הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות דחופה - חוסר שינה בסמולוב

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום, התחלתי השבוע שמולוב ג'ונייר, תכנית קשה מאוד פעם ראשונה שאני עובד בנפחים מעל 5 חזרות, לרוב הייתי עובד ב3. לילה קודם ישנתי רק 6 שעות ולילה הזה ישנתי 4, חוץ מזה נחתי רוב היום, היום יש לי אימון שלישי של סמולוב ואני מרגיש תשוש מחוסר שינה. השאלה אם יהיה אפקטיבי ללכת לאימון בכל זאת או שעדיף לדחות את האימון למחר? מחר אמור להיות לי אימון רביעי של סמולוב דרך אגב שלב העצימות של שלשות לא חשוב.. בסוף הלכתי והפגזתי באימון, מקסימום היה לי מעט יותר גלישה בחלק מהחזרות חבר'ה המצב חמור ביותר, שני לילות עם שינה מועטה ועכשיו לילה שלישי בדרך, הלכתי לישון ב11 וחצי ועדיין ער וצריך להתעורר ב8. משהו דפוק אצלי מה עושים? התחלתי סמווב בתקופה רעה? אני מדריך כושר מתחיל לעבוד עכשיו בשתי עבודות עם משמרות בוקר לאורך השבוע וזה הורג אותי ואני לחוץ. הזמנתי כבר מלטונין מחכה שיגיע כבר

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את הפרטים של איך אלופים אולימפיים מתאמנים, אני גם לא חושב שזה רלוונטי כל כך.

ABCD זה אוסף של אותיות. כשהייתי צעיר וטיפש עשיתי גם ABCD וגם ABCDE ולא הייתי בשום overtraining. הדבר היחיד שהסקתי מזה הוא שזו פשוט תדירות נמוכה מדי בשבילי.
בסדר, אם כך אפשר לעשות ab עם 4 תרגילים על כל שריר, זה הרבה נפח ותדירות נורמאלית, אבל אני לא רואה שמישהו באמת מתקדם מהתכניות האלה בלי לקחת חומרים, השאלה היא למה סה לא עובד

בסדר, אם כך אפשר לעשות ab עם 4 תרגילים על כל שריר, זה הרבה נפח ותדירות נורמאלית, אבל אני לא רואה שמישהו באמת מתקדם מהתכניות האלה בלי לקחת חומרים, השאלה היא למה סה לא עובד

בטח שזה עובד. כמו כל תוכנית, מתישהו ההתקדמות תעצור ותצטרך להוסיף עבודה כדי להתקדם שוב. השאלה היא לא מה עובד, אלא מה אופטימלי, וזה כמובן תלוי במטרות שלך.

תגיד קולדפייר אותם אלופים אולימפים אני מניח התאמנו אות דבר גם כשהיו נקיים לפני תחרות, לא הורידו ממש מהעומסים?
זה מעניין, אולי בעתיד ארצה לעבור לשיטה הזו באופן חכם יותר, אבל לפני זה אצטרך לקרוא עוד. עוד דבר, למה אותו דבר אי אפשר לישם גם בבילדינג, אם אין אובר טריינינג ויש יותר התקדמות עם יותר עומס למה אי אפשר לעשות abcd כמתאמן טבעי? בהנחה שהוא הגיע לזה בהדרגה (a. Ab. Abc)
אתה מדבר על האלופים האולימפיים שהתאמנו לפי השיטה הבולגרית?
הם לא היו נקיים, אם אתה מדבר על חומרים. בגדול כמו שאמרתי לך, זה תהליך.

אי אפשר ליישם את זה בבילדינג מכיוון שמדובר בשיטה ספציפית מאוד שנכתבה לתחום ספורט ספציפי מאוד. זו אגב אחת הביקורות על השיטה. גם בPL עד היום לא יישמו אותה בצורה כזו שהיא תהיה עדיפה על טקסס ושיטות HIT דומות.

אי אפשר ליישם את זה בבילדינג מכיוון שמדובר בשיטה ספציפית מאוד שנכתבה לתחום ספורט ספציפי מאוד. זו אגב אחת הביקורות על השיטה. גם בPL עד היום לא יישמו אותה בצורה כזו שהיא תהיה עדיפה על טקסס ושיטות HIT דומות.

עוד לא, אבל זה בדרך.

http://gregnuckols.com/2014/02/18/h...rch-on-highly-trained-norwegian-powerlifters/

• פותח/ת השרשור

לא אמרתי שהם נקיים, אמרתי שהם נקיים לפני תחרויות רק, יש להם חודשים בשנה שהם נקיים, אז מעניין מה הם עושים בחודשים הללו.

תתסף בZMA(של MP מעולה) - ממליץ הרבה יותר ממלטונין.

יכול להיות שגררת בעיות שינה עם הרבה אימונים כבדים והתחלת להכנס לאימון יתר?(אחד התסמינים של אימון יתר זה שאתה עייף מאוד אבל לא נירדם).

• פותח/ת השרשור
תתסף בZMA(של MP מעולה) - ממליץ הרבה יותר ממלטונין.

יכול להיות שגררת בעיות שינה עם הרבה אימונים כבדים והתחלת להכנס לאימון יתר?(אחד התסמינים של אימון יתר זה שאתה עייף מאוד אבל לא נירדם).
מזה zma? ואיך אני יגדיר את זה, עייף בגוף אבל לא ברוח, מרגיש שאני יכול לדפוק אפילו אימון אבל הרגליים בוכות.

• פותח/ת השרשור
אה מגנזיום ואבץ, אומרים שרצוי לקחת בנפרד מ,ום שB6 מעורר, אני לוקח מגנזיום כל יום בערב שלשום גם הפרזתי ולקחתי 30 מג אבף ו1000 מג מגנזיום ואתה יודע מה? זה לא מזיז לי, להרבה אנשים זה לא מזיז, זה לא באמת כדור שינה

אמרתי, אני לא מתעניין בענפי סיבולת אז אני לא יודע. אבל אני כן יודע שתתקשה להצביע על מישהו שנמצא באימון יתר בהרמת משקולות.
זה רק בגלל שרוב המתאמנים שקיימים בעולם הם מתאמנים מתחילים, ואובר טריינינג בשבילם זה משהו שעובר תוך כמה ימים.
כשאתה לוקח מישהו בטקסס מת'וד שמגיע אחרי ה5X5 באימון הנפח לאימון העצימות והוא עוד לא התאושש מזה, ולא מצליח באימון העצימות, למה אתה חושב שהוא נכשל? כי הוא היה צריך לעשות 8X5?
ואם הוא ימשיך לעשות את זה, וימשיך להכשל בימי העצימות, וב5X5 תוך שבוע שבועיים גם יתחיל להכשל ביום הנפח באותו משקל שבהתחלה הוא הצליח, למה זה?

כי אם כל מה שאתה צריך בשביל להאמין באובר טריינינג זה לראות מישהו שנכשל בתוכנית כי ההתאוששות שלו לא עמדה בקצב הסטרס, במשך תקופה מתמשכת, אז זה דיי קל למצוא. בטקסס מת'וד יש אנשים כאלה כמו זבל, וזו הסיבה שההמלצה של SS היא לנסות 4X5 במקום 5X5.

וזה תקף עוד יותר למתאמנים מתקדמים. לפי מה שאתה אומר משקולנים אולימפיים לא מתקדמים לנצח כי הם לא מוכנים לעבוד מספיק קשה? זה מה שאתה טוען?

למה לא? אנשים עושים את זה.
בWL זה פחות רלוונטי כי ההרמות האולימפיות פחות מושפעות מכוח מקסימלי, ולכן בPL זה יותר בקלות מביא לאימון יתר. מה גם שבWL יש לך יותר אנשים, "בריכה גנטית" גדולה יותר, ומאמן ברוסיה שיש לו 50 ילדים "בורר" אותם בצורה מאוד פשוטה - מי שעומד בזה מצויין, ומי שלא - נושר. מכל 50 כאלה, אחד יהיה ברמה המתאימה, זו דרך נהדרת לברור את המוכשרים (ברצינות).

שאר ה49, לא עומדים בזה.

מה המסקנה?

זה רק בגלל שרוב המתאמנים שקיימים בעולם הם מתאמנים מתחילים, ואובר טריינינג בשבילם זה משהו שעובר תוך כמה ימים.
כשאתה לוקח מישהו בטקסס מת'וד שמגיע אחרי ה5X5 באימון הנפח לאימון העצימות והוא עוד לא התאושש מזה, ולא מצליח באימון העצימות, למה אתה חושב שהוא נכשל? כי הוא היה צריך לעשות 8X5?
ואם הוא ימשיך לעשות את זה, וימשיך להכשל בימי העצימות, וב5X5 תוך שבוע שבועיים גם יתחיל להכשל ביום הנפח באותו משקל שבהתחלה הוא הצליח, למה זה?

כי אם כל מה שאתה צריך בשביל להאמין באובר טריינינג זה לראות מישהו שנכשל בתוכנית כי ההתאוששות שלו לא עמדה בקצב הסטרס, במשך תקופה מתמשכת, אז זה דיי קל למצוא. בטקסס מת'וד יש אנשים כאלה כמו זבל, וזו הסיבה שההמלצה של SS היא לנסות 4X5 במקום 5X5.

נתחיל מהתחלה. איך מוגדר overtraining? ממתי להכשל כתוצאה מזה שעשית יותר עבודה ממה שאתה רגיל זה overtraining?

וזה תקף עוד יותר למתאמנים מתקדמים. לפי מה שאתה אומר משקולנים אולימפיים לא מתקדמים לנצח כי הם לא מוכנים לעבוד מספיק קשה? זה מה שאתה טוען?

אני לא ממש מבין איך הסקת את זה, מצטער.

נתחיל מהתחלה. איך מוגדר overtraining? ממתי להכשל כתוצאה מזה שעשית יותר עבודה ממה שאתה רגיל זה overtraining?
אובר טריינינג זה אובר ריצ'ינג כרוני.
להכשל פעם אחת כי עבדת יותר מידי לא אומר כלום. המפתח הוא במילה "כרוני".
איך אתה מסביר ירידה מתמשכת בביצועים, למרות שאתה עובד יותר ויותר קשה?

שוב, לא מדבר על miss באימון אחד שזה משהו שיכול להיות מהרבה סיבות - אגב לא בהכרח פיזיולוגיות, מספיק שמישהו קרוב אליך נפטר אתמול ואתה יכול להכשל בגלל זה. אפשרי להכשל גם בגלל סיבות מנטליות, אבל זה לא הנושא.

אני לא ממש מבין איך הסקת את זה, מצטער.
אוקיי, אולי טעיתי וזה לא מה שאתה טוען.
אם ככה, למה משקולנים אולימפיים לא ממשיכים להתקדם לנצח?
בעצם עזוב לנצח, למה מתישהו הם מפסיקים להתקדם? למה יש משקולנים שבגיל 24 לא מתקדמים יותר? למה יש כאלה גם בגיל 18?

אל תתן לי להניח מה אתה טוען, כי מסתבר שאני מניח לא נכון, לדבריך.

אובר טריינינג זה אובר ריצ'ינג כרוני.
להכשל פעם אחת כי עבדת יותר מידי לא אומר כלום. המפתח הוא במילה "כרוני".
איך אתה מסביר ירידה מתמשכת בביצועים, למרות שאתה עובד יותר ויותר קשה?

שוב, לא מדבר על miss באימון אחד שזה משהו שיכול להיות מהרבה סיבות - אגב לא בהכרח פיזיולוגיות, מספיק שמישהו קרוב אליך נפטר אתמול ואתה יכול להכשל בגלל זה. אפשרי להכשל גם בגלל סיבות מנטליות, אבל זה לא הנושא.

אם זו ירידה כרונית בביצועים, אז אתה שוב תתקשה למצוא לי מישהו שחווה את זה. מי שנכשל בטקסס מת׳וד וכאלה בדרך כלל משנה משהו תוך שבועיים. לאנשים יש נטייה להרגיש רע אחרי שהם עושים הרבה עבודה ונכשלים בנוסף לזה. ולאנשים שמרגישים רע יש נטייה להקל על עצמם באימונים. רוב ה overtraining בעולם מסתכם ב״הרמתי הרבה ואני מרגיש רע עכשיו כי אני לא רגיל לזה, אז אני צריך לקחת צעד אחורה״.

אוקיי, אולי טעיתי וזה לא מה שאתה טוען.
אם ככה, למה משקולנים אולימפיים לא ממשיכים להתקדם לנצח?
בעצם עזוב לנצח, למה מתישהו הם מפסיקים להתקדם? למה יש משקולנים שבגיל 24 לא מתקדמים יותר? למה יש כאלה גם בגיל 18?

אל תתן לי להניח מה אתה טוען, כי מסתבר שאני מניח לא נכון, לדבריך.

מאותה סיבה שכולם מפסיקים להתקדם? הם נמצאים די קרוב לפוטנציאל הגנטי שלהם.

אם זו ירידה כרונית בביצועים, אז אתה שוב תתקשה למצוא לי מישהו שחווה את זה. מי שנכשל בטקסס מת׳וד וכאלה בדרך כלל משנה משהו תוך שבועיים. לאנשים יש נטייה להרגיש רע אחרי שהם עושים הרבה עבודה ונכשלים בנוסף לזה. ולאנשים שמרגישים רע יש נטייה להקל על עצמם באימונים. רוב ה overtraining בעולם מסתכם ב״הרמתי הרבה ואני מרגיש רע עכשיו כי אני לא רגיל לזה, אז אני צריך לקחת צעד אחורה״.
שוב, מתאמן בינוני הולך להתאושש מזה תוך שבוע שבועיים שלושה ככה שכן, לא מדובר על טווח ארוך, ולכן אמרתי שזה יותר תקף למתאמן מתקדם שלו זה יכול לקחת גם כמה חודשים.
אם אני מוצא לך מישהו שהמשיך בטקסס מת'וד לצורך הדוגמה 4 שבועות, ובכל שבוע ירד בביצועים עוד יותר, מבלי לשנות את התוכנית, אתה תגיד שיש דבר כזה אובר טריינינג?

מאותה סיבה שכולם מפסיקים להתקדם? הם נמצאים די קרוב לפוטנציאל הגנטי שלהם.
מה שמונע ממישהו להמשיך להתקדם לנצח, זו העובדה שבשלב מסויים הסטרס שנדרש על מנת לצאת מההומיאוסטאזיס הוא מספיק גבוה על מנת שההתאוששות ממנו תקח יותר זמן מאשר איבוד ההסתגלות. אפשר לקרוא לזה פוטנציאל גנטי.
אבל אתה בכלל לא מאמין בזה שצריך להתאושש והכל, כי אין דבר כזה אובר טריינינג.

אני אשמח שתגיד איך אתה מגדיר פוטנציאל גנטי, ובנוסף - תגיד מה אשכרה התהליך שמונע ממישהו להתקדם לנצח.

שוב, מתאמן בינוני הולך להתאושש מזה תוך שבוע שבועיים שלושה ככה שכן, לא מדובר על טווח ארוך, ולכן אמרתי שזה יותר תקף למתאמן מתקדם שלו זה יכול לקחת גם כמה חודשים.
אם אני מוצא לך מישהו שהמשיך בטקסס מת'וד לצורך הדוגמה 4 שבועות, ובכל שבוע ירד בביצועים עוד יותר, מבלי לשנות את התוכנית, אתה תגיד שיש דבר כזה אובר טריינינג?
לא שאני מאמין שתמצא, אבל עדיין התשובה תהיה לא. 4 שבועות זה לא כרוני. תמצא לי מישהו כמו החבר השחיין שלך.

מה שמונע ממישהו להמשיך להתקדם לנצח, זו העובדה שבשלב מסויים הסטרס שנדרש על מנת לצאת מההומיאוסטאזיס הוא מספיק גבוה על מנת שההתאוששות ממנו תקח יותר זמן מאשר איבוד ההסתגלות. אפשר לקרוא לזה פוטנציאל גנטי.
אבל אתה בכלל לא מאמין בזה שצריך להתאושש והכל, כי אין דבר כזה אובר טריינינג.

אני אשמח שתגיד איך אתה מגדיר פוטנציאל גנטי, ובנוסף - תגיד מה אשכרה התהליך שמונע ממישהו להתקדם לנצח.

מאיפה העובדה הזאת? למה נראה לך שכדי להתאושש צריך לאבד את ההסתגלות? יש משהו שתומך בטענה הזאת?

כשאתה משקולן ברמה עולמית שמתאמן 4-6 שעות ביום וצריך עבודה של כמה שנים כדי לשבור שיא של 2-3 קילו זה לא משאיר לך הרבה זמן ומקום להתקדמות. זה הכל.

ם אני מוצא לך מישהו שהמשיך בטקסס מת'וד לצורך הדוגמה 4 שבועות, ובכל שבוע ירד בביצועים עוד יותר, מבלי לשנות את התוכנית, אתה תגיד שיש דבר כזה אובר טריינינג
תסריט מאוד מאוד אפשרי זה שאם הוא ייקח שבוע מנוחה טוטאלית (או אימונים ממש ממש ממש ממש קלים) הוא על האימון הראשון ישבור PRים...

ככה שזה לא דוגמא טובה כי הוא כן התחזק בזמן הזה...

לא שאני מאמין שתמצא, אבל עדיין התשובה תהיה לא. 4 שבועות זה לא כרוני. תמצא לי מישהו כמו החבר השחיין שלך.
החבר השחיין שלי (אגב, מתאמן שלי, שבמקרה אנחנו גם חברים מלפני שהתחלתי לאמן אותו) הוא מתאמן מתקדם. הרמה שלו בארץ מאוד גבוהה, ולא מאוד רחוקה מקביעת הקריטריונים הקונבנציונליים כמו למשל אליפות אירופה. הוא לא קבע, אבל זו רמה בכלל לא רחוקה משם.

שוב, מתאמן בינוני זה מישהו שיתאושש מאובר טריינינג תוך שבועיים שלושה. ככה ש"כרוני" לפי ההגדרה הרפואית לא יתפוס גם ככה. ומי שנמצא באובר טריינינג והוא לא פסיכופט, הולך דיי מוקדם להוריד עומס.
מי שכן עונה על ההגדרה הרפואית ל"כרוני" זה מתאמן מתקדם.

להביא לך דוגמה למשקולנים שבמשך שנתיים לא התקדמו, וכן התאמנו, וקשה מאוד? זה כל מה שצריך?

מאיפה העובדה הזאת? למה נראה לך שכדי להתאושש צריך לאבד את ההסתגלות?
התאוששות מהעומס מתרחשת כמובן בזמן שאתה תחת פחות עומס (או בכלל בלי עומס). כלומר, אם אתה מתאמן בינוני אז אימון נפח נוסף, יום לאחר יום הנפח, לא מהווה כיום התאוששות. אני מניח שאנחנו מסכימים על כך.

כל מנוחה שהיא, היא סטרס, והגוף מסתגל גם אליו. ההסתגלות למנוחה נקראת Detraining (לא יודע איך לתרגם לעברית). זו הסיבה שאנשי הייטק שלא קמים מהכסא כל היום, הם לא בדיוק האתלטים שאנחנו רואים באולימפיאדה, וגם לא האתלטים שהם יכולים להיות. כי ישיבה על כסא \ שכיבה במיטה \ כל מנוחה שהיא, מהווה סטרס - והגוף מסתגל אליו. ההסתגלות הזו זו פשוט לא ההסתגלות אותה אנחנו רוצים להשיג מאימונים, ובגלל זה באימונים אנחנו לא נחים.

כאשר הזמן בו אתה נהיה Detrained שווה\קטן יותר מהזמן בו אתה מתאושש מהסטרס שהיה דרוש על מנת לצאת מההומיאוסטאזיס, אתה לא יכול להתקדם יותר.

כשאתה משקולן ברמה עולמית שמתאמן 4-6 שעות ביום וצריך עבודה של כמה שנים כדי לשבור שיא של 2-3 קילו זה לא משאיר לך הרבה זמן ומקום להתקדמות. זה הכל.
כל מה שאתה אומר זה שמתישהו מתקדמים לאט. לא אמרת למה מתישהו מפסיקים להתקדם.

אגב:
להכשל כתוצאה מזה שעשית יותר עבודה ממה שאתה רגיל
אז אנחנו מסכימים על זה שניתן להכשל כי עשית יותר מידי עבודה?
אתה לא לא מאמין בכל הקשקוש הזה של אובר טריינינג והתאוששות?

תכלס, שורה תחתונה:
אני לא מצליח להבין מה אתה טוען, שאובר טריינינג בליפטינג זה משהו שנגמר מהר (כי 99% מהמתאמנים הם מתחילים) \ שקורה לעיתים נדירות ? כי אנחנו מסכימים על זה. אבל זה לא אומר שזה לא קיים. או שאתה טוען שאין מכניזם כזה אובר טריינינג? שלא ניתן להגיע אליו, לא משנה כמה תרים כל יום? אבל שאם במקום להרים מוט של 20 קילו 10,000 פעמים ביום אתה תעשה 10,000 צעדי ריצה ביום, אז אתה כן יכול להגיע לאובר טריינינג? כי לריצה יש קסם שלמוטות אין?
מה הטענה?

תסריט מאוד מאוד אפשרי זה שאם הוא ייקח שבוע מנוחה טוטאלית (או אימונים ממש ממש ממש ממש קלים) הוא על האימון הראשון ישבור PRים...
אובר טריינינג הוא מצב שבו סייקל אחד של סטרס-הסתגלות-התאוששות הוא לא מספיק על מנת להתאושש, ככה שבהגדרה, מתאמן בינוני שנמצא באובר טריינינג, לא יכול לקיים את המצב ה"מאוד מאוד אפשרי" הזה.

שוב, אתה מסתובב כאן בין מושגים שאתה משתמש בהם איך שנוח לך בלי שמשהו פה מוגדר, כולל המושג overtraining. מכל מה שכתבת עדיין לא ברור:

1. מה המדד שלך להתאוששות? איך אתה יודע מתי מתאמן התאושש ומתי לא?
2. מה המערכות שמתאוששות/לא מתאוששות? אילו מערכות בגוף בבעייה בזמן של אימון יתר? מי עייף? השרירים? מערכת העצבים? מערכת העיכול? המערכת החיסונית אולי?
3. יש לך במשך כל השרשור הזה הנחה שמתאמן שלא מתקדם נמצא באימון יתר. זו הנחה שגויה כמובן, מתאמנים יכולים לא להתקדם כי הם לא מתאמנים מספיק. איך אתה יודע מה המצב? לפי ההרגשה?

וכן, ניתן להכשל כי עשית יותר מדי עבודה שאתה לא רגיל אליה. זה לא אומר שאתה תהיה במצב כרוני של ירידה בביצועים כתוצאה מזה.

אבל למה אתה לא עונה על השאלות, ויורה שאלות בחזרה? אתה סתם לא מגיב למה שאני כותב ובורח מסביב.

1. מה המדד שלך להתאוששות? איך אתה יודע מתי מתאמן התאושש ומתי לא?
בטווח הארוך, אם הצלחת את מה שכתוב בתוכנית ---> התאוששת.
התאוששות זה מתי פעם הבאה אתה בשיא שלך שוב.
כשאתה מפעיל על הגוף סטרס גדול מידי שהוא לא יכול להתאושש ממנו, הוא לא יתאושש ויסתגל אליו. יהיו תגובות מסויימות על מנת לשרוד, אבל לא הסתגלות. באובר טריינינג למשל זה מצב שבו הקורטיזול עולה משמעותית. בשיזוף אתה כן מסתגל ונהיה כהה יותר, אבל אם אתה תשרוף חלק כלשהו בגוף, המקום הזה לא פשוט יהיה מאוד שחום, אתה פשוט תצא עם כוויות - וגם למצב של כוויות הגוף מגיב, פשוט לא בהסתגלות, זה הכל.

2. מה המערכות שמתאוששות/לא מתאוששות? אילו מערכות בגוף בבעייה בזמן של אימון יתר? מי עייף? השרירים? מערכת העצבים? מערכת העיכול? המערכת החיסונית אולי?
כשמדובר על אובר טריינינג, מערכת השרירים ו\או העצבים

3. יש לך במשך כל השרשור הזה הנחה שמתאמן שלא מתקדם נמצא באימון יתר. זו הנחה שגויה כמובן, מתאמנים יכולים לא להתקדם כי הם לא מתאמנים מספיק. איך אתה יודע מה המצב? לפי ההרגשה?
אין לך יכולת להסתכל על מתאמן ולהגיד אם הוא התאושש, אבל אם הוא לא התאושש הוא פשוט לא יצליח את הPR שתוכנן להיום. במידה והוא עבד מספיק קשה קודם לכן.
בוודאי שאפשר להתקדם כי לא עובדים מספיק, אבל אפשר גם ההפך, ואתה מסכים איתי.
כשמתאמן מתקדם באמת מתאמן יותר מידי, אתה לא תפספס את זה, יש המון תופעות לוואי (הרבה מאוד כתוצאה מהקורטיזול).
יש הבדל בין להיות fresh ולא להצליח משהו קשה, ובין להיות גמור, בדיכאון, עם דופק גבוה 24\7, בלי תיאבון ולא להצליח לעשות משהו קשה. לא מפספסים את זה.

וכן, ניתן להכשל כי עשית יותר מדי עבודה שאתה לא רגיל אליה. זה לא אומר שאתה תהיה במצב כרוני של ירידה בביצועים כתוצאה מזה.
אתה סתם לוקח את המושג כרוני ומשתמש בו כמו שאתה רוצה. כבר אמרתי, אובר טריינינג מתקיים כשסייקל שלם של סטרס-הסתגלות-התאוששות אינו מספיק על מנת להתאושש. אז כשאתה מדבר על מתאמן מתחיל אתה מדבר על כמה ימים, כשאתה מדבר על מתאמן בינוני אתה מדבר על שבועיים שלושה.
ה"כרוני" הנחשק שאתה מדבר עליו, מתקיים רק אצל מתאמנים מתקדמים.

מה המכניזם שגורם לך להכשל כתוצאה מזה שעשית יותר מידי עבודה? מה יקרה אם אתה תמשיך לגרום לו להתקיים פעם אחר פעם?
ואפשר התייחסות לשאלות ששאלתי קודם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית