הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע למסה

• פותח/ת השרשור Yoni1o
  • פורסם בתאריך

Yoni1o

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
אני 3 שבועות במכון כושר ואני מבולבל צריך ייעוץ בכמה דברים.
קודם אני יפרט מה שאני יודע:
אני יודע שצריך לאכול כל יום כפול 2 ממשקל הגוף גרם חלבון ובגלל זה קניתי dymatize elite וחוץ מזה אני לא ממש מבין כלום.
עכשיו אני רוצה שתייעצו לי בכמה דברים :
1. אני מרגיש שאין לי מספיק אנרגיה לפני אימון וזה מעצבן אותי אם אתם יודעים מה נותן אנרגיה תמליצו לי
2. אני רוצה להתנפח ואין לי בעיה עם אוכל ואין לי בעיה לעלות במשקל והבנתי שיש מסה נקייה ומסה מלוכלכת עכשיו מה יותר כדאי השאלה שלי היא - אם אני עולה במסה נקייה אז ייקח לי תהליך ארוך יותר לעלות את כל המסה ואז לחטב ועדיף לי כבר מסה מלוכלכת ואז לחטב?
3. כל הקטע הזה של לאכול כפול 2 ממשקל הגוף גרם חלבון אין לי בעיה אבל העניין הוא שאני רואה שצריך גם לאכול גם פחמימות עם קצת אחוזי שומן וכמות מסויימת ביום בהתאם לגיל ולמשקל וכו.. עכשיו השאלה שלי כזאת אם אני עושה מסה ולא מקפיד על כל הקטע הזה של הפחמימות אלא אני יקפיד רק לאכול כל יום כפול ממשקל הגוף שלי גרם חלבון ואני יאכל פחות או יותר מה שבאלי ויאכל כדי לעלות במשקל אז זה בסדר?
ואז בתקופת החיטוב אני יאכל פחות 600-700 קלוריות ממה שאני צריך וימשיך לאכול את אותה הכמות של החלבון שאני צריך בהתאם למשקל זה בסדר ?
4. והאם בתקופת מסה יש צורך בריצה אחרי האימון כוח?

אני מרגיש שאין לי מספיק אנרגיה לפני אימון וזה מעצבן אותי אם אתם יודעים מה נותן אנרגיה תמליצו לי
אוכל, קפה?
באחזה שעה אתה מתאמן ומה אוכל לפני?

אני רוצה להתנפח ואין לי בעיה עם אוכל ואין לי בעיה לעלות במשקל והבנתי שיש מסה נקייה ומסה מלוכלכת עכשיו מה יותר כדאי השאלה שלי היא - אם אני עולה במסה נקייה אז ייקח לי תהליך ארוך יותר לעלות את כל המסה ואז לחטב ועדיף לי כבר מסה מלוכלכת ואז לחטב?
מסה מלוכלכת = פלוס קלורי גבוה = סיום מסה באחוז שומן גבוה לאחר קצת זמן (משמע לא מספיק שריר)
מסה נקייה = פלוס קלורי מתון מה שאומר שאתה יכול למשוך את המסה יותר זמן.
תחליט אתה

כל הקטע הזה של לאכול כפול 2 ממשקל הגוף גרם חלבון אין לי בעיה אבל העניין הוא שאני רואה שצריך גם לאכול גם פחמימות עם קצת אחוזי שומן וכמות מסויימת ביום בהתאם לגיל ולמשקל וכו.. עכשיו השאלה שלי כזאת אם אני עושה מסה ולא מקפיד על כל הקטע הזה של הפחמימות אלא אני יקפיד רק לאכול כל יום כפול ממשקל הגוף שלי גרם חלבון ואני יאכל פחות או יותר מה שבאלי ויאכל כדי לעלות במשקל אז זה בסדר?
סהכ הקלוריות חשובות מאוד.
אם לא תאכל לא תגדל

אני 3 שבועות במכון כושר ואני מבולבל צריך ייעוץ בכמה דברים.
קודם אני יפרט מה שאני יודע:
אני יודע שצריך לאכול כל יום כפול 2 ממשקל הגוף גרם חלבון ובגלל זה קניתי dymatize elite וחוץ מזה אני לא ממש מבין כלום.
עכשיו אני רוצה שתייעצו לי בכמה דברים :
1. אני מרגיש שאין לי מספיק אנרגיה לפני אימון וזה מעצבן אותי אם אתם יודעים מה נותן אנרגיה תמליצו לי
2. אני רוצה להתנפח ואין לי בעיה עם אוכל ואין לי בעיה לעלות במשקל והבנתי שיש מסה נקייה ומסה מלוכלכת עכשיו מה יותר כדאי השאלה שלי היא - אם אני עולה במסה נקייה אז ייקח לי תהליך ארוך יותר לעלות את כל המסה ואז לחטב ועדיף לי כבר מסה מלוכלכת ואז לחטב?
3. כל הקטע הזה של לאכול כפול 2 ממשקל הגוף גרם חלבון אין לי בעיה אבל העניין הוא שאני רואה שצריך גם לאכול גם פחמימות עם קצת אחוזי שומן וכמות מסויימת ביום בהתאם לגיל ולמשקל וכו.. עכשיו השאלה שלי כזאת אם אני עושה מסה ולא מקפיד על כל הקטע הזה של הפחמימות אלא אני יקפיד רק לאכול כל יום כפול ממשקל הגוף שלי גרם חלבון ואני יאכל פחות או יותר מה שבאלי ויאכל כדי לעלות במשקל אז זה בסדר?
ואז בתקופת החיטוב אני יאכל פחות 600-700 קלוריות ממה שאני צריך וימשיך לאכול את אותה הכמות של החלבון שאני צריך בהתאם למשקל זה בסדר ?
4. והאם בתקופת מסה יש צורך בריצה אחרי האימון כוח?

1. תאכל מנת פחמימה מכובדת חצי שעה לפני אימון תרגיש גיבור
2. ההבדל בין מסה מלוכלכת לנקייה זה כמות הקלוריות במאזן חיובי. 500 בנקייה מעל הניטרלי ובמלוכלכת 1000 אז תכלס אתה תעלה אולי יותר שריר אבל גם שומן. לדעתי בנקייה יהיה לך יותר קל לעלות ולחטב מידי פעם
3. כן העיקר להגיע למאזן חיובי, כמובן שאתה צריך לשים לב שאתה לא מגזים אם אתה בוחר בנקייה
4. אם אתה רץ אתה צריך לאכול בהתאם. בכללי ריצה זה אחלה כי זה כיף 😃

• פותח/ת השרשור
רשום שה-bmr שלי עם שלושה עד חמישה אימונים בשבוע הוא 2535 קלוריות ביום אז אני יאכל 3000 קלוריות ביום שבתוך הקלוריות האלו אני יכניס את הכמות חלבון שאני מצריך ויאכל טחינה שהבנתי שזה שומן בריא וישתדל לאכול לחם מלא ובקיצור זה נקרא מסה נקייה ?
נ.ב
כל כמה זמן אני יבדוק עם המשקל שלי ישתנה? כדי לבדוק שוב את הbmr שלי כדי לראות אם ישתנה המשקל ואני צריך לאכול קצת יותר

נערך לאחרונה:
לא צריך, תשקל כל שבוע ביום קבוע בבוקר לאחר השירותים, אם לא עלית 250-500 גרם תוסיף 200 קלוריות בערך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית