הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וולטרן ג'ל מסוכן?

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
קראתי שוולטרן ג'ל יכול להיות מסוכן לכבד
זה נכון? אם כן איך כדי להשתמש כדי להמנע מנזק לכבד?

אני יודעת שזריקות וולטרן אכן מסוכנות מאוד לכבד. ניתן לקבל עד כמות מסויימת בשנה.... אבל אני לא בטוחה במספר המדוייק.
לגביי הג'ל, אני בספק עם יש לו השפעת כול כך חזקה. החדירה דרך העור היא מוגבלת ביותר. לא נראה לי שיותר מידי חומר חודר למחזור הדם ומשם לכבד.

איפה קראתה את זה?

לעיתים רחוקות עד כדי נדירות קופות החולים נותנות אמפולות וולטרן, לרוב הם נותנים אביטרן במקום. החומר הפעיל הקיים בתרופות מסוג זה, הינו דיקלופנק, אשר עלול להזיק באמת לכבד בשימוש ממושך. הדבר גם כתוב בעלון הנילווה לתרופות אלו, לפיכך רצוי להשתמש במינון הנמוך ביותר לתקופה הקצרה ביותר.

• פותח/ת השרשור
לעיתים רחוקות עד כדי נדירות קופות החולים נותנות אמפולות וולטרן, לרוב הם נותנים אביטרן במקום. החומר הפעיל הקיים בתרופות מסוג זה, הינו דיקלופנק, אשר עלול להזיק באמת לכבד בשימוש ממושך. הדבר גם כתוב בעלון הנילווה לתרופות אשר מבוססות על חומר זה.
שימוש של כמה ימים כמה פעמים ביום לא יזיק נכון?

השימוש המומלץ במהלך הטיפול הינו 3-4 פעמים ביום עבור וולטרן 1.16% לפרק זמן של עד שבועיים, כאשר עבור ספיגה מיטבית, יש לעסות את המשחה לתוך העור. אגב, קיים וולטרן עם חומר פעיל בריכוז כפול של 2.32%, מוכר בין היתר בשם Voltarol 2.32%.

נערך לאחרונה:
שמע אני עובד בבית מרקחת יש תאמפולות שזה נראה לי רציני
ויש תמשחה שאם יש כאבים או שרירים תפוסים זה יכול לעזור

אז הייתי ממליץ לך משחה ולא תאמפולו אלה אם זה רציני ונראה לי שצריך מרשם לזה (אמפולות)

אני יודעת שזריקות וולטרן אכן מסוכנות מאוד לכבד. ניתן לקבל עד כמות מסויימת בשנה.... אבל אני לא בטוחה במספר המדוייק.
לגביי הג'ל, אני בספק עם יש לו השפעת כול כך חזקה. החדירה דרך העור היא מוגבלת ביותר. לא נראה לי שיותר מידי חומר חודר למחזור הדם ומשם לכבד.

איפה קראתה את זה?
יש כזה דבר?!

כל רופא רשאי לתת מירשם לוולטרן, כאשר מה שהרוקח יתן בבית המרקחת זה אביטרן.

כל רופא רשאי לתת מירשם לוולטרן,[/QUOT
אני הייתי מתרחקת מרופאים שנותנים תרופות/טיפול לבעיות שהם לא בתחום של המומחיות שלהם....

לא חסר סתומים בקופ"ח שרושמים תרופות מבלי להרים את הראש על המטופל כי חדר ההמתנה שלהם מלא ויש להם 5 דקות למטופל.

WeaKid,
עלות, למרות שלא אמורים לחשוש, התרופות דומות.

Pink Steel,
ההמלצה שלך נשמעת הגיונית, אחראית ומאוד קל לומר אותה מעל דפי הפורום, אבל בחיי היומיום, רוב האנשים לא נוהגים כך, בדיוק מאותה סיבה שכאשר מצוננים, אנחנו לא הולכים לרופא א.א.ג, כאשר כואב הראש, אנחנו לא הולכים לנוירולוג, כאשר יש לנו תופעות אלרגניות בתקופות מעבר, אנחנו לא הולכים לאלרגולוג וכאשר נתפס לנו הגב או הצוואר - אנחנו הולכים לרופא משפחה ומבקשים זריקת וולטרן.

נערך לאחרונה:
וחבל שכך....
אני דווקא מייסמת אותה גם ביום יום! מי שהבריאות שלו מספיק חשובה לו... גם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית