הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ IBS, אנזימי עיכול, פרוביוטקה וכל השאר.

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני ככל הנראה סובל מIBS (תסמונת המעי הרגיש), בגדול יש כל מני סוגים, התסמין העיקרי אצלי הוא שהמעי עובד בצורה מאוד "איטית" מה שגורם לגזים "להתקע" וכל מני דברים בסגנון שאין צורך שאפרט
חוץ מזה אני כמעט בטוח שרגיש ללקטוז (בקרוב אעבור בדיקה אבל האוכל פשוט לא עושה לי טוב, עוד לפני כל הסיפור של הIBS), למרות שעשיתי הפסקה עם הלקטוז ועדיין סבלתי מאותו תסמין אני מניח שזה לא מה שיוצר את הבעיה
קצת קראתי והגעתי למאמר הזה:
http://drhyman.com/blog/2010/09/16/5-simple-steps-to-cure-ibs-without-drugs/#close
מה שאותו ד"ר כתב שם מאוד נשמע אמין, הוא טוען שהמעי יכול "להתקע" מ2 סיבות עיקריות - אחת, רגישות לאוכל מסוים. צמצמתי את כל סוגי האוכל האפשריים חוץ מבשר ועדיין התוצאות זהות. שתיים, יש סיכוי לחיידקים במעי, שגם בדיקה לזה אני אעבור בקרוב.
בכל מקרה בשביל שאני אשיג ריפקסימין (אנטיביוטיקה למעי) אני צריך שהתוצאה של הבדיקה תיהיה חיובית, אז עד אז עשיתי את השלבים האחרים. הזמנתי אנזימים לעיכול של Digest בשביל לעכל את האוכל בקלות יותר, פרוביוטיקה - Jarro Dophilus EPS בשביל לאזן את יחס החיידקים טובים רעים, אבץ, ויטמין A, גלוטמין, אומגה 3, מגנזיום..
שבוע שעבר כשעוד לא קבלתי את התוספים, התחלתי להרגיש הקלה ובקושי הרגשתי את התסמינים, זה בא אצלי בתקופות. שלשום קבלתי את התוספים, רק התחלתי להשתמש באנזימי עיכול ובפרוביוטיקה וכבר 40 דק אחרי האוכל התחילו כאבי בטן והסתמינים חזרו אפילו חזקים יותר.. אני חושד שמדובר בפרוביוטיקה כי כתוב שהיא מכילה חלב. כרגע אני בדילמה מה לעשות מכאן, להמשיך את השימוש לחודש כמו שאותו ד"ר כתב או לחפש מה הגורם של זה ולהפסיק להשתמש בו?

אני יכול להגיד לך שגם אני ניסיתי הפסקה מחלב כי הייתי בטוח ששם הבעיה, ומאז שהעפתי את הגלוטן הבטן שלי הסתדרה.
אני לוקח גם פרוביוטיקה של אלטמן כדור אחד ביום ומרגיש מצויין.

התסמינים שהוא מציין לא קשורים כל כך לגלוטן. הדבר שהכי מאפיין צליאקים זאת התנפחות הבטן. דלקת במעי, כרון, חיידקים... יכול להיות הרבה דברים שרק בדיקות מקיפות יעלו עליה. ייתכן וזה לא קשור אפילו במזון.

אצלי הבטן התנפחה,היו לי שלשולים ולפעמים עצירויות,אנמיה,כאבי בטן,לא מצאו נוגדנים בדם ולא מצאו נזק במעי,איך שהפסקתי הכל עבר.
לנסות להוריד לחודש לא יהרוג אותו.

שבוע זה לא מספיק מניסיון,לפחות חודש,לי היו שילשולים קשים ואז במכה עצירויות נוראיות,כשהעפתי את החרא הזה הכל הסתדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית