הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה בקרוב רובנו ניהיה מובטלים

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך

ברק

משתמש קבוע
1,771
695
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,804
1,771
695

אני יודע שזה מעט ארוך אבל זה אחד הסרטונים הכי מעניינים שראיתי והוא נוגע לכולם. הוא מראה איך חלק גדול מהאבטלה בארה"ב מקורה בהשתלטות של רובוטים על התעשייה ואיך עוד כמה שנים חלק גדול מהעבודות בעולם יעלמו ולא יהיה צורך אפילו ברוב האקדמאים.

אני זוכר שלא מזמן קראתי שאחרי שבאו בטענות למפעל של פוקסקון שמייצר את האייפונים על תנאי התעסוקה של העובדים, המפעל החליט לפטר את כולם ולהביא במקומם רובוטים. זה מראה שאפילו העולם השלישי כבר לא בטוח.

בדיוק בגלל זה כיום 80% מכוח העבודה מועסק בענף השירות ולא בענף היצור.

• פותח/ת השרשור
חכה אוטוטו גם שם תיהיה הרבה פחות עבודה.

שימשיכו להעלות את שכר המינימום ולחוקק חוקים סוציאליסטיים. באמת נהיה בלי עבודה.

• פותח/ת השרשור
זה כבר עבר את השלב שבו המצב תלוי רק בחוקים סוציאלים. אם כמו שהם אומרים שם כבר היום העסקת רובוט רב תכליתי עולה פי 10 פחות מהעסקת עובד, אז המשכורת הממוצעת תצטרך להיות עשירית מההעכשווית כדי להתחרות במכונות. אני מסכים שסוציאליזם יאיץ את התהליך אבל סופו של דבר הוא בלתי נמנע בכל שוק תחרותי, גם בשוק שבו אין זכויות סוציאליות בכלל.

תהליך דומה קרה במהפכה התעשייתית, ובראייה לאחורה כ40 שנה לאחר המהפכה המצב הכלכלי באנגליה דווקא השתפר.
לא הייתי ממהר כל כך להספיד את עתיד העבודה, במצב הגרוע ביותר הממשלות פשוט יעניקו מענקים חודשיים/ יורידו מיסים.

בדיוק בגלל זה כיום 80% מכוח העבודה מועסק בענף השירות ולא בענף היצור.
כבר היום רואים בברחבי רשת "שופרסל" עמדות קופה ללא קופאית , שהלקוח מעביר בעצמו את המוצרים, וכמוהם אני מאמין שעוד חברות יעשו את זה על מנת להוזיל את ההוצאות ולהחזיק פחות כוח אדם.

נכון לעכשיו אולי זה לא נוח לצרכן , אבל אם בשלב כלשהו לא תשאר לו ברירה זה יוכל להחליף את שוק העבודה ,ואני מאמין שזה גם יכנס לעוד כל מיני חברות בתחומים שונים, כמו שהיום הרבה עובדים על מכירות מוצרים באינטרנט\טלפוני ולא צריך לשלם לעובד פרונטלי שימכור מוצרים

• פותח/ת השרשור
מכר שלי עובד בחברה שאחראית לתכנון משיבונים אוטומטיים לכל מיני ארגונים ולדבריו הם מצליחים מאוד. כבר היום אם מתקשרים לבנק למשל אפשר לעשות לא מעט פעולות ללא מענה אנושי. בצורה כזאת חברות מקצצות בכוח האדם שלהן גם בתחומים הללו. עוד כמה שנים כשכל הנושא של האינטיליגנציה המלאכותית יכנס יותר לשימוש אני בטוח שגם בתחום הזה לא תיהיה הרבה עבודה.

ואיתמר, המצב שונה מהמהפכה התעשייתית, אני ממליץ לך לראות את הסרטון. אני חושב שהבעיה מתחילה בכך שהאוכלוסיה מתחלקת לאנשים שמתחרים עם המכונות, אנשים שהמכונות לא יכולות בלעדיהן ובעלי ממון שמחזיקים את העסקים והמשאבים. המהפכה הרובוטית גורמת לכך שחלק גדול מהכסף נשאר אצל בעלי הממון ולא מתפזר ברובה של האוכלוסיה כי אין צורך בהרבה עובדים. במצב הזה הכלכלה תקועה וגם לממשלות אין הרבה כסף כי אין על מה לתת מיסים.

לדעתי, הפתרון לעניין צריך להגיע משינוי כלשהוא של מבנה הכלכלה כולה ולא נתינת הטבות במבנה הקיים...

הבעיה שעד ששינויים כאלה קורים עובר זמן ויכול להיווצר משבר שיוביל לחוסר יציבות פוליטית בכל העולם ולמלחמות.

נערך לאחרונה:
באוסטרליה לצורך העניין לא קיימת המשרה - מתדלק.

למה בארץ היא קיימת ולמה היא מועדפת? שאלה טובה.

כן, רק שאף אחד מכם גאונים לא חשב שללא עובדים וללא שכר, אין צורך במוצרי צריכה, כי אף אחד לא יוכל להרשות אותם לעצמם...

למרות כל הקשקוש הזה על הכנסת יותר ויותר רובוטים במקום אנשים, מדינות העולם השלישי מראות את סימני הצמיחה הגבוהים בעולם ואט אט מבלי שנשים לב גם שם מתחיל להתבצע עדכון מחירים והתייקרות.

תראו את תאילנד של לפני 10 שנים ואת המחירים בתאילנד היום...
--

שורה תחתונה - אין צורך ברובוטים מתוחכמים שיודעים לייצר מוצרים שלאף אחד אין כסף לרכוש כי הוא מובטל.

כן, רק שאף אחד מכם גאונים לא חשב שללא עובדים וללא שכר, אין צורך במוצרי צריכה, כי אף אחד לא יוכל להרשות אותם לעצמם...

למרות כל הקשקוש הזה על הכנסת יותר ויותר רובוטים במקום אנשים, מדינות העולם השלישי מראות את סימני הצמיחה הגבוהים בעולם ואט אט מבלי שנשים לב גם שם מתחיל להתבצע עדכון מחירים והתייקרות.

--

שורה תחתונה - אין צורך ברובוטים מתוחכמים שיודעים לייצר מוצרים שלאף אחד אין כסף לרכוש כי הוא מובטל.
אוטומציה חדשה מביאה איתה משרות חדשות. מה גם שלא כל המשרות יימחקו.
שכר המינימום כמובן תורם רבות לכך שהרבה משרות נמחקות ויש מעבר לאוטומציה.

אוטומציה חדשה מביאה איתה משרות חדשות. מה גם שלא כל המשרות יימחקו.
שכר המינימום כמובן תורם רבות לכך שהרבה משרות נמחקות ויש מעבר לאוטומציה.

אתה קלטת מה אמרת עכשיו?
אם יהיו משרות חדשות - אז היכן החיסכון כאן? שהרי צריך לשלם גם עבור הרובוטים וגם עבור המשרות החדשות שיווצרו.
אם כמות המשרות שתפתח לא תהיה שווה לאלו שנסגרו אז נגיע גם ככה למצב שאני אמרתי שבו אנשים לא ירכשו מוצרים כי הרוב יהיו מובטלים.

שכר המינימום הוא פקטור מאוד שולי בעניין - פקטור יותר משמעותי זה היכולת של רובוט לא לטעות, לעבוד ללא הפסקות, ללא חופשי מחלה/ילדים וכו', ללא עייפות ולמשך זמן בלתי פוסק כמעט (להוציא תקלות) ,להוציא מוצר בסטנדרט זהה ביחס גבוה יותר מבני אדם ובתפוקה גבוהה יותר.

כל אלה הופכים אחזקת רובוט לכאורה ליותר משתלמת, אך עליה וקוץ בה.

אתה קלטת מה אמרת עכשיו?
אם יהיו משרות חדשות - אז היכן החיסכון כאן? שהרי צריך לשלם גם עבור הרובוטים וגם עבור המשרות החדשות שיווצרו.
אם כמות המשרות שתפתח לא תהיה שווה לאלו שנסגרו אז נגיע גם ככה למצב שאני אמרתי שבו אנשים לא ירכשו מוצרים כי הרוב יהיו מובטלים.

שכר המינימום הוא פקטור מאוד שולי בעניין - פקטור יותר משמעותי זה היכולת של רובוט לא לטעות, לעבוד ללא הפסקות, ללא חופשי מחלה/ילדים וכו', ללא עייפות ולמשך זמן בלתי פוסק כמעט (להוציא תקלות) ,להוציא מוצר בסטנדרט זהה ביחס גבוה יותר מבני אדם ובתפוקה גבוהה יותר.

כל אלה הופכים אחזקת רובוט לכאורה ליותר משתלמת, אך עליה וקוץ בה.
הרובוטים מייעלים את תהליך הייצור ויוצרות תעשיות אחרות, כמו למשל מפעלי רובוטים, חברות תחזוקה וכד'.
בעצם אם בעבר אוכלוסיה יכלה לעשות רק X, אז בזכות הרובוטים היא יכולה לעשות גם את X וגם את Y. כולם מרוויחים.

שכר מינימום הוא פקטור נורא חשוב. הוא זרז מאוד רציני להתליכים הללו.
תחשוב על זה כך-
כובסת מכבסת X בגדים ב18 שקלים. הפעלה של מכונה, לאותם X הבגדים עולה 25 שקלים. במה תבחר?בכובסת, נכון?
עם הזמן המחיר של תפעול של מכונת כביסה יורד ואז המשרה הזו נעלמת, אבל זה תהליך שלוקח זמן.
אם למשל היו מנהיגים באותה התקופה שכר מינימום של 30 שקלים, כנראה שהמשרה הייתה נמחקת הרבה יותר מהר.

הרובוטים מייעלים את תהליך הייצור ויוצרות תעשיות אחרות, כמו למשל מפעלי רובוטים, חברות תחזוקה וכד'.
בעצם אם בעבר אוכלוסיה יכלה לעשות רק X, אז בזכות הרובוטים היא יכולה לעשות גם את X וגם את Y. כולם מרוויחים.

שכר מינימום הוא פקטור נורא חשוב. הוא זרז מאוד רציני להתליכים הללו.
תחשוב על זה כך-
כובסת מכבסת X בגדים ב18 שקלים. הפעלה של מכונה, לאותם X הבגדים עולה 25 שקלים. במה תבחר?בכובסת, נכון?
עם הזמן המחיר של תפעול של מכונת כביסה יורד ואז המשרה הזו נעלמת, אבל זה תהליך שלוקח זמן.
אם למשל היו מנהיגים באותה התקופה שכר מינימום של 30 שקלים, כנראה שהמשרה הייתה נמחקת הרבה יותר מהר.

אתה שוב לא יורד לפרקטיקה, שכר המינימום הוא לא פקטור!

ואין לי כוח להתחיל לכתוב עבודת תזה פה, תקשיב, גם אם שכר המינימום יהיה 1000 שקל, רובוטים בטווח הארוך משתלמים יותר, אז לאן אתה רוצה להגיע עם זה? זה לא שההפרש של ה300 שקל הוא מה שמכתיב.

אנשים יקחו רובוטים בגלל שהם רוצים מוצר יותר טוב ותפוקה יותר טובה.
דבר שני, מה זה משנה איזו משרה נמחקת כל עוד נפתחת אחרת במקומה שמצריכה אותם הדרישות מעובדים ? הרי במשרות החדשות גם יצטרכו לשלם את המינימום, אז מה זה משנה?

שוב, אתה חייב צרכנים שיכולים להרשות לעצמם צריכה כדי לייצר משהו (עם או בלי רובוטים) ולכן החלפה ברובוטים וגרירת האוכלוסיה לאחוז אבטלה גבוה יוביל לירידה בצריכה ולגרירת מפעלים לפשיטת רגל.

• פותח/ת השרשור

אז אתה בעצם מסכים איתי. זו בדיוק הבעייה שאני מדבר עליה. הכלכלה כמו שהיא עכשיו מעודדת את העסקים להיות כמה שיותר רווחייים ולהחליף עובדים ברובוטים אבל לטווח הרחוק זה יגרום למשבר כלכלי כשיהיו הרבה מובטלים. צריך למצוא איזה שהוא פתרון שישנה את הסדר הקיים כי כיום בשוק התחרותי המצב הזה בלתי נמנע, ברגע שעסק אחד ינהג כך הוא יוכל להוריד מחירים והמתחרים שלו יהיו חייבים לעשות את אותו הדבר כדי לא לפשוט את הרגל אבל בסופו של דבר כולם יפשטו את הרגל.

העולם השלישי הוא דוגמא למצב דומה, בשוק תחרותי העסקים העבירו את הייצור מהמערב למזרח הזול ולאט לאט המדינות התעשרו על חשבון המערב שנכנס לחובות כדי לשמור על הצריכה ואיכות החיים. עכשיו איכות החיים במזרח עולה וכך גם השכר, אז החברות עוברות לייצר עם מכונות שהן זולות יותר. במצב הזה החברות לא ישלמו משכורות בכלל וכל העולם יהיה בחובות.

לגבי יצירת משרות חדשות, כמות המשרות שתיווצר תיהיה אפסית לעומת אלו שיעלמו. נסתכל למשל על המכוניות האוטומטיות אדם אחד יכול לשבת מול מחשב ולפקח על 30 משאיות ללא נהג. הייצור של המכוניות הוא אוטומטי ונעשה ברובו על ידי רובוטים ואת התוכנה מספיקים מתכנתים בודדים כדי לכתוב ולעדכן. זה נכון לגבי הרבה תחומים, עבודות חדשות לא יווצרו באותו הקצב שאחרות יעלמו.

אביעד, אתה שוכח שככל שהשנים עוברות - אדם צורך יותר.
היום לכל אדם עובד (כמעט) יש אוטו, סמארטפון, מחשב, לפטופ, חדר משלו וכו' וכו' וכו'.. לכל אחד מהמוצרים יש מוצרים משלימים וכו'... כלומר יש ביקוש ליותר מוצרי צריכה פר אדם לכן יש ביקוש לעליה בפריון פר עובד (כלומר מפקח בחדר בקרה על מפעל אוטומטי לדוגמא).

כבר היום רואים בברחבי רשת "שופרסל" עמדות קופה ללא קופאית , שהלקוח מעביר בעצמו את המוצרים, וכמוהם אני מאמין שעוד חברות יעשו את זה על מנת להוזיל את ההוצאות ולהחזיק פחות כוח אדם.

נכון לעכשיו אולי זה לא נוח לצרכן , אבל אם בשלב כלשהו לא תשאר לו ברירה זה יוכל להחליף את שוק העבודה ,ואני מאמין שזה גם יכנס לעוד כל מיני חברות בתחומים שונים, כמו שהיום הרבה עובדים על מכירות מוצרים באינטרנט\טלפוני ולא צריך לשלם לעובד פרונטלי שימכור מוצרים
בדוגרי זה לא כל כך נוח והם עדיין מעמידים שם קופאית שתראה שאף אחד לא גונב.
גם בשירותים באינטרנט בד"כ רוב האנשים שאני מכיר נמנעים ומעדיפים לראות את מה שהם קונים.

לדעתי כרגע הדברים האלה עדיין לא באמת תופסים ובסוף מה שהלקוח דורש הלקוח מקבל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית