הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל לגלוש-גלים

Ubalaish

משתמש פעיל
461
32
נק' מוניטין:
79
461
32
רציתי לדעת אולי מישהו מחברי הפורום גולש- גלים חובבן/מקצוען או סתם מישהו שמבין בתחום.

בגדול אני כרגע בן 23 חולה על אקסטרים וכאלה ואני ממש רוצה להתחיל ללמוד לגלוש הקטע שאני לא הכי חזק בתחום הזה מבחינת ידע וכו'. לגבי יציבות וקורדינציה יש לי וחיפשתי פה ושם מידע באינטרנט הקטע שאני לא יודע איזה בית ספר לגלישה לבחור? איך זה הולך? מה הכי כדאי?

ויש כאלה בכלל שאומרים שהקורס מיותר... בקיצור אני לא כל כך יודע מה לעשות... אם יש מישהו שקשור לתחום אשמח לשמוע מה יש לו להגיד.. איך הוא התחיל וכו'...

אני גם באותו מצב פחות או יותר.. רק שזה הניסיון הראשון שלי עם אקסטרים. קניתי סופטבורד יד שנייה מחנות בהרצליה ופשוט הלכתי עם חבר שיודע כמה פעמים, עכשיו אני מרגיש די בנוח עם ללכת לבד אבל זה עדיין להילחם. מאמין שיהיה לך קל יותר אבל ברגע שלומדים את היציבות על המים אפשר להתקדם מהר מאוד. לפחות ככה אומרים!

• פותח/ת השרשור
אני גם באותו מצב פחות או יותר.. רק שזה הניסיון הראשון שלי עם אקסטרים. קניתי סופטבורד יד שנייה מחנות בהרצליה ופשוט הלכתי עם חבר שיודע כמה פעמים, עכשיו אני מרגיש די בנוח עם ללכת לבד אבל זה עדיין להילחם. מאמין שיהיה לך קל יותר אבל ברגע שלומדים את היציבות על המים אפשר להתקדם מהר מאוד. לפחות ככה אומרים!

כן אבל שוב אני מוגבל בקטע הזה כי אני לא מכיר מישהו שגולש שיכול ללמד אותי, קראתי קצת על סוגי גלשנים וכאלה...
הבנתי שיש מקומות שאתה לומד בהם והם מספקים את הציוד ואחרי הקורס אתה יכול להשכיר שם ציוד עד שאתה מתארגן על משהו במחירים טובים...

אתה מכיר או אתה יכול לשאול את חבר שלך אם הוא מכיר בית ספר טוב באזור המרכז: ראשון-תל אביב שכדאי לללמוד שם...?

תגיד כמה עלה לך הסופט בורד?

אתה יכול גם להשכיר סופט לכמה ימים כדי לקבל בטחון. הציפה שלו מאד חזקה, מה שמקל על הגולש לעמוד עליו ולגלוש אפילו על הקצף וגלים חלשים.
אתה תמצה אותו מהר מאד ואז תוכל לקנות גלשן רגיל. רק תדאג שהראשון שלך יהיה מציף יחסית (גבוה ממך ועם עובי, ממליץ על מוסא-ULTRAWAVE).

• פותח/ת השרשור
אתה יכול גם להשכיר סופט לכמה ימים כדי לקבל בטחון. הציפה שלו מאד חזקה, מה שמקל על הגולש לעמוד עליו ולגלוש אפילו על הקצף וגלים חלשים.
אתה תמצה אותו מהר מאד ואז תוכל לקנות גלשן רגיל. רק תדאג שהראשון שלך יהיה מציף יחסית (גבוה ממך ועם עובי, ממליץ על מוסא-ULTRAWAVE).

אז שוב עולה הנושא של אם לקחת קורס או ללכת על זה לבד?.. בגל שאני חדש בתחום ואין לי כזה ידע גדול- מבחינתצ בחירת והתאמת גלשן,סוגי גלשנים והיתרונות שלהם אחד מול השני, חברות מובילות ובכלל איך מתמודדים עם הכל בים עצמו- אז חשבתי על קורס אבל ממה שאתם אומרים פה וממה שהספקתי לברר מהאינטרנט לא מאט אנשים מעדיפים להתחיל לבד ו"מזלזלים" או גורמים לקורס להיראות מיותר...

מה אתה חושב כדאי לנסות קורס? יש שיעורי ניסיון וכאלה השאלה אם בכלל שווה להיכנס לקורס כי זה לא זול עד כמה שאני יודע...

עלה לי 900 שקל כולל ליש ממוסא שהבחור ציין כאן. אחלה שירות, מאוד נחמדים שם באולטרהוויב. יש להם גם זיכוי בקניית גלשן משומש עד 4 חודשים.
לוקח לי יחסית הרבה זמן ללמוד וזה גם לא בראש סדר העדיפויות ככה שאני אישית לא אקבל כבר זיכוי, אבל זה מאוד משתלם אם אתה חושב שתתקדם מהר.

אז שוב עולה הנושא של אם לקחת קורס או ללכת על זה לבד?.. בגל שאני חדש בתחום ואין לי כזה ידע גדול- מבחינתצ בחירת והתאמת גלשן,סוגי גלשנים והיתרונות שלהם אחד מול השני, חברות מובילות ובכלל איך מתמודדים עם הכל בים עצמו- אז חשבתי על קורס אבל ממה שאתם אומרים פה וממה שהספקתי לברר מהאינטרנט לא מאט אנשים מעדיפים להתחיל לבד ו"מזלזלים" או גורמים לקורס להיראות מיותר...

מה אתה חושב כדאי לנסות קורס? יש שיעורי ניסיון וכאלה השאלה אם בכלל שווה להיכנס לקורס כי זה לא זול עד כמה שאני יודע...

שמע, גלישה זה יכול להיות מאד מתסכל למתחילים כי בשלב הראשוני לוקח הרבה זמן עד שמצליחים לעמוד (ליותר מכמה שניות) על הגלשן. קורס ייתן לך טכניקה בסיסית, בטחון ומוטיבציה להמשיך...למרות שסביר שייקח לך עוד הרבה תרגול להגיע למצב שבו תוכל לתפוס גלים. לכן, אם השאלה היא קורס או לבד - הייתי אומר שזה בעיקר תלוי בעקביות שלך.

לחילופין, גם חברים גולשים או להכיר חבר'ה כאלה כשאתה הולך לים זה אחלה.

• פותח/ת השרשור
שמע, גלישה זה יכול להיות מאד מתסכל למתחילים כי בשלב הראשוני לוקח הרבה זמן עד שמצליחים לעמוד (ליותר מכמה שניות) על הגלשן. קורס ייתן לך טכניקה בסיסית, בטחון ומוטיבציה להמשיך...למרות שסביר שייקח לך עוד הרבה תרגול להגיע למצב שבו תוכל לתפוס גלים. לכן, אם השאלה היא קורס או לבד - הייתי אומר שזה בעיקר תלוי בעקביות שלך.

לחילופין, גם חברים גולשים או להכיר חבר'ה כאלה כשאתה הולך לים זה אחלה.

תראה הגלישה זה לא הכל בחיים שלי ואני לא מתכוון לשים את זה במרכז!
אני בן אדם שעובד משמרות שמשתנות כל הזמן,3 פעמים בשבוע חדר כושר קבוע, הרבה זמן פנוי אין לי אבל בגלל שזה אהבה אצלי והים והגלים מדברים אלי, בא לי ללכת על זה ולתת לפחות פעם-פעמיים בשבוע (ואם יש אפשרות אז יותר ) בתקווה שזה באמת יסתדר לא מהסיבה שאני לא אצליח אלא מהסיבה שהאורח חיים שלי לא פשוט ומאוד מקשה!

העיניין הוא שאין לי מושג שוב-אף פעם לא גלשתי או ניסיתי, אני יודע שאני אוהב משהו ורוצה אותו אז אני הולך עד הסוף! מבחינתי כל מה שאני יכול לעשות כדי לגלוש אני יעשה- מבחינת התמדה והשקעה.
הקטע כאן זה איך ואיפה כדאי להתחיל כי לי דווקא קורס נראה הכי נכון פשוט יש כמה בתי ספר ולי אין מושג איפה כדאי?מה הכי מקצועי וטוב? איפה יש ציוד טוב? איזה בתי ספר מציעים "דילים" כמו השכרת /מכירת ציוד? האם הקורסים מתאימים גם לבני 23?... ראיתי שרוב הקורסים הם בעצם "קייטנות" עם מלא ילדים קטנים...

אל תעשה קורס חבל על הכסף... לא לומדים לגלוש ביום, לא בשבוע ובדרך כלל גם לא בחודש... ולדעת לגלוש זה לא לעמוד על הקצף..

ההמלצה שלי זה קנה גלשן סופט/פאן , אחרי כמה חודשים שאתה רואה שאתה כבר שולט בעניינים תקנה גלשן שורט שמותאם בדיוק למידות שלך.. ממליץ לך לבדוק אצל מוסה בהרצליה, יש לו דיל שהוא מביא לך החזר כספי מלא על הגלשן הראשון אם אתה קונה אצלו את הגלשן השני...

אה והכי חשוב - הרבה סבלנות.. לוקח זמן

• פותח/ת השרשור
חברים תודה רבה על התגובות..
כל פעם אני שומע משהו חדש- פעם כן פעם לא מקסימום ניקח שיעור ניסיון ואולי עוד כמה בודדים ונראה איך הולך....
סבלנות יש לי ושוב זה משהו שאני אוהב אז אני לא ממהר לשום מקום וגם אני חושב כמוך לגלוש על קצף זה לא חוכמה אבל זו התחלה!
בכל אופן אם מישהו מכיר פורוםאו מקום שתוקפים את הנושא של הגלישה מכל הכיוונים- בתי ספר,סוגי גלשנים,מיד תאורטי שכדאי לדעת,חנויות וכו' אשמח לדעת!

שבת שלום לכולם!

חברים תודה רבה על התגובות..
כל פעם אני שומע משהו חדש- פעם כן פעם לא מקסימום ניקח שיעור ניסיון ואולי עוד כמה בודדים ונראה איך הולך....
סבלנות יש לי ושוב זה משהו שאני אוהב אז אני לא ממהר לשום מקום וגם אני חושב כמוך לגלוש על קצף זה לא חוכמה אבל זו התחלה!
בכל אופן אם מישהו מכיר פורוםאו מקום שתוקפים את הנושא של הגלישה מכל הכיוונים- בתי ספר,סוגי גלשנים,מיד תאורטי שכדאי לדעת,חנויות וכו' אשמח לדעת!

שבת שלום לכולם!

אתה מסבך את זה יותר מדי ומאונן מנטלית ברשת בזמן שיכולת ללכת לגלוש (היו אחלה גלים ברביעי). לך תתנסה עם סופט, אם אתה רואה שאתה לא מצליח לבד, תצמד לחבר'ה או קח קורס. את השאר תלמד בדרך.

• פותח/ת השרשור
אתה מסבך את זה יותר מדי ומאונן מנטלית ברשת בזמן שיכולת ללכת לגלוש (היו אחלה גלים ברביעי). לך תתנסה עם סופט, אם אתה רואה שאתה לא מצליח לבד, תצמד לחבר'ה או קח קורס. את השאר תלמד בדרך.

כמו שכבר אמרתי אין לי מושג בעיניין-אני לא יודע לבחור גלשן שמתאים לי,לא מכיר חברות וכו'- אז על מה ללכת ולזרוק סתם כסף לפני שאני יודע בכלל מה אני עושה?!
כמו שכבר אמרתי אורח החיים שלי לא פשוט לא תמיד יש לי זמן וזה לא מובן מאליו שכל פעם שיש גלים טובים אני יוכל ללכת לגלוש!
וכנראה שאני אלך על אזיה קורס אבל כמו שאמרתי אני לא מהאנשים שעושים ואז חושבים על מה שהם עשו- אני עושה קצת בית ספר ומנסה להבין מי נגד מי ואז הולך עד הסוף!

אם אתה מכיר מקום טוב ללמוד בו או אפילו פורום שבו אפשר להתייעץ לגבי הדברים האלה אשמח לשמוע

כמו שכבר אמרתי אין לי מושג בעיניין-אני לא יודע לבחור גלשן שמתאים לי,לא מכיר חברות וכו'- אז על מה ללכת ולזרוק סתם כסף לפני שאני יודע בכלל מה אני עושה?!
כמו שכבר אמרתי אורח החיים שלי לא פשוט לא תמיד יש לי זמן וזה לא מובן מאליו שכל פעם שיש גלים טובים אני יוכל ללכת לגלוש!
וכנראה שאני אלך על אזיה קורס אבל כמו שאמרתי אני לא מהאנשים שעושים ואז חושבים על מה שהם עשו- אני עושה קצת בית ספר ומנסה להבין מי נגד מי ואז הולך עד הסוף!

אם אתה מכיר מקום טוב ללמוד בו או אפילו פורום שבו אפשר להתייעץ לגבי הדברים האלה אשמח לשמוע
לך לחוף שאתה יודע שמשכירים שם גלשנים (אני יודע שפולג יש) תביא איתך חבר ותבקש מהבחור שם שילמד אותך תבסיס
סך הכל זה ממש לא מסובך וגם אם אתה לא יודע מה אתה עושה זה ממש כיף

אני בעצמי לא גולש גלים אבל יש לי די הרבה חברים שכן ואני גם די קשור לים (אני מפליג בסירות מפרש). אני לא יודע אם שמעת על סאפ. אם לא אז סאפ זה סוג של גלשן שיותר גדול ורחב מגלשן רגיל ולכן הרבה יותר קל להיות יציב עליו ויש לו גם משוט ואז אתה יכול בתור מתחיל קודם כל לחתור ו להיות יציב במים עמוקים בלי גלים(אתה תוכל לעמוד עליו בלי בעייה תוך יום עד מספר ימים בים, גם בלי מדריך). בנוסף לזה אפשר גם לתפוס גלים עם סאפ וגם בימים שיש בהם גלים נמוכים אתה עדיין תוכל לחתור בו.
אם אתה לגמרי נעול על גלשן גלים אז הייתי מציע לך למצוא חבר שיודע ואם אין לך כזה ללכת לקורס גלישה, אבל אם אתה עוד מתלבט אני ממליץ לך לנסות לבדוק גם על סאפ.

אני גם רציתי ללמוד כבר הרבה זמן וחיפשתי את הדרך הטובה ביותר.. תכלס לא התקדמתי מילימטר עד שפשוט קניתי סופט ויצאתי לים עם חבר. פעם שנייה כבר הלכתי לבד. אני עדיין בעיצומו של תהליך הלמידה אבל אני מספיק בטוח בשביל להתקדם לבד עכשיו.

• פותח/ת השרשור
הייתי בטוח שיש קהילה חזקה בענף הגלישה ויש איזה כמה פורומים מובילים ומשם יהיה הרבה יותר קל להתחיל. לצערי אין לי חברים שאוהבים תתתחום ברמה שאני אוהב ורוצה להתקדם בו.
החלטתי בסוף ללכת לשיעור נסיון ולבדוק אופציות ולראות על מה מדובר ומה העלויות ולהתחיל לגלוש לבד.
מבית ספר שעשיתי עד עכשיו נתקלתי בסאפ- הוא פחות מדבר אלי, אני מאוד מתחבר לגלישת גלים רגילה ולגלישה עם בורד עם מצנח כזה- נראה קטלני.
בכל אופן תודה למי שעזר עד עכשיו!

הייתי בטוח שיש קהילה חזקה בענף הגלישה ויש איזה כמה פורומים מובילים ומשם יהיה הרבה יותר קל להתחיל. לצערי אין לי חברים שאוהבים תתתחום ברמה שאני אוהב ורוצה להתקדם בו.
החלטתי בסוף ללכת לשיעור נסיון ולבדוק אופציות ולראות על מה מדובר ומה העלויות ולהתחיל לגלוש לבד.
מבית ספר שעשיתי עד עכשיו נתקלתי בסאפ- הוא פחות מדבר אלי, אני מאוד מתחבר לגלישת גלים רגילה ולגלישה עם בורד עם מצנח כזה- נראה קטלני.
בכל אופן תודה למי שעזר עד עכשיו!
בבורד עם מצנח אתה מתכוון לקייט סרף? אין קשר ישיר בין שניהם, זה לא שאי אפשר לדעת לגלוש בשניהם ויש הרבה שעושים את זה אבל אתה תצטרך ללמוד אותם בנפרד, לדעתי כדאי לך להתחיל מ ללמוד אחד מהם וכשתהיה ברמה טובה תעבור לשני.
דרך אגב בן כמה אתה? אם אתה עוד נער אתה יכול להרשם למחנה או מועדון ימי.

• פותח/ת השרשור
בבורד עם מצנח אתה מתכוון לקייט סרף? אין קשר ישיר בין שניהם, זה לא שאי אפשר לדעת לגלוש בשניהם ויש הרבה שעושים את זה אבל אתה תצטרך ללמוד אותם בנפרד, לדעתי כדאי לך להתחיל מ ללמוד אחד מהם וכשתהיה ברמה טובה תעבור לשני.
דרך אגב בן כמה אתה? אם אתה עוד נער אתה יכול להרשם למחנה או מועדון ימי.

אחרי גוגול קטן,כן הכוונה לקייט סרף. בגדול התכוונתי שני הענפים האלה מבחינת תחום הגלישה מדברים אלי הכי הרבה- הקייט סרף,והגלישת גלים. ברור שאני ישתפשף וילמד קודם ענף אחד וכשארגיש מוכן אשלב את השני...
נער אני כבר לא -בן 23.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית