הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה או לא ב5\3\1

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
טוב אז התחלתי 5\3\1 עכשיו. אתמול היה אימון סקוואט 130 ל10 וביום רביעי אימון דדליפט 155 ל7 שניהם עשיתי בלי חגורה.
השאלה היא מה כדאי , להמשיך בלי חגורה מה שאומר שכנראה אני עושה פחות חזרות אבל מתחזק בCORE או ללכת עם חגורה מה שאומר שכנראה אצליח לתת עוד 2,3 חזרות בטח.
או שיש עוד אפשרות, ללכת על בלי חגורה עד שאני ארגיש שאני לא מסתדר בלעדיה (כמו בSS) ולשים אותה בשלב יותר מאוחר.

דעתכם?

טוב אז התחלתי 5\3\1 עכשיו. אתמול היה אימון סקוואט 130 ל10 וביום רביעי אימון דדליפט 155 ל7 שניהם עשיתי בלי חגורה.
השאלה היא מה כדאי , להמשיך בלי חגורה מה שאומר שכנראה אני עושה פחות חזרות אבל מתחזק בCORE או ללכת עם חגורה מה שאומר שכנראה אצליח לתת עוד 2,3 חזרות בטח.
או שיש עוד אפשרות, ללכת על בלי חגורה עד שאני ארגיש שאני לא מסתדר בלעדיה (כמו בSS) ולשים אותה בשלב יותר מאוחר.

דעתכם?
אני מעדיף את האופציה האחרונה, למשוך כמה שאפשר בלי
מה גם שזה נותן לך "פוש" די רציני ברגע שאתה שם אותה, לפחות בסקוואט זה מאוד מורגש

• פותח/ת השרשור
השאלה אם יש כאן גם פאקטור של פציעות... אולי לא עכשיו אבל בסבבים המאוחרים יותר המשקלים יחסית גבוהים ואז לתת הרבה חזרות בלי חגורה אולי חושף אותך יותר לפציעה?

השאלה אם יש כאן גם פאקטור של פציעות... אולי לא עכשיו אבל בסבבים המאוחרים יותר המשקלים יחסית גבוהים ואז לתת הרבה חזרות בלי חגורה אולי חושף אותך יותר לפציעה?
למה שזה יהיה נכון ?

• פותח/ת השרשור
למה שזה יהיה נכון ?

כי לפעמים שאתה עושה חזרות גבוהות ולא מרוכז (בא אחרי יום עבודה עייף למשל) אתה יכול "לשחרר" פתאום את הכיווץ ולהפצע (סתם דוגמא) מה שפחות סביר שיקרה לך עם החגורה

כי לפעמים שאתה עושה חזרות גבוהות ולא מרוכז (בא אחרי יום עבודה עייף למשל) אתה יכול "לשחרר" פתאום את הכיווץ ולהפצע (סתם דוגמא) מה שפחות סביר שיקרה לך עם החגורה
החגורה לא תציל אותך אם איבדת כיווץ.

• פותח/ת השרשור
תמשוך סבב, שתיים ללא חגורה וכשתתקרב לPRים תחשוב עוד פעם מה עדיף.
זה מה שאני עושה כרגע בJM.

זה מה שחשבתי, השאלה פה היא האם הפחות 2-3 חזרות האלו שווה לוותר עליהן בשביל היתרונות של להסקביט ללא.

לא חושב שיש כל כך הרבה יתרונות בסקוואט ללא. סקוואט עם חגורה מחזק את הסקוואט ללא, וההפך. אני גם לא חושב שיש הבדל גדול ב-1RM אם אתה רגיל לעבוד בשתי הצורות, אבל בחזרות גבוהות זה עושה הרבה הבדל.

לדעתי אם אתה עושה ללא חגורה אז גם תיקח training max של ״ללא״ או לפחות כמה שאתה חושב שאתה מסוגל לעשות ״ללא״

כי זה כמו שתיקח מקס׳ עם רצועות ברכיים ותעשה ללא , חגורה מוסיפה משקל (פחות מרצועות כמובן אבל היא מוסיפה בהחלט).

זה הדעה שלי לפחות

• פותח/ת השרשור
לא חושב שיש כל כך הרבה יתרונות בסקוואט ללא. סקוואט עם חגורה מחזק את הסקוואט ללא, וההפך. אני גם לא חושב שיש הבדל גדול ב-1RM אם אתה רגיל לעבוד בשתי הצורות, אבל בחזרות גבוהות זה עושה הרבה הבדל.

אז אולי רק לעשות את הסט של ה+ עם חגורה ועד אליו בלי? (דדליפט אני גם ככה לא יכול לעשות עם חגורה, זה לא נוח לי)

לדעתי אם אתה עושה ללא חגורה אז גם תיקח training max של ״ללא״ או לפחות כמה שאתה חושב שאתה מסוגל לעשות ״ללא״

כי זה כמו שתיקח מקס׳ עם רצועות ברכיים ותעשה ללא , חגורה מוסיפה משקל (פחות מרצועות כמובן אבל היא מוסיפה בהחלט).

זה הדעה שלי לפחות

• פותח/ת השרשור

זה הדעה שלי לפחות

זה מה שעשיתי גם ככה (התחלתי ממשקלים נמוכים) כי רציתי לעשות מן ריסט כזה ולהתחיל מנמוך , הרבה זמן שלא עשיתי תוכנית כוח נטו

אני דווקא כן בעד חגורה. ככה בסטים של ה - +, אפשר להפיק הרבה יותר. את החימום אפשר לעשות בלי, וככל שהמשקל יעלה, גם החימום יעלה.

• פותח/ת השרשור
אגב אני כן רוצה להמשיך לעשות הרמות אולימפיות לפחות פעם בשבוע, רק בשביל לשמור על טכניקה ועל התנועות.
לא הגעתי עדיין למסקנה איך ומתי לשלב אותם (חשבתי על יום קבוע בשבוע שאני הולך על סינגלים כבדים יחסית , בלי נפח כמעט)

אני יודע שבספר הוא אומר שאפשר לשלב לפני האימון עצמו אם אני זוכר נכון, אבל אני לא רוצה לפגוע בתרגיל המורכב עצמו חשוב לי כן להתחזק כמה שאפשר במיוחד בסקוואט ודדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית