הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעילת מפרקים ואימון כח

• פותח/ת השרשור junky
  • פורסם בתאריך

junky

משתמש מתחיל
92
6
נק' מוניטין:
6
92
6
אהלן אני עכשיו עושה את הקורס הצבאי של וינגייט ויש לי כמה שאלות:
הם מלמדים שם לא לנעולמפרקים בשום תרגיל במיוחד לא בכבדים..זכור לי שאמרו כאן שאין עם זה בעיה. מה נכון?
לימדו גם שעבודה על כח מרבי זה 1-6 חזרות. כששאלתי אם עובדים על כח רק בתרגילים מורכבים ענו שאפשר גם לעבוד על טווח חזרות נמוך (3-4) לתרגילים מבודדים (יד קדמית, אחורית הרחקה לצדדים וכו). ממה שאני מכיר טווח חזרות נמוך וכבד כל כך לתרגיל מבודד מסוכן לשריר ולמפרק..הם צודקים בקטע הזה?
שאלה אחרונה, מלמדים לעשות בנץ פרס בלי קשת קטנה בגב התחתון כי זה "הורס את הגב" ממה שקראתי וממה שאני מכיר הקשת דווקא הכרחית..איך אמורים לבצע?
תודה לעונים

הם מלמדים שם לא לנעולמפרקים בשום תרגיל במיוחד לא בכבדים..זכור לי שאמרו כאן שאין עם זה בעיה. מה נכון?
לימדו גם שעבודה על כח מרבי זה 1-6 חזרות. כששאלתי אם עובדים על כח רק בתרגילים מורכבים ענו שאפשר גם לעבוד על טווח חזרות נמוך (3-4) לתרגילים מבודדים (יד קדמית, אחורית הרחקה לצדדים וכו). ממה שאני מכיר טווח חזרות נמוך וכבד כל כך לתרגיל מבודד מסוכן לשריר ולמפרק..הם צודקים בקטע הזה?
שאלה אחרונה, מלמדים לעשות בנץ פרס בלי קשת קטנה בגב התחתון כי זה "הורס את הגב" ממה שקראתי וממה שאני מכיר הקשת דווקא הכרחית..איך אמורים לבצע?
תודה לעונים

א. מבחינת המפרק אין בעיה לנעול/ליישר עד הסוף. עדיף לא "לטרוק". כמובן שמתח השרירי יורד בזמן נעילה.
ג. אני לא מכיר שעבודות שבדקו עבודה ב RM נמוך בקבוצות שרירים קטנות לעומת גדולות והראו שיש יותר פציעות. אם מישהו מכיר , אני אשמח לקרוא.
ב. הקשתה של הגב לא "הורסת את הגב".

תודה לעונים
ברגע שתקבל את התעודה קח כדור שכחה ותשכח מכל מה שלימדו אותך שם.

תראה אני יודע שיש המון המון חילוקי דעות בקשר לנעילת מפרקים הוכח שטריקה שלהם לא בריאה וגורמת לכאבי מפרקים.
היישור של המפרקים זה בסדר גמור כל עוד אתה מיישר אותם באופם איטי ונכון.
בלי ששר כשאתה נועל אתה מפחית לחץ על השריר וגורם ל"מנוחה" בזמן אימון.
הדבר הנוסף בקשר לעיקול הגב מארק ריפטו אומר שברגע שאתה מעגל את הגב את מפחית לחץ עליו, כיווץ השכמות נותן לחזה יותר עומס של עבודה והרגליים מעבירות כוח לחזה כשלוחצים עליהם בזמן הדחיקה.
בלי קשר הייתי ממליץ לך לקרוא ממקומות מהימנים בנושא וללכת לפי זה לא לשאול עצה של אנשים מול אנשים אחרים ולשפוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית