהמלצתם.
.

רשמתה שאין שינוי בהבדל באחוזים בין שריר ושומן
אולי לא רשמתי נכון אבל אתה באמת חושב שמסת השריר תיהיה יותר גדולה ב 1000 מאשר ב 500 ? לפי הידע שלי ניראה לי ב 1000 זה רק יהיה תוספת שומן לא ?
אשמח אם תוכל להסביר יותר בנושא הזה תודה

אתה מתעסק בשטויות מבחינת היחס שומן/שריר.
מה ש @Beast and cheat מתכוון זה כאשר אתה מתאמן קשה (באמת) ומתקדם במשקלי עבודה, אתה צריך את הקלוריות האלה לצורך ההתאוששות.
הטעות הנפוצה היא לדחוף הרבה קלוריות בהתחלה כאשר אין בהן צורך.

אתה מדבר באוויר
בפלוס 1000 עם תוכנית שבה אתה מוסיף 7.5 ק"ג בשבוע לסקוואט, אתה עולה כמו ב+500 במסת שריר מבחינת אחוזים. הסברתי על זה בתגובה הקודמת, תזכורת:

איך יתכן שקלוריות שהולכות אך ורק למאגרי השומן יסייעו בהתאוששות?
רמז - הן לא. השלם את החסר: מה שעוזר בהתאוששות, מחזק אותך. ומה שמחזק אותך בזמן שאתה עולה במשקל _______

בקיצור, אתה חייב להפסיק להפריד בין כוח ומסת שריר כאילו אין שום קשר ביניהם. זה אמנם מה שבילדרים ימכרו לך, אבל הם טועים, וזה לא מקרי שרוני קולמן מאוד חזק.
טעות , מניסיון שלי ההבדל בין 1000 ל 500 מבחינת מסת שריר הוא לא גבוהה ואתה עולה יותר שומן , בפלוס קלורי יותר קטן אתה תעלה יותר אחוזים של שריר זאת עובדה ,
יש קשר בין כוח למסת שריר אבל ממש לא כמו שאתה מתאר , אתה יכול להתחזק ולעלות מעט מסת שריר והרבה שומן , זה קורה

רשמתה שאין שינוי בהבדל באחוזים בין שריר ושומן
אולי לא רשמתי נכון אבל אתה באמת חושב שמסת השריר תיהיה יותר גדולה ב 1000 מאשר ב 500 ? לפי הידע שלי ניראה לי ב 1000 זה רק יהיה תוספת שומן לא ?
אשמח אם תוכל להסביר יותר בנושא הזה תודה
אם ב+1000 עולים קילו בשבוע וב+500 עולים חצי קילו בשבוע, והאחוזים של מסת השריר מתוך המשקל שעולים זהים, איפה עולים יותר מסת שריר?
ולא, אין "מספר קסם" שממנו עולים רק שומן.

טעות , מניסיון שלי ההבדל בין 1000 ל 500 מבחינת מסת שריר הוא לא גבוהה ואתה עולה יותר שומן , בפלוס קלורי יותר קטן אתה תעלה יותר אחוזים של שריר זאת עובדה ,
יש קשר בין כוח למסת שריר אבל ממש לא כמו שאתה מתאר , אתה יכול להתחזק ולעלות מעט מסת שריר והרבה שומן , זה קורה
ה"עובדה" שעליה אתה מדבר, היא לא עובדה. זו עובדה כאשר מתאמנים גרוע, אבל כשמתאמנים טוב (למשל SS, שבה משקלי העבודה בתרגילים המרכזיים עולים כל אימון), אז ממש לא. אפשר להתווכח על זה כמה שאתה רוצה, אבל השורה התחתונה היא שה"מקסימום שריר" שאפשר לעלות בזמן מסויים שלפיו ההמלצות של ה+500 קיימות, הופרך מזמן בעולם המציאות, אם אתה רוצה כנס ללוגים בפורום SS ובפרט חפש את הדיון בפורום של ריפטו על מתאמן בשם Zach.

השורה התחתונה היא שאין מספר קסם כזה. משלב מסויים כנראה שהאחוזים משתנים לרעת מסת השריר, אבל עדיין הסה"כ של מסת השריר גדול יותר בפלוס קלורי יותר גבוה.

אם ב+1000 עולים קילו בשבוע וב+500 עולים חצי קילו בשבוע, והאחוזים של מסת השריר מתוך המשקל שעולים זהים, איפה עולים יותר מסת שריר?
ולא, אין "מספר קסם" שממנו עולים רק שומן.

ה"עובדה" שעליה אתה מדבר, היא לא עובדה. זו עובדה כאשר מתאמנים גרוע, אבל כשמתאמנים טוב (למשל SS, שבה משקלי העבודה בתרגילים המרכזיים עולים כל אימון), אז ממש לא. אפשר להתווכח על זה כמה שאתה רוצה, אבל השורה התחתונה היא שה"מקסימום שריר" שאפשר לעלות בזמן מסויים שלפיו ההמלצות של ה+500 קיימות, הופרך מזמן בעולם המציאות, אם אתה רוצה כנס ללוגים בפורום SS ובפרט חפש את הדיון בפורום של ריפטו על מתאמן בשם Zach.

השורה התחתונה היא שאין מספר קסם כזה. משלב מסויים כנראה שהאחוזים משתנים לרעת מסת השריר, אבל עדיין הסה"כ של מסת השריר גדול יותר בפלוס קלורי יותר גבוה.
אני רואה אנשים שמעלים לפני ואחרי SS שלקח נניח 4 חודשים ? , הם העלו הרבה שומן ויחסית קצת מסת שריר , אני בטוח שהכמות מסת שריר שהם העלו אפשרית להשגה על ידי אימונים עם קצת יותר נפח ופלוס קלורי קטן יותר עם הרבה פחות שומן (ועם הרבה פחות העלאה במשקלי עבודה כמובן) באותה תקופת זמן נגיד

אפשר להתווכח על זה כמה שאתה רוצה, אבל השורה התחתונה היא שה"מקסימום שריר" שאפשר לעלות בזמן מסויים שלפיו ההמלצות של ה+500 קיימות, הופרך מזמן בעולם המציאות, אם אתה רוצה כנס ללוגים בפורום SS ובפרט חפש את הדיון בפורום של ריפטו על מתאמן בשם Zach.

מה Zach הזה בדיוק מוכיח?

אני רואה אנשים שמעלים לפני ואחרי SS שלקח נניח 4 חודשים ? , הם העלו הרבה שומן ויחסית קצת מסת שריר , אני בטוח שהכמות מסת שריר שהם העלו אפשרית להשגה על ידי אימונים עם קצת יותר נפח ופלוס קלורי קטן יותר עם הרבה פחות שומן (ועם הרבה פחות העלאה במשקלי עבודה כמובן) באותה תקופת זמן נגיד
אז אתה טועה, אתה פשוט רואה עלייה בשומן שמסתירה את מסת השריר ומתבלבל.
דוגמה שלי מהפעם הראשונה שעשיתי את התוכנית: https://www.lbs.co.il/threads/34598/

מה Zach הזה בדיוק מוכיח?
שהגבול למסת השריר שאפשר לעלות בזמן מסויים (ולכן צריך להכניס רק 200 \ 300 \ 500 מעל התחזוקה) הוא בולשיט.

אז אתה טועה, אתה פשוט רואה עלייה בשומן שמסתירה את מסת השריר ומתבלבל.
דוגמה שלי מהפעם הראשונה שעשיתי את התוכנית: https://www.lbs.co.il/threads/34598/

שהגבול למסת השריר שאפשר לעלות בזמן מסויים (ולכן צריך להכניס רק 200 \ 300 \ 500 מעל התחזוקה) הוא בולשיט.
כמה זמן בטוטאל התאמנת לאחר החיטוב ?

• פותח/ת השרשור
חברים, הויכוח מיותר.
יש כאלה שלא רוצים לא ליפטינג ולא בילדינג..
אני נטו עושה את זה מתוך אהבה לספורט וכתחביב עיקרי לשעות הפנאי.

השאיפה היא לא "להרים כמו שזכר אמור להרים" אלא להראות טוב,להרגיש טוב ולהתקדם לאט במשקלי עבודה עד האביב הבא (חיטוב).
תפסיקו להתנצח על מה יותר טוב.. כל אחד והמטרות שלו.

ואני ממש לא אוהב להיראות שמן (מעל 20 אחוזי שומן) , החיטוב אח"כ מתיש וארוך מידיי.
אני חושב שהדרך הכי נכונה לכל מתאמן היא "ניסוי וטעייה", אם אתבדה ואראה שאין כמעט התקדמות לא במשקלי עבודה ולא במסה בפלוס קלורי נמוך אז בסבב הבא אגדיל את הפלוס הקלורי ואולי גם אשנה לתוכנית כח.

אם בא לכם להמשיך להתווכח בכיף...אבל אני כבר קיבלתי החלטה.
תודה @Tom
😃

בפרסום של ריפטו על זאק הוא מציין עליה של משהו כמו 57% במסת שריר (אלא אם כן LBM לא מתכוון לשריר?).
אתה אומר שאם אני אוכל 8K קלוריות מעל הצריכה היומית ביום, שלפי הידוע לי אמורות להביא לעלייה של בערך קילוגרם משקל גוף ביום, במשך חודש ימים, ואוסיף למוט כל אימון את המשקל האופטימלי שאפשר להוסיף בSS, אני אסיים את החודש הזה עם 17 קילוגרם יותר שריר משהתחלתי?

ז
חברים, הויכוח מיותר.
יש כאלה שלא רוצים לא ליפטינג ולא בילדינג..
אני נטו עושה את זה מתוך אהבה לספורט וכתחביב עיקרי לשעות הפנאי.

השאיפה היא לא "להרים כמו שזכר אמור להרים" אלא להראות טוב,להרגיש טוב ולהתקדם לאט במשקלי עבודה עד האביב הבא (חיטוב).

ואני ממש לא אוהב להיראות שמן (מעל 20 אחוזי שומן) , החיטוב אח"כ מתיש וארוך מידיי.
אני חושב שהדרך הכי נכונה לכל מתאמן היא "ניסוי וטעייה", אם אתבדה ואראה שאין כמעט התקדמות לא במשקלי עבודה ולא במסה בפלוס קלורי נמוך אז בסבב הבא אגדיל את הפלוס הקלורי ואולי גם אשנה לתוכנית כח.

אם בא לכם להמשיך להתווכח בכיף...אבל אני כבר קיבלתי החלטה.
תודה @Tom
😃
הגישה די ברורה, גם מפוסטים קודמים... גם אני די דומה. העדיפות היא תמיד, בראש ובראשונה למה שניתן וכיף להתמיד בו. בהצלחה... 😃

בפרסום של ריפטו על זאק הוא מציין עליה של משהו כמו 57% במסת שריר (אלא אם כן LBM לא מתכוון לשריר?).
אתה אומר שאם אני אוכל 8K קלוריות מעל הצריכה היומית ביום, שלפי הידוע לי אמורות להביא לעלייה של בערך קילוגרם משקל גוף ביום, במשך חודש ימים, ואוסיף למוט כל אימון את המשקל האופטימלי שאפשר להוסיף בSS, אני אסיים את החודש הזה עם 17 קילוגרם יותר שריר משהתחלתי?

לא, הוא רק אמר שלפחות חצי מהמשקל שזאק עלה היה LBM (שזה כל מה שלא שומן). הוא לא אמר שזה תמיד תקף ללא תלות בכמות שתאכל.

לא, הוא רק אמר שלפחות חצי מהמשקל שזאק עלה היה LBM (שזה כל מה שלא שומן). הוא לא אמר שזה תמיד תקף ללא תלות בכמות שתאכל.

אני לא מדבר על ריפטו, אני מדבר על ביסט. ביסט אמר שהגבול למסת השריר שאפשר לעלות בזמן מסוים הוא בולשיט.
אני מנסה להבין למה הוא מתכוון- האם לא קיים גבול כזה, או האם הגבול אחר מהדעה הרווחת (שאין לי מושג אגב מה היא).
את האחוזים של זאק הזכרתי כי ביסט ציין גם שהאחוזים לא משתנים כתלות בפלוס הקלורי.

אגב, מה זה "כל מה שלא שומן", חוץ משריר?

אני לא מדבר על ריפטו, אני מדבר על ביסט. ביסט אמר שהגבול למסת השריר שאפשר לעלות בזמן מסוים הוא בולשיט.
אני מנסה להבין למה הוא מתכוון- האם לא קיים גבול כזה, או האם הגבול אחר מהדעה הרווחת (שאין לי מושג אגב מה היא).
את האחוזים של זאק הזכרתי כי ביסט ציין גם שהאחוזים לא משתנים כתלות בפלוס הקלורי.

הוא מתכוון שהגבול הוא אחר מהדעה הרווחת (שאני גם לא זוכר מה הוא, אבל לייל ישמח להגיד).

אגב, מה זה "כל מה שלא שומן", חוץ משריר?

לא יודע, אני יודע שזו ההגדרה. אני מניח שזה כולל נוזלים, צפיפות עצם, רצועות, גידים או כל דבר אחר שיכול לגדול תחת עומס.

הצעה שלי?
תעשה טעות אחרת 😉
תתחיל בפלוס קלורי גדול ותראה מה קורה...
מבטיח לך שבסבב הבא אתה לא תדבר בכלל על פלוס קלורי קטן...
במקרה הכי רע? תחטב... לפחות תחזור גדול וחזק יותר 😃
במקום לשרוף את הזמן עם פלוס קטן ואז תבין שזה שטויות.
אני גם פחדתי מSS ולהשמין... אבל אחרי שאתה שם זה פשוט כיף ולא משנה.
תראה איך סיימתי את הSS הקודמת שלי:
https://www.lbs.co.il/threads/50457/
שמן אה? ובכל זאת אחת התקופות היותר יפות שהיו לי 😛

הייתי בדיוק כמוך אני שמן לשעבר שהרזה ופחד לחזור להיות שמן וממסה רצינית ובכלל מSS שזה תוכנית משמינה!
שיכנעו אותי לנסות ועד היום אני מודה לבחור ששכנע אותי להכנס לזה 😉 (שלצערי הפסיק להיות פעיל בפורום)
תנסה ואתה פשוט תאהב את זה!
אתה ב20 א.ש רק ממש בסוף...
בזמן התהליך אתה לא ישר שמן.. גם ב16-18 א.ש אתה לא נראה שמן אתה נראה יותר שרירי משמן:sporty074-39:
קח חודש ותנסה כמו שצריך, כמה תשמין בחודש? 🙄
אתה תראה שאתה פשוט גודל ומתחזק בצורה פסיכית מתמכרים לזה!
גם אני לא אוהב להראות שמן... אף אחד לא אוהב את זה...
אבל אתה לא באמת נראה כזה שמן כמו שאתה מדמיין
אתה נראה פשוט גוש שרירים ענק:P:
תיהיה בטוח שרואים שאתה מתאמן ולא סתם שמן
תן חודש SS עם אוכל טוב שינה טובה אימונים טובים ואז תחליט אם אתה ממשיך או פורש
אתה תתקדם כל כך מהר שאתה לא תרצה להפסיק:)

אתה תראה טוב תרגיש הרבה יותר מטוב ותתקדם מהר במשקלי עבודה... מה רע?🤯

אני לא מכיר מישהו שהיה בשני הצדדים, והוא מתחרט על התהליך, והיה רוצה לחזור לשקול 70 ק"ג על 12% שומן, כשכיום הוא 95 ק"ג, גדול וחזק. גם אם הוא כרגע על 16%, 18% או 22%.
לעומת זאת, אני מכיר הרבה שמראש לא מוכנים להקריב את הקוביות.
השורה התחתונה היא שיותר כיף לחיות כשאתה גדול וחזק מאשר אם אתה קטן וחלש, אפילו אם אתה קצת שמנמן.

תקשיב לבחור הזה פה למעלה:up:
הוא כל כך צודק במה שהוא אומר...
תן לזה צ'אנס חבל שתפספס את זה

הצעה שלי?
תעשה טעות אחרת 😉
תתחיל בפלוס קלורי גדול ותראה מה קורה...
מבטיח לך שבסבב הבא אתה לא תדבר בכלל על פלוס קלורי קטן...
במקרה הכי רע? תחטב... לפחות תחזור גדול וחזק יותר 😃
במקום לשרוף את הזמן עם פלוס קטן ואז תבין שזה שטויות.
אני גם פחדתי מSS ולהשמין... אבל אחרי שאתה שם זה פשוט כיף ולא משנה.
תראה איך סיימתי את הSS הקודמת שלי:
https://www.lbs.co.il/threads/50457/
שמן אה? ובכל זאת אחת התקופות היותר יפות שהיו לי 😛

באמת סחטיין על המסה, עשיתה במקרה חיטוב ? מעניין אותי לראות תוצאה לאחר חיטוב
והאם אפשר לדעת באיזה משקלים התחלתה את המסה ? ראיתי שרק רשמתה משקלים סופיים שהגעתה אליהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית