הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על החברה SAN

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
צהריים טובים לכולם !
לאור המבצעים בפורום , רציתי לקבל חוות דעת על איכות המוצרים של החברה SAN .
מעיון קצרצר באתר VITACOST צויין שהחברה לא מפוקחת ע"י ה FDA , איך אוכל להיות בטוח שאין זיהומים לא רצויים בפס ייצור ?
תודה לעוזרים !

אני לא מכיר מוצרים של החברה הזאת, אבל ממה שאני יודע רוב תוספי התזונה (או כולם) לא מפוקחים על ידי FDA

• פותח/ת השרשור
זה לא מסוכן ואפילו טיפשי להכניס תוסף מזון ללא פיקוח לגוף שלך על בסיס יומי ?
מה מבטיח לי שהערכים שמצויינים על גב האריזה אמיתיים ? מה מבטיח לי שאין שום קיצורי דרך בפס הייצור של המוצר ?

זה לא מסוכן ואפילו טיפשי להכניס תוסף מזון ללא פיקוח לגוף שלך על בסיס יומי ?
מה מבטיח לי שהערכים שמצויינים על גב האריזה אמיתיים ? מה מבטיח לי שאין שום קיצורי דרך בפס הייצור של המוצר ?
אף אחד לא מבטיח לך כלום. אם תחפש ברשת יש לא מעט בדיקות עצמאיות להרבה חברות חלבונים.

אם אתה שם את חייך בידי הרשיויות של ארה"ב אתה עושה טעות. אסביר למה.
הFDA לא מספיק לבדוק כל מוצר חדש בשוק וכך נוצר מצב שיש הרבה תוספי תזונה שלא עברו בדיקה. לקח להם מספר שנים עד שהורידו את JACK3D החארות.
גוף בעל אינטרסים בדיוק כמו משרד הבריאות שלנו. אתה באמת חושב שאכפת למישהו אם תמות?
הFDA מבצעים בדיקת מתכות ב2% מכלל דגי הטונה בארה"ב- אתה חושב שאתה תיפול על האחוז שהם בודקים?
חוץ מלבטוח בחברה אתה לא יכול לעשות כלום. כל תוספי התזונה הטובים באים מארה"ב ולוקח מספר חודשים עד שFDA מאשר אותם. ושוב את "האישור" הם יכולים לקחת ברגע שיהיה להם חשק כלומר מוטיב שהוא לרוב כלכלי. אף אחד לא מבטיח לך כלום לגבי כלום.
בפירות וירקות יש הרבההה חומרי הדברה(תלוי איזה)- את זה אני אומר מניסיון. לרוב חומרי ההדברה האלו לא יורדים אפילו עם חפיפה בסבון.
בחלב יש לך 59 הורמוני גדילה ומוגלה ומה לא.
בשר.. נו טוב זה לא בשר של רוסיה פה אבל אם עבדת פעם במחלקת בשר- לרוב הניקיון מתבצע פעם בשבוע שבועיים לפני שהוטרינר בא. ואז הכל.. לכלוך.
אם לא לקחת בחשבון הנדסה גנטית- שאני לא זוכר שמישהו אי פעם בממשלה אמר משהו בעד או נגד זה.
והמים שלנו בישראל עוברים הפלרה- אתה יכול לקרוא על הנזקים של הפלרת מים באינטרנט ולגלות שאף אחד לא שם זין.
אם כבר אני יאמין למוצר שלא עבר רגולציה ע"י הממשלה מאשר איזה כדור,תוסף או כל דבר אחר.

אם אתה שם את חייך בידי הרשיויות של ארה"ב אתה עושה טעות. אסביר למה.
הFDA לא מספיק לבדוק כל מוצר חדש בשוק וכך נוצר מצב שיש הרבה תוספי תזונה שלא עברו בדיקה. לקח להם מספר שנים עד שהורידו את JACK3D החארות.
גוף בעל אינטרסים בדיוק כמו משרד הבריאות שלנו. אתה באמת חושב שאכפת למישהו אם תמות?
הFDA מבצעים בדיקת מתכות ב2% מכלל דגי הטונה בארה"ב- אתה חושב שאתה תיפול על האחוז שהם בודקים?
חוץ מלבטוח בחברה אתה לא יכול לעשות כלום. כל תוספי התזונה הטובים באים מארה"ב ולוקח מספר חודשים עד שFDA מאשר אותם. ושוב את "האישור" הם יכולים לקחת ברגע שיהיה להם חשק כלומר מוטיב שהוא לרוב כלכלי. אף אחד לא מבטיח לך כלום לגבי כלום.
בפירות וירקות יש הרבההה חומרי הדברה(תלוי איזה)- את זה אני אומר מניסיון. לרוב חומרי ההדברה האלו לא יורדים אפילו עם חפיפה בסבון.
בחלב יש לך 59 הורמוני גדילה ומוגלה ומה לא.
בשר.. נו טוב זה לא בשר של רוסיה פה אבל אם עבדת פעם במחלקת בשר- לרוב הניקיון מתבצע פעם בשבוע שבועיים לפני שהוטרינר בא. ואז הכל.. לכלוך.
אם לא לקחת בחשבון הנדסה גנטית- שאני לא זוכר שמישהו אי פעם בממשלה אמר משהו בעד או נגד זה.
והמים שלנו בישראל עוברים הפלרה- אתה יכול לקרוא על הנזקים של הפלרת מים באינטרנט ולגלות שאף אחד לא שם זין.
אם כבר אני יאמין למוצר שלא עבר רגולציה ע"י הממשלה מאשר איזה כדור,תוסף או כל דבר אחר.
מה הבעיה בהנדסה גנטית אם אפשר לדעת?או שעדיף שמאות מיליונים ימותו מרעב?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה המפורטת . במידה ואתה משתמש/היית משתמש באבקת חלבון וקריאטין באיזו חברה היית בוטח ? SAN חברה ותיקה אמינה לדעתך ?
דבר נוסף , לאור כל הכתבות השליליות (ניתן לומר) שפוסרמו לאחרונה על החלב ודרך הייצור שלו , האם עדין מומלץ לכלול אותו בתפריט היומי ?

תודה על התגובה המפורטת . במידה ואתה משתמש/היית משתמש באבקת חלבון וקריאטין באיזו חברה היית בוטח ? SAN חברה ותיקה אמינה לדעתך ?
דבר נוסף , לאור כל הכתבות השליליות (ניתן לומר) שפוסרמו לאחרונה על החלב ודרך הייצור שלו , האם עדין מומלץ לכלול אותו בתפריט היומי ?

אני הפסקתי עם חלב.
עברתי לחלב שקדים\אגוזים\קוקוס.

משתלב פצצה עם כל דבר וטעים.
וגם בריא, אז למה לא.

אם תצרוך מספיק חלבון מלא אני לא רואה שום בעיה באלטרנטיבה לזה..

• פותח/ת השרשור
מה הפערים במחירים בין חלב רגיל לבין חלב קוקוס / שקדים / אגוזים , ומאיפה ניתן לרכוש אותם ?
ומה דעתך באשר לאבקות חלבון ?

מה הבעיה בהנדסה גנטית אם אפשר לדעת?או שעדיף שמאות מיליונים ימותו מרעב?
בתור מישהו שעבד מספיק במעבדות עם פטריות,מזיקים וכו- יש מספיק סיבות להאמין שהנדסה גנטית במיוחד בעולם המערבי היא אחד הגורמים למחלת הסרטן. הנדסה גנטית - נשמע דבר טוב ויש מספיק דוגמאות שיראו שאכן התערבות של בני אדם בטבע יכולה להוביא לטוב. רק אם היא מביאה לרע- אל תחשוב שיפסיקו אותה, הדבר האחרון שהם רוצים לפגוע בו הוא ההכנסה שלהם ורק אחרי זה הבריאות. שלהם.
אין לי תואר בשום דבר אבל עבדתי בעבר במשרד החקלאות עם חוקרים,מדענים.. אז דיברתי איתם ולמרות שרובם תומכים "בניסוי"(אין דרך אחרת לבדוק את זה אם ידוע שההשפעה היא לטווח רחוק וגם משתנה), אפשר למצוא מקרים שהם מתחרטים על הכניסה של המדע לטבע.
שלא תחשוב שאני חרטטן- עבדתי עם חרק (CAPNODIS) שהיווה בעיה לגידולי האפרסקים בישראל וניסו למצוא דרך לשמור על האפרסקים מפני החרק. חשבו על הרבה דברים בסוף, מישהי שאני מכיר קיבלה פרס במכון ויצמן וולקני על "התגלית" שלה בנושא. שזה בעצם יהיה תרסיס שלא פוגע בצמח אבל מבריח את החרק הספציפי. התערבות גנטית שהרבה כבר מכירים שהיא טעות? מממ.. סויה?... בוא נראה יש גם... תירס? ו.... תחליפי סוכר שיש בכל תוסף היום..
לא הכל שחור לבן. אבל להגיד "אני מאמין שזה בטיחותי וטוב בשבילי כי גורם של הממשל אישר את זה" נשמע כמו "כשיקרא משהו אני יוכל להאשים מישהו, שום דבר לא ישתנה אבל לפחות האצבע המאשימה לא תהיה כלפי"..

מה הפערים במחירים בין חלב רגיל לבין חלב קוקוס / שקדים / אגוזים , ומאיפה ניתן לרכוש אותם ?
ומה דעתך באשר לאבקות חלבון ?

אני צורך אבקת חלבון של MATRIX.
צרכתי גם של צ'מפיון ואופטימום.. לא חושב שצריך להתחמיל להתעסק במה יותר או פחות בריא בזה..
זה לא שאתה חי על זה.
ואם בכל זאת אתה חושש, אל תצרוך ותאכל אוכל אמיתי במקום.

חלב שקדים וחבריו עולה סביב ה 14, יקר יותר משמעותית.
משהו לקחת בחשבון..

ואני קונה בסופר רגיל, באיזור של השיבולת שועל וכל אלה.
התערבות גנטית שהרבה כבר מכירים שהיא טעות? מממ.. סויה?... בוא נראה יש גם... תירס?

מה הכוונה?
באמת סקרן לדעת.
מה רע בתירס שמבשלים? או בסויה קפואה למשל?

אם אתה רוצה לראות תוצאות- ולא משיג את החלבון מהתזונה, או עוסק בכמה פעיליות גופניות או מתאמן עם עבודה פיזית- אבקת חלבון תעזור.
אם ללכת על חלב הייתי הולך על חלב עזים בגלל שהוא מכיל פחות הורמונים.. המחיר בערך פי 3 מחלב רגיל(16 שקל).
חלב שקדים,אגוזים וכו גם "משקה" .. נורמלי(יחסית לקולה או לחלב רגיל מבחינה בריאותית) אבל אתה צריך כל הזמן לקרוא את הרכיבים. לרוב החלב הזה זה בעצם סוכר מעורבב עם כמות קטנה של שקדים ומכיל הרבה חומרים.. שאתה לא באמת יודע מהם אלא אם אתה חוקר כל חומר לגופו או בעל תואר בכימיה..
תלוי מה המטרה שלך כשאתה שותה חלב- אם אתה שותה חלב כדי לגדול.. מספיק חלב פרה. אם אתה אישה - חלב סויה טבעי יספק אלטרנטיבה. אם אתה גבר שאכפת לו מהבריאות יותר מהגודל או מהטוסטסטרון אז לך על שקדים או סויה. אם אתה רוצה להיות באמצע, חלב עיזים אלטרנטיבה בריאה יחסית.

אם אתה רוצה לראות תוצאות- ולא משיג את החלבון מהתזונה, או עוסק בכמה פעיליות גופניות או מתאמן עם עבודה פיזית- אבקת חלבון תעזור.
אם ללכת על חלב הייתי הולך על חלב עזים בגלל שהוא מכיל פחות הורמונים.. המחיר בערך פי 3 מחלב רגיל(16 שקל).
חלב שקדים,אגוזים וכו גם "משקה" .. נורמלי(יחסית לקולה או לחלב רגיל מבחינה בריאותית) אבל אתה צריך כל הזמן לקרוא את הרכיבים. לרוב החלב הזה זה בעצם סוכר מעורבב עם כמות קטנה של שקדים ומכיל הרבה חומרים.. שאתה לא באמת יודע מהם אלא אם אתה חוקר כל חומר לגופו או בעל תואר בכימיה..
תלוי מה המטרה שלך כשאתה שותה חלב- אם אתה שותה חלב כדי לגדול.. מספיק חלב פרה. אם אתה אישה - חלב סויה טבעי יספק אלטרנטיבה. אם אתה גבר שאכפת לו מהבריאות יותר מהגודל או מהטוסטסטרון אז לך על שקדים או סויה. אם אתה רוצה להיות באמצע, חלב עיזים אלטרנטיבה בריאה יחסית.

מעניין נושא חלב העזים.
זה לא חמוץ?
איך זה מתערבב עם אבקת חלבון וכו'?

אני שותה בכל יום 300 מ"ל חלב שקדים וכו' וממש מבסוט על זה..
אבל באמת לא חשבתי על נושא הממתיקים, למרות שהמתיקות ממש ממש עדינה ובקושי מורגשת.

אני צורך אבקת חלבון של MATRIX.
צרכתי גם של צ'מפיון ואופטימום.. לא חושב שצריך להתחמיל להתעסק במה יותר או פחות בריא בזה..
זה לא שאתה חי על זה.
ואם בכל זאת אתה חושש, אל תצרוך ותאכל אוכל אמיתי במקום.

חלב שקדים וחבריו עולה סביב ה 14, יקר יותר משמעותית.
משהו לקחת בחשבון..

ואני קונה בסופר רגיל, באיזור של השיבולת שועל וכל אלה.

מה הכוונה?
באמת סקרן לדעת.
מה רע בתירס שמבשלים? או בסויה קפואה למשל?
http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_food , תחפש GENETIC FOOD או MAN MADE CORN, SOY PRODUCTS IN WESTERN SOCIETY..
אם אתה שואל למי אנחנו יותר קרובים בתחום התזונה.. זה לארה"ב. אני מדבר על זנים- גידולים שלמים-מטעים שלמים שגדלו עם התערבות של האדם בפרופיל הגנטי של הצמח. לא קשור לבישול,טיגון וכו. המוצר מלחתילה הוא לא טבעי, והמחקר עליו מעלה יותר שאלות מתשובות. סויה ותירס מיוצרים להמונים והמטרה היא ליצור כמה שיותר. בסוף יוצא שכמה שאוכל זול יותר כך הוא מזיק יותר.
לחם לבן. דגני בוקר. ממתקים. הרבה סוגי קפה. סוכרלוז,סוכרזית,סוכר לבן... תמיד יש אלטרנטיבה בריאה יותר כמו דגנים מלאים,חלב ובשר אורגני, ביצי חופש,סוכר חום.. הקטע שכולם יקרים פי 2 ואפילו שלושה מהמוצר הרגיל. המדינה מסבסדת דברים שהורגים אותנו.
מישהו חושב היום שלחם לבן זה דבר "בריא"? "משביע"? למה המדינה מסבסדת אותו כך שהוא עולה 6 7 שקלים כאשר לחם שלא עבר התערבות בתהליך עולה 15 ? יש היגיון?
מעניין נושא חלב העזים.
זה לא חמוץ?
איך זה מתערבב עם אבקת חלבון וכו'?

אני שותה בכל יום 300 מ"ל חלב שקדים וכו' וממש מבסוט על זה..
אבל באמת לא חשבתי על נושא הממתיקים, למרות שהמתיקות ממש ממש עדינה ובקושי מורגשת.
מתערבב אחלה, אלטרנטיבה בריאה וטעים יותר. הקטע שעולה פי 3 מחלב רגיל.. אז שותים פחות. או עובדים יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_food , תחפש GENETIC FOOD או MAN MADE CORN, SOY PRODUCTS IN WESTERN SOCIETY..
אם אתה שואל למי אנחנו יותר קרובים בתחום התזונה.. זה לארה"ב. אני מדבר על זנים- גידולים שלמים-מטעים שלמים שגדלו עם התערבות של האדם בפרופיל הגנטי של הצמח. לא קשור לבישול,טיגון וכו. המוצר מלחתילה הוא לא טבעי, והמחקר עליו מעלה יותר שאלות מתשובות. סויה ותירס מיוצרים להמונים והמטרה היא ליצור כמה שיותר. בסוף יוצא שכמה שאוכל זול יותר כך הוא מזיק יותר.
לחם לבן. דגני בוקר. ממתקים. הרבה סוגי קפה. סוכרלוז,סוכרזית,סוכר לבן... תמיד יש אלטרנטיבה בריאה יותר כמו דגנים מלאים,חלב ובשר אורגני, ביצי חופש,סוכר חום.. הקטע שכולם יקרים פי 2 ואפילו שלושה מהמוצר הרגיל. המדינה מסבסדת דברים שהורגים אותנו.
מישהו חושב היום שלחם לבן זה דבר "בריא"? "משביע"? למה המדינה מסבסדת אותו כך שהוא עולה 6 7 שקלים כאשר לחם שלא עבר התערבות בתהליך עולה 15 ? יש היגיון?
מתערבב אחלה, אלטרנטיבה בריאה וטעים יותר. הקטע שעולה פי 3 מחלב רגיל.. אז שותים פחות. או עובדים יותר.
שום הגיון, צודק.

יש מקרים קטנים שאני אוכל בהם לחם לבן (אם בכלל) וזה בהעמסות או אחרי אימון אם אין לי פחמימה שיש לה ערך גליקמי גבוה אחר.
לא מובן איך זה יקר ביחס למאכל שלא עובר התערבות..

לא ידעתי בקשר לתירס, טוב לדעת.
ומאיפה מביאים בשר אורגני?! חח

אני שותה חלב שקדים וזה עולה 14, עוד 2 שקל לא יהרגו אותי....
אני אבדוק ת'עניין.
תודה 😃

שום הגיון, צודק.

יש מקרים קטנים שאני אוכל בהם לחם לבן (אם בכלל) וזה בהעמסות או אחרי אימון אם אין לי פחמימה שיש לה ערך גליקמי גבוה אחר.
לא מובן איך זה יקר ביחס למאכל שלא עובר התערבות..

לא ידעתי בקשר לתירס, טוב לדעת.
ומאיפה מביאים בשר אורגני?! חח

אני שותה חלב שקדים וזה עולה 14, עוד 2 שקל לא יהרגו אותי....
אני אבדוק ת'עניין.
תודה 😃
בכיף.
חנויות בריאות כמו טבע מרקט יש הרבה מוצרי "בריאות". אני אומר בריאות כי צריך לבדוק ערכים של כל מוצר. בשר אדום אורגני יקר מאוד. כ-80-100 שקל לקילו וזה עוד מחיר טוב. פעם אכלתי ולפי מה שאני זוכר אשכרה היה הבדל בטעם לטובה.

לפותח האשכול SAN חברה בעלת שם עולמי- אין סיבה לחשוש מהם יותר משאתה חושש מהשכנים שלך שרוצים להרוג אותך.

יש לך טעות ידידי, על כל מוצר של סאן יש חותמת של FDA.
אחד היתרונות הגדולים של San הוא איכות המוצרים , כל המוצרים של San מאושרים על ידי ה FDA הסימון הנ״ל מופיע על כל אחד ממוצרי החברה, בנוסף לכך סאן הינה חברה יצרנית והמפעל שלה הינו בעל תקן GMP שניתן על ידי NSF שזהו התקן המחמיר ביותר בארצות הברית.
בתור חנות התלבטנו המון עם איזה חברות לעבוד, נעשה מחקר לא קטן, הכנסנו את כל הדליים לבדיקות מעבדה, ברגע שנקבל אישור מעורך הדין של החברה, ונגבה את עצמינו משפטית, נפרסם כאן בפורום למה דווקא סאן ולא כל החברות שרצות כאן בשוק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
והJACK3D לא היה מאושר כמה שנים ע"י מנהל המזון? למה זה השתנה? פתאום גרניום מסוכן? מה עם החברה שמתים מקריסטלים של קפאין ?(ריכוז עד 2000 מג קפאין). בתור מנהל אני מבין למה אתה רוצה לשווק את המוצר כבטיחותי רק אני לא בטוח שFDA APPROVED זה חותמת אמיתית ולא מגובה באינטרסים.

ה FDA בארה"ב קודם מאשר ורק אח"כ עושה ביקורת.
אם לא עברו את הביקורת...מוחרמים מיד.
הבעיה היא שלפעמים לוקח להם הרבה זמן לפעול, מזכיר "קצת" את הפעילות של משרד הבריאות בארץ.

והJACK3D לא היה מאושר כמה שנים ע"י מנהל המזון? למה זה השתנה? פתאום גרניום מסוכן? מה עם החברה שמתים מקריסטלים של קפאין ?(ריכוז עד 2000 מג קפאין). בתור מנהל אני מבין למה אתה רוצה לשווק את המוצר כבטיחותי רק אני לא בטוח שFDA APPROVED זה חותמת אמיתית ולא מגובה באינטרסים.
ה FDA בארה״ב מאשר רק תרופות, לא תוספי תזונה. FDA יכול לתת אישור למפעל מסויים לייצר תוספי תזונה, אבל פה נגמר התפקיד שלהם. ה FDA כן חוקר מרכיבים מזיקים בתוספי תזונה ומוריד אותם מהמדפים בעת הצורך. אבל אתה כרגע, בתור אינדבידואל, יכול לשים בארה״ב איזה תוסף תזונה שתרצה על המדף, עד שיתפסו אותך (בהנחה והוא מזיק).
כל האישור של ה FDA הם לא על אבקות החלבון, אלא על המפעל שמייצר אותן:
http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/QADietarySupplements/default.htm#FDA_role

כל תוסף תזונה שטוען שהוא מאושר ע״י ה FDA, חשוף לתביעה משפטית על הנואה (AKA דימטייז בישראל). שים לב שבאתר של דימטייז, כתוב בתחתית האתר:
״*These statements have not been evaluated by the FDA. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.״

כי ה-FDA יכול להוריד מוצרים מהמדף ברגע שהמלל על התווית לא תואם למציאות. ברגע שהם שמים את המשפט הזה, הם בעצם מכסים את התחת שלהם (וזה קיים על מגוון מאוד רחב של תוספי תזונה בשוק, זה נפוץ וחוקי לעשות כך).

ל- SAN יש את אותו האישור של ה FDA על המפעל שבו מיוצר החלבון בדיוק כמו לדימטייז (תקן GMP). זה שהיבואן בישראל מנסה להמציא דברים חדשים ולהוליך שולל לקוחות, זה כבר עניין אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית