הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה לליפטרים

yanthepro

משתמש מתחיל
203
34
נק' מוניטין:
154
203
34
שלום לכולם
אני עובד fbw,ביינתים מנסה לבנות בסיס טוב ללפיטינג כי אני מתכוון להמשיך עם זה אבל עכשיו אני לא יכול כי אני צריך קודם כל לחטב ויש לי הרבה מה לחטב.
עכשיו אני עושה סקוואט,דדליפט,ובנ'ץ.
בסקוואט זה התנועה של הישיבה כשמתיישבים על כסא זה אותה תנועה מתחילה מהתחת ולא לגלוש עם הברכיים קדימה יורד לעומק מקביל++ מרגיש את הרגליים דוחפות וזה בסדר.
בדדליפט יש לי כמה שאלות:
הראשונה:מה אני צריך להרגיש כשאני עובד דדליפט?
השנייה:המוט חייב לעבור על הרגליים כשהוא עולה כלומר כשמתחילים את התנועה המוט חייב להיות ממש צמוד ונוגע ברגליים ופשוט להעביר אותו למטה בלי להזיז אותו קדימה?
השלישית:התנוחה שאיתה מתחילים את ההרמה של המוט היא כאילו אתה יושב באוויר על כיסא ועולה לאט לאט?

הגענו לבנץ...
יש לי כמה שאלות גם כאן
הראשונה:אני מקשיט את הגב כמו שצריך,מוריד את המוט אבל יש לי בעיה קטנה המוט צריך לרדת ישר כלומר בלי לזוז קדימה[ראיתי איזה דוגמא באיזה מקום אז אני יכתוב אותה פה]כמו לרדת מציר Y מלמעלה למטה?
השנייה:מורידים לתחילת החזה או לסוף החזה?
השלישית:שרירי החזה לא כל כך מגיבים לזה אני מרגיש אותם רק קצת בתרגיל....
מה אני יכול להוסיף?
תודה רבה לכולם!

מה אני צריך להרגיש כשאני עובד דדליפט?
דדליפט זה לא תרגיל מבודד ובגדול אתה תרגיש קושי כללי חזק במשקלים כבדים.

המוט חייב לעבור על הרגליים כשהוא עולה כלומר כשמתחילים את התנועה המוט חייב להיות ממש צמוד ונוגע ברגליים ופשוט להעביר אותו למטה בלי להזיז אותו קדימה?
המוט צריך לגעת בגוף כל הדרך למעלה, הירידה לא כל כך חשובה, כי כשהמשקל כבד אתה גם ככה מוריד את המוט מהר. הדדליפט אינו מכיל את החלק ה"שלילי", ובעיקרון להרים את המוט ולעזוב אותו כשהוא למעלה זה דדליפט לכל דבר (בתחרות זו פסילה, זה גם הורס את הציוד, אבל זה דדליפט).

התנוחה שאיתה מתחילים את ההרמה של המוט היא כאילו אתה יושב באוויר על כיסא ועולה לאט לאט?
לא, דדליפט זה לא סקוואט עם מוט בידיים.
למד לבצע את הדדליפט בעזרת חמשת שלבי המשיכה: https://www.lbs.co.il/threads/43239/#post-540582

אני מקשיט את הגב כמו שצריך,מוריד את המוט אבל יש לי בעיה קטנה המוט צריך לרדת ישר כלומר בלי לזוז קדימה[ראיתי איזה דוגמא באיזה מקום אז אני יכתוב אותה פה]כמו לרדת מציר Y מלמעלה למטה?
אסור שהמוט ינוע בצורה אנכית בלבד, כי זה מסוכן לכתפיים.
קרא: https://www.lbs.co.il/threads/54418/#post-687564

מורידים לתחילת החזה או לסוף החזה?
לקו פטמות

שרירי החזה לא כל כך מגיבים לזה אני מרגיש אותם רק קצת בתרגיל....
מה אני יכול להוסיף?
תתעסק בלהתקדם, אתה מתאמן מתחיל, כרגע הדבר הכי משמעותי שאתה יכול לעשות מבחינת מסת שריר בחזה, זה להוסיף 50 ק"ג לבנץ' פרס שלך.

בכללי, הדבר שהכי יועיל לך כרגע הוא לקרוא את הספר Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition.

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה מבחינת טכניקה, צלם סרטוני טכניקה ותעלה לכאן. תיעזר בהוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
דדליפט זה לא תרגיל מבודד ובגדול אתה תרגיש קושי כללי חזק במשקלים כבדים.

המוט צריך לגעת בגוף כל הדרך למעלה, בירידה לא כל כך חשובה, כי כשהמשקל כבד אתה גם ככה מוריד את המוט מהר. הדדליפט אינו מכיל את החלק ה"שלילי", ובעיקרון להרים את המוט ולעזוב אותו כשהוא למעלה זה דדליפט לכל דבר (בתחרות זו פסילה, זה גם הורס את הציוד, אבל זה דדליפט).

לא, דדליפט זה לא סקוואט עם מוט בידיים.
למד לבצע את הדדליפט בעזרת חמשת שלבי המשיכה: https://www.lbs.co.il/threads/43239/#post-540582

אסור שהמוט ינוע בצורה אנכית בלבד, כי זה מסוכן לכתפיים.
קרא: https://www.lbs.co.il/threads/54418/#post-687564

לקו פטמות

תתעסק בלהתקדם, אתה מתאמן מתחיל, כרגע הדבר הכי משמעותי שאתה יכול לעשות מבחינת מסת שריר בחזה, זה להוסיף 50 ק"ג לבנץ' פרס שלך.

בכללי, הדבר שהכי יועיל לך כרגע הוא לקרוא את הספר Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition.

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה מבחינת טכניקה, צלם סרטוני טכניקה ותעלה לכאן. תיעזר בהוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בהצלחה

תודה על התגובה.
אני לא יודע אם להוסיף בבנץ עוד משקל כי אני בחיטוב ואי אפשר להתקדם זה נכון?

תודה על התגובה.
אני לא יודע אם להוסיף בבנץ עוד משקל כי אני בחיטוב ואי אפשר להתקדם זה נכון?
אתה יכול לנסות. לא בטוח שתצליח. תלוי ברמה שלך, אם אתה ברמה נמוכה הסיכוי שלך טוב, ברמה גבוהה זה קשה עד בלתי אפשרי.

מחזק את חיה ורמאות, ואתה גם ככה לא תגדיל את החזה שלך בחיטוב... כשתהיה במסה זה כבר אופרה אחרת.

• פותח/ת השרשור
מחזק את חיה ורמאות, ואתה גם ככה לא תגדיל את החזה שלך בחיטוב... כשתהיה במסה זה כבר אופרה אחרת.

מה קורה יניב?
חחח ראיתי אותך בסרטון של אושר סופטי!!!!יתותח!איך מתקדם בצבא?
ותודה חיה ורמאות לא יודע משום מה אני לא מצליח לצטט את שתיכם ביחד
ותודה לך יניב וחיה ורמאות!

מה קורה יניב?
חחח ראיתי אותך בסרטון של אושר סופטי!!!!יתותח!איך מתקדם בצבא?
ותודה חיה ורמאות לא יודע משום מה אני לא מצליח לצטט את שתיכם ביחד
ותודה לך יניב וחיה ורמאות!
המצב בקקט... המדאגית כבר 3 שבועות בגימלים ואין חדר כושר.. התאמנתי איזה 3 פעמים בחודש האחרון...

• פותח/ת השרשור
המצב בקקט... המדאגית כבר 3 שבועות בגימלים ואין חדר כושר.. התאמנתי איזה 3 פעמים בחודש האחרון...
עוד כמה זמן נשאר לך בצבא?
ומאסטר ספליטר תודה רבה גבר,אני לא יודע אם אני יצלם כי אני הולך לבד למכון

ביזיון. אם המכון כושר אצלנו היה נסגר בגלל שטות כזו היו פורצים דרך החלון.

ביזיון. אם המכון כושר אצלנו היה נסגר בגלל שטות כזו היו פורצים דרך החלון.
יש עליו סורגים...
דיברתי אתמול עם מישהו בבסיס שסיים קורס מדריכי חדכ והוא אמר שהחל מיום ראשון הוא יקבל איזה תדריך ואז הוא יוכל לפתוח ויהיה פתוח כל יום, ואני אהיה גם ברשימה של ה"אקסקלוסיביים" שנכנסים לא בשעות הרגילות... נקווה לטוב

😳
מה פספסתי? אפשר הסבר בבקשה?

כשאתה בשלב הלמידה, ה-que של לשפשף את הרגליים הוא טוב כדי להשאיר את המוט קרוב לגוף ושהוא לא יתנדנד מקדימה. בהמשך - ה-que הזה מפריע. גם כי דם על השוקיים זה מציק, וגם כי זה מייצר חיכוך שצריך להתגבר עליו, מעבר לכוח הכבידה. אפשר להשאיר את המוט קרוב לגוף בלי שהוא ישפשף את השוקיים. בהרמות אולימפיות זה גם עלול לגרום לך "לזיין" את המוט ולהעיף אותו קדימה במקום למעלה.

כשאתה בשלב הלמידה, ה-que של לשפשף את הרגליים הוא טוב כדי להשאיר את המוט קרוב לגוף ושהוא לא יתנדנד מקדימה. בהמשך - ה-que הזה מפריע. גם כי דם על השוקיים זה מציק, וגם כי זה מייצר חיכוך שצריך להתגבר עליו, מעבר לכוח הכבידה. אפשר להשאיר את המוט קרוב לגוף בלי שהוא ישפשף את השוקיים. בהרמות אולימפיות זה גם עלול לגרום לך "לזיין" את המוט ולהעיף אותו קדימה במקום למעלה.
אם נגעת בהנפות אולימפיות - החיכוך הזה מעיד שאתה מרים את בית החזה מוקדם מידי (אם מתייחסים לטכניקה רוסית).
אצל הסינים אגב לא נדיר במיוחד למצוא פציעות על הshins בגלל טכניקה שונה.
מעבר לזה ואני מניח שאת זה אתה כבר יותר - במיוחד בסנאצ' כשאתה מתעייף קל לשרוט את הshin.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית