הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בולגרית לבנצ'ר+ כמה שאלות

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
תקנו אותי אם אני טועה
אבל ממה שהבנתי.
- כל אימון אני אמור להגיע לסינגלים כבדים של לפחות 80%RM1 בהתאם להרגשה (עד 95%) זה נכון?
-כמות הסינגלים נמדדת עד הרמה שאני זקוק לאנרנלין על מנת להצליח את הסט הבא?
-אחת ל2-3 שבועות יש שבוע UNLOAD - עד80% מהRM1 ..גם פה מדובר בכמות סינגלית לא מבוקרת ולפי הרגשה?
-מתי אתה מנסה שבירת שיאים? לפי הרגשה?
-במידה ושברת שיא,אתה מציב מן הסתם RM1 חדש נכון? האם זה במיידי? או בתחילת הסבב הבא?(אחרי הUNLOAD)

-האם לדעתכם אפשרי לעשות אותה לבנצ'?
וכיצד?זה אומר דווקא לשחק בין "מיליטרי,בנצ',חתירות?"
נתחיל לדוג' מ3 אימונים כבדים בשבוע ו1 קל.

מכירים מישהו שעשה אותה ללחיצות והגיע לתוצאות?

אני לא יודע ע"ב איזו תוכנית אתה מתכוון לבולגרית.
קודם כל - בולגרית זה רעיון, לא תוכנית של ממש, שהביאו מעולם הWL.
הרעיון הוא - אם אתה רוצה להתחזק בRM1 - תעשה אותו כל יום עד שהגוף שלך יתרגל לזה ויתחזק בזה.
אני מריץ את התכנית כבר הרבה זמן (ממאי) על סקוואט+בנץ' ובגדול - אני מאוד מרוצה.
גם קובה, אופק, עידן, מאור ובטוח עוד - מריצים אותה לבנץ', וחלקם גם לסקוואט.
כולם ראו תוצאות טובות מאוד, חלקם יותר חלקם פחות.

התכנית די פשוטה-
תתחמם עד סינגל כבד (אפשר 1-5 חזרות, כאשר 3+ אתה מוותר על באק אוף). ואז תבצע 1-3 סטים של משקל קל יותר.
הרעיון החשוב הוא לתת סינגל, תקין טכנית, לא גריינדר, שסביר להניח יש לך עוד אחד בטנק. רצוי מאוד - לא להכשל (אם כי בנץ' זה תרגיל שקל להתאושש ממנו ולא סוף העולם להכשל בו).
צריך לקחת בחשבון שיש תקופת הסתגלות שתרגיש חרא, עם כאבים, עייף אולי וכו'.
אתה אמור להגיע למצב - שאתה מרגיש שלא עשית מספיק.
כל התכנית היא לפי הרגשה כאשר אם יש התלבטות אם להעלות משקל או לא - אל תעלה משקל. בלי רייג', בלי טירוף.

תקנו אותי אם אני טועה
אבל ממה שהבנתי.
- כל אימון אני אמור להגיע לסינגלים כבדים של לפחות 80%RM1 בהתאם להרגשה (עד 95%) זה נכון?
-כמות הסינגלים נמדדת עד הרמה שאני זקוק לאנרנלין על מנת להצליח את הסט הבא?
-אחת ל2-3 שבועות יש שבוע UNLOAD - עד80% מהRM1 ..גם פה מדובר בכמות סינגלית לא מבוקרת ולפי הרגשה?
-מתי אתה מנסה שבירת שיאים? לפי הרגשה?
-במידה ושברת שיא,אתה מציב מן הסתם RM1 חדש נכון? האם זה במיידי? או בתחילת הסבב הבא?(אחרי הUNLOAD)

-האם לדעתכם אפשרי לעשות אותה לבנצ'?
וכיצד?זה אומר דווקא לשחק בין "מיליטרי,בנצ',חתירות?"
נתחיל לדוג' מ3 אימונים כבדים בשבוע ו1 קל.

מכירים מישהו שעשה אותה ללחיצות והגיע לתוצאות?

לא אענה לך לגבי בנץ' כי לא ניסיתי, אבל באופן כללי:

1. אתה לא עובד לפי אחוזים. המטרה היא כל אימון להגיע לסינגל הכי כבד שאתה יכול להרים באותו יום. אתה עוצר כשאין מצב שמשקל כבד יותר יעלה, או כשאתה נכשל. כמובן שצריך לבנות לזה בהדרגה ולא לעשות 1RM כל יום החל מהשבוע הראשון. חשוב ללמוד להכנס לכל סט רגוע בלי שום הכנות מנטליות. אם אתה מפחד מהמשקל על בסיס קבוע זה לא יעבוד טוב.
2. אין unload מתוכנן. המשקלים ירדו לבד כשיהיה צורך.
3. שבירת שיאים גם מתבצעת באופן לא מתוכנן. אתה פשוט שם יותר משקל כשאתה יכול.
4. אין פה סבבים, זה עקרון אימון, לא תוכנית, כך שאין לך ממש מקום להציב 1RM והוא גם לא ממש משנה.
5. הסטים שאתה עושה אחרי הסינגל הכבד (זוגות או שלשות) הם מאוד חשובים. יכול להיות שבהתחלה תתקדם בלי זה, אבל הם מרכיב מאוד גדול בכמות העבודה השבועית שאתה עושה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע ע"ב איזו תוכנית אתה מתכוון לבולגרית.
קודם כל - בולגרית זה רעיון, לא תוכנית של ממש, שהביאו מעולם הWL.
הרעיון הוא - אם אתה רוצה להתחזק בRM1 - תעשה אותו כל יום עד שהגוף שלך יתרגל לזה ויתחזק בזה.
אני מריץ את התכנית כבר הרבה זמן (ממאי) על סקוואט+בנץ' ובגדול - אני מאוד מרוצה.
גם קובה, אופק, עידן, מאור ובטוח עוד - מריצים אותה לבנץ', וחלקם גם לסקוואט.
כולם ראו תוצאות טובות מאוד, חלקם יותר חלקם פחות.

התכנית די פשוטה-
תתחמם עד סינגל כבד (אפשר 1-5 חזרות, כאשר 3+ אתה מוותר על באק אוף). ואז תבצע 1-3 סטים של משקל קל יותר.
הרעיון החשוב הוא לתת סינגל, תקין טכנית, לא גריינדר, שסביר להניח יש לך עוד אחד בטנק. רצוי מאוד - לא להכשל (אם כי בנץ' זה תרגיל שקל להתאושש ממנו ולא סוף העולם להכשל בו).
צריך לקחת בחשבון שיש תקופת הסתגלות שתרגיש חרא, עם כאבים, עייף אולי וכו'.
אתה אמור להגיע למצב - שאתה מרגיש שלא עשית מספיק.
כל התכנית היא לפי הרגשה כאשר אם יש התלבטות אם להעלות משקל או לא - אל תעלה משקל. בלי רייג', בלי טירוף.
תוכל להצביע על ההתקדמות בלחיצות שהייתה להם?

מאוד מעניין אותי לדעת

אופק לחץ 170 לפני כמעט שנה, מאז משהו לא ברור קרה והוא נחלש הרבה, ולא היה קרוב לחזור למשקל (לא לקח הפסקה ולא נפצע) בתחרות אצל ולרי הוא לחץ 157 גריינדר. התחיל את התכנית עם 155~ בשבוע הראשון, והגיע אחרי סביב חודשיים~ ל177 לפני התחרות האחרונה.

קובה בשיאו לחץ 135 מכוער לטענתו, שהתחיל את התכנית היה לדעתי עם 130~ סינגל, כיום נתן 142.

עידן ומאור לא בטוח בנתונים, אבל גם השתפרו.

יכול להיות שאני טועה קצת בתקופות/הערכות.

זה עקרון אימון שאני משתמש בו לפרס ולבנץ כבר הרבה זמן, כמעט בכל אימון אני מגיע לסינגל (בפרמידה עולה) ואז נותן צמד/שלשה קלה יותר.
אני לא מתיימר להיות ברמה של החברה פה אבל מאז שהכנסתי את העקרון הזה אני עולה במשקלים בקביעות ואני נשאר על אותו משקל פחות או יותר.
אם מספרים זה משהו שידרבן אותך אז התחלתי להשתמש בעקרון הזה לפני כחצי שנה בערך, עליתי מ 100 ל 122.5 בנץ ומ 70 ל 82.5 פרס ואני שוקל בערך אותו הדבר (76-79)
יש לציין שאני במסגרת צבאית אז ההתאוששות שלי והתזונה שלי יחסית לקויים, אני מניח שבתנאים אזרחיים העקרון הזה אפקטיבי עוד יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית