הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה פרונט סקווט + BOR

Tamtamon

משתמש קבוע
1,292
687
נק' מוניטין:
1,512
1,292
687
אהלן
אז היום החלטתי לעשות פרונט סקווט ו BOR בפעם הראשונה (BOR ניסיתי פעם אחת, לא באופן רציני ממזמן).
אשמח אם תעזרו לי מבחינת טכניקה, צלמתי פה כמה סרטונים של הסקווט ו2 של הBOR.

הנה הראשון בלי משקל, מוט ריק:

פה עוד אחד עם 5 בכל צד:

פה אחד עם 10 בכל צד:

פה עם 15 בכל צד:

פה עשיתי CROTCH SHOT כזאת, לא ממש חשבתי שמאחורה יעזור אז פשוט עשיתי את זה:

קצת דברים ששמתי לב:
אני מרגיש את המפרק קצת אחרי כל סט, אני אמור להרגיש ככה?
הבנתי גם שבפרונט המקסימום שעושים זה 3-5 חזרות. סתם חירטטו אותי או שאני יכול לעשות שמיניות?
אשמח לביקורת על הכל.

ול BOR, אחד מוט ריק:

עוד אחד עם 5 בכל צד:

תודה רבה 😃

BOR- אתה רוצה להשען יותר כלפי מטה(=טווח תנועה גדולה יותר) ולחתור יותר לכיוון הטבור מאשר לחזה.

פרונט:
יש הרבה חברי'ה שמעלים ולא מקבלים פידבק מתאים אז אני "אחפור" למען טובת הכלל.
הסקוואט שלך נראה כמו HB מוזר עם מוט מונח קדימה.

הפיזיקה אף פעם לא משתנה, כמו שאנחנו רוצים בSQ רגיל שהמוט יהיה מעל מרכז המאסה של הגוף כדי לקבל מסלול אנכי יעיל כך גם בFS.
המוט רוצה ליפול אנכית מטה ואין שום מטרה להזיז אותו בצורה אופקית(שוב אני מציין: במבט מהצד במערכת הגוף-מוט של ליפטר, נרצה שהמוט יהיה מעל מרכז כף הרגל)- נרצה לראות שהמוט עולה ויורד בקו ישר.
אחרי שהבנו את ה2 שורות הנ"ל(תוודא שהבנת) ככל שהמשקל כבד יותר הוא ישאף להיות מעל מרכז כף הרגל(תסתכל בסרטונים שלך ותסתכל איפה המוט בתחתית ביחס לכף הרגל ככל שהמשקל עולה: בחימום- כמעט מחוץ לכף הרגל, בסטים עצמם- באזור האצבעות, במשקל מאתגר בשבילך היית פשוט נופל קדימה כי אתה לא מחזיק את המוט מעל מרכז כף הרגל)

מה לתקן:
1. להתחיל כשהחזה למעלה, אם צריך תחשוב שאתה עושה פרפר במכונה ומחזיק את החזה כמו בנעילה בסוף התנועה של פרפר כדי שהגב יהיה ישר והמוט יהיה מעל מרכז כף הרגל.
2. לדחוף ברכיים קדימה והצידה, לא לנסות להתיישב עם המוט אחורה כמו בSQ רגיל.
3. בעליה לחשוב על לעלות מהמרפקים/חזה ולא מהאגן, אחרת תהיה חייב להשען קדימה ושוב המוט ינוע בצורה אופקית(לא מעל אמצע כף הרגל)
אנקדוטה:
בגלל הזווית הנדרשת בקרסול כדי שהברך תתקדם מספיק קדימה ותוליך את התנועה בירידה, FS הוא הוריאציה של הSQ שהכי קריטי בה להשתמש בנעליים מתאימות(נעלי הרמת משקולות, עם עקב מוגבה ולא דחיס, לא סתם נעל עם סוליה שטוחה).
למי שלא גמיש מספיק יהיה קשה מאוד/בלתי אפשרי להשיג טכניקה נכונה בלעדיהן(בניגוד לדוג' ללואו באר שכל אחד יוכל לבצע בצורה טובה גם יחף)

סרטון מייצג טוב(הוא עם נעליים מתאימות)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז בעיקרון אני לא יכול לעשות סקווט בלי הנעליים האלה? ממש לא אפשרי בשבילי עם נעל שטוחה?

אז בעיקרון אני לא יכול לעשות סקווט בלי הנעליים האלה? ממש לא אפשרי בשבילי עם נעל שטוחה?

לא יודע, אתה לא מתאמן שלי וקשה לראות הכל דרך האנטרנט בסרטון.
קודם כל תנסה להקפיד על הדגשים שנתתי ואז נדבר על נעליים.

מבחן יעיל לבדיקה: אחשרי שהדגשים מיושמים תדרוך על פלטה של 1.25 בעקב ותבדוק איך התנועה נראית

• פותח/ת השרשור
לא יודע, אתה לא מתאמן שלי וקשה לראות הכל דרך האנטרנט בסרטון.
קודם כל תנסה להקפיד על הדגשים שנתתי ואז נדבר על נעליים.

מבחן יעיל לבדיקה: אחשרי שהדגשים מיושמים תדרוך על פלטה של 1.25 בעקב ותבדוק איך התנועה נראית
אוקיי אני אנסה, תודה 😃
ואמרו לי על הטכניקה של הBOR שמתי שאני מושך את המוט הוא צריך לגעת ברגל בעצם. אז להיות קרוב לרגל או שיגע לאורך כל התנועה?

אוקיי אני אנסה, תודה 😃
ואמרו לי על הטכניקה של הBOR שמתי שאני מושך את המוט הוא צריך לגעת ברגל בעצם. אז להיות קרוב לרגל או שיגע לאורך כל התנועה?

התרגיל שאתה עושה הוא חתירה, אין התחשבות לעצם ברגל כי כל המטרה זה פשיטת כתף, פשוט תתכופף יותר למטה ותמשוך לכיוון הטבור, לא צריך לסבך את מה שפשוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית