הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS -מתאימה לכל מתאמן?

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
בעוד כחודש אולי טיפה יותר אני מסיים את החיטוב וחשבתי אולי להתחיל SS
אבל אקדים ואומר שאני מתכנן מסה ארוכה ונקייה עם פלוס קלורי של עד 200 כדי לעלות כמה שפחות באחוזי השומן.
האם SS במצב כזה תיהיה אפקטיבית מבחינת קצב העלייה במשקלים ובמסה?

כיום אני לא עשה סקוואטים רגילים (עושה בסמית') כי לא הצלחתי ממש כמו שצריך..אז בזה אני בטוח שאתקדם,
דדליפט לא עשיתי מעל שנה בגלל פציעה בגב אז גם אתקדם..
אבל בבנצ' אני כיום דוחק 75 ק"ג ב 5 חזרות ( 3 סטים ) בזמן החיטוב..במסה אני דוחק טיפה יותר.
פרס 45 ק"ג.

ובכלל, כשעושים מסה נקייה ככל האפשר.. עד כמה מידת ההתקדמות היא איטית?

תודה לעונים 😃

אגב, אם זה משנה משהו אז המשקל הסופי יהיה 69-70 ו 12 א.ש

השאלה בנוגע ל-HB/LB נראית לי קצת משונה... 😃.
אני מקווה שאתה לא באמת חושב שההבדל בין ביצוע פרס לביצוע של בנץ' שקול להבדל בין HB ל-LB.
דיברתי על LB ו-FS.
ובוודאי שמדובר בדברים שונים, אבל זו הקבלה לא רעה בכלל. באחד הקוואדס מאוד דומיננטי, ובשני ההאמסטרינגס, גלוטאוס מקסימוס, והמקרבים. שניהם תרגילי פלג גוף תחתון. בשניהם עובדים אותם שרירים (+-).
הבנץ' מפעיל יותר את הפקטורליס מייג'ור, ופחות את האנטריור דלתויד. הפרס הפוך. בשניהם עובדים אותם שרירים (+-).

אז במידה ובSS אימון אחד היה LB ובשני FS, היית משנה את דעתך?

חצי מהסקוואט או רבע משמינית של עשירית, מבחן התוצאה נוטה לפער גבוה מדי בין פלג הגוף העליון (בעיקר פרונט וידיים) לבין הרגליים. כפי שהזכיר @shahar18 , זה כ"כ בולט שלעיתים מהתבוננות במתאמנים רבים המבצעים SS, בעוד הרגליים מרשימות (כמו גם משקלי הסקוואט), כאלה שכל בילדר וונאבי היה מתקנא בו, פלג הגוף העליון נראה שטוח (משקלי הבנץ' תקועים) והידיים אינן "פרופורציונליות" הן פשוט נראות לא שריריות.
אני לא מסכים איתך שזה מתרחש. אני מסכים איתך שאנשים חושבים שזה מתרחש, כי קנה המידה שלהם לפרופורציות שגוי.

ייתכן שהסיבה היא חוסר החשיבות שמייחסים מרבית המתאמנים לתרגילי עזר, אך ללא ספק גם הקשיחות שב-SS.
מי שלא מבצע את תרגילי העזר בשלב שלהם, לא מבצע SS. אני לא הולך להגיד שהצ'ין אפס, מקבילים וכו' הם לא תרגילים מאוד חשובים בתוכנית. הם תרגילים מאוד חשובים שמסייעים לתרגילי הבסיס לעלות, בין היתר בזכות תוספת מסת שריר במקומות הרלוונטיים.

דיברתי על LB ו-FS.
ובוודאי שמדובר בדברים שונים, אבל זו הקבלה לא רעה בכלל. באחד הקוואדס מאוד דומיננטי, ובשני ההאמסטרינגס, גלוטאוס מקסימוס, והמקרבים. שניהם תרגילי פלג גוף תחתון. בשניהם עובדים אותם שרירים (+-).
הבנץ' מפעיל יותר את הפקטורליס מייג'ור, ופחות את האנטריור דלתויד. הפרס הפוך. בשניהם עובדים אותם שרירים (+-).

הבנץ' לא מפעיל בכלל את הכתף האמצעית שהיא השריר העיקרי בפרס.
הפרס לא מפעיל בכלל את החזה האמצעי והתחתון, שהם העיקריים בבנץ'.
ההשוואה הזאת ממש לא רלוונטית
זה יותר כמו להשוות דדליפט וסקוואט

דיברתי על LB ו-FS.

אני לא מסכים איתך שזה מתרחש. אני מסכים איתך שאנשים חושבים שזה מתרחש, כי קנה המידה שלהם לפרופורציות שגוי.

מי שלא מבצע את תרגילי העזר בשלב שלהם, לא מבצע SS. אני לא הולך להגיד שהצ'ין אפס, מקבילים וכו' הם לא תרגילים מאוד חשובים בתוכנית. הם תרגילים מאוד חשובים שמסייעים לתרגילי הבסיס לעלות, בין היתר בזכות תוספת מסת שריר במקומות הרלוונטיים.
את הפיסקה האחרונה אתה חייב להוסיף לכל המלצה לביצוע SS...
מעבר לכך אנחנו פחות או יותר חושבים דומה בנוגע לחשיבות תרגילי הבסיס, על כך אין עוררין.
בנוגע למבחן התוצאה, הדעה שלנו כנראה תישאר חלוקה מאחר ואנחנו לא מסכימים על מה שנדמה לכ"א מאיתנו כעובדה. לא נורא, דעה זה קצת כמו רקטום, לכל אחד יש... 😃

הבנץ' לא מפעיל בכלל את הכתף האמצעית שהיא השריר העיקרי בפרס.
הפרס לא מפעיל בכלל את החזה האמצעי והתחתון, שהם העיקריים בבנץ'.
ההשוואה הזאת ממש לא רלוונטית
זה יותר כמו להשוות דדליפט וסקוואט
כתף אמצעית? קרא לברווז בשמו.
הפרס הוא כפיפת כתף. מה כופף הכתף העיקרי?

ולא אמרתי שאלה תרגילים זהים, אבל כן, הם משתמשים בהמון מסת שריר זהה.

את הפיסקה האחרונה אתה חייב להוסיף לכל המלצה לביצוע SS...
מעבר לכך אנחנו פחות או יותר חושבים דומה בנוגע לחשיבות תרגילי הבסיס, על כך אין עוררין.
בנוגע למבחן התוצאה, הדעה שלנו כנראה תישאר חלוקה מאחר ואנחנו לא מסכימים על מה שנדמה לכ"א מאיתנו כעובדה. לא נורא, דעה זה קצת כמו רקטום, לכל אחד יש... 😃
נו מילא 😃

@Prime בכל תחום ספורט אסור להסתכל לטווח הקצר. גם בכדורסל הרבה לפני שילמדו אותך לזרוק לסל תלמד לכדרר ואפילו רק איך להחזיק כדור.
לכן כל מתאמן מתחיל, לפי ההגדרה של מי שיכול להתקדם מאימון לאימון כדאי לו להשקיע ב SS או תוכנית דומה כמה חודשים.
מי שרק רוצה קוביות ובייספס לקראת הקיץ שיעשה מה שהוא רוצה אבל בהמשך לדוגמא זה מי שעובד על צעד וחצי בלי שיש לו יכולת לכדרר

כתף אמצעית? קרא לברווז בשמו.
הפרס הוא כפיפת כתף. מה כופף הכתף העיקרי?
בוא נסכים שזה לא כפיפה ולא הרחקה, משהו באמצע. אבל זה לא באמת חשוב ובכלל לא הדיון, סתם רציתי להגיד שלהשוות את זה לfs/lb זה לא ממש אנלוגי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית