הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים עזרה

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
אני מרבה לרוץ שלוש ריצות בשבוע אחת אינטרוולים
אחת 4 שחרור קצב קל
ואחת בסופש עשר קילומטר
יום יומיים אחרי הריצה ה10 האחרונה שלי התחלתי להרגיש כאב בברך שמאל בצד ימין שלה מאחורה כאב,אני לא סגור על זה אם זה כאב של מתיחה או כאב של הברך.
מישהו מכיר? או היה לו משהו דומה ויודע מה זה עזרה??
אני מתלבט עם לרוץ מחר ואני לא יודע אם כדיו או לא.. אם זו רק מתיחה או משהו אחר

חסרים פרטים בתיאור הבעיה אז קשה להתייחס אליה בצורה מפורטת.
בגדול, כאב בשקע שמאחורי הברך הוא לרוב כאב שמקרין מהמפרק עצמו וע"י טכניקות חבישה (טייפינג) ותרגילי חיזוק זה מסתדר מהר מאד.
מתיחה בד"כ קשורה לקושי בשליטה השרירית לקראת סוף טווח התנועה של השריר ועשויה לגרום לכאב חד שקשה לפספס. בהרבה מקרים נראה הגבלה מסויימת בטווח התנועה ו/או קושי בכיווץ השריר, תלוי בדרגת המתיחה, ובהתאם לכך גם משך השיקום והחזרה לפעילות.
כך או כך, לא מומלץ לבצע פעילות כל עוד היא כרוכה בכאב.
במידה ואתה עדיין סובל מהבעיה, יש מקום לבדיקה מקצועית על מנת להתאים את הטיפול המיטבי עבורה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המידע עזרת לי מאוד
היום חזרתי לרוץ אחרי שבוע וחצי כמעט שלא רצתי בו ובמשך כל יום מרחתי וולטרן על האזור 3 פעמים ביום ולקחתי איבופן במשך חמישה ימים מחשש שזו דלקת וחזרתי לרוץ רק שהכאב עבר לי
בסיום הריצה חזר לי הכאבים קצת אבל ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שהיה לפני
הרגשתי את המתיחה רק בזמן הליכה או מאמץ עכשיו לאחר הריצה הררגשתי שוב קצת את הכאב אבל שמתי רדיאן בי והוא די חלף לי אז יכול להיות שזה איזה וריד מתוח או שריר תפוס
הכאב העיקרי הוא ברגל שמאל מאחורה בצד הפנימי לאורך כל הברך הצדדית

לדעתך אם הכאב חולף עד יום רביעי לחזור שוב לעשות איזו ריצה קלה או שלתת לזה עוד זמן?

ועכשיו שהבאתי עוד קצת מידע יש לך אולי דעה יותר חזקה למה זה יכול להיות?

אני לא מבין את ההיסטריה מדלקת...
דלקת היא תגובה טבעית של הגוף וחלק ממנגנון הפעולה של מערכת החיסון.
אם אתה לא ספורטאי תחרותי ובמידה ואין תגובה דלקתית סוערת שמצריכה התערבות חיצונית, תן לגוף מנוחה יחסית (מדברים שמעוררים כאב) על מנת שיוכל להתמודד עם הבעיה לבד.
כל התערבות כזו שלא לצורך מחלישה את הגוף ואף יכולה לפגוע בו.

ייתכן שמה שיש לך שם זו באמת דלקת אבל כמו שכבר הסברתי באשכולות אחרים, דלקת היא לא מקור הבעיה וצריך לאתר מה הגורם לדלקת.
אם היית בעומס אימונים, תן לגוף מנוחה.
אם החלפת נעליים, משטח ריצה, סגנון ריצה, תוכנית אימון או כל דבר אחר בסמוך לתחילת הכאבים, נסה לחזור אחורה לדבר האחרון שהרגיש לך טוב ותראה אם הכאב חולף. באופן כזה אפשר לנסות להגיע למקור הבעיה.
אם ניסית הכל ועדיין לא חל שיפור, צריך לבצע בדיקה גופנית כדי לאתר ליקויים נוספים.

• פותח/ת השרשור
החלפתי גם נעלים וגם החלפתי אימון אחד במאימון אינטרוולים שזה יכול להיות מה שיצר את הבעיה
הכאב עכשיו הוא קל ולא חמור כמו שהיה לפני
השאלה שלי היא האם לעשות איזה ריצה ברביעי או לחכות שהיא תעבור לגמרי?

כמו שאמרתי - כל דבר שלא מעורר כאב אפשר לבצע. אם הכאב מופיע אחרי הפעילות ואתה לא בטוח אם יכאב, תוריד נפח ועצימות ותראה מה קורה. אם עבר בשלום, תתחיל להעלות בהדרגה את הפרמטרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית