ייעוץ "פחמימה זו פחמימה"

• פותח/ת השרשור junky
  • פורסם בתאריך

junky

משתמש מתחיל
92
6
נק' מוניטין:
6
92
6
קראתי והשכלתי פה בפורום שכל פחמימה היא בסופו של דבר אותה פחמימה..פסטה מחיטה מלאה נהיית בגוף בדיוק כמו כפית סוכר. אני לא מתווכח על הטענה הזו אבל אני לא מבין משהו.
אם הפחמימה היא אותה פחמימה, ואני בן אדם שקשה לו לעלות במשקל, למה ממליצים בתקופת המאסה לא לאכול פיצה כל יום וציפס? הרי שניהם פחמימה בדיוק כמו לחם והשומן שלהם הוא ברובו רווי שזה אחלה אז אם שניהם נכנסים לי בערכים מה הבעיה פה? אותו דבר לגבי סוכר בקפה או בתה..או קולה הרי הכל בסופו של תהליך נהפך לאותה פחמימה אז איפה הבעיה כאן? למה ממליצים להמנע מהדברים האלה גם בתקופת המאסה??
רק הבהרה קטנה- יכול להיות שנשמע כאילו אני בא לקטול או לא להסכים עם משהו אבל הכוונה של הפוסט היא באמת להבין למה ולא בקטע של ציניות. תודה

כמה סיבות:

1) פיצות למשל קשה להגיד מה הערכים שלהן כי זה משתנה מאוד מפיצריה לפיצריה

2) אתה עלול לאכול ככה יותר מדי

3) אתה עלול ליהיות רעב מאוד מה שיגרום לך לחזור לסעיף 2

4) בתקופת מסה ישנה חשיבות קטנה לאינסולין אך לא משהו שצריך להתחשב בו יותר מדי

5) אתה לא תקבל המון ויטמינים מינרלים וסיבים שחיונים מאוד לגוף אם תתבסס על ג'אנק

שים לב שלפחות אני בכל מקום שכתבתי הבהרתי שמדובר על מקרים חד פעמיים או דברים קטנים, להתבסס על ג'אנק זה אף פעם לא טוב לא משנה איך תסובב את זה.

אבל...לדוגמא יש לך לאכול 6 פרוסות לחם ביום, ופרוסת לחם אחת אתה מחליף ב4 קוביות שוקולד, ופרוסת לחם אחת אתה מחליף בכף נוטלה (סתם לדוגמא) אז אין עם זה בעיה כי אתה לא מתבסס על זה. זה לא רוב האוכל שלך ולא מתקרב ליהיות רוב האוכל שלך.

אם בא לך שוקולד תאכל, בא לך כל משהו אחר תאכל.

אבל אל תתבסס על ג'אנק

לצורך העניין , משולש פיצה בממוצע זה 200 קלוריות, אם תאכל משולש אחד אתה לא תיהיה שבע בחיים אתה תאכל לפחות 4-5 ויש לך 800-1000 קלוריות

בנוסף למה שכתבו פיצה, צ'יפס וכד' כוללים הרבה שומן ולא מהסוג הבריא ואז אתה מפספס את הערכים התזונתיים הכוללים.

פחמימה היא אכן פחמימה אבל זה לא אומר שהיא פועלת באותו אופן מהרגע שהכנסת אותה לפה.
כפית סוכר תתן לך אנרגיה לזמן קצר בהרבה מאשר 100 גרם בטטה

• פותח/ת השרשור
כמה סיבות:

1) פיצות למשל קשה להגיד מה הערכים שלהן כי זה משתנה מאוד מפיצריה לפיצריה

2) אתה עלול לאכול ככה יותר מדי

3) אתה עלול ליהיות רעב מאוד מה שיגרום לך לחזור לסעיף 2

4) בתקופת מסה ישנה חשיבות קטנה לאינסולין אך לא משהו שצריך להתחשב בו יותר מדי

5) אתה לא תקבל המון ויטמינים מינרלים וסיבים שחיונים מאוד לגוף אם תתבסס על ג'אנק

שים לב שלפחות אני בכל מקום שכתבתי הבהרתי שמדובר על מקרים חד פעמיים או דברים קטנים, להתבסס על ג'אנק זה אף פעם לא טוב לא משנה איך תסובב את זה.

אבל...לדוגמא יש לך לאכול 6 פרוסות לחם ביום, ופרוסת לחם אחת אתה מחליף ב4 קוביות שוקולד, ופרוסת לחם אחת אתה מחליף בכף נוטלה (סתם לדוגמא) אז אין עם זה בעיה כי אתה לא מתבסס על זה. זה לא רוב האוכל שלך ולא מתקרב ליהיות רוב האוכל שלך.

אם בא לך שוקולד תאכל, בא לך כל משהו אחר תאכל.

אבל אל תתבסס על ג'אנק
לצורך העניין , משולש פיצה בממוצע זה 200 קלוריות, אם תאכל משולש אחד אתה לא תיהיה שבע בחיים אתה תאכל לפחות 4-5 ויש לך 800-1000 קלוריות

תודה רבה על התגובות. ברור שלהתבסס על גאנק זה גרוע אבל אני נזכר בתקופת המאסה שלי- הייתי אוכל עד שהיה לי סחרחורת כבר מרוב שאני שבע ולא הייתי עולה במשקל ולכן קניתי גיינר.. (הייתי אוכל מספיק ירקות ופירות ומתסף גם באומגה 3 ומולטי ויטמין ככה שמבחינת ויטמינים לא הייתה לי בעיה).
עכשיו, לא היה עדיף במקום הגיינר להוסיף קצת גאנק לתפריט אבל מקל עלי לסיים את כל הארוחות בכיף?

אני נהנה להתפנק ב 100-200 קלוריות של צ'יט כמו גלידה, שוקולד יותר מזה זה כבר חורג לרעה

פחמימה היא אכן פחמימה אבל זה לא אומר שהיא פועלת באותו אופן מהרגע שהכנסת אותה לפה.
כפית סוכר תתן לך אנרגיה לזמן קצר בהרבה מאשר 100 גרם בטטה
בוא נפריד את עניין השובע, 100 גרם פחמימה מסוכר זה אותו דבר כמו אורז ולא יגרום ליותר השמנה כמו שנוהגים להגיד.

בוא נפריד את עניין השובע, 100 גרם פחמימה מסוכר זה אותו דבר כמו אורז ולא יגרום ליותר השמנה כמו שנוהגים להגיד.
תלוי במיליון ואחת דברים ביניהם מאגרי הגליקוגן, כמה קלוריות אכלת בנוסף והאם הזזת את התחת שלך במהלך הזמן שהפחמימה התפרקה

תלוי במיליון ואחת דברים ביניהם מאגרי הגליקוגן, כמה קלוריות אכלת בנוסף והאם הזזת את התחת שלך במהלך הזמן שהפחמימה התפרקה
אנחנו מדברים על בנאדם במסה, ופעיל. קלוריה מפחמיה = לקלוריה מפחמימה אחרת.

גם אורז יכול להשמין בדיוק כמו סוכר, הכמויות תלויות.
אבל כן תשים 500 קלוריות מאורז ו500 קלוריות מסוכר במהלך היום, הקלוריות של הסוכר ילכו ברובן לשומן
I-think-were-tfgnog.jpg

מבחינה מטבולית סוכר לבן עובר דרך שונה בגוף מאשר אורז, הנתיב שהוא עובר עקב העובדה שהוא מכיל פרוקטוז בכמות גבוהה הופך אותו למועד לאגירה כשומן ותרומתו ליצירת עמידות לאינסולין גבוהה, בשונה מאורז המכיל גלוקוז שהנתיב המטבולי שלו שונה ופחות מעוד להשמנה, אז כן יש יותר סיכוי שתשמין מ100 גרם מסוכר מאשר 100 גרם מאורז במיוחד במסה שאתה בפלוס קלורי.

גם אורז יכול להשמין בדיוק כמו סוכר, הכמויות תלויות.
אבל כן תשים 500 קלוריות מאורז ו500 קלוריות מסוכר במהלך היום, הקלוריות של הסוכר ילכו ברובן לשומן
איך בדיוק הקלוריות ילכו ברובן לשומן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית